Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
sadie_forever

#10851 Re: Migranti u BiH

Post by sadie_forever »

bitanga_sa_otesa wrote: 04/03/2020 09:55
sadie_forever wrote: 04/03/2020 09:53

Niko nije ni nas molio da im dodjemo ,ali ovo tvoje razmisljanje govori da si njihov nivo s jednom razlikom-ovaj put ti imas mirnu drzavu i privilegiju da glumis zapad
niko od nas nije napadao kamenjem na granice drugih drzava ,niti sad to radi.
niko od nas nije bacao dokumenta i ilegalno ulazio u bilo koju drzavu iz bijesa da se uvali na socijalu ,tako da mani te dijasporske demagogije i supljare.
Gadjali kamenjem nisu,bacali dokumente jesu itekko,krili se po kamionima itd..sve to do neke 2005
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#10852 Re: Migranti u BiH

Post by bitanga_sa_otesa »

sadie_forever wrote: 04/03/2020 09:58
Gadjali kamenjem nisu,bacali dokumente jesu itekko,krili se po kamionima itd..sve to do neke 2005
haj ne dipr,vec dovedi sebi kuci jedno desetak kad ih toliko volis .
sadie_forever

#10853 Re: Migranti u BiH

Post by sadie_forever »

bitanga_sa_otesa wrote: 04/03/2020 10:06
sadie_forever wrote: 04/03/2020 09:58
haj ne dipr,vec dovedi sebi kuci jedno desetak kad ih toliko volis .
Ponestalo argumenta?

Sad ide nesto na racun gramatike? :D
bitanga_sa_otesa

#10854 Re: Migranti u BiH

sadie_forever wrote: 04/03/2020 10:07

Ponestalo argumenta?
nije meni ponestalo nicega ,necu da popijem ban zbog naprdjivanja s tobom.
kazem ti jos jednom : dovedi si jedno 10 tih iz maroka pa nek te podmazuju ,valjda ces manje trolat po forumu :D
p.s. a mozete se i slikaVAt :-D
vjesticanametli

#10855 Re: Migranti u BiH

Post by vjesticanametli »

:lol: :lol:
2005 je jedino iz podrinja navala bila na crno u franZusku....ako si ti tako isla ne mora znaciti da je ok i da smo svi ali razumIM sto Hin podrzaJEs...ja sam 92 presla granice sa jugo pasosem a ne kroz kukuruze ....svi su trazili papire i ne lupetaj garant se tada nisi ni rodila
sadie_forever

#10856 Re: Migranti u BiH

Post by sadie_forever »

bitanga_sa_otesa wrote: 04/03/2020 10:09
sadie_forever wrote: 04/03/2020 10:07

Ponestalo argumenta?
nije meni ponestalo nicega ,necu da popijem ban zbog naprdjivanja s tobom.
kazem ti jos jednom : dovedi si jedno 10 tih iz maroka pa nek te podmazuju ,valjda ces manje trolat po forumu :D
p.s. a mozete se i slikaVAt :-D
Haha i knew it gramatika :D

I nema razloga da popijes ban radi dislusije zato i koristi forum, osim ako nemas argument i onda kreces sa napadima neke licne prirode,opet kazem ja NI JEdNOM nisam spomenula bilo sta sto nije vezano za ovu temu,ti jesi... Jer glavno ti je ono seljacko vodi ih sebi kuci
sadie_forever

#10857 Re: Migranti u BiH

Post by sadie_forever »

vjesticanametli wrote: 04/03/2020 10:14 :lol: :lol:
2005 je jedino iz podrinja navala bila na crno u franZusku....ako si ti tako isla ne mora znaciti da je ok i da smo svi ali razumIM sto Hin podrzaJEs...ja sam 92 presla granice sa jugo pasosem a ne kroz kukuruze ....svi su trazili papire i ne lupetaj garant se tada nisi ni rodila
Koliko je doslo legalno 92 a koliko nakon rata? Do your research ;)
bitanga_sa_otesa

