Je li to imas neke informacije koje mi nemamo, pa tvrdis da nema nikakvog pismenog traga? U banci sigurno postoje papiri ko je podigao kredit za izgradnju jezera, te ko ga je vracao. Finansijska policija FBIH je to istrazivala i oni sigurno imaju materijalne dokaze, a tu su i svjedoci.
Inace, Enver Bijedic je dao intervju za Slobodnu Bosnu gdje je rekao da postoje jos dodatna dva slucaja.
Naime, tvrdi da su radnici dizali kredite da se naprave poslovni prostori, koje su kasnije pripali Opcini koja je i uzimala kiriju, radnici nisu nista dobili, a i Direkcija vracala kredit.
Treci slucaj, koji Bijedic navodi, je Fond za slijeganje koji je prije postojao, a ciji je pravni sljedbenik Direkcija. Kaze da je Direkcija do 2011. isplacivala stetu zbog slijeganja, a da je Opcina uzimala kiriju od stanova za koje nije nikako mogla.
Ocito je da tu ima dosta sumnjivih stvari. Mene vise zanima ko je ovo "pogurao" jer Bijedic sigurno nije sam mogao tj. ko mu pomaze da se srusi Jasmin. Tajming je idealan jer uskoro idu izbori.