USA - Izbori za predsjednika 2020
- ultima_palabra
#1426 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Pa imaš kandidata koji je član stranke samo dok traje kampanja, čim ona završi on napusti stranku. Znači koristi loopholes da bi se kandidovao. Zašto onda i stranka ne bi koristila loopholes protiv njega?
- jeza u ledja
#1427 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ja, ali te “loopholes” su bile u vidu neformalne podrske establishmenta Clintonovoj, od marketinga do debata. No nista konkretno nije promjenilo glasove niti glasanje, u sistemu u kojem bi se moglo reci da se Sanders pak dobro okoristio pogodnostima istog.ultima_palabra wrote: ↑03/03/2020 04:53 Pa imaš kandidata koji je član stranke samo dok traje kampanja, čim ona završi on napusti stranku. Znači koristi loopholes da bi se kandidovao. Zašto onda i stranka ne bi koristila loopholes protiv njega?
I jos, usput budi receno, nije htio tokom kampanje da garantuje da nece pravit probleme ako Clinton ne uzme dovoljno boba pred konvenciju da pobijedi bez komesanja. (Ista stvar koja se zamjera svim drugim kandidatima nakon postavljenog pitanja nedavno na debati)
Al eto, belosvetska nepravda.
- karanana
#1428 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ja na ovo gledam kao na njegovo postenje. Jer sta da on sad kao nezavisan kandidat mimo stranke odluci da se kandiduje. Nema primarija, nema zajebancija, donacije dolaze kao sto dolaze i sad. I on u novembru uzme 25-30% glasova. Biden uzme isto toliko. I pogodi ko je predsjednik.ultima_palabra wrote: ↑03/03/2020 04:53 Pa imaš kandidata koji je član stranke samo dok traje kampanja, čim ona završi on napusti stranku. Znači koristi loopholes da bi se kandidovao. Zašto onda i stranka ne bi koristila loopholes protiv njega?
- jeza u ledja
#1429 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Zasto bi to radio?karanana wrote: ↑03/03/2020 05:44Ja na ovo gledam kao na njegovo postenje. Jer sta da on sad kao nezavisan kandidat mimo stranke odluci da se kandiduje. Nema primarija, nema zajebancija, donacije dolaze kao sto dolaze i sad. I on u novembru uzme 25-30% glasova. Biden uzme isto toliko. I pogodi ko je predsjednik.ultima_palabra wrote: ↑03/03/2020 04:53 Pa imaš kandidata koji je član stranke samo dok traje kampanja, čim ona završi on napusti stranku. Znači koristi loopholes da bi se kandidovao. Zašto onda i stranka ne bi koristila loopholes protiv njega?
- jeza u ledja
#1430 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
In other news - Chris Matthews is “retiring”, effective immediately. 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1431 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
He came on the air, said he was retiring, and bolted. Now they're trying to figure out how to fill the next 55 minutes lol. That was strange.
- GandalfSivi
#1432 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Mediji su jutros dotakli novo dno, znaci ovo je sada fakat sramota...
- jeza u ledja
#1433 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Mozda da otvorimo novu temu o medijima?
- ultima_palabra
#1434 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Pa zna i on da mu je to krajnji domet kao nezavisnom. Kao demokrata ima sansu da bude predsjednik.karanana wrote: ↑03/03/2020 05:44Ja na ovo gledam kao na njegovo postenje. Jer sta da on sad kao nezavisan kandidat mimo stranke odluci da se kandiduje. Nema primarija, nema zajebancija, donacije dolaze kao sto dolaze i sad. I on u novembru uzme 25-30% glasova. Biden uzme isto toliko. I pogodi ko je predsjednik.ultima_palabra wrote: ↑03/03/2020 04:53 Pa imaš kandidata koji je član stranke samo dok traje kampanja, čim ona završi on napusti stranku. Znači koristi loopholes da bi se kandidovao. Zašto onda i stranka ne bi koristila loopholes protiv njega?
