La Liga Santander

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
omar little

#9151 Re: La Liga Santander

Post by omar little »

zidane bio prevaga, izasli su u drugom ko furija. barcin hanzaplast nula
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#9152 Re: La Liga Santander

Post by Bobi »

Tomahawk11 wrote: 01/03/2020 22:51 Sad je ipak Mariano... E moj Baho :roll:
Ja mislim da je i bahina bliža familija gledala na SK :lol:
turbofolk

#9153 Re: La Liga Santander

Post by turbofolk »

Zaslužena, ali vrlo teško ostvarena pobjeda. Lahko je moglo bit i drugačije. Sad bar znamo da i u Realu ima ko dati go... Čajnoslu :D ali neće uvijek biti Pique na drugoj strani.
Last edited by turbofolk on 01/03/2020 22:57, edited 1 time in total.
kakotakonikako

#9154 Re: La Liga Santander

Post by kakotakonikako »

Kada ne das gol , slijedi poraz.
Za poraz krivci Mesi, Griezman, De Yong i glupi Ter Stengen sa svojim pimplanjem lopte i zavaljivanjem ekipe.
Drugo poluvrijeme najlosije od kad gledam Barcelonu.
channel10

#9155 Re: La Liga Santander

Post by channel10 »

kakotakonikako wrote: 01/03/2020 22:57 Kada ne das gol , slijedi poraz.
Za poraz krivci Mesi, Griezman, De Yong i glupi Ter Stengen sa svojim pimplanjem lopte i zavaljivanjem ekipe.
Drugo poluvrijeme najlosije od kad gledam Barcelonu.
Bas tako :thumbup: . Jednostavno se izgubili. Da nije trener fulio postavku u drugom, dok je na drugoj strani Zinedin pogodio.
saint_mirad

#9156 Re: La Liga Santander

Post by saint_mirad »

Messi deluje apaticno i umorno, a to je mnogo veci problem od jednog izgubljenog El Clasica.
B6Redhell

#9157 Re: La Liga Santander

Post by B6Redhell »

Ostario mesi. Danas mu svako uzima loptu.
I kilavi marcelo :D
Last edited by B6Redhell on 01/03/2020 23:07, edited 1 time in total.
turbofolk

#9158 Re: La Liga Santander

Post by turbofolk »

Imala je i Barcelona svoje šanse i Thibaut par skinutih zicera. Takođe, osim golova, Real je imo onaj šut Isca pod prečku i šut glavom koji je nakon nespretne intervencije Marc Andrea, sa gol linije skinuo Gerard. Tako da se Piqueu nema šta zamjeriti za autogol.
Nakon koliko sezona Real knačno ima bolji međusobni duel? Valjda će do kraja znat materijalizovat ovaj momenat. A i Zinedine skontat da ima dobrih napadača i osim Karima :D
turbofolk

#9159 Re: La Liga Santander

Post by turbofolk »

Po pitanju Leonela, neko je napisao ranije, da on već dugo igra povrijeđen i da se zbog toga ne troši 100%. Ne znam koliko je istina, ali bez obzira.. Ne može čojk sam.
megaman4

#9160 Re: La Liga Santander

Post by megaman4 »

saint_mirad wrote: 01/03/2020 23:00 Messi deluje apaticno i umorno, a to je mnogo veci problem od jednog izgubljenog El Clasica.
Messi vise ne moze igrati na vrhunskom nivou kao ranije. Stižu ga godine. A da ne kažem da ima saigrace koji nisu dovoljno uigrani zajedno.

Grizman je fula za Barcu. Nije nista pokazao. Barca mora jacati kolektiv kao sto je Real uradio nakon odlaska Ronalda. Real lakse podnosi tranziciju nego ce to Barca kada im ode Messi.

Moraju se vec sada spremati za njegov odlazak. Ne moze vise ni on kao nekada.

Ali se meni čini da El Classico polako pada u kvaliteti? Nije to vise ona igra kao prije 10-ak godina, kada je i Ronaldo igrao i kada je Messi bio u punoj snazi.

Sada je to postalo nesto sasvim drugo.

