Demokratska fronta Željko Komšić

Kamper

#44551 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kamper »

malakh wrote: 02/03/2020 15:03
Dakle, ti si tvrdio da NATO stoji iza cijelog procesa pripreme i slanja "programa reformi".
Ja napišem da se NATO, tj. ambasadori aktivno uključuju u čitavu priču tek kada je tvoj glupan Željko najavio glasanje o prvobitnom ANP-u na Predsjedništvu. Već sto puta viđeno. PatriJote useru motku i onda zapomažu.
https://www.youtube.com/watch?v=5UA9E85Gctg&t=475s

na 2:25 jedan ambasador se zahvaljuje predsjednicima što su dozvolili njihovim savjetnicima da rade sa NJIMA na jedan konstruktivan način, daleko od očiju javnosti. dakle ako rade, valjda imaju upute kako to treba da izgleda. tko im je dao upute, pa valjda, nekim logičkim slijedom, nato. taj rad sigurno ne traje mjesec dana, već malo duže, još od aktivacije mapa, jer je to odmah i zatraženo. to je moja pretpostavka isto kao što ti pretpostavljaš kada su se ambasadori uključili. bez valjanog dokaza.

ono što je zabrinjavajuće jeste da je po tebi željko glupan, što je rekao da će anp biti na dnevnom redu, pa makar i preglasali dodika. možda da to nije izjavio, nato bi dobio sliku da ih sve boli neka stvar i digli ruke od nas, jer što bi oni pomogli, ako sami sebi nećemo da pomognemo. zar se trebalo popustiti dodiku? sa ovom rečenicom si se do kraja ukopao i bolje nemoj dalje.
Ti bas volis pametovati a da ne znas ni na sta se referise onaj kojeg citiras.

05. 08. 2019

Željko Komšić o dogovoru trojke u Sarajevu: Ako ide ANP, onda je OK

Najviše se očekivao stav Željka Komšića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, jer je upravo on vrlo jasno i principijelno uvjetovao formiranje Vijeća ministara BiH nastavkom NATO procesa.

O današnjem dogovoru Komšić za Radiosarajevo.ba kaže:

„Kako sam ja shvatio ovaj sporazum, dogovor je da idu NATO, odnosno ANP i mandatar. I ako je to tako, onda je sve OK“, kazao je Komšić za naš portal.

Na našu konstataciju da je mnogo toga nejasno, jer stavovi lidera nisu precizni, Komšić nam je kazao:

„Za detalje morate pitati gospodina Izetbegovića! Ja danas nisam bio sa njima!“, zaključio je Komšić.
19 august, 2019
Okončan sastanak Komšića sa američkim i britanskim ambasadorom

U Predsjedništvu BiH danas je održan sastanak člana Predsjedništva BiH Željka Komšića i američkog i britanskog ambasadora u BiH Erica Nelsona i Mathewa Fielda.

Mediji javljaju da je Godišnji nacionalni plan (ANP) za slanje u NATO bila jedina tema sastanka.

Nisu predviđena obraćanja novinarinma, dok je iz Predsjedništva BiH kratko saopćeno da je bilo govora u putu BiH ka NATO savezu i Evropskoj uniji, te potrebi za reformama.
20. 08. 2019.
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je nakon današnje sjednice da nije imao ništa protiv toga da glasa o Godišnjem nacionalnom planu (ANP) i da mu nije jasno zašto se tačka stavljala na dnevni red ako će biti povučena.

"Vjerovatno su ih stranci nasavjetovali da ne usložnjavaju situaciju dodatno i da povuku tačku s dnevnog reda", rekao je Dodik.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić je, s druge strane, potvrdio kako su povukli ANP i imenovanje mandatara Vijeća ministara BiH s dnevnog reda kako bi ostavili otvorena vrata za neku vrstu dogovora.

