31% Turaka za intervenciju u Idlibu
20% ne zna/nema dovoljno informacija da se izjasni.
Code: Select all
http://cumhuriyet.com.tr/haber/son-anket-arastirmasinda-erdogan-icin-kotu-sonuc-1725259
Code: Select all
http://cumhuriyet.com.tr/haber/son-anket-arastirmasinda-erdogan-icin-kotu-sonuc-1725259
Napisao sam da Turska podržava ekstremiste u Siriji - već devet godina - i da se može desiti da neki drugi akteri počnu podržavati ekstremističke aktere u Turskoj ako se ovako nastavi.kamen spoticanja wrote: ↑05/03/2020 17:28 čudim se da ponekad ne procitas sta si napisao prije nego kliknes na submit
Gdje si to ti zapazio da sam ja za 'zdušno ubijanje' sirijskih civila? Lupetaš, malo. Ja nisam ni za kakvo ubijanje, dakle ni za svijet praćke, a kamo li nuklearnih glava. Ali ako se ljudi, već, odluče za ratnu opciju, onda moraš biti spreman na sve. Sve ostalo je licemjerje i lažni moral. Ti bi da otimaš, rušiš, vješaš, siluješ', ubijaš, žariš i pališ, ali da te to sve mimoiđe. E, ne može tako. Rat nije švedski sto, nego kompletan paket. Uzmi ili ostavi. Nema cviljenja i kmečanja. Ko je nespreman ne treba da ulazi ni u brak, a kamo li u rat.oaza85 wrote: ↑05/03/2020 17:12A gdje si ti u svemu tome dok zdusno navijas za ubijanje sirijskih civila ruskim barel bombama i asadovim bojnim otrovima?Stepski cuk wrote: ↑05/03/2020 17:03Da li ti je poznato da zoolozi ne znaju ni za jednu životinjsku vrstu na planeti kojoj je glavni cilj pronalaženje, hvatanje i sadističko-genocidno itrijebljenje vlastite vrste osim homosapiensa iliti 'razumnog čovjeka'? To je ono što ne podržavam i protiv čega se treba borit. Genocidnost, dakle, nije narodna, etnička, religijska iliti nacionalna, nego čovječanska odrdnica. Ali, da bi to ljudi shvatili moraju se, kao vrsta, izdić na viši nivo svijesti. Trenutno su, po tom pitanju, negdje u podrumu. I ti sam, koliko mogu primjetit.oaza85 wrote: ↑05/03/2020 16:44
Pa super, objasni to ovim proruskim trolovima sto svrsavaju svaki put kad putin i asad barel bombama potaru sirijsku sirotinju. Sad kad su dobili dostojnog protivnika, aaajjjj agreeeesiijaaaa! Isto k’o onomad kad su neki cmizdrili beeooograaaddd jeeee sveeetttt, nakon sto su sebi ispolovali nato bombe, i zavili svu regiju u crno.
Zašto mu se pravdaš, bilo je razumljivo i prvi put, ko je htio razumjet razumio je.Challenger_ wrote: ↑05/03/2020 17:31Napisao sam da Turska podržava ekstremiste u Siriji - već devet godina - i da se može desiti da neki drugi akteri počnu podržavati ekstremističke aktere u Turskoj ako se ovako nastavi.kamen spoticanja wrote: ↑05/03/2020 17:28 čudim se da ponekad ne procitas sta si napisao prije nego kliknes na submit
Jasno kao dobar dan.
Taman posla da se pravdam. Stekao sam utisak da ne razumije šta pišem.Lincoln-Burrows wrote: ↑05/03/2020 17:32Zašto mu se pravdaš, bilo je razumljivo i prvi put, ko je htio razumjet razumio je.Challenger_ wrote: ↑05/03/2020 17:31Napisao sam da Turska podržava ekstremiste u Siriji - već devet godina - i da se može desiti da neki drugi akteri počnu podržavati ekstremističke aktere u Turskoj ako se ovako nastavi.kamen spoticanja wrote: ↑05/03/2020 17:28 čudim se da ponekad ne procitas sta si napisao prije nego kliknes na submit
Jasno kao dobar dan.
