Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

todd_smith

#29901 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

Tomahawk11 wrote: 03/03/2020 13:12
todd_smith wrote: 03/03/2020 13:10 Tomo brisi koliko hoces, sve je aktuelno bez jedne lazi
Lakše mi je bilo banovati te, ali si se tek vratio :D

Ne brišem što je nešto istina/laž nego što kreneš sa zamotanom uvredom (koja se zapravo vidi iz aviona).
Onda moram obrisati cijelu konverzaciju jer joj korijen ne valja.
hajde barem si priznao da je "uvreda" makar istinita i to je nesto :kiss:
Tomahawk11
Globalni moderator

#29902 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

todd_smith wrote: 03/03/2020 13:13
Tomahawk11 wrote: 03/03/2020 13:12
todd_smith wrote: 03/03/2020 13:10 Tomo brisi koliko hoces, sve je aktuelno bez jedne lazi
Lakše mi je bilo banovati te, ali si se tek vratio :D

Ne brišem što je nešto istina/laž nego što kreneš sa zamotanom uvredom (koja se zapravo vidi iz aviona).
Onda moram obrisati cijelu konverzaciju jer joj korijen ne valja.
hajde barem si priznao da je "uvreda" makar istinita i to je nesto :kiss:
Ništa nisam priznao, ali neću uvijek brisati...znam da ti možeš drugačije :thumbup:
budzetlija

#29903 Re: Utakmice.

Post by budzetlija »

@ibizza posto ti je Tomo obrisao post oko toga ko je doveo Tana, ne znam zasto pa da ti ponovo napisem jer te nisam mogao citirati.
Ja sam bio medju mozda prvih 50 clanova Bordo prijatelja, bio na par sastanaka na Ciglanama, svaki dan bio u Fojnici sa drugom kad su bile pripreme pred Orebro, kad su Dino i onaj sto je krio pecat kad je smijenjen svaki dan bili tamo sa gepekom punim letaka, Bordo fanova koje su dijelili raji, ali nisam ja imao vremena za te stvari, kad nismo imali haman ekipu koja ce igrati tu evropsku utakmicu, tad sam znao ko i gdje lobira da Tan ulozi pare. Vrlo dobro znam sve sto se tad desavalo, da bi opet bio prvi koji je dosao u lozu na Grbavici kad je Dino sjedio sa nekim malezijcima i rekao mu da je picka, okrenuo se i otisao, to je bilo kad je Mamic napadnut :thumbup: i prvi Dino je najmanje zasluzan za sve sto se tada desilo.
ibizza

#29904 Re: Utakmice.

Post by ibizza »

budzetlija wrote: 03/03/2020 13:24 @ibizza posto ti je Tomo obrisao post oko toga ko je doveo Tana, ne znam zasto pa da ti ponovo napisem jer te nisam mogao citirati.
Ja sam bio medju mozda prvih 50 clanova Bordo prijatelja, bio na par sastanaka na Ciglanama, svaki dan bio u Fojnici sa drugom kad su bile pripreme pred Orebro, kad su Dino i onaj sto je krio pecat kad je smijenjen svaki dan bili tamo sa gepekom punim letaka, Bordo fanova koje su dijelili raji, ali nisam ja imao vremena za te stvari, kad nismo imali haman ekipu koja ce igrati tu evropsku utakmicu, tad sam znao ko i gdje lobira da Tan ulozi pare. Vrlo dobro znam sve sto se tad desavalo, da bi opet bio prvi koji je dosao u lozu na Grbavici kad je Dino sjedio sa nekim malezijcima i rekao mu da je picka, okrenuo se i otisao, to je bilo kad je Mamic napadnut :thumbup: i prvi Dino je najmanje zasluzan za sve sto se tada desilo.
Ja sam samo rekao da je Dino sa tadasnjom ekipom zasluzan za promjenu statuta, to je fakt. Isto je fakt da je Feđa doveo Tana i da je Feđa najzasluziniji sto danas imamo ovakvo Sarajevo.
budzetlija

#29905 Re: Utakmice.

Post by budzetlija »

Pa ja to znam, ne znam sto si mene citirao i to mi pises u onom postu sto ti je obrisan :roll: ja sam napisao da ga nije Dino doveo, ali je i to obrisano. Mozda si to trebao napisati ondje gdje si lajko da raja vec slavi titulu, ja ne vidim da je iko igdje napisao da smo vec osvojili titulu, ne znam sta je doticni procitao ali ga je opalio zagadjen zrak Banovice ocigledno.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#29906 Re: Utakmice.

