Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
JanuaryJones

#2126 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by JanuaryJones »

plain vanilla wrote: 02/03/2020 12:37
JanuaryJones wrote: 02/03/2020 12:10
Ako bukne medju migrantima koji su u BiH ko u konc-logoru, a dolazi novi val, jebali smo ježa. Svaliće se sve na ovaj jadni, krnjavi zdravstveni sistem :shock:
Ma ja, treba sve svaliti na migrante.
Kod nas su zbog sezonske gripe otkazane posjete u bolnicama i operacije. Istovremeno, pustaju pacijente, cak i onkoloske, da u pretrpanim cekaonicama cekaju po 5-6 sati.
Ko je bio u Tz na Gradini, zna o cemu govorim.
Ne svaljujem na migrante nego je ova vlast nespremna da dočeka koronu i migrantski val zajedno. Ispraznili su Podhrastove za 3 Kineza, šta će biti kad bude 30 Kineza, Sirijaca, Pakistanaca?
Mirko77

#2128 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by Mirko77 »

i eto šta kae tu pod VAŽNO !!!

Image
zomri

#2129 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by zomri »

He1972

#2130 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by He1972 »

Mirko77 wrote: 02/03/2020 12:55 i eto šta kae tu pod VAŽNO !!!

Image
ka'e nije gripa, te da pripada porodici virusa kojoj pripadaju SARS i MERS

ne kontam šta oš reći ovime, cicko :-)
lik je neumoran klonira se i širi paniku, na drugom PF preveo je ovo gore da je ovaj virus sastavljen od sarsa i mersa, nevjerovatno oliko je lik bolestan i bez virusa
tranquil

#2131 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by tranquil »

He1972 wrote: 02/03/2020 13:15

Image

lik je neumoran klonira se i širi paniku, na drugom PF preveo je ovo gore da je ovaj virus sastavljen od sarsa i mersa, nevjerovatno oliko je lik bolestan i bez virusa
Da su mene toliko puta banovali, već davno bih odustao od kloniranja.

Postavlja se pitanje, s kojim ciljem se on tako istrajno vraća ovdje, zašto je toliko uporan da diže paniku, kome je to u interesu?
GAU8

#2132 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by GAU8 »

dobar osjecaj wrote: 02/03/2020 12:29
freelancerBIH wrote: 02/03/2020 11:53 Bojim se da si upravu, imamo zdravstvo na nivou Zimbabwea, ako igdje jos u Evropi bukne - misljenja sam da ce kod nas
Kakvo je konkretno to zdravstvo u Zimbabveu?
Šta i gdje si u skorije vrijeme doživio u našem zdravstvu da nam opišeš u prilog tom opisu?
Zdravstvo nam je uglavnom slično strukturi ljudi koji žive u BiH. Mali procenat preostalih vrhunskih stručnjaka, mali procenat istinski kvalitetnih i dobrih ljudi, ostatak iz podgrupe kategorije kvarljiva roba, kupljene diplome, sociopate, ljudski šljam spreman na sve.

Nedavno sam slušala jednu medicinsku sestru s jednog od kliničkih centara u BiH sa značajnim radnim iskustvom. Kao i mnogi drugi uzela je bolovanje i otišla na probni rad u zdravstvenu ustanovu u Njemačkoj. Iako joj je nuđeno da bira u kojoj zdravstvenoj ustanovi će raditi, pa i u kojem gradu od niza gradova gdje taj poslodavac ima svoje ustanove vratila se nezadovoljna i izjavila da ne želi staviti pod noge godine obrazovanja, iskustva i rada u odličnoj ustanovi u BiH da bi radila u klinici gdje su je iznenadile poderane stare sivkaste plahte, medicinske sestre koje satima ne obraćaju pažnju na pacijente koji ih zovu da im pomognu i ne sjećam se više šta je sve navela kao svoje argumente zašto ne želi preći raditi tamo.

Zdravstvo nam je kao i cijelo društvo.
Nije se vratila zbog poderanih plahti sigurno. Mogla se samo vratiti jer nije naučila da sestra mora biti ljubazna prema pacijentima a ne kao u BiH da se prema pacijentima odnosi kao prema drvima, ili stoci.

Ne vjeruj u neku priču samo zato što ti se sviđa ili ti odgovara.
GAU8

#2133 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by GAU8 »

tranquil wrote: 02/03/2020 13:39
He1972 wrote: 02/03/2020 13:15

Image

Da su mene toliko puta banovali, već davno bih odustao od kloniranja.