#10858 Re: Migranti u BiH

sadie_forever wrote: 04/03/2020 10:15

Haha i knew it gramatika :D

I nema razloga da popijes ban radi dislusije zato i koristi forum, osim ako nemas argument i onda kreces sa napadima neke licne prirode,opet kazem ja NI JEdNOM nisam spomenula bilo sta sto nije vezano za ovu temu,ti jesi... Jer glavno ti je ono seljacko vodi ih sebi kuci
jesil njuit alllaxat?sta ima engleskinjo? tu take some?
ne krecem ja s nikakvim napadima,ja sam mali i njezan ,osjecajan ,a da sam seljak jesam ,priznajem i haustorĆe,sve sam sto ti kazes :kiss:
nego procitah nedavno da su debili glavni resurs savremenog kapitalizma :D
vjesticanametli

#10859 Re: Migranti u BiH

Post by vjesticanametli »

Ma briga me.....takvim ilegalcima, koji cekaju sut kartu svaki dan, ja prevodim jer ne znaju jezik :D i mogu ti reci ne provode se bas kad ih heknu u Abschiebehaft :D
Elem kad kupis marokance :(
neko_sa_strane

#10860 Re: Migranti u BiH

Post by neko_sa_strane »

sadie_forever wrote: 04/03/2020 09:44
bitanga_sa_otesa wrote: 04/03/2020 09:38
sadie_forever wrote: 04/03/2020 09:35

Islam naredjuje merhametluk ,na kraju svako dobije stovzasluzi-uvijek
takoe,samo sadaka,zato su i na svakoj raskrsnici sto im takvi daju,da im se ne daje smrdili bi u centrima gdje i trebaju biti.
Da im drzava daje,nebi narod trebao.ja pitam osigura li im drzava bar tanjih grah krisku hljeba a odg nista ...znaci poredi to sa socijalom na zapadu :-) moraju od neceg zivjet
Država je dobila 40 miliona eura za njihovo zbrinjavanje ali narod ni da upita gdje je taj novac raspoređen jer očito je da nije iskorišten u svrhu zbrinjavanja ilegalnih migranata.
konami666

#10861 Re: Migranti u BiH

Post by konami666 »

Point. wrote: 03/03/2020 13:45
konami666 wrote: 03/03/2020 09:17
zrakomlat wrote: 02/03/2020 23:09
Što znači ogroman broj da ostaje u BiH, većinom u Krajini a ostatak u drugim većim mjestima s bošnjačkom većinom.
Svako ko od ovih dođe u švedsku će se najaviti na socijalu i dobiti stan. Živio sam u Švedskoj 10 godina tako da znam o čemu govorim. Ne mogu ih natjerati da rade, ne mogu ih ostaviti na ulici. Imaju vise privilegija nego svedi (znaci pravi svedi) sto kopaju po kontejnerima a vjerujte da ima mnogo slučajeva i u “naprednoj” Švedskoj kopanja kontejnera i traženja plastičnih flaša ili ostataka hrane.
Prošle godine je bio skandal kako je sirijanac sa 3 žene dobio 3 stana od države u jednom dijelu Stockholma koji je jako skup za život i gdje normalni ljudi koji rade ne mogu kupiti stan iako rade kao inzinjeri sa dobrim primanjima. Ali jaro dobio 3 stana, stan po ženi da može da ih obilazi i kako se ne bi svađale. I to je jedan u moru primjera takvih iz švedske. Švedska vam puca po šavovima i ako bi zaista se ovaj val iz turske probio do švedske to bi bio raspad sistema gore. Ne samo sto bi svi glasali za SD(desničare) nego i sto bi preopteretili taj socijalni sistem koji bi pukao. A da ne govorim o ostalim stvarima koje bi to povuklo sa sobom ka dole.

