Demokratska fronta Željko Komšić

kluz franjo

#44526 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

Niko ne uništava perspektivu i budućnost ove države, kao što ih uništavaju patriJote u zadnjih 20 godina.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#44527 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by izvrsni direktor »

bunk wrote: 02/03/2020 08:14

Niko ne mrzi patriote ove Drzave kao sto ih mrze " patriote" ove Drzave.
Sutra da postanemo punopravni clan Nato saveza pucali bi cirevi i zucne kese jer su Zeljko i Sefik u predsjednistvu.
To je drugovi da se ne lazemo taj kamen u cipeli i spena u oku koji zuljaju ove kojima anp nije anp i vlada nije vlada ako u.njoj sdp i ns ne dizu ruku za nekoga od Tz preko Usk do Sk...
Nema to veze sa formom dokumenta i ekonomijom ...
Aktivan si nesto postao na ovoj temi dok te na temi sda nikako nema, a inace si na sda temi jako aktivan. Sta je bilo?
512MB

#44528 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 512MB »

Novak20 wrote: 02/03/2020 00:30
archi_a wrote: 02/03/2020 00:21 "apstrahirat" ćemo, kad dođe vrijeme. :wink:
Jbg, trideset godina vremena vam malo ?
Ne brigaj, i mi i NATO vrlo dobro znamo da bosanski srbi/hrvati rade sve da uspore ili onemoguće BiH članstvo. :wink:
Last edited by 512MB on 02/03/2020 09:41, edited 1 time in total.
512MB

#44529 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 512MB »

:arrow:
Banja Luka wrote: 02/03/2020 07:12 Cak i da jeste ANP, sta vrijedi, kad ljudi lijepo kazu da je potrebna nova odluka PSBiH i Predsjednistva? Dzaba nas ubjedjujete. I ANP se usvaja svake godine do clanstva, tako da za 10 mjeseci opet imamo istu igranku. Dodik je izdominirao, neutralnost je neminovna.
Kao prvo ANP se ne usvaja, kao drugo to su uobičajene NATO procedure. Ne može BiH biti jedina na svijetu koja prihvati poziv koji još nije ni dobila.
Kamper

#44530 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kamper »

archi_a wrote: 02/03/2020 00:41
Ti vidi čega ima više, države Bosne i Hercegovine ili referenduma i samostalnosti entiteta?!? :wink:
Koliko je ono puta krkan iz laktasa prizivao referendum? 40+? Da ima drzave krkan bi bio hapsen 40+ puta.

@512MB
Ko ce ispuniti "obecanja" iz "ANP-a"?
512MB

#44531 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 512MB »

To je naravno problem, jasno je da bosanski hrvati/srbi žele zakočiti ili usporiti BiH put u NATO. I niko nije ni osporavao da oni mogu na razne načine blokirati sprovođenje reformi.

Ali veoma je važno da je prvi ANP (program reformi) poslan u NATO centralu. Sljedeći potez je na NATO. Da se razumijemo, oni sutra mogu reći "eto šta ste sproveli sproveli ste, nama dosta, evo vam pozivnica za članstvo".
sinuhe

#44532 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sinuhe »

Kada je BiH poslala prvi ANP? NATO kaze da je BIH samo pozvana da se priljuci MAP-u 2010.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#44533 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

da se ne lažemo...
BANJALUKA - Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je da BiH neće ući u NATO ako to ne žele Srbi i Republika Srpska.

"U ovoj zemlji niko nikom više ništa neće nametati. Kada su u pitanju Srbi i Republika Srpska, ako neće u NATO - neće se ići u NATO", rekao je Izetbegović sinoć u političkom magazinu Pečat na RTRS.
pa kaže...
"Ranije usvojeni zakoni i odluke moraju biti ispoštovani i to sam s liderom HDZ-a Draganom Čovicem i liderom SNSD-a Miloradom Dodikom potpisao 5. avgusta. Što se nas tiče, to može biti minimalni aspekt, redukovani ANP u kojem akcenat može biti potpuno stavljen na civilni dio, a možemo koordinisati tempo sa Srbijom i, na kraju krajeva, prihvatiti ono što je krucijalno važno za Srbe - da nema članstva u NATO bez novog konsenzusa i dogovora, ali se zakoni ove zemlje moraju poštovati", istakao je Izetbegović.
putokaz1

#44534 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Ako vjerujemo osobi koja je lagala da neće s SDA onda smo ANP poslali
saabsa

#44535 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by saabsa »

izvrsni direktor wrote: 02/03/2020 08:20
bunk wrote: 02/03/2020 08:14

Niko ne mrzi patriote ove Drzave kao sto ih mrze " patriote" ove Drzave.
Sutra da postanemo punopravni clan Nato saveza pucali bi cirevi i zucne kese jer su Zeljko i Sefik u predsjednistvu.
To je drugovi da se ne lazemo taj kamen u cipeli i spena u oku koji zuljaju ove kojima anp nije anp i vlada nije vlada ako u.njoj sdp i ns ne dizu ruku za nekoga od Tz preko Usk do Sk...
Nema to veze sa formom dokumenta i ekonomijom ...
Aktivan si nesto postao na ovoj temi dok te na temi sda nikako nema, a inace si na sda temi jako aktivan. Sta je bilo?
Dobio prekomandu da brani ispostavu dok se ne odluči koju frakciju u matici mora da zastupa.
kritikos

#44536 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kritikos »

Isluženi sitni prevarant dometa šefa mjesne zajednice, koji je pravovremeno utrenirao dobrouhodane fraze i gard od starih predratnih SDP vukova. Srećom po njega, lansiran je kao nada u osakaćenom političkom prostoru bez ozbiljnih političara i državnika i iz samo tih razloga još uvijek pliva u bh plićaku jada i čemera.
Prpa.ba

#44537 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

bunk jos prikuplja dokumentaciju koja ce dokazati kriminal oko plana uspostave helikopterske jedinice MUP-a KS, nemojte ga ometati. :mrgreen:
Novak20

#44538 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

archi_a wrote: 02/03/2020 00:41
Ti vidi čega ima više, države Bosne i Hercegovine ili referenduma i samostalnosti entiteta?!? :wink:
Ja vidim da je društvo u ovoj državi 30 godina duboko podijeljeno i da je ta podjela iz dana u dan sve veća uz sve negativne pojave koje mogu pratiti društvo. Vide to i drugi ali ne popuštaju. Koliko "VAM" još vremena treba da se radi ovako kako se radi ovih 30 godina ? Još 30 ? Još 100 ?

Pa .ebemu, malo je što "nam" se uzima prošlost i sadašnjost, "VAMA" treba i "naša" budućnost kao i budućnost naše djece za beskonačno političko natezanje uz sve blagodeti koje ono donosi "eliti".

Ovog lika Hadžovića nikako ne gotivim zbog njegove podle angažiranosti na podgrijavanju antihrvatske histerije u Komšićevoj predizbornoj kampanji i produbljivanja jaza između Bošnjaka i Hrvata. No, to nije razlog da ne prenesem ono o čemu se mogu složiti s njim i njegovom privremeno probuđenom savješću.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/14 ... ljeli.html

JESMO LI PREVARENI 1. MARTA: DA za NEZAVISNU BIH, ali NE za ovakvu DRŽAVU! Nju ni najgorem neprijatelju nismo željeli!
archi_a

#44539 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by archi_a »

Sve stoji! Problem koji ja imam sa vama je da i pored toga vi ganjate nekakve triparitete zaboravljajući da je ovo jedna država i da ja kao građanin mogu kazniti samo jednu trećinu tih koji zbog svog ponašanja, malverzacija, trgovine uticajem ili krađe treba da bude kažnjen ili zakonski ili na izborima. Problem koji ja imam sa vama što ćete vi izignorisati činjenicu da postoje ljudi u ovoj državi koji se ne mogu kandidovati na izborima jer nisu "konstitutivni" ili žive na "pogrešnom" dijelu BiH. Problem koji ja imam sa vama je taj što ćete vi likovati nad postupcima jednog milorada koji kaže:"ma kakvi zakoni, kakva država, kakve presude" mi nećemo. Nije banjaluka vaša, srpska je". Problem koji ja imam sa vama je što ćete vi opravdati tegeltiju ili tegeltije koji neće podići tužbu protiv onoga koji pokušava da sruši državu, zato što ima "obaveze" prema njemu (jer je potkapacitirani činovničić koji radi po nalogu politike koja ga je postavila, iako bi trebao po zakonu da se izdigne iznad lokalizma i postane pravi državni činovnik koji tumači zakone i prema njima se ophodi po definiciji:pravda je slijepa i ne prepoznaje interese). Problem koji ja imam se raznoraznim seronjama je što oni pokušavaju da zalede stanje u kojem njihov glas vrijedi bar duplo više od glasa nekog "drugog", krijući se iza "legitimiteta i konstitutivnosti"!
Pa ipak, tvrdim da je ova zemlja 92 obnovivši svoju nezavisnost i utvrdivši svoj suverenitet dobila konture koje su postojale i puno prije ove plejade političara i nadživjet će i ove političare i ovaj unutrašnji politički sistem kao što je nadživjela i mnoge prije toga!
Problem koji vi imate u današnjem vremenu su sve međunarodne presude, evropske integracije, evropske norme i standardi, pa na kraju i NATO i standardi koje alijansa donosi a koje gase snove mogućim uslovljavanjima, blokadama, secesiji državne teritorije, nepravednoj jednakosti glasova pojedinih skupina koje se kriju iza "konstitutivnosti" i koje će napokon u prvi plan staviti građanina kao jedinku, koji će moći kazniti svako ime na listi, svakog političara koji ne radi za dobrobit svih koji žive u državi Bosne i Hercegovine.
I to je osnovna, veeeelika razlika između mene i pojedinih hahara na ovom forumu. Imam i previše godina i iskustva da u startu, u prvih par rečenica napisanih od strane pojedinih nickova procijenim o kome se radi! Na kraju krajeva, ovo na forumu i jeste samo "naprđivanje", ja kažem, ti kažeš, ko je, šta je..... U suštini ne mijenja ništa.
Da, 30 godina je "predugo" iz vizure jednog ljudskog života, ali je 30 godina i kratko vrijeme za stvaranje uspješnog sistema u jednoj državi na koju su godinama atakovali i putem uticaja pokušavali da upravljaju dušmani. Ono što vidim da se procesi kreću u pozitivnom smijeru i putem kojih treba da se krećemo prema međunarodnim standardima uspješnih, naprednih zemalja. Presude govore u korist toga, dokumenti koji su potpisani pod "pritiskom" na one koji bi htjeli da drugačije definišu ovaj prostor isto govore u korist toga. Po meni, jednostavno proces je jednosmjeran. Ovo će postati evropska zemlja sa evropskim standardima, bez mogućnosti da se zadrži pravo da postoji jedno pleme koje će blokirati kompletnu državu zato što mu se ne sviđaju neka rješenja ili što to može uraditi samo zato što je "konstitutivan". U konačnici će doći do rješenja jedan čovjek, jedan glas, uz puno uvažavanje ličnosti, građanina ove zemlje, sa punim pravima i slobodama, bez obzira kako se zove.
A, vidjet ćemo ko će biti u pravu.
Novak20

#44540 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Jah, ti baš imaš puno problema. Ne svojih osobnih, porodičnih, egzistencijalnih nego problema s "nama".

Jesi li ikada pokušao riješiti neke od problema tu gdje "nas" nema ? Recimo u svojoj općini ili kantonu. Ako nisi, probaj se, bez demagogije i ljutnje na 50% državljana BiH, osvrnuti malo oko sebe.

Ne smeta ti nepotizam, korupcija jednog plemena, dug GRASA od 300 milijuna, redukcije vode, pokvareno sudstvo, "slučaj Memić" izborna krađa, kršenje zakona i dogovora, optuženi za ratni zločin na bolovanju svaki dan u kafiću, direktor OSA u funkciji političkog pritiska na pojedinca, neprovođenje presuda bilo kojeg suda, Sejdić-Fincija nigdje osim na kakvom domjenku, itd.

Kada to riješiš ti ili "VI", kada potvrdiš djelom da su u tvojoj avliji mogući procesi o kojima pričaš, onda ću povjerovati i u demagogiju.

Do tada, sve ovo, svi politički i društveni procesi su nametanje demokrature umjesto demokracije i još jedna od slijepih ulica u kojima možemo tumarati desetinama godina ili se jednostavno ispaliti u drugo, uređeno i pravno društvo.

Ni ti ni ja nećemo doživjeti da vidimo tko je u pravu.
Hafis

#44541 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Arči je profulao temu. Valjda je pošao na Velikosrpsku kuhinju s HDZ-specijalitetima, pa mu se omaklo.

Jedino da ne krivi Hrvate općenito za ovu novonastalu situaciju u KS, pošto je Želja ipak naš, i to ''prvi iz reda''. Stvarno im ga trpa ćaća, k'o da nije naš :)
kluz franjo

#44542 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

U patriJotskoj tronožac koaliciji su svi "naši", tj. "vaši", odnosno "vaši i naši"...
Tj... Kako sad ovo, tisuću mu budžetskih fotelja,... kako ih razvrstati?
Pa da, svi su Tegeltijini.
Za novo Vijeće ministara glasali su: Denis Zvizdić (SDA), Nebojša Radmanović (SNSD), Borjana Krišto (HDZ), Nikola Lovrinović (HDZ), Mijo Matanović (HDZ), Alma Čolo (SDA), Halid Genjac (SDA), Edin Mušić (SDA), Safet Softić (SDA), Adil Osmanović (SDA), Predrag Kožul (HDZ), Darijana Filipović (HDZ), Snježana Novaković Brusać (SNSD), Obren Petrović (SNSD), Vojin Mitrović (SNSD), Staša Košarac (SNSD), Nermin Mandra (SDA), Šemsudin Dedić (SDA), Šemsudin Mehmedović (SDA), Jakov Galić (SP), Dženan Đonlagić (DF), Zlatan Begić (DF), Vlatko Glavaš (DF), Mirsad Kukić (PDA), Enver Bijedić (SD), Edita Đapo (SBB), Dragan Bogdanić (SNSD), Nenad Stevandić (US) i Nenad Nešić (DNS).
bunk

#44543 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Sto je poenta?
Da su svi krivi samo dj trenerka i drug metalika iz h ladovine u pravu kad samo slusaju i dizi rucicu za kiflu i asda..
Jer kako drugacije izglasat?
Ja,ti,pokojni drug tito i savo kovacevic znamo da se srbi i hrvati u BiH ( ona kljucna vecina koja glasa) nece okrenuti ni jednoj drugoj opciji osim snsd/ sds i hdz osovine sigurno u narednih 30 godina.
Ostaje Bosnjakizam.
Podijeljen maksimalno.
I iz tog korpusa dolazi sve ono sto danas zovemo gradjanska opcija.
I ti sad razvlacis pamet Df jer je glasao za saziv VM.
Hladovina je pogreska.
Mada sam 99% siguran da bi i drug trenerko i kojovic poletili ko sa krilima da prave VM sa dodikom i covicem kad bi im Bosnjaci dali dovoljno glasova.
A pricu o " necemo s nacionalistickim strankama," okacili macku o rep...
Škobo Habu

#44544 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

bunk wrote: 02/03/2020 14:43 Sto je poenta?
Da su svi krivi samo dj trenerka i drug metalika iz h ladovine u pravu kad samo slusaju i dizi rucicu za kiflu i asda..
Sjo bunka i njegove "šerijatske" logike. :lol:

Da je ovo šerijatska država po mjeri SDA - Nikšiću i Kojoviću bi se sjekla ruka do lakta, a Sarjlić bi se javno izvinuo putem tv-a i u to ime odvojio hediju za izgradnju meždžida u Krivoglavcima.
bunk

#44545 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Pa asda bi ti mogao stosta kazati.a s njima ste u koaliciji :lol:
DrugaGimnazija

#44546 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by DrugaGimnazija »

Ovo razglabanje o ANP-u je apsolutno irelevantno. Mislim da Željko nema nikakve šanse da nas približi NATO-u, dok god je Dodik na vlasti u RS-u. Pogotovo nema veze to da li će DF biti u vlasti ili opoziciji. Željko je u predsjedništvu i bez toga.