"Glasanje o ANP-u bi dovelo do preglasavanja, a potom i do potezanja vitalnog entitetskog interesa i glasanja u NSRS-u, što bi dovelo do toga da do daljnjeg odgodimo to pitanje", kazao je Komšić.
20. Avg. 2019
KOMŠIĆ I DŽAFEROVIĆ NADMUDRILI DODIKA: Trajno onemogućen vitalni interes za ANP
Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik Džaferović dogovlorili su se danas da sjednice Predsjedništva BiH budu odgođene zbog nemogućnosti postizanja dogovora oko ANP-a.
Tacnije... Eric Nelson i Mathew Field nadmudrili Dodika.
Da je bilo do Komsica islo bi glasanje a samim tim bi i Dodik povukao vitalni nacionalni interes.
Zato ono GLUPAN ispred imena Zeljko.
kluz franjo

#44552 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

@malakh
Problem sa vama "pravovjernicima" je upravo taj.
Vi vjerujete u neku sopstvenu realnost na bazi nekih sopstvenih pretpostavki i bez ikakvog valjanog dokaza. Sve vam je "valjda, načuo sam, itd". Samim tim vam i svi valjani dokazi koji govore suprotno od onoga u šta vjerujete "nisu dovoljni, ispravni ili su motivisani mržnjom".

Na političkom nivou se ambasadori angažuju tek nakon 13.08.2019. kada Komšić zakazuje sjednicu Predsjedništva za 20.08. na kojoj se po pitanju slanja ANP-a treba (pre)glasati (Dodik). A što bi otvorilo put za potpuno legalni veto na bilo kakvo i bilo kada slanje ANP-a.
Nakon sastanka ambasadora SAD i VB 19.08. sa Komšićem (nakon kojeg se nisu davale izjave za javnost), Željko 20.08. otkazuje glasanje.
E sada ti možeš da vjeruješ, šta god hoćeš. Čak i u tu tvoju varijantu, da je Komšić bio spreman da rizikuje NATO put BiH, samo da bi nešto dokazao.
Šta god da je, kockanje sa NATO putem BiH može biti samo ili glupost i neznanje ili zla namjera. A ja sam eto izabrao povoljniju varijantu za Komšića.

Od tog momenta, po izjavama i priznanju samog Komšića, se "kvinta" aktivira i kroz sastanke sa kabinetima članova predsjedništva preuzima politički dio priče u svoje ruke.

Rezultat je dokument koji samo formalno potvrđuje da trenutno ne postoji konsenzus o nastavku procesa pristupanja BiH članstvu u NATO.
Dokument, koji ništa ne mijenja. Sa ili bez "patriJotske" halabuke je samo jedno veliko ništa.

A sada ova druga stvar.
Kakva crna ispravka krivog navoda? Za ispravku je potreban krivi navod.
Ti tvrdiš dakle da Bakir nije prije skoro godinu dana samoinicijativno počeo bulazniti o redukovanom ANP-u?!
I to dokazuješ nekim Dodikovim plakatima?
Ili braniš Bakirovo buncanje, Dodikovim buncanjem "BiH ne u NATO". Sreća Bakirova, pa na plakatima nije stajalo "Bakire ne sa Sebijom".
Šta bi tad jadan Bakir redukovao?

Treća stvar.
Kada se naučiš pristojno komunicirati - bez doskočica u pokušaju i prizemnog, drotovskog podvaljivanja - tada ćeš i od mene dobijati korektne odgovore.

A do tada... načuli uši... Pa nam prenesi "šta se priča..."
Image
kluz franjo

#44553 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

bunk wrote: 02/03/2020 14:43 Sto je poenta?
...
O đesi Bunkice!
Asim se pohvalno izrazio o tvojim naporima da odbraniš strateško savezništvo Bakira, Dodika i Čovića.
Kaže da još malo pojačaš ovo za "trenerkom i frizuricom". Kaže bitno je da što više njih pomisli da su oni u stvari u koaliciji sa HDZ-om i SNSD-om, a ne SDA.
Ipak, malo ti zamjera, što se nisi još uvijek jasno i glasno izjasnio protiv "izdajnika Efendića".
Kaže i to će se brojati.
Hajd' sad nastavi...
Evo doze... :mrgreen:
BHCluster