A vecina ih rasno sposobni muskarci iz Afganistana, Pakistana ...vrlo mali broj iz Sirije.
Pa nije ti dugo trebalo, od wannabe kosmopolite do podruma.Stepski cuk wrote: ↑05/03/2020 17:31Gdje si to ti zapazio da sam ja za 'zdušno ubijanje' sirijskih civila? Lupetaš, malo. Ja nisam ni za kakvo ubijanje, dakle ni za svijet praćke, a kamo li nuklearnih glava. Ali ako se ljudi, već, odluče za ratnu opciju, onda moraš biti spreman na sve. Sve ostalo je licemjerje i lažni moral. Ti bi da otimaš, rušiš, vješaš, siluješ', ubijaš, žariš i pališ, ali da te to sve mimoiđe. E, ne može tako. Rat nije švedski sto, nego kompletan paket. Uzmi ili ostavi. Nema cviljenja i kmečanja. Ko je nespreman ne treba da ulazi ni u brak, a kamo li u rat.oaza85 wrote: ↑05/03/2020 17:12A gdje si ti u svemu tome dok zdusno navijas za ubijanje sirijskih civila ruskim barel bombama i asadovim bojnim otrovima?Stepski cuk wrote: ↑05/03/2020 17:03
Da li ti je poznato da zoolozi ne znaju ni za jednu životinjsku vrstu na planeti kojoj je glavni cilj pronalaženje, hvatanje i sadističko-genocidno itrijebljenje vlastite vrste osim homosapiensa iliti 'razumnog čovjeka'? To je ono što ne podržavam i protiv čega se treba borit. Genocidnost, dakle, nije narodna, etnička, religijska iliti nacionalna, nego čovječanska odrdnica. Ali, da bi to ljudi shvatili moraju se, kao vrsta, izdić na viši nivo svijesti. Trenutno su, po tom pitanju, negdje u podrumu. I ti sam, koliko mogu primjetit.
UZPLincoln-Burrows wrote: ↑05/03/2020 17:32Zašto mu se pravdaš, bilo je razumljivo i prvi put, ko je htio razumjet razumio je.Challenger_ wrote: ↑05/03/2020 17:31Napisao sam da Turska podržava ekstremiste u Siriji - već devet godina - i da se može desiti da neki drugi akteri počnu podržavati ekstremističke aktere u Turskoj ako se ovako nastavi.kamen spoticanja wrote: ↑05/03/2020 17:28 čudim se da ponekad ne procitas sta si napisao prije nego kliknes na submit
Jasno kao dobar dan.
U onim masama sirijce mozes samo u tragovima pronaci.exliberal-ex wrote: ↑05/03/2020 17:34A vecina ih rasno sposobni muskarci iz Afganistana, Pakistana ...vrlo mali broj iz Sirije.
Nego ima li iko mapu koja bi pokazala :
pocetne polozaje SAA prije ove ofanzive
dokle su bili dosli
sta je izgubljeno poslije Turske agresije tj trenutno stanje.
Ja sam se skroz pogubio jer ako je vjerovat savi I ekipi skoro su dosli do Damaska…..![]()
Erdogan je sam sebe gurnuo u geopoplitički procjep između Rusije i Amerike, nadajući se iskoristit njihov rivalitet za svoj ćar. Ali, izgleda, yebo ćar fajdu. Danas mu se to, već, obija o glavu. Ako se prikloni Rusima nema 'ćopanja' Sirije, a ako se prikloni Amerima, ode 'kruna'. Ne bi me začudilo da njegov ljuti protivnik, pretendent na tursku krunu, dakle Fetullah Gulen, danas navija za SAA i Asada. Jer, cilj opravdava sredstvo.Challenger_ wrote: ↑05/03/2020 17:26 Šta se čudiš. Nije prljava igra povlastica Ankare. Za sada se to ne dešava, a nadam se da će to tako i ostati na način da Turska prestana da podržava ove ekstremiste u Siriji.