Mada su utakmice El Classica za mene licno bile najbolje dok je za Barcu igrao Ronaldinho dok je ovamo bio jos Raul i ekipa.
saint_mirad

#9161 Re: La Liga Santander

Post by saint_mirad »

megaman4 wrote: 01/03/2020 23:12
saint_mirad wrote: 01/03/2020 23:00 Messi deluje apaticno i umorno, a to je mnogo veci problem od jednog izgubljenog El Clasica.
Messi vise ne moze igrati na vrhunskom nivou kao ranije. Stižu ga godine. A da ne kažem da ima saigrace koji nisu dovoljno uigrani zajedno.

Grizman je fula za Barcu. Nije nista pokazao. Barca mora jacati kolektiv kao sto je Real uradio nakon odlaska Ronalda. Real lakse podnosi tranziciju nego ce to Barca kada im ode Messi.

Ali se meni čini da El Classico polako pada u kvaliteti? Nije to vise ona igra kao prije 10-ak godina, kada je i Ronaldo igrao i kada je Messi bio u punoj snazi.

Mada su utakmice El Classica za mene licno bile najbolje dok je za Barcu igrao Ronaldinho dok je ovamo bio jos Raul i ekipa.
Ovo sam i ja primetio. Trenutno je Liverpool - Man City najkvalitetniji derbi. Ovde, naravno, izuzimam rivalitet i istoriju jer se radi o kratkotrajnom rivalstvu na ovom top nivou.
East_side

#9162 Re: La Liga Santander

Post by East_side »

Strašan klasiko. Zaslužena pobjeda Reala.
turbofolk

#9163 Re: La Liga Santander

Post by turbofolk »

Na nova sport prijenos još traje. Ide konferencija za novinare :D
°u°

#9164 Re: La Liga Santander

Post by °u° »

Barca prava domaćinska ekipa, a i to sve teže.
Imam i osjećaj da je Messiu pun klinac svega
megaman4

#9165 Re: La Liga Santander

Post by megaman4 »

saint_mirad wrote: 01/03/2020 23:16
megaman4 wrote: 01/03/2020 23:12

Ovo sam i ja primetio. Trenutno je Liverpool - Man City najkvalitetniji derbi. Ovde, naravno, izuzimam rivalitet i istoriju jer se radi o kratkotrajnom rivalstvu na ovom top nivou.
Englezi igraju mnogo brzi fudbal od Spanaca ali ovi imaju bolju tehniku. Dobro si rekao za ovaj Engleski derbi.

Ali ja sam počeo primjecivati da i Spanci polako uvode Catanaco u igri. To se veceras dobro vidjelo. Sve vise i vise opreza u igri gdje se ceka neka greska protivnika ili individualni kvalitet da se riješi utakmica.

Zato smatram Englesku ligu najatraktivnijom, bez obzira na ovu dominaciju Redsa.

Nijemce i ne računam jer je sve u znaku Bayerna, a ista stvar je i u Spaniji gdje se sve vrti oko Reala i Barce. Ostali kao da i ne postoje.

Kad je npr. Valencija zadnji put bila prvak ? Ja koliko pamtim 2004 godine i tesko ce ikada vise.

Jedino je Atletico 2014 uspio kratko prekinuti dominaciju ova dva kluba.

Zato ce narednih godina Spanci stagnirati jer je ubijena zdrava konkurencija.
omar little

#9166 Re: La Liga Santander

Post by omar little »

hot takes klapa 47
kory_galaktikos

#9167 Re: La Liga Santander

Post by kory_galaktikos »

Messi se prepao Goat-a iz Vip-a pa nije igrao.
Barsa smijesna, mada ni Madrid nije nista bolji kad su dopustili da im ovakva Barsa puse za vratom.
Distortion

#9168 Re: La Liga Santander

Post by Distortion »

Barcelona je morala vodit nakon prvog poluvremena ali su se fulali ziceri kao na traci. Kad promasis 3-4 sanse i ne dadnes gol onda te protivnik kazni i to rekao bih sretno. Kod prvog gola Benzema izvaci Semeda koji je ispao naivan a Vinicijusa pustaju i danac a i Pique koji je morao zatvoriti Vinicijusa a ne pustat ga da ulazi dublje prema Ter Stegenu. Kao rezultat toga jos zakaci loptu koja je prevarila Ter Stegena i usla u gol.
Drugi gol Carvajal asistira iz auta s pola terena :-)

