Da se malo našalimo , pa ćemo reći da je @nsp bio nagluh od rata do tada i kasnije, to mu je k'o neki suvenir na to vrijeme.
Dobro izvuče ovaj citat od rahmetli Bećirovića, dio ljudi iz ''Ševa'' jeste bio uključen u obračun sa odmetnutim Topalovićem, izgleda perfidno usmjeren d izazove međusokob Topalovića, Delalića, Puškara... sa Prvim Korpusom ali i MUP-om . Delalić i Puškar posebno su sklopili dogovor i predali brigade zamjenicima, koji su svo vrijeme bili tu u brigadama al' ih niko nije šljivio ni 30 %. Topalović nije uspio da ima sudski proces i zakonsku kaznu. Ipak, njegovim ubistvom su se stvorili uslovi da se hrabrije govori u nekim nečasnim poslovima koje je radio sa uskim krugom istomišljenika iz vojne jedinice kojoj je bio komandant. Tako je završio, kao odmetnik a onda i ratni zločinac. Puno je borbenih lavova učestvovalo u toj operativnoj akciji, linije su ostale stabilne iako smo svi bili zainteresovani da se to uvede u red. Ne znamo mi sa sigurnošću koliki je čiji doprinos u toj vrlo napetoj akciji, grad je naglo došao u još jednu blokadu u dijelu Starog Grada i Centra,

udarili ''naši na naše'' , princip jednostarješinstva se morao ostvariti i tačka. Ko se nije htio uklopiti u sistem, bio je pometen na neki od načina. Vjerujem da je dio njih iz ''Ševa'' umiješan u slanje malokalibarkog metka prema rahmetli Bajramoviću na Ciglanama. A opet, Bajramović je bio do kraja odan Aliji Delimustafiću, navodno jednom od idejnih tvoraca ''Ševa''. Luda kuća.
Morao sam bar nešto u vezi snjperisanja navesti, pa mi pade na pamet ovaj pokušaj atentata na njega, istina dosta nakon rata al' hajd'.
Pospanko će izgleda dobiti neki pomen, park ili ulica ne zapamtih dovoljno, uglavnom inicijativa je usvojena.