- muhafuca
#1435 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Warren ganjaju novinari da objasni zasto je jos u utrci
a na drugom kraju nada DNC-a

a na drugom kraju nada DNC-a

- GandalfSivi
#1436 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Dio su procesa, stavise jako bitan faktor u svemu ovome. Tacno su na temi na kojoj trebaju biti...
- sinuhe
-
omar little
#1438 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
na sta mislis, sta je bilo?GandalfSivi wrote: ↑03/03/2020 15:39 Mediji su jutros dotakli novo dno, znaci ovo je sada fakat sramota...
-
kio01
#1439 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Yet, oni podrzavaju drugoplasirajuceg.jeza u ledja wrote: ↑02/03/2020 23:01Moguce da ti je prvi put da pratis izbore, no odustajanje kandidata radi podrske vodecem je standardna praksa od kad izbori postoje.
Malo pripazi s rijecnikom.
-
kio01
#1440 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ne bi, to je i poenta ovog gore post-a. Neko pokusava reci kako Bernie koristi "loophole" jer je u Dem primaries bez obzira sto je independent, a @karanana kaze da je to radi kako ne bi izazvao totalnu destrukciju ljevice.jeza u ledja wrote: ↑03/03/2020 13:53Zasto bi to radio?karanana wrote: ↑03/03/2020 05:44Ja na ovo gledam kao na njegovo postenje. Jer sta da on sad kao nezavisan kandidat mimo stranke odluci da se kandiduje. Nema primarija, nema zajebancija, donacije dolaze kao sto dolaze i sad. I on u novembru uzme 25-30% glasova. Biden uzme isto toliko. I pogodi ko je predsjednik.ultima_palabra wrote: ↑03/03/2020 04:53 Pa imaš kandidata koji je član stranke samo dok traje kampanja, čim ona završi on napusti stranku. Znači koristi loopholes da bi se kandidovao. Zašto onda i stranka ne bi koristila loopholes protiv njega?
- muhafuca
#1441 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
ma ne trebaju mu nista vaditi iz ormara
covjek trenutno ne moze dvije ciste sastaviti bez lapsusa
ne znam kako ga uopste zamisljaju u debati protiv Trump-a ovi sto ga guraju.
Ako on bude kandidat Trump ce ga pokopati bukvalno.
- jeza u ledja
#1442 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
On je tu zato sto ne postoji druga opcija. Vrlo jednostavno.
Istovremeno, u svoje slobodno vrijeme, nije clan strank. (Kao sto nije bio ni Trump). Zbog toga je tesko da ocekivati da ce imati isti tretman od strane stranke.
Sto se tice podrske vodecem, logicno da sam mislio na vodeceg u moderate traci. Inace u kontekstu primaries ta diskusija o konsolidaciji na bi imala smisla, jel tako?
PS: Usput, Biden je trenutno vodeci u ukupnom broju glasova.
Istovremeno, u svoje slobodno vrijeme, nije clan strank. (Kao sto nije bio ni Trump). Zbog toga je tesko da ocekivati da ce imati isti tretman od strane stranke.
Sto se tice podrske vodecem, logicno da sam mislio na vodeceg u moderate traci. Inace u kontekstu primaries ta diskusija o konsolidaciji na bi imala smisla, jel tako?
PS: Usput, Biden je trenutno vodeci u ukupnom broju glasova.
- jeza u ledja
#1443 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Naci ce oni i Sandersu jos vise kostura, ne brini se. Dok zavrse sa njim bice kombinacija Staljina i Mao Ce Tunga.
Meni je razocarenje sto cemo ipak gledati duel izmedju ova dva starohana. Nadao sam se nekom novom.
Obojica ce imati hendikep u novembru. Nisam siguran ko je gora opcija. Naginjem na to da je Biden.
Inace, Warrenova je izgleda ostala u trci jer se nada contested convention, u kojoj ce ona nekako magicno izaci kao pobjednik. Zalosno.
