BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kakaljin

#69576 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

spicheni wrote: 03/03/2020 22:13
escobar__ wrote: 03/03/2020 19:05
doktor78 wrote: 03/03/2020 18:30 Al su ih navukli ovi iz United group:prodali im Sport klubove,a onda najatraktivnije utakmice prebacili na Novu. Morali su nekom klauzulom ovo sprijeciti.
Ako ostane ovako,poskupljenje od 5 KM apsolutno nije opravdano.
Pored standardnog nereda u državi koji kriminalcima United Grupe omogućava da rade šta hoće, ovdje je do izražaja došao i još jedan problem: uhljebljeni dajdžići, tečići i stranačke kolege iz Telekoma su u potpunosti zakazali potpisujući ugovor s ovom kriminalnom organizacijom, a da pri tome sebi nisu obezbijedili nikakav mehanizam zaštite.

Dakle kako kažeš navukli ih k'o prave. :D
Zasto li samo onda cijenu placaju krajnji korisnici koji pored toga sto ne mogu gledati tipa el clasico i slicne utakmice dobiju jos i poskupljenje usluge 😔 tacno nemam alternativu ali bih vec sutra ovo izbacio smece od usluge i operatera
Sto ne mozes gledati el clasico to se treba obratiti united grupi.

Ovdje treba vidjeti kako osporiti ugovor sa united mediom jer vise nije usluga ona koja je kupljena.
diablobih

#69577 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Meh, opiceni kao sto su opiceni od strane imperie tv, pustaju im ljudi YT klipove za milion brate mili. Ne znam je li SK i blizu toj cifri, jos 1 kanal buhahaha.
PajaELdin

#69578 Re: BHTelecom All About

Post by PajaELdin »

doktor78 wrote: 03/03/2020 18:30 Al su ih navukli ovi iz United group:prodali im Sport klubove,a onda najatraktivnije utakmice prebacili na Novu. Morali su nekom klauzulom ovo sprijeciti.
Pored standardnog nereda u državi koji kriminalcima United Grupe omogućava da rade šta hoće, ovdje je do izražaja došao i još jedan problem: uhljebljeni dajdžići, tečići i stranačke kolege iz Telekoma su u potpunosti zakazali potpisujući ugovor s ovom kriminalnom organizacijom, a da pri tome sebi nisu obezbijedili nikakav mehanizam zaštite.

Zasto li samo onda cijenu placaju krajnji korisnici koji pored toga sto ne mogu gledati tipa el clasico i slicne utakmice dobiju jos i poskupljenje usluge 😔 tacno nemam alternativu ali bih vec sutra ovo izbacio smece od usluge i operatera
Evo sto nisu nista ubacili, nego mi sve zivo steka od slike, fiksnog, do interneta sto mi je najbitnije. Od 29 dana mjeseca februara, ja sam 5 dana u komadu imao valjanu uslugu. Zvao, pisao ovdije, brukao se, ismijavan od pojedinaca na ovom forumu. Da Bog sacuva! Ne znam vise sta covijek nije dozivio od ove firme i uhljeba u istoj... Ovom bi se prilikom zhvalio jednom forumasu koji je dolazio na lice mjesta da bi pokusao to odraditi, al ocito nije moguce. Tako da vijerovatno odjavljujem komplet uslugu, i nepada mi napamet se vise peglati i zivkati, jer od zvanja jedino dobijes recenicu tipa: "Proslijedili smo kolegama" obolit covijek od njih. Meni od interneta posao zavisi, a brzina mi je pretezno 2Mbps, sa uploadom 0.60 Full 1 paket u 2020 godini. Eee pa neka nekome drugom prodaju maglu. Zasto placam? Za neuslugu koju su jos i poskupili za 5KM? Ne vise! LP normalnim ljudima na ovom forumu.
Sake73

#69579 Re: BHTelecom All About

Post by Sake73 »