Osim toga u Švedskoj svaki dan u novinama su rubrike pune silovanja i pljačke od strane gore navedenih. Apsolutno svaki dan. Ako ovi dođu može samo gore biti - nikako bolje.
Svedi pravi su jako tihi i ne vole javno pričati o svojim političkim opredjeljenjima. Ali zadnjih par godina pogotovo poslije 2015 su počeli otvoreno govoriti kako će početi glasati za desničare. I nakon posljednjih izbora se mogla vidjeti razlika.
Odselio sam se iz švedske prije svega jer nisam mogao vise da gledam kako ovi dobijaju stanove do mene gdje ja platim stan 3.5miliona kruna i lomio se da škole završim i magisterij i sve a lola tek sletio i dobije stan na zadnjem spratu sa 2 žene i 3 djece stan od 114 kvadrata.
I sto je najsmješnije žene svaki dan djecu u kolica i po tržnom centrima dok lola ostane kući i sluša muziku a ja u 5:30 ujutro ustanem da napravim kafu i odem na posao da naprežem moždane vijuge i onda dođem kući slomljen.

Neka hvala, neka je njima sretno sve dok imaju Stefana rudara za premijera.
Gdje si odselio?
U Singapur
sadie_forever

#10862 Re: Migranti u BiH

Post by sadie_forever »

konami666 wrote: 04/03/2020 10:30
konami666 wrote: 03/03/2020 09:17

Svako ko od ovih dođe u švedsku će se najaviti na socijalu i dobiti stan. Živio sam u Švedskoj 10 godina tako da znam o čemu govorim. Ne mogu ih natjerati da rade, ne mogu ih ostaviti na ulici. Imaju vise privilegija nego svedi (znaci pravi svedi) sto kopaju po kontejnerima a vjerujte da ima mnogo slučajeva i u “naprednoj” Švedskoj kopanja kontejnera i traženja plastičnih flaša ili ostataka hrane.
Prošle godine je bio skandal kako je sirijanac sa 3 žene dobio 3 stana od države u jednom dijelu Stockholma koji je jako skup za život i gdje normalni ljudi koji rade ne mogu kupiti stan iako rade kao inzinjeri sa dobrim primanjima. Ali jaro dobio 3 stana, stan po ženi da može da ih obilazi i kako se ne bi svađale. I to je jedan u moru primjera takvih iz švedske. Švedska vam puca po šavovima i ako bi zaista se ovaj val iz turske probio do švedske to bi bio raspad sistema gore. Ne samo sto bi svi glasali za SD(desničare) nego i sto bi preopteretili taj socijalni sistem koji bi pukao. A da ne govorim o ostalim stvarima koje bi to povuklo sa sobom ka dole.

Osim toga u Švedskoj svaki dan u novinama su rubrike pune silovanja i pljačke od strane gore navedenih. Apsolutno svaki dan. Ako ovi dođu može samo gore biti - nikako bolje.
Svedi pravi su jako tihi i ne vole javno pričati o svojim političkim opredjeljenjima. Ali zadnjih par godina pogotovo poslije 2015 su počeli otvoreno govoriti kako će početi glasati za desničare. I nakon posljednjih izbora se mogla vidjeti razlika.
Odselio sam se iz švedske prije svega jer nisam mogao vise da gledam kako ovi dobijaju stanove do mene gdje ja platim stan 3.5miliona kruna i lomio se da škole završim i magisterij i sve a lola tek sletio i dobije stan na zadnjem spratu sa 2 žene i 3 djece stan od 114 kvadrata.
I sto je najsmješnije žene svaki dan djecu u kolica i po tržnom centrima dok lola ostane kući i sluša muziku a ja u 5:30 ujutro ustanem da napravim kafu i odem na posao da naprežem moždane vijuge i onda dođem kući slomljen.