#44554 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Kolinda wrote: 02/03/2020 15:22 Ovaj stenogram pokazuje kako Džaferović ne vjeruje ni jedan 1% da je BiH neovisna država, poziva veleposlanike da budu dio sjednice predsjedništva OMG, Komšić ne zna što priča dok jedino Dodik djeluje državnički i predlaže pozitivne stvari. E na šta spade kuća Petrovića pa da je Mile svjetlo na kraju tunela :run:
To ono HDZ-ovsko kad Dodiku viris iz bulje pa vidis svjetlo na kraju tunela. :lol:
bunk

#44555 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

kluz franjo wrote: 02/03/2020 16:19
...
O đesi Bunkice!
Asim se pohvalno izrazio o tvojim naporima da odbraniš strateško savezništvo Bakira, Dodika i Čovića.
Kaže da još malo pojačaš ovo za "trenerkom i frizuricom". Kaže bitno je da što više njih pomisli da su oni u stvari u koaliciji sa HDZ-om i SNSD-om, a ne SDA.
Ipak, malo ti zamjera, što se nisi još uvijek jasno i glasno izjasnio protiv "izdajnika Efendića".
Kaže i to će se brojati.
Hajd' sad nastavi...
Nemas pojma.
A i poceo si selektivno kvotat.
Djipalo Junuz kaze da to nije po pravlima..
:mrgreen:
BHCluster

#44556 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Za neuropsihijatra dr. Omera Ćemalovića to nije ništa iznenađujuće.

- Dodik je od početka svoje političke karijere krenuo veoma oštro, u prvi mah to je bila strategija prema SDS-u, što se javnosti i sviđalo. No, sada je to poprimilo jednu drugu dimenziju. Ima, kako bi to rekli, kratak fitilj, nizak prag tolerancije, veoma je temperamentan.

Međutim, smatram da on to radi često svjesno i planirano jer cilja publiku koja je povodljiva, sugestivna, polupismena, neobrazovana… i dobro zna da će to proći kod njih – kazao je Ćemalović.
Cuj to? Ne doktore radi se iskljucivo o vrlim struĆnjacima. :mrgreen:
Škobo Habu

#44557 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

Mnim da ovo gore isto važi i za komšićevce, pa si okaćio?
kluz franjo

#44558 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

bunk wrote: 02/03/2020 16:34
...
O đesi Bunkice!
Kaže i to će se brojati.
Hajd' sad nastavi...
Nemas pojma.
Ja i ne tvrdim da imam pojma kako to kod vas fercera. Ja samo prenosim poruke.
Pa ti vidi koju ćeš "stranačku frakciju" podržavati na forumu.
I šta kažeš, nisam baš najbolje skontao. Nisu SDA i DF u koaliciji sa HDZ-om i SNSD-om?
Čuj. A ja bih se mogao zakleti da su složno glasali za njihovih 12 članova VM. A i ovi da su glasali za njihovih 5.

A što se tiče pravila. Prijavi slobodno svaki prekršaj.
Nisu klix-moderatori SDA, pa da čekaju "institucije da odrade svoj posao", a ni Komšić "koji je mnogo gore stvari čuo i vidio, pa nikom ništa".
BHCluster

#44559 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Škobo Habu wrote: 02/03/2020 16:44 Mnim da ovo gore isto važi i za komšićevce, pa si okaćio?

- Dodik je od početka svoje političke karijere krenuo veoma oštro, u prvi mah to je bila strategija prema SDS-u, što se javnosti i sviđalo. No, sada je to poprimilo jednu drugu dimenziju. Ima, kako bi to rekli, kratak fitilj, nizak prag tolerancije, veoma je temperamentan.

Međutim, smatram da on to radi često svjesno i planirano jer cilja publiku koja je povodljiva, sugestivna, polupismena, neobrazovana… i dobro zna da će to proći kod njih – kazao je Ćemalović.

bunk

#44561 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

kluz franjo wrote: 02/03/2020 16:49
bunk wrote: 02/03/2020 16:34
O đesi Bunkice!
Kaže i to će se brojati.
Hajd' sad nastavi...
Nemas pojma.
Ja i ne tvrdim da imam pojma kako to kod vas fercera. Ja samo prenosim poruke.
Pa ti vidi koju ćeš "stranačku frakciju" podržavati na forumu.
I šta kažeš, nisam baš najbolje skontao. Nisu SDA i DF u koaliciji sa HDZ-om i SNSD-om?
Čuj. A ja bih se mogao zakleti da su složno glasali za njihovih 12 članova VM. A i ovi da su glasali za njihovih 5.

A što se tiče pravila. Prijavi slobodno svaki prekršaj.
Nisu klix-moderatori SDA, pa da čekaju "institucije da odrade svoj posao", a ni Komšić "koji je mnogo gore stvari čuo i vidio, pa nikom ništa".
Znas li ti ko je Djipalo Junuz?
Jesi li cuo za hrkljus?
On je inovator koji je izmislio navedenu igru.
E tako meni izgoleda moje i tvoje dopisivanje.
Niskorisno ni Bogu ni Drzavi :lol: :lol:
Škobo Habu

#44562 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

BHCluster wrote: 02/03/2020 16:56
Škobo Habu wrote: 02/03/2020 16:44 Mnim da ovo gore isto važi i za komšićevce, pa si okaćio?

mniti
misliti
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:

U pravu je Ćemalović. Kakav profil političara takvi mu i glasači.

Vi u dijaspori, bar kada je jezikoslovlje u pitanju, i ne znate ništa dalje od onoga što su vam roditelji usadili u glavu. I to smatrate jedino ispravnim.
BHCluster

#44563 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Škobo Habu wrote: 02/03/2020 17:24
BHCluster wrote: 02/03/2020 16:56

mniti
misliti
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:

U pravu je Ćemalović. Kakav profil političara takvi mu i glasači.

Vi u dijaspori, bar kada je jezikoslovlje u pitanju, i ne znate ništa dalje od onoga što su vam roditelji usadili u glavu. I to smatrate jedino ispravnim.
Nakon ovoga bolje da se poklopiš ušima. :lol:
archi_a

#44564 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by archi_a »

Novak20 wrote: 02/03/2020 13:30 Jah, ti baš imaš puno problema. Ne svojih osobnih, porodičnih, egzistencijalnih nego problema s "nama".

Jesi li ikada pokušao riješiti neke od problema tu gdje "nas" nema ? Recimo u svojoj općini ili kantonu. Ako nisi, probaj se, bez demagogije i ljutnje na 50% državljana BiH, osvrnuti malo oko sebe.

Ne smeta ti nepotizam, korupcija jednog plemena, dug GRASA od 300 milijuna, redukcije vode, pokvareno sudstvo, "slučaj Memić" izborna krađa, kršenje zakona i dogovora, optuženi za ratni zločin na bolovanju svaki dan u kafiću, direktor OSA u funkciji političkog pritiska na pojedinca, neprovođenje presuda bilo kojeg suda, Sejdić-Fincija nigdje osim na kakvom domjenku, itd.

Kada to riješiš ti ili "VI", kada potvrdiš djelom da su u tvojoj avliji mogući procesi o kojima pričaš, onda ću povjerovati i u demagogiju.

Do tada, sve ovo, svi politički i društveni procesi su nametanje demokrature umjesto demokracije i još jedna od slijepih ulica u kojima možemo tumarati desetinama godina ili se jednostavno ispaliti u drugo, uređeno i pravno društvo.

Ni ti ni ja nećemo doživjeti da vidimo tko je u pravu.
Sve to što si pobrojao, rekao sam već u prvoj rečenici, kada sam se složio sa textom koji si postavio. Valjda je to jasno. Ali, ne osvrnu se ti dalje na moje pisanje i jednostavno zažmiri na sve konstatacije. :-)
E, tu i jeste razlika između nas. Ja bih "konstitutivnog" građanina, državljanina Bosne i Hercegovine, a ti bi da si posebno "konstitutivan"! Zato ćemo i biti vječiti "neprijatelji". A, ja ti garantujem, i pored ovakvog stanja i dalje će grupica onih drugih"konstitutivnih" imati manje problema u tz, ze ili sarajevu, nego grupica onih drugih "konstitutivnih" u zapadnom mostaru ili banjaluci. Samo, ne zaboravi, da se živci rastežu i da nije isključeno i da će se i u tz, ze ili sarajevu to promijeniti, ako se ovakva situacija negiranja države nastavi.
Škobo Habu

#44565 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

BHCluster wrote: 02/03/2020 17:33
Nakon ovoga bolje da se poklopiš ušima. :lol:
Shvataš li ti koliko si se provalio?
kluz franjo

#44566 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

bunk wrote: 02/03/2020 17:21 Znas li ti ko je Djipalo Junuz?
Jesi li cuo za hrkljus?
Nemoj tako bunki...
Ja mislim da je naše dopisivanje vrlo poučno i korisno...
Možda ne Bogu i Državi (ovima iz DF-a i SDA svakako nije stalo ni do jednog, a ni do drugog), ali možda nekom drugom.
Tko zna...
bunk

#44567 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

kluz franjo wrote: 02/03/2020 17:56
Jesi li cuo za hrkljus?
Nemoj tako bunki...
Možda ne Bogu i Državi (ovima iz DF-a i SDA svakako nije stalo ni do jednog, a ni do drugog), ali možda nekom drugom.
Tko zna...
Nikad te nisam pitao.
kluz franjo

#44568 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

bunk wrote: 02/03/2020 17:56
kluz franjo wrote: 02/03/2020 17:56
Jesi li cuo za hrkljus?
Nemoj tako bunki...
Tko zna...
Nikad te nisam pitao.
Šta? Pitaj slobodno.
bunk

#44569 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Mozda nije pristojno ali ne bih da svrstavam napamet kao ti sto mene vazda oblacis u dres Betisa.
Jesil blizi sdp ili ns filozofiji.
p.s.
samo je jedan tacan odgovor :mrgreen:
Banksy

#44570 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Image
bunk

#44571 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Zlocesta Banksy,mi jesmo prijatelji..
kluz franjo

#44572 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

bunk wrote: 02/03/2020 18:00 Mozda nije pristojno ali ne bih da svrstavam napamet kao ti sto mene vazda oblacis u dres Betisa.
p.s.
A hebem mu skočimiša... Ako te je to mučilo, pa mogao si davno pitati.
Ja to nikada i nisam krio na forumu.
Dugogodišnji sam simpatizer i glasač Naše stranke. Prije toga SDP - tako da...
lEvičar, yugobaliya, derpe, komunjara, autošovinista, nenormalan, petokolonaš...
Znači najbliži dresu...ne znam... Veleža?
kluz franjo

#44573 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

Banksy wrote: 02/03/2020 18:05 Image
:lol: Svaka čast, Banksy.
Kamper

#44574 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kamper »

Stedi slova. FGR, krace i jebitacnije :D
bunk

#44575 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

kluz franjo wrote: 02/03/2020 18:07
bunk wrote: 02/03/2020 18:00 Mozda nije pristojno ali ne bih da svrstavam napamet kao ti sto mene vazda oblacis u dres Betisa.
p.s.
A hebem mu skočimiša... Ako te je to mučilo, pa mogao si davno pitati.
Ja to nikada i nisam krio na forumu.
Dugogodišnji sam simpatizer i glasač Naše stranke. Prije toga SDP - tako da...
lEvičar, yugobaliya, derpe, komunjara, autošovinista, nenormalan, petokolonaš...
Znači najbliži dresu...ne znam... Veleža?
Volim Velez,bliski prijatelj je onaj fanaticni rodjeni.
Post Reply