Zdravo,
Prije par mjeseci sam tražio da promjenim paket MojaTV na veći i to samo zbog brzine interneta. Dobio sam odgovor da nema tehničke mogućnosti za to. Ok,razumijem i na tome je ostalo. A sada vidim da BHTelecom dodaje nove pakete a ja kao stari korisnik ne mogu ništa od toga imati zbog "tehničke izvodljivosti". Moram da naglasnim da je BHT prije nekoliko godina uradio kompletnu novu instalaciju u mjestu gdje živim, sve je podzemno, i od mog doma na nekih 300 metara su uradili novu podstanicu (valjda se tako kaže) gdje je iz glavne pošte dovučena optika. Do razvodne kutije koja je postavljena na kuću su dovukli dvije crne cijevi, jedna je trenutno zauzeta postojećom instalacijom koju koristim a druga cijev je prazna. Kada sam pitao izvođača radova čemu ova prazna cijev, kaže da se u budućnosti ne bi ponovo kopalo kada se bude radilo na unapređenu sistema, misleći na optiku valjda.
U glavnom, ispod su podaci sa modema. Da li je moguće uraditi nesto po ovom pitanju kako bi se dobile veće brzine interneta sa bakrom ili je ovo maksimum što se bakra tiče i da mi jedino preostaje da se razvuče optika? Pitam čisto informativno koliko mi se ispalit sa BHTelecomom natezati po ovom pitanju i kolike su mi šanse da nesto postigne. Ne želim biti licemjeran i ići sa onom pričom "ako nećete vi ima ko hoće" nego mi se ne napušta BHTelecom iz razloga što nemam ama baš nkakvih problema sa trenutnim paketom, sve je stabilno i nikada nema pucanja konekcije ili nekih drugih problema.
Hvala na odgovoru.

Image
nivla

#69580 Re: BHTelecom All About

Post by nivla »

po ovom sto si postavio maksimalno ti je na trenutnom bakru koji imas moguce 82mbps download i 19,4mbps download
VDSL2 ovisi najprije od udaljenosti na kojoj se ukljucuje i maksimalno sto moze po standardu je 100mbps za download i 50 za upload ali to je u idealnim uslovima, VDSL2 standard definise ove brzine kao "up to" a ne kao garantovane, alternativa ti je optika ako ti trebaju vece brzine(citaj ako zaradjujes od ovog) i ako ima ikakve mogucnosti da se dovede do tvoje lokacije

sto se tice brzina kablovskog interneta, on uistinu moze ici preko 100mbps, ali je mana da je to uvijek kroz dijeljeni medij pa ti brzina ne moze bas biti garantovana vec ovisi od toga koliko korisnika u tvom komsiluku u datom trenutku koristi usluge kablovskog operatera
Sake73

#69581 Re: BHTelecom All About

Post by Sake73 »

nivla wrote: 04/03/2020 01:55 po ovom sto si postavio maksimalno ti je na trenutnom bakru koji imas moguce 82mbps download i 19,4mbps download
VDSL2 ovisi najprije od udaljenosti na kojoj se ukljucuje i maksimalno sto moze po standardu je 100mbps za download i 50 za upload ali to je u idealnim uslovima, VDSL2 standard definise ove brzine kao "up to" a ne kao garantovane, alternativa ti je optika ako ti trebaju vece brzine(citaj ako zaradjujes od ovog) i ako ima ikakve mogucnosti da se dovede do tvoje lokacije

sto se tice brzina kablovskog interneta, on uistinu moze ici preko 100mbps, ali je mana da je to uvijek kroz dijeljeni medij pa ti brzina ne moze bas biti garantovana vec ovisi od toga koliko korisnika u tvom komsiluku u datom trenutku koristi usluge kablovskog operatera
Hvala Vam na odgovoru. Ne razumijem baš politiku BHTelecoma, ali su jako čudni u svome poslovanju i odnosu prema krajnjem korisniku. Posebno u ovakvom vremenu kada je svaki korisnik "zlata" vrijedan i kojeg treba sačuvati u svakom slučaju.
LP
Sehro