Ono sto smo zaboravili je neiskreno opravdavanje obaranja Vlade KS time sto ćemo “dobiti NATO”. Sad kad je jasno da NATO-a neće biti za dugo i kad je jasno da će nova Vlada KS biti korumpirana kao i sve ostale u kojima je bila SDA, ne razumijem kako ljudi koji u ovome podržavaju DF još uvijek mogu biti za ovakvu vladu. Jedino mi pada na pamet da su to simpatizeri SDA i da im je DF pogodan za postizanje svojih ciljeva.
bunk

#44547 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Svi koji nemaju sklonost apsolutnog vjerovanja u dobre namjere kifle su nepozeljni na forumu.
:lol:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#44548 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

kluz franjo wrote: 02/03/2020 07:47
U principu sve isto kao i ovi tvoji iz patetično-demagoške patriJotske koalicije.
I još se nađeš uvrijeđen kada ti neko adekvatno odgovori.
ne nalazim se uvrijeđenim. zašto bih bio uvrijeđen? ti si taj koji je izgubio kompas u posljednje vrijeme, koji smišlja nadimke i sočne uvrede svima i pokušavaš ismijavati sve. mene, iskreno zaboli neka stvar i slobodan sam da komentiram što hoću i kako god hoću. da napadam koga hoću, da hvalim koga hoću, bez stranke na leđima koja sve to prati.
Dakle, ti si tvrdio da NATO stoji iza cijelog procesa pripreme i slanja "programa reformi".
Ja napišem da se NATO, tj. ambasadori aktivno uključuju u čitavu priču tek kada je tvoj glupan Željko najavio glasanje o prvobitnom ANP-u na Predsjedništvu. Već sto puta viđeno. PatriJote useru motku i onda zapomažu.
https://www.youtube.com/watch?v=5UA9E85Gctg&t=475s

na 2:25 jedan ambasador se zahvaljuje predsjednicima što su dozvolili njihovim savjetnicima da rade sa NJIMA na jedan konstruktivan način, daleko od očiju javnosti. dakle ako rade, valjda imaju upute kako to treba da izgleda. tko im je dao upute, pa valjda, nekim logičkim slijedom, nato. taj rad sigurno ne traje mjesec dana, već malo duže, još od aktivacije mapa, jer je to odmah i zatraženo. to je moja pretpostavka isto kao što ti pretpostavljaš kada su se ambasadori uključili. bez valjanog dokaza.

ono što je zabrinjavajuće jeste da je po tebi željko glupan, što je rekao da će anp biti na dnevnom redu, pa makar i preglasali dodika. možda da to nije izjavio, nato bi dobio sliku da ih sve boli neka stvar i digli ruke od nas, jer što bi oni pomogli, ako sami sebi nećemo da pomognemo. zar se trebalo popustiti dodiku? sa ovom rečenicom si se do kraja ukopao i bolje nemoj dalje.
Na sve to ti sada kačiš neke Dodikove plakate, da opravdaš Bakirove samoinicijativne ponude o "redukovanom ANP-u".
Odbrana Bakira do zadnje Željkove kapi krvi.
nije obrana, već ispravka krivog navoda i ja kada nešto komentiram i pravim se pametan, krenem od početka, a ne od zapleta. u ovom slučaju, ti si krenuo od zapleta, a praviš se pametan.
A najbolji dokaz tvog lupetanja iz neznanja je i tvoja opaska u vezi Kojovića. Bez ikakve dileme sam i njega ovdje na forumu svrstao uz bok tebi i sličnih ti forumaša, nakon njegove izjave da je "Program reformi" de facto ANP.
hoćeš li otkazati podršku našoj stranci i kojoviću, jer su se i oni svrstali uz bok ovih što tvrde da je anp, a ti svima "dokazao" da nije i hoćeš li mi opet nakačiti neki epitet i optužiti me za favoriziranje nekoga, samo što sam te ispravio u krivom navodu? :lol: :lol:
Kolinda

#44549 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kolinda »

Ovaj stenogram pokazuje kako Džaferović ne vjeruje ni jedan 1% da je BiH neovisna država, poziva veleposlanike da budu dio sjednice predsjedništva OMG, Komšić ne zna što priča dok jedino Dodik djeluje državnički i predlaže pozitivne stvari. E na šta spade kuća Petrovića pa da je Mile svjetlo na kraju tunela :run:
sinuhe

#44550 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sinuhe »

Sefik je prije par dana rekao da bez stranih sudija nema BiH i kako su stranci rano otisli iz BIH. Na izborima je osvojio nesto manje glasova od Bakira 2014 kao relativno nepoznat siroj javnosti.
Post Reply