Postavlja se pitanje, s kojim ciljem se on tako istrajno vraća ovdje, zašto je toliko uporan da diže paniku, kome je to u interesu?
Moderacija fasovala virus, ne rade Banovići više 8-)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2134 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by Velkoski »

on vam je jedan od onih čudnih likova koji obično pišu po fb koji je skontao kako da se rega na forum :mrgreen:
dobar osjecaj

#2135 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by dobar osjecaj »

GAU8 wrote: 02/03/2020 13:46 Nije se vratila zbog poderanih plahti sigurno. Mogla se samo vratiti jer nije naučila da sestra mora biti ljubazna prema pacijentima a ne kao u BiH da se prema pacijentima odnosi kao prema drvima, ili stoci.

Ne vjeruj u neku priču samo zato što ti se sviđa ili ti odgovara.
Boga pitaj zašto se vratila. Nema meni šta da u toj njenoj priči (ne)odgovara.
Ja sam mišljenja da nam je zdravstvo kao naše cijelo društvo, hrpa truhlih jabuka čiji trulež se širi na sve.
tranquil

#2136 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by tranquil »

Ponovo senzacionalističko i u ovom slučaju polupismeno i bizarno izvrtanje istine od strane medija, ovaj put od strane klix-a.

Nezgrapno sastavljen naslov bi rekao da su potvrđene sumnje da postoji prvi slučaj u BiH:

Krizni štab potvrdio sumnju na koronavirus u Tomislavgradu, radi se o mlađem muškarcu

Međutim, u tekstu se ispostavilo da je krizni štab potvrdio da imaju jednog čovjeka na ispitivanju i da sumnjaju na koronavirus, ali da se još čekaju rezultati testiranja

https://www.klix.ba/vijesti/bih/krizni- ... /200302069
GAU8

#2137 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by GAU8 »

Tja.... Potvrditi sumnju lupaju fraze i floskule, a ne poznaju značenje.
A nemaju ni vremena da provjere značenje, da znaju za ubuduće.
A možda ih i zabole tuki.

Elem potvrditi sumnju znaci da se sumnja ispostavila kao istinita. Znači isto što i "otkloniti sumnju"
tranquil

#2138 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by tranquil »

U tekstu je očito da je jedan čovjek primljen pod sumnjom i da je pod nadzorom.

U RS-u evo ima 121 osoba pod nadzorom
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-repub ... /200302066

Ali bitno je preformulisati tako da mislimo da je potvrđen slučaj, dok u stvarnosti nije.

Više tipujem da će u RS-u naći među onih 120, ako već nisu.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2139 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by plain vanilla »

U njihovom saoopćenju za javnost stoji da je jedna osoba sumnjiva zarazu koronavirusom iz Tomislavgrada i da je prevezena u ponedjeljak ujutro na Kliniku za infektivne bolesti SKB Mostar
.
Bem mu uciteljicu. Tri recenice ne znaju sastaviti.
tranquil

#2140 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by tranquil »

Odron. Ovo je za njih način da se prenosi potencijalno veoma važna informacija.
_Reds_

#2141 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by _Reds_ »

Namjerno pisu takve vijesti. Sve zbog klikova.
freelancerBIH

#2142 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by freelancerBIH »

S obzirom na to kako je tekst napisan - imam predosjecaj da ce ga potvrdit da je pozitivan - e sad kuda je hodao i s kim je bio u kontaktu - cemo da saznamo. :D
dobar osjecaj

#2143 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by dobar osjecaj »

freelancerBIH wrote: 02/03/2020 15:16 S obzirom na to kako je tekst napisan - imam predosjecaj da ce ga potvrdit da je bio pozitivan - e sad kuda je hodao i s kim je bio u kontaktu - cemo da saznamo. :D
Osjecas u lijevom koljenu?
tranquil

#2144 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by tranquil »

freelancerBIH wrote: 02/03/2020 15:16 S obzirom na to kako je tekst napisan - imam predosjecaj da ce ga potvrdit da je pozitivan - e sad kuda je hodao i s kim je bio u kontaktu - cemo da saznamo. :D
"S obzirom na to kako je tekst bio napisan"

Tekst je napisan nepismeno. Bilo je već dosta ljudi pod sumnjom u BiH koji su posliej pušteni. Imaš danas drugi tekst sa 121 istih takvih slučajeva u RS-u, i prije da će tamo izletiti prvi potvrđeni slučaj nego u Duvnu. Naravno, "more bit bidne", ali i ako bude, to nema veze sa tim kako je nepismeni kliksaš napisao tekst.
l33t

#2145 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by l33t »

Pa da ako se potvrdjuje sumnja, znaci da je to vec dokazano. Pogresno klixbait-ovski napisano. Ko i svaki "novinarski" portal na internetu. Najtacnije informacije nadjes u komentarima i na forumu. Kao sto je bilo u par slucajeva na crnoj hronici i slicnim temama.