Lose odigralo drugo poluvrijeme, bas da se covjek zapita jel ista ekipa igrala prvo i drugo poluvrijeme. Svaku utakmicu ove sezone Ter Stegen proda bar 4 lopte na osnovu kojih su opasne sanse po gol. Nek u svojim izjavama nakon utakmice bude prvo on vise samokritican. Ne mozes zavaljivat saigrace svaku tekmu sa pasovima koji su losi.
Crvena Tifoza

#9169 Re: La Liga Santander

Post by Crvena Tifoza »

Distortion wrote: 01/03/2020 23:56 Barcelona je morala vodit nakon prvog poluvremena ali su se fulali ziceri kao na traci. Kad promasis 3-4 sanse i ne dadnes gol onda te protivnik kazni i to rekao bih sretno. Kod prvog gola Benzema izvaci Semeda koji je ispao naivan a Vinicijusa pustaju i danac a i Pique koji je morao zatvoriti Vinicijusa a ne pustat ga da ulazi dublje prema Ter Stegenu. Kao rezultat toga jos zakaci loptu koja je prevarila Ter Stegena i usla u gol.
Drugi gol Carvajal asistira iz auta s pola terena :-)

Lose odigralo drugo poluvrijeme, bas da se covjek zapita jel ista ekipa igrala prvo i drugo poluvrijeme. Svaku utakmicu ove sezone Ter Stegen proda bar 4 lopte na osnovu kojih su opasne sanse po gol. Nek u svojim izjavama nakon utakmice bude prvo on vise samokritican. Ne mozes zavaljivat saigrace svaku tekmu sa pasovima koji su losi.
Kontali na poluvremenu kako ćemo, lako ćemo. Mislili ako je Pep pomeo pod sa njima i oni će. :-) Nisam mislio da ću ikad ovo napisati, ali fali Rakitić što se i primjeti njegovom sve manjom minutažom. Imam osjećaj da Arthur igra samo zato jer je Brazilac. Isto tako Griezmanov transfer je promašaj samo takav. Još nisu skontali šta on zapravo treba da igra na terenu.

Trener je isto kasnio sa zamjenama. Ako već do 70. minute vidiš da ne fercera, mjenjaj nešto. Nemoj čekati da te primljeni gol budi na klupi.

Jbg idemo dalje. Mogli su već večeras riješiti pitanje šampiona, ali eto nek se sad ganjaju do kraja sezone.
B6Redhell

#9170 Re: La Liga Santander

Post by B6Redhell »

Image

Stari ucesnik el klasika . Efikasan bio, pogotovo na kamp nou.
S njim interesantnije bilo..
luckylaka

#9171 Re: La Liga Santander

Post by luckylaka »

kory_galaktikos wrote: 01/03/2020 23:44 Messi se prepao Goat-a iz Vip-a pa nije igrao.
Barsa smijesna, mada ni Madrid nije nista bolji kad su dopustili da im ovakva Barsa puse za vratom.
Barsa smijesna a Courtois vraca Reala iz mrtvih,sta si ti gledao.Inace oba kluba ni nalik na sebe iz proslih godina i sva pojacanja koja su doveli u zadnje 2-3 godine ne zasluzuju ove klubove pogotovo Barsa.Bice ovdje do kraja sezone jos svasta a cini mi se dace i u L.S. kratko trajati oba kluba
Tomahawk11
Globalni moderator

#9172 Re: La Liga Santander

Post by Tomahawk11 »

B6Redhell wrote: 02/03/2020 04:13 Image

Šta kažu, Messi u drugom prešao na tribine da s Ronaldom gleda utakmicu :mrgreen:
Nadzorna_ploca

#9173 Re: La Liga Santander

Post by Nadzorna_ploca »

Stajling kao da radi u banci na salteru. :mrgreen:
B6Redhell

#9174 Re: La Liga Santander

Post by B6Redhell »

Tomahawk11 wrote: 03/03/2020 08:12
B6Redhell wrote: 02/03/2020 04:13 Image

Šta kažu, Messi u drugom prešao na tribine da s Ronaldom gleda utakmicu :mrgreen:
Mogo je komotno.

Ali koliko mu je krivo bilo. Nesportski se ