Ti bas volis pametovati a da ne znas ni na sta se referise onaj kojeg citiras.malakh wrote: ↑02/03/2020 15:03https://www.youtube.com/watch?v=5UA9E85Gctg&t=475sDakle, ti si tvrdio da NATO stoji iza cijelog procesa pripreme i slanja "programa reformi".
Ja napišem da se NATO, tj. ambasadori aktivno uključuju u čitavu priču tek kada je tvoj glupan Željko najavio glasanje o prvobitnom ANP-u na Predsjedništvu. Već sto puta viđeno. PatriJote useru motku i onda zapomažu.
na 2:25 jedan ambasador se zahvaljuje predsjednicima što su dozvolili njihovim savjetnicima da rade sa NJIMA na jedan konstruktivan način, daleko od očiju javnosti. dakle ako rade, valjda imaju upute kako to treba da izgleda. tko im je dao upute, pa valjda, nekim logičkim slijedom, nato. taj rad sigurno ne traje mjesec dana, već malo duže, još od aktivacije mapa, jer je to odmah i zatraženo. to je moja pretpostavka isto kao što ti pretpostavljaš kada su se ambasadori uključili. bez valjanog dokaza.
ono što je zabrinjavajuće jeste da je po tebi željko glupan, što je rekao da će anp biti na dnevnom redu, pa makar i preglasali dodika. možda da to nije izjavio, nato bi dobio sliku da ih sve boli neka stvar i digli ruke od nas, jer što bi oni pomogli, ako sami sebi nećemo da pomognemo. zar se trebalo popustiti dodiku? sa ovom rečenicom si se do kraja ukopao i bolje nemoj dalje.
05. 08. 2019
Željko Komšić o dogovoru trojke u Sarajevu: Ako ide ANP, onda je OK
Najviše se očekivao stav Željka Komšića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, jer je upravo on vrlo jasno i principijelno uvjetovao formiranje Vijeća ministara BiH nastavkom NATO procesa.
O današnjem dogovoru Komšić za Radiosarajevo.ba kaže:
„Kako sam ja shvatio ovaj sporazum, dogovor je da idu NATO, odnosno ANP i mandatar. I ako je to tako, onda je sve OK“, kazao je Komšić za naš portal.
Na našu konstataciju da je mnogo toga nejasno, jer stavovi lidera nisu precizni, Komšić nam je kazao:
„Za detalje morate pitati gospodina Izetbegovića! Ja danas nisam bio sa njima!“, zaključio je Komšić.
19 august, 2019
Okončan sastanak Komšića sa američkim i britanskim ambasadorom
U Predsjedništvu BiH danas je održan sastanak člana Predsjedništva BiH Željka Komšića i američkog i britanskog ambasadora u BiH Erica Nelsona i Mathewa Fielda.
Mediji javljaju da je Godišnji nacionalni plan (ANP) za slanje u NATO bila jedina tema sastanka.
Nisu predviđena obraćanja novinarinma, dok je iz Predsjedništva BiH kratko saopćeno da je bilo govora u putu BiH ka NATO savezu i Evropskoj uniji, te potrebi za reformama.
20. 08. 2019.
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je nakon današnje sjednice da nije imao ništa protiv toga da glasa o Godišnjem nacionalnom planu (ANP) i da mu nije jasno zašto se tačka stavljala na dnevni red ako će biti povučena.
"Vjerovatno su ih stranci nasavjetovali da ne usložnjavaju situaciju dodatno i da povuku tačku s dnevnog reda", rekao je Dodik.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić je, s druge strane, potvrdio kako su povukli ANP i imenovanje mandatara Vijeća ministara BiH s dnevnog reda kako bi ostavili otvorena vrata za neku vrstu dogovora.
"Glasanje o ANP-u bi dovelo do preglasavanja, a potom i do potezanja vitalnog entitetskog interesa i glasanja u NSRS-u, što bi dovelo do toga da do daljnjeg odgodimo to pitanje", kazao je Komšić.
Tacnije... Eric Nelson i Mathew Field nadmudrili Dodika.20. Avg. 2019
KOMŠIĆ I DŽAFEROVIĆ NADMUDRILI DODIKA: Trajno onemogućen vitalni interes za ANP
Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik Džaferović dogovlorili su se danas da sjednice Predsjedništva BiH budu odgođene zbog nemogućnosti postizanja dogovora oko ANP-a.
Da je bilo do Komsica islo bi glasanje a samim tim bi i Dodik povukao vitalni nacionalni interes.
Zato ono GLUPAN ispred imena Zeljko.