S obzirom da najvise ljudi samo naslov procita to im ide u prilog.
seoBIH

#2146 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by seoBIH »

Evo za one koji pitaju zašto u Iranu ima toliko mrtvih

https://www.ladbible.com/news/news-peop ... s-20200302

Zatucani kozojebi.
GAU8

#2147 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by GAU8 »

U mnogim dijelovima BiH nismo ni mi daleko odmakli hhhhh.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#2149 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by Hame_ »

Kako sam skonto, ovom "životinjskom" virusu treba malo vremena da skuži - Đe sam ovo ja?! Prešo si na ljude novajlijo i de ba budi malo obazriviji prilikom orgijanja ili odosmo oboje u helać.
Stručnjaci još ne mogu predvidjeti da li se koronavirus ponaša kao obični virus gripe jer još nije poznata njegova priroda, ali ni putanja.

"Ono što je posebno kod ovog virusa jeste činjenica da su se ljudi s njim prvi put suočili.

Za razliku od virusa gripe, s kojim su se gotovo svi u jednom trenutku izborili, ljudski imuni sistem nije spreman za "napad" korona patogenima.

Uz to, vanjski uslovi na sjevernoj hemisferi trenutno su gotovo savršeni za brzo širenje virusa. Naprimjer, respiratorni virusi, tj. oni koji se šire dišnim putevima, imaju posebnu olakšicu kada je hladno vrijeme jer virusi imaju veću stabilnost pri niskim temperaturama. To je poput hrane koja se najbolje očuva u frižideru.", naveo je Pietschmann.

Klix.ba
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#2150 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by Hame_ »

dobar osjecaj wrote: 02/03/2020 12:29
freelancerBIH wrote: 02/03/2020 11:53 Bojim se da si upravu, imamo zdravstvo na nivou Zimbabwea, ako igdje jos u Evropi bukne - misljenja sam da ce kod nas
Nedavno sam slušala jednu medicinsku sestru s jednog od kliničkih centara u BiH sa značajnim radnim iskustvom. Kao i mnogi drugi uzela je bolovanje i otišla na probni rad u zdravstvenu ustanovu u Njemačkoj. Iako joj je nuđeno da bira u kojoj zdravstvenoj ustanovi će raditi, pa i u kojem gradu od niza gradova gdje taj poslodavac ima svoje ustanove vratila se nezadovoljna i izjavila da ne želi staviti pod noge godine obrazovanja, iskustva i rada u odličnoj ustanovi u BiH da bi radila u klinici gdje su je iznenadile poderane stare sivkaste plahte, medicinske sestre koje satima ne obraćaju pažnju na pacijente koji ih zovu da im pomognu i ne sjećam se više šta je sve navela kao svoje argumente zašto ne želi preći raditi tamo.

Zdravstvo nam je kao i cijelo društvo.
Prvo, državno zdravstvo nam je kao i cijelo državno što se firmi tiče - dno dna...pu!

Drugo, iznenadile je "poderane stare sivkaste plahte, medicinske sestre koje satima ne obraćaju pažnju na pacijente koji ih zovu da im pomognu i ne sjećam se više šta je sve navela". Evo, nisam Njemačke vidio, a znam šta je sve ostalo navela: Samo ruke medicinske su gratis u njemačkom zdravstvu - hoš inekciju, bujrum u obližnju apoteku pa kupi sebi: iglu, špricu, tekućinu, lijek,.. i dođi na intervenciju da ti besplatno švabica da inekciju. Uredno ti svaki mjesec od zarađenog odbiju za zdravstveno u Njemačkoj, ali... Ako zaglaviš bolnice, u pokrajini Baden, a nemaš markicu od ZZO koja je 20,00, džabe si odvajo od svoje plate - nemere! Hoš u bolnicu bez markice - Platićeš sve bolničke troškove + sve lijekove koje ne pokriva ni zdravstveo bez marakice, + hranu,...

Da ne kežem kako je u gradu Hesen, ako nisi dao krv ne može ti žena biti operisana... nema krvi ako nisi dobrovolji humanista i godišnji davaoc krvi.

Itd i tako dalje u tu Njemačka.

:bih:

Nemoj me ba :twisted:
Locked