Reciprocitet ili haos.
Sve ja laz…...U Siriji uopste nema rata.
Namjeste mu udar...prezivi zahvaljujuci rusimaoaza85 wrote: ↑05/03/2020 17:51 Smjeste mu drzavni udar. Prezivi.
Pokusaju ekonomiju slomiti. Prezivi.
Uvale mi milione sirijskih izbjeglica. Prezivi.
Naloze mu Kurde na belaj. Prezivi i satare ih.
Dekne rusima avion, umlati im ambasadora, aaaa, gotov je, sad ce mu putin sve po spisku!
I?
Nista.
Mozete samo borebene pjevati, ne jebe Brko zivu silu, jak k’o beton.
Ako se smiluje kupice kakvu dascaru kod vas da mozete platu sebi zaradit.
Opasan lik.
Da, ne smije da leti iznad.exliberal-ex wrote: ↑05/03/2020 17:54Namjeste mu udar...prezivi zahvaljujuci rusimaoaza85 wrote: ↑05/03/2020 17:51 Smjeste mu drzavni udar. Prezivi.
Dekne rusima avion, umlati im ambasadora, aaaa, gotov je, sad ce mu putin sve po spisku!
I?
Nista.
Opasan lik.
srusi ruski avion...sad nesmije da leti iznad.
pusti svjetski sljam na kurde da zavrse posao za njega...pocne da place kad ih isti razvale…otvara granice jer ih sad nezeli u turskoj
dobar brko parvo![]()
A vama sto svrsate na plisanog sultana.....cunu u polaoaza85 wrote: ↑05/03/2020 17:56Da, ne smije da leti iznad.exliberal-ex wrote: ↑05/03/2020 17:54Namjeste mu udar...prezivi zahvaljujuci rusimaoaza85 wrote: ↑05/03/2020 17:51 Smjeste mu drzavni udar. Prezivi.
I?
Nista.
Opasan lik.
pusti svjetski sljam na kurde da zavrse posao za njega...pocne da place kad ih isti razvale…otvara granice jer ih sad nezeli u turskoj
dobar brko parvo![]()
Reci to onim asadovim, ljudi ne znaju kud glavom udaraju kad ih zaganja s nebesa.
Ja, zaboravio sam, kupio pola Srbije za sicu.![]()
Sultan momak, sultan.exliberal-ex wrote: ↑05/03/2020 17:58A vama sto svrsate na plisanog sultana.....cunu u polaoaza85 wrote: ↑05/03/2020 17:56Da, ne smije da leti iznad.exliberal-ex wrote: ↑05/03/2020 17:54
Namjeste mu udar...prezivi zahvaljujuci rusima
dobar brko parvo![]()
Reci to onim asadovim, ljudi ne znaju kud glavom udaraju kad ih zaganja s nebesa.
Ja, zaboravio sam, kupio pola Srbije za sicu.![]()
![]()
Ne boj se.exliberal-ex wrote: ↑05/03/2020 18:02Pa valjda bi se trebali onda bojat, ne jedno je prodala bosnjake
Nema razloga da cvilim i kmečim, jer sam na strani boljega u Siriji. Hajde, neću reći dobra, jer je to misona činjenica za današnjeg čovjeka. Ali je Asadova opcija svakako perspektivnija od ovih glavosječa, samim time što je za suživot etnija, naroda, rasa, nacija, religija, političkih opcija itd itd. Ne misliš, valjda, da se budućnost čovječanstva može bazirati na umovima ljudi koji kolju i jedu još topla srca svojih političko-religijskih neistomišljenika, ruše kulturno-historijske spomenike(Dolina Bamijana, Palmira), pretendiraju na apsolutno vječne istine, zatiru kritičku misao i ispitivanje, utjeruju osjećaj krivice radi lakše kontrole vjernika itd itd.???? To je istinski sumrak civilizacije.