Post by F&N »

VRHUNAC licemjerstva je reci da je ona uprava bila bolja, kad je ista ta uprava OTJERALA HUSREFA u decemrbu satro radi njegovog zdravlja. I nikad nikad ga nije htjela vratiti niti je pomisljala na to. Vec smo imali Jarnija, Kodru, Dzenu, Hurtica, Jesica, Calu itd.
A mimo toga ta nam je urpava dala jos i punca, Ibrakovica, Bulica, najvecu blamazu u historiji, dala nam je godinu bez evrope, brukanje od Slobode i poraze od Zeljeznicara od polupismenog strucnjaka sa trenutnom adresom u CG - Mulalica.
Garnitura kojoj je Tan slao pare bez da pita zasto nego koliko... I nije stedio. Prodala Cimija u Grcku u Bog zna kakvim talovima sa agencijama iz Srbije...
Ta nam je uprava dala Ikandea, Alispahica, Spetanova, Cezara, Emersona, i jos koliko ubleha koje su omastile brkove sa svojim menadzerima zajedno.

I onda dodje i kaze o upravi koja je:

1. Dosal na celo kluba kad je bila zavrnuta pipa / Ken Cho
2. Nije ni jednu trecinu para dobila od onog sto je prosla dobivala
3. Osvojila duplu krunu, za koju svi kazu da je najpostenija i najcistija, ubitacna
4. Dovela istog tog Husrefa, i stala iza njega kad su ga svi tjerali Atalanta, derbi 5:2
5. Zamjenila ga kad je postalo defitnivino da je pogubio sve konce / ishitreno reagovala i napravila opsti haos
6. Isplatila Husrefu iznos koji nikad niti jedan igrac nije dobio od kako postoji FK Sarajevo, jer zasluzuje jebi ga
molotovljev

#29907 Re: Utakmice.

Post by molotovljev »

ibizza

Hronoloski, kakvo Sarajevo danas imamo?
Nadzorna_ploca

#29908 Re: Utakmice.

Post by Nadzorna_ploca »

Generalno se brzo zaboravljaju stvari.
Ali ne vidim da se treba bas sad roviti po proslosti kad je situacija pod kontrolom. Ali valjda ona stara "s nama nikad nije dosadno" jaca od svega.
Last edited by Nadzorna_ploca on 03/03/2020 14:21, edited 1 time in total.
budzetlija

#29909 Re: Utakmice.

Post by budzetlija »

molotovljev wrote: 03/03/2020 14:17 ibizza

E pa neka te vala, ja konto ti se odjavio :lol: bio si sa mnom i sve znas :thumbup:
todd_smith

#29910 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

F&N wrote: 03/03/2020 14:13 VRHUNAC licemjerstva je reci da je ona uprava bila bolja, kad je ista ta uprava OTJERALA HUSREFA u decemrbu satro radi njegovog zdravlja. I nikad nikad ga nije htjela vratiti niti je pomisljala na to. Vec smo imali Jarnija, Kodru, Dzenu, Hurtica, Jesica, Calu itd.
A mimo toga ta nam je urpava dala jos i punca, Ibrakovica, Bulica, najvecu blamazu u historiji, dala nam je godinu bez evrope, brukanje od Slobode i poraze od Zeljeznicara od polupismenog strucnjaka sa trenutnom adresom u CG - Mulalica.
Garnitura kojoj je Tan slao pare bez da pita zasto nego koliko... I nije stedio. Prodala Cimija u Grcku u Bog zna kakvim talovima sa agencijama iz Srbije...
Ta nam je uprava dala Ikandea, Alispahica, Spetanova, Cezara, Emersona, i jos koliko ubleha koje su omastile brkove sa svojim menadzerima zajedno.

3. Osvojila duplu krunu, za koju svi kazu da je najpostenija i najcistija, ubitacna
4. Dovela istog tog Husrefa, i stala iza njega kad su ga svi tjerali Atalanta, derbi 5:2
5. Zamjenila ga kad je postalo defitnivino da je pogubio sve konce / ishitreno reagovala i napravila opsti haos
6. Isplatila Husrefu iznos koji nikad niti jedan igrac nije dobio od kako postoji FK Sarajevo, jer zasluzuje jebi ga
ja bih tvoje misljenje mogao postovati da ovdje nisi Suljicu psovao Srebrenicu kada je zicer protiv zlj ekipe fulio.
budzetlija

#29911 Re: Utakmice.