Neka hvala, neka je njima sretno sve dok imaju Stefana rudara za premijera.
Gdje si odselio?
U Singapur
Cuvaj se Korone

Nego kako je tamo muslimanima? Znas li da su kinezi oduzeli njima singapur?
neko_sa_strane

#10863 Re: Migranti u BiH

Post by neko_sa_strane »

Dobar izbor zemlje. Jedino je problem pretrpanost obzirom da na površini od 725 kvadratnih kilometara živi skoro 6 miliona stanovnika. Valjda imaju dovoljno teritorijalnog mora za gradnju vještačkih ostrva. Singapur je vrlo razvijena i organizovana država i čitao sam da imaju odličan obrazovni sistem.
Naslovnica

#10864 Re: Migranti u BiH

Post by Naslovnica »

Jebo to kada je žvaka zabranjena i ne smije se hrakati i ispuhivati nos po tretuvaru.
Osnovna ljudska prava zabranjuju, da ne pričamo dalje.
Država u qrtzu.
tranquil

#10865 Re: Migranti u BiH

Post by tranquil »

sadie_forever wrote: 04/03/2020 10:33
Gdje si odselio?
U Singapur
Cuvaj se Korone

Hong Kong, trolu, i nisu ga Kinezi oduzeli već je kao bivša kolonija prešao međudržavnim sporazumom prije par decenija pod kinesku upravu. Singapur je samostalna država.

Čuj "znaš li" pita čovjeka koji živi u Singapuru, koja samouvjerenost.
sadie_forever

#10866 Re: Migranti u BiH

Post by sadie_forever »

tranquil wrote: 04/03/2020 10:46

U Singapur
Cuvaj se Korone

Hong Kong, trolu, i nisu ga Kinezi oduzeli već je kao bivša kolonija prešao međudržavnim sporazumom prije par decenija pod kinesku upravu. Singapur je samostalna država.

Dan danas zastava malajska,malajski jezik oficijalni formalno(iz historijskih razloga).sad kako su muslimani spali na 14% tu? Pitam iz namjere jer znam sta je pisao o njemackoj i kako se zali,pa me zanima opravdava li i to ?
Naslovnica

#10867 Re: Migranti u BiH

Post by Naslovnica »

Ma fura vas sadie, šta se ložite...
:lol:
tranquil

#10868 Re: Migranti u BiH

Post by tranquil »

sadie_forever wrote: 04/03/2020 10:51

Cuvaj se Korone

Dan danas zastava malajska,malajski jezik oficijalni formalno(iz historijskih razloga).sad kako su muslimani spali na 14% tu? Pitam iz namjere jer znam sta je pisao o njemackoj i kako se zali,pa me zanima opravdava li i to ?
Možda im se ne sviđa islam pa su prešli na druge vjere.

Šta se to ima opravdavati ili ne, svaki čovjek ima svoj izbor.
Billy The Pljuc

#10869 Re: Migranti u BiH

Post by Billy The Pljuc »

Bodkin wrote: 03/03/2020 13:24
Billy The Pljuc wrote: 03/03/2020 10:11 Helem,

Davno napisah da je ovo samo mali dio onoga što će se dešavati u budućnosti, bližoj ili daljoj svejedno je. Nema te države na svijetu (ili ipak ima?) koja će uspješno zaustaviti masu ljudi od pola miliona - milion na svojim granicama.

Šta kontate da će se desiti, i pored fizičkih barijera, neko će samo tako pobiti tolike ljude na granici.

E sad zamislite šta tolika masa ljudi uradi državicama ko što su Srbija, BiH, Hrvatska itd.