Od ovo cetvoro bojim se da je najbolja opcija Sanders. Nadam se da ce to veceras pokazati. U suprotnom, bice pravo zabrinjavajuce, jer nikom ne treba razjedinjena, oduzena kampanja.
-
kio01
#1444 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Bernie bi mogao barem 10% ukupnih glasova pokupit kad bi isao third party opcijom, sto bi bilo vise nego dovoljno da osigura pobjedu Trumpa. Zato ga i stalno pitaju da li razmatra tu opciju. Sreca DNC-u da Sanders nije kao 90% njih i 90% trenutnih kandidata, koji bi vrlo rado uradili sve u njihovoj moci da ostanu relevantni, koliko god to stetilo druge( nor. Warren koja i demokratiju i samu sebe izdaje sa ovim contested convention bullshit).jeza u ledja wrote: ↑03/03/2020 19:05 On je tu zato sto ne postoji druga opcija. Vrlo jednostavno.
PS: Usput, Biden je trenutno vodeci u ukupnom broju glasova.![]()
Ako to za glasove stoji, onda je samo po tome ispred Bernie-a, a svi dobro znamo da je broj glasova totalno irelevantan u americkoj politici. Ali nebitno, s obzirom da si mislio samo na moderates.
- muhafuca
#1445 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
vodio je u national polls i prije prvog glasanja u Iowi pa smo vidjeli na sta sve to izadje.jeza u ledja wrote: ↑03/03/2020 19:05 On je tu zato sto ne postoji druga opcija. Vrlo jednostavno.
PS: Usput, Biden je trenutno vodeci u ukupnom broju glasova.![]()
- jeza u ledja
#1446 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Pa, vjerujem da bi neki Sandersovi navijaci radije vidjeli Trumpa kao predsjednika umjesto skoro bilo koga drugog, sto su uostalom vec i dokazali 2016-e, a evo pokazujes i ti jer ti uopste ovako nesto pada na pamet. Koja bi pak svrha toga bila, to ostaje misterija. U praksi vec vidimo sta to znaci, u vidu spodobe u Bijeloj Kuci.kio01 wrote: ↑03/03/2020 19:31
Bernie bi mogao barem 10% ukupnih glasova pokupit kad bi isao third party opcijom, sto bi bilo vise nego dovoljno da osigura pobjedu Trumpa. Zato ga i stalno pitaju da li razmatra tu opciju. Sreca DNC-u da Sanders nije kao 90% njih i 90% trenutnih kandidata, koji bi vrlo rado uradili sve u njihovoj moci da ostanu relevantni, koliko god to stetilo druge( nor. Warren koja i demokratiju i samu sebe izdaje sa ovim contested convention bullshit).
- jeza u ledja
-
kio01
#1448 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ne znam jel imas short term memory loss ili nesto, ali ovo nije meni palo na pamet, vec je neko spomenuo, pa si ti odgovorio, pa sada ja odgovaram tebi. A i da jeste meni palo na pamet, uopste nije apsurdna ili misteriozna ideja, vec pitanje koje su Sandersu cak i na nekoliko ranijih debata koliko se sjecam postavili, a to je: "Ukoliko izgubis, da li ces se kandidovati kao third party kandidat?". Ljudi koji brane ovu ideju bi rekli da DNC Sandersa pokusava sabotirati( sto definitivno ima istine u sebi), te da Sanders ne treba pokusavati popraviti demokratsku stranku, vec napraviti novu. Ja nisam jedan od tih, bar u smislu trenutnih desavanja, jer bez obzira koliko mrzim odos establishmenta ka Sandersu i dalje mislim da bi bilo koji dem predsjednik bio bolji od Trumpa, jer postoje problemi kao sto je korona ili klimatske promjene, za cije rjesavanje nema mnogo vremena,jeza u ledja wrote: ↑03/03/2020 19:49Pa, vjerujem da bi neki Sandersovi navijaci radije vidjeli Trumpa kao predsjednika umjesto skoro bilo koga drugog, sto su uostalom vec i dokazali 2016-e, a evo pokazujes i ti jer ti uopste ovako nesto pada na pamet. Koja bi pak svrha toga bila, to ostaje misterija. U praksi vec vidimo sta to znaci, u vidu spodobe u Bijeloj Kuci.kio01 wrote: ↑03/03/2020 19:31
Bernie bi mogao barem 10% ukupnih glasova pokupit kad bi isao third party opcijom, sto bi bilo vise nego dovoljno da osigura pobjedu Trumpa. Zato ga i stalno pitaju da li razmatra tu opciju. Sreca DNC-u da Sanders nije kao 90% njih i 90% trenutnih kandidata, koji bi vrlo rado uradili sve u njihovoj moci da ostanu relevantni, koliko god to stetilo druge( nor. Warren koja i demokratiju i samu sebe izdaje sa ovim contested convention bullshit).
- jeza u ledja
#1449 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ne, ti si jedini spomenuo kandidaturu Sandersa u kontekstu i s ciljem pobjede Trumpa. Samo je tebi to palo na pamet. Prije toga si uletio da nam objasnis sta je neko treci mislio sa svojim postom.kio01 wrote: ↑03/03/2020 20:04
Ne znam jel imas short term memory loss ili nesto, ali ovo nije meni palo na pamet, vec je neko spomenuo, pa si ti odgovorio, pa sada ja odgovaram tebi. A i da jeste meni palo na pamet, uopste nije apsurdna ili misteriozna ideja, vec pitanje koje su Sandersu cak i na nekoliko ranijih debata koliko se sjecam postavili, a to je: "Ukoliko izgubis, da li ces se kandidovati kao third party kandidat?". Ljudi koji brane ovu ideju bi rekli da DNC Sandersa pokusava sabotirati( sto definitivno ima istine u sebi), te da Sanders ne treba pokusavati popraviti demokratsku stranku, vec napraviti novu. Ja nisam jedan od tih, bar u smislu trenutnih desavanja, jer bez obzira koliko mrzim odos establishmenta ka Sandersu i dalje mislim da bi bilo koji dem predsjednik bio bolji od Trumpa, jer postoje problemi kao sto je korona ili klimatske promjene, za cije rjesavanje nema mnogo vremena,
-
kio01
#1450 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Kako mislis u kontekstu i s cliljem pobijede Trumpa? Jesi li to razumio da sam ja objasnjavao zasto Bernie zeli pomoci Trumpu?jeza u ledja wrote: ↑03/03/2020 20:57Ne, ti si jedini spomenuo kandidaturu Sandersa u kontekstu i s ciljem pobjede Trumpa. Samo je tebi to palo na pamet. Prije toga si uletio da nam objasnis sta je neko treci mislio sa svojim postom.kio01 wrote: ↑03/03/2020 20:04
Ne znam jel imas short term memory loss ili nesto, ali ovo nije meni palo na pamet, vec je neko spomenuo, pa si ti odgovorio, pa sada ja odgovaram tebi. A i da jeste meni palo na pamet, uopste nije apsurdna ili misteriozna ideja, vec pitanje koje su Sandersu cak i na nekoliko ranijih debata koliko se sjecam postavili, a to je: "Ukoliko izgubis, da li ces se kandidovati kao third party kandidat?". Ljudi koji brane ovu ideju bi rekli da DNC Sandersa pokusava sabotirati( sto definitivno ima istine u sebi), te da Sanders ne treba pokusavati popraviti demokratsku stranku, vec napraviti novu. Ja nisam jedan od tih, bar u smislu trenutnih desavanja, jer bez obzira koliko mrzim odos establishmenta ka Sandersu i dalje mislim da bi bilo koji dem predsjednik bio bolji od Trumpa, jer postoje problemi kao sto je korona ili klimatske promjene, za cije rjesavanje nema mnogo vremena,