Post by budzetlija »

Teska kvalifikacija, dokaz?
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#29912 Re: Utakmice.

Post by F&N »

todd_smith wrote: 03/03/2020 14:34
F&N wrote: 03/03/2020 14:13 VRHUNAC licemjerstva je reci da je ona uprava bila bolja, kad je ista ta uprava OTJERALA HUSREFA u decemrbu satro radi njegovog zdravlja. I nikad nikad ga nije htjela vratiti niti je pomisljala na to. Vec smo imali Jarnija, Kodru, Dzenu, Hurtica, Jesica, Calu itd.

ja bih tvoje misljenje mogao postovati da ovdje nisi Suljicu psovao Srebrenicu kada je zicer protiv zlj ekipe fulio.
Ne lazi.
Tako nesto nikad EDIT: neka!. Jesam mu psovao u afektu. Ali to sto ti govoris nikad. Lazovcino jedna ona.
todd_smith

#29913 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

Stidio bih se i ja i negirao da sam ti.

Pa kad je par osoba vidjelo sta si napisao, odmah si editovao post.

Zgadio si mi se tad i svaki put kad vidim tvoj nick na forumu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#29914 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

todde, ako nemaš dokaze za ovakvu priču, molim te da istu ne pokrećeš.
Generalno, ako ti je cilj provocirati sagovornike, nema onda smisla da se to toleriše.
budzetlija

#29915 Re: Utakmice.

Post by budzetlija »

Jao lika :lol: a sto si ti psovao Rustemovicu dijete?
Nadzorna_ploca

#29916 Re: Utakmice.

Post by Nadzorna_ploca »

Niste normalni majke mi.
todd_smith

#29917 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

Dokaz da se vracam par godina na temu u stranice kada je jos Suljic igrao za nas?

Nije nikakva provokacija, sa leskom recimo mogu imati argumente, ali barem znam da covjek ima integritet i karakter, svidjao se meni ili ne ima ga i par slicnih, ali ne mogu slusati ovakvog lika da dodje i argumentaciju neku polaze
ibizza

#29918 Re: Utakmice.

Post by ibizza »

Mnogo organizovanije nego sto je bilo prije dolaska Tana.

Klub bez duga- ovo je najveci benefit!
Klub sa duplom, sa 4 trofeja za samo 5 godina.
Klub koji ima svoj trening kamp - ne trenira se vise po Vojkovicima, Ilijašu, Vogošći...
Akademija
Dovodis igrace koje niko u ligi ne moze priuštiti.
Prvi put , od osnivanja se ozbiljno prica o vlastitom stadionu.

Ja prezadovoljan, ti? :)
ibizza

#29919 Re: Utakmice.

Post by ibizza »

todd_smith wrote: 03/03/2020 14:34

Momka poznajem licno i ovo sto si napisao je u najmanju ruku bezobrazno s tvoje strane.
budzetlija

#29920 Re: Utakmice.

Post by budzetlija »

Ja se ne sjecam da je ikad iko ovdje na forumu to napisao, a slusao sam svojim usima na stadionu :skoljka: ja kakav sam bi se zarovio i nasao taj post ako ga ima, ali to napisati tek onako bezze i da neko povjeruje nikad.

Vec gore rekoh, najlakše reci sto si ti ovo i drzati se toga :run:
todd_smith

#29921 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

jah, eto onako iz cista mira izmislio za nekoga s kim nemam nikakve interakcije
Obuca9

#29922 Re: Utakmice.

Post by Obuca9 »

animus

#29923 Re: Utakmice.

Post by animus »

:thumbup:
Sve odlicno napisano. Moze li neko napraviti kakav stiker UPRAVA BRAVO u stilu onog drugog.
molotovljev

#29924 Re: Utakmice.

Post by molotovljev »

ibizza wrote: 03/03/2020 14:54

Mnogo organizovanije nego sto je bilo prije dolaska Tana.

Klub bez duga- ovo je najveci benefit!
Klub sa duplom, sa 4 trofeja za samo 5 godina.
Klub koji ima svoj trening kamp - ne trenira se vise po Vojkovicima, Ilijašu, Vogošći...
Akademija
Dovodis igrace koje niko u ligi ne moze priuštiti.
Prvi put , od osnivanja se ozbiljno prica o vlastitom stadionu.

Ja prezadovoljan, ti? :)
Ne da nisam prezadovoljan, nisam cak ni zadovoljan bez obzira na korekcije, odnosno
cinjenice koje si naveo. To je samo jedan mali korak u odnosu koliko smo trebali do sada
napredovati, obzirom na okolnosti, ukljucujuci investicije, sponzore, marketing itd.
Stice se utisak da smo napravili korak naprijed, pa dva nazad i onda opet korak naprijed.
Iskreno, ocekivao sam puno vise, a da se ne lazemo vecina nas koji smo uz nas klub ocekivali
smo i nadali se da cemo nase Sarajevo bodriti u grupnoj fazi na modernom stadionu Kosevo.
A, mi smo i dalje gdje smo bili kao protiv Sigme, Besiktasa... Cluz je izgleda nedostizan!
Titule, dupla, to je nesto normalno i nesto cemu tezimo i ocekujemo svake sezone.
Naravno, ne umanjujem znacaj istih ali to ne moze nitk smije biti mjerilo nase snage
inace smo u zabludi. Eh, sad, postavlja se pitanje gdje su te titule i duple bile ranije,
ma bilo bi ih medjutim okolnosti i sam sistem takmicenja nije isao u nasu korist,
a to se najbolje moglo vidjeti kada dodju evropske utakmice...
Raigor Stonehoof

#29925 Re: Utakmice.

Post by Raigor Stonehoof »

todd_smith wrote: 03/03/2020 12:41 Mislim da se treba spustiti lopta, ovdje ima dosta klanova i pristalica Uprave te onih protiv njih jer je to trend biti protiv njih

Uprava jeste najbolja po rezultatima, ali ti rezultati su dosli nakon Tana odnosno Nama, tako da oni nisu nesto previse tu odgovorni.

Mislim da je Uprava sa Kusturicom i Dinom ipak bolja, koliko god ne gotivio neke ljude tu, jer su ipak doveli Tana, uzeli titulu i Kup te imali plej off

Ova Uprava krije dosta toga, cak je uspjela dovesti do apsolutne podjele navijaca i narusila sampionsku atmosferu samo 4 mjeseca nakon duple krune, a to su sami od sebe uradili, ne zbog nekih drugih okolnosti.

Helem sto se tice ekipe i fudbala, treba i tu malo smiriti situaciju. Svaka ekipa igra bolje kada novi trener dodje, prvih par kola.

Sjetite se Dzenana, ona ekipa je igrala tiki taku i razbijala na faktore Zrinjski koji je tad bio najjaca ekipa u drzavi.

Malo me nervira stav navijaca, koji vec slave titulu. Sami smo sebi najveci neprijatelji, Milanovic nam je krampa koji ne zna sutnuti lopte, dok Jukic protiv Borca sa 5m bukvalno prazan gol promasi i on je dobar ipak.

Prva protiv Tuzla Citija je bila ocajna utakmica, do 40 minute i bez crvenog ne znam da li bi uzeli ono. Cak i kod 2-1 ocigledan faul Rahmanovica, i naravno da ce se naci neko da to pogresno vidi jer ono "gdje ces reci da je nama nesto svirano", zabluda cista.

Protiv Borca je malo bolje, glavni primjer zasto bi nekome Rahmanovic izvukao zivac, kada zna onako da igra, a igra onako svaku petu utakmicu kad mu prahne. Vrlo frustrirajuci igrac, slican Martialu u Unitedu, koji ti jednim potezom moze rijesiti utakmicu ali samo ako je njemu ceif. Jebo ti takvog igraca.

Mali Dzani mi baca na Kadusica, u juniorima nije igrao beka, sada tu "krpi" poziciju. Da se razumijemo, igrao je 2 utakmice solidno, ali ako mu to nije prirodna pozicija, pitanje dolazi zasto igra tu a ne svoju prirodnu poziciju kada se vidi da zna lopte igrati.

Protiv Borca se vidio taj mit o Jeleskovicu, Tatar u 70 min ne moze da dise. Nakon 2 mjeseca priprema. Zabrinjavajuce. Tino sto ne moze, to mozemo reci da je ok jer se pridruzio ekipi zadnje 2 hefte priprema, ali ovi ostali...jebi ga nema izgovora

Ima par razloga za optimizam, Tatar se vraca u formu kao i Rahmanovic, Ahmetovic sa 35 godina nam je najbolji igrac.

Mislim da ova ekipa moze do titule, da li ce biti tako lahko kako ovdje neki slave, ne bih se bas usudio to reci, ipak su samo 3 boda u igri trenutno.
da se i ja s tobom jednom slozim, posebno oko boldiranog :thumbup:
Post Reply