#69582 Re: BHTelecom All About

Post by Sehro »

jarobot wrote: 03/03/2020 10:58
Sehro wrote: 03/03/2020 10:01 Bi li imao ikakvih bonusa ako bih uvezao jedan pretplatnički broj i dvije ultre?
Na ultre bi ti dolazilo po 5 km mjesecno koje bi plaćao preko računa koje se troše u bh telekom mreži , imao bi besplatne pozive između ta tri broj samo uspostava poziva se placa 5 feninga. Ako imaš mojutv ili internet i njega uvežeš dobio bi i po 500 MB interneta na svaki broj
Znači samo prednost besplatni pozivi, a ovo 5 KM mogu i sam sebi dopuniti. Imam i internet onda bi bilo bolje zbog tih 500 MB džabnog interneta.
edys

#69583 Re: BHTelecom All About

Post by edys »

Sake73 wrote: 04/03/2020 00:40 Zdravo,
Prije par mjeseci sam tražio da promjenim paket MojaTV na veći i to samo zbog brzine interneta. Dobio sam odgovor da nema tehničke mogućnosti za to. Ok,razumijem i na tome je ostalo. A sada vidim da BHTelecom dodaje nove pakete a ja kao stari korisnik ne mogu ništa od toga imati zbog "tehničke izvodljivosti". Moram da naglasnim da je BHT prije nekoliko godina uradio kompletnu novu instalaciju u mjestu gdje živim, sve je podzemno, i od mog doma na nekih 300 metara su uradili novu podstanicu (valjda se tako kaže) gdje je iz glavne pošte dovučena optika. Do razvodne kutije koja je postavljena na kuću su dovukli dvije crne cijevi, jedna je trenutno zauzeta postojećom instalacijom koju koristim a druga cijev je prazna. Kada sam pitao izvođača radova čemu ova prazna cijev, kaže da se u budućnosti ne bi ponovo kopalo kada se bude radilo na unapređenu sistema, misleći na optiku valjda.
U glavnom, ispod su podaci sa modema. Da li je moguće uraditi nesto po ovom pitanju kako bi se dobile veće brzine interneta sa bakrom ili je ovo maksimum što se bakra tiče i da mi jedino preostaje da se razvuče optika? Pitam čisto informativno koliko mi se ispalit sa BHTelecomom natezati po ovom pitanju i kolike su mi šanse da nesto postigne. Ne želim biti licemjeran i ići sa onom pričom "ako nećete vi ima ko hoće" nego mi se ne napušta BHTelecom iz razloga što nemam ama baš nkakvih problema sa trenutnim paketom, sve je stabilno i nikada nema pucanja konekcije ili nekih drugih problema.
Hvala na odgovoru.

Image
opisao sam ti slicne probleme na PM i kako sam ih uspio rijesti pa eto pokusaj, mozda uspije.
Dzontra_Volta

#69584 Re: BHTelecom All About

Post by Dzontra_Volta »

Nakon što su domaći telekomi izbacili Nova BH iz svojih šema, taj vrhunski sport se počeo prebacivati na Nova Sport. Do tada su na tom kanalu uglavnom išla lijeva takmičenja.
Siguran sam da se tzv. "vrhunski sport" vraća na SK kanale čim se Nova BH vrati u ponudu BH Telecoma.
hipija

#69585 Re: BHTelecom All About

Post by hipija »

Samo što se i za Nova BH treba iskeširati nesrazmjerno veliki iznos za kanal tipa Nova BH.
amko761

#69586 Re: BHTelecom All About

Post by amko761 »

Pa kao da je to problem, povećaće opet cijenu i uvaliće nama svima da plaćamo, isto kao i sada. Ha ja :izet:
tipler

#69587 Re: BHTelecom All About

Post by tipler »

Ne znam zašto su uz račun za 1. mjesec,dodatni letak ubacili i između ostalog napisali da od 1.3. ubacuju veliki broj novih kanala u hd rez.,a to nisu ispoštovali.To za ozbiljnu firmu kakvom se predstavljaju je veliki minus.
kakaljin

#69588 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

tipler wrote: 04/03/2020 21:37 Ne znam zašto su uz račun za 1. mjesec,dodatni letak ubacili i između ostalog napisali da od 1.3. ubacuju veliki broj novih kanala u hd rez.,a to nisu ispoštovali.To za ozbiljnu firmu kakvom se predstavljaju je veliki minus.
Daj sliku letka, jer ja nisam dobio jer racun mailom dolazi
escobar__

#69589 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Došlo je i na e-mail, provjeri u Inboxu.

Ovaj je letak u pitanju:
Image
zubi

#69590 Re: BHTelecom All About

Post by zubi »

escobar__ wrote: 04/03/2020 22:00 Došlo je i na e-mail, provjeri u Inboxu.

Ovaj je letak u pitanju:
Image
Meni nije doslo, samo go racun.
kakaljin

#69591 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

escobar__ wrote: 04/03/2020 22:00 Došlo je i na e-mail, provjeri u Inboxu.

Ovaj je letak u pitanju:
Image
evo gledam nema nigdje tog letka u mailu. uz koji racun je to doslo
escobar__

#69592 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Meni stiglo u februaru (uz januarski račun Moja TV).
zubi

#69593 Re: BHTelecom All About

Post by zubi »

Ako se uz mojatv uvezu i mobiteli u moj izbor, jel onda dolazi jedan zajednicki racun?
kakaljin

#69594 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

escobar__ wrote: 04/03/2020 22:08 Meni stiglo u februaru (uz januarski račun Moja TV).
Mozda meni nije doslo jer ovo sve imam ukljuceno sto nude i imam ugovor. Pa mozda su na osnovu toga slali taj letak samo onima koji nemaju nesto iz ove akcije
kakaljin

#69595 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

zubi wrote: 04/03/2020 22:11 Ako se uz mojatv uvezu i mobiteli u moj izbor, jel onda dolazi jedan zajednicki racun?
DA
escobar__

#69596 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

kakaljin wrote: 04/03/2020 22:11
escobar__ wrote: 04/03/2020 22:08 Meni stiglo u februaru (uz januarski račun Moja TV).
Mozda meni nije doslo jer ovo sve imam ukljuceno sto nude i imam ugovor. Pa mozda su na osnovu toga slali taj letak samo onima koji nemaju nesto iz ove akcije
Moguće, ne znam. Ja jedino imam Moju TV i nisam pod ugovornom obavezom, ništa više.
jarobot

#69597 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

tipler wrote: 04/03/2020 21:37 Ne znam zašto su uz račun za 1. mjesec,dodatni letak ubacili i između ostalog napisali da od 1.3. ubacuju veliki broj novih kanala u hd rez.,a to nisu ispoštovali.To za ozbiljnu firmu kakvom se predstavljaju je veliki minus.
Od 1.03 nije isto što i 1.03.
Od 1.03 može biti i 15.03 ili 15.04 itd da piše samo 1.03 bez onog od značilo bi 1.03..hebi ga igra riječi :D :D :D .
To je ko čarobnica Kirka kad je u staroj Grčkoj proricala ishod bike i rekla :" U bitci pobjediti nećeš poginuti" zavisi gdje zarez staviš šta će ti se desiti
Kockasti

#69598 Re: BHTelecom All About

Post by Kockasti »

Ne pise od 1.3. nego od pocetka marta, mozda oni od 9.3. racunaju pocetak marta :D :D
pepeljara

#69599 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

Bh telekom. No.1 po supportu u svijetu. Odzada:)9 radnih dana cekam servisera... Nit se javlja nit pise :) kaze teta na 1444 poznati slogan: proslijedjeno...

:bih: :bih: pa majka mu stara mislili se njihova usluga ikad popraviti. Pitam za komsinicu :skoljka:
Cossack

#69600 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Ekskluzivno na Moja TV utakmice 22. kolo BH Telecom Premijer lige BiH!

Image

https://www.bhtelecom.ba/vijest+M5e04f70a15a.html
Locked