Šta kaže idiot iz Laktaša, organizovaćemo ljude po selima. :lol: :lol: :lol:
Ajde nek proba ta masa uci u izrael pa da vidimo sta ce biti
A desit' će se druže Bodkin i to jednog dana, neće biti migranti u pitanju i možda ne za tvog i mog vakta.
sadie_forever

#10870 Re: Migranti u BiH

Post by sadie_forever »

tranquil wrote: 04/03/2020 10:54

Nisu promjenili jezik izgled ako su vjeru? Malajci su muslimani kinezi budisti uz manjinu kineskih muslimana,procitaj koji narod dominira danas eto da ne vezemo vjeru u to

Poenta je da se ovo desavalo drugima i prije i to dramaticnije,postali su manjina u svojoj drzavi..i ti zivis u toj drzsvi a zalis se na ono malo bjede iz njemacke

Predsjednik Singaporea je Halima Yakub,malajka
Last edited by sadie_forever on 04/03/2020 11:03, edited 1 time in total.
konami666

#10871 Re: Migranti u BiH

Post by konami666 »

Kirija jeste (pre)visoka ali mi je plaća firma u hotelu sa apartmanima gdje živim kao i ostali stranci. Znaci ima sve kao i hotel - doručak i večeru, raspremanje sobe ali nije hotelska soba od 25 kvadrata nego je nešto veća sa uredom. U singapuru je pod konac uređeno tako da npr ne smijete da pijete vodu u metrou (flaširanu) jer možete dobiti kaznu. O žvakaćoj gumi da ne govorim :D Ne znam kako je muslimanima jer o religiji niko ne priča a i jer se i sam ne deklariram kao religiozna osoba. Ono sto sam primijetio je da su kineski singapurcani cesce na vodecim pozicijama nego Malezijski.

Iako lijep, realno ne bih želio ostati ovdje duže od 3-4 godine.
tranquil

#10872 Re: Migranti u BiH

Post by tranquil »

sadie_forever wrote: 04/03/2020 11:01

Nisu promjenili jezik izgled ako su vjeru? Malajci su muslimani kinezi budisti uz manjinu kineskih muslimana,procitaj koji narod dominira danas eto da ne vezemo vjeru u to

Poenta je da se ovo desavalo drugima i prije i to dramaticnije,postali su manjina u svojoj drzavi..i ti zivis u toj drzsvi a zalis se na ono malo bjede iz njemacke
Ne kontam šta blebećeš.

Ako nije bilo genocida i nasilne konverzjie, ne vidim u čemu je problem.
sadie_forever

#10873 Re: Migranti u BiH

Post by sadie_forever »

tranquil wrote: 04/03/2020 11:03
sadie_forever wrote: 04/03/2020 11:01

Ne kontam šta blebećeš.

Ako nije bilo genocida i nasilne konverzjie, ne vidim u čemu je problem.
Nema genocida ni sile ni u ovim migracijama onda :)
sadie_forever

#10874 Re: Migranti u BiH

Post by sadie_forever »

konami666 wrote: 04/03/2020 11:02 Kirija jeste (pre)visoka ali mi je plaća firma u hotelu sa apartmanima gdje živim kao i ostali stranci. Znaci ima sve kao i hotel - doručak i večeru, raspremanje sobe ali nije hotelska soba od 25 kvadrata nego je nešto veća sa uredom. U singapuru je pod konac uređeno tako da npr ne smijete da pijete vodu u metrou (flaširanu) jer možete dobiti kaznu. O žvakaćoj gumi da ne govorim :D Ne znam kako je muslimanima jer o religiji niko ne priča a i jer se i sam ne deklariram kao religiozna osoba. Ono sto sam primijetio je da su kineski singapurcani cesce na vodecim pozicijama nego Malezijski.

Iako lijep, realno ne bih želio ostati ovdje duže od 3-4 godine.
Ali eto imaju malajku kao predsjednicu Halima Yakub,i to je nesto :D
neko_sa_strane

#10875 Re: Migranti u BiH

Post by neko_sa_strane »

Singapur je i doslovno istjeran iz Malajske federacije zbog liberalnijih političkih stavova i tako je i postao samostalna država. Čitava Malezija bila je britanska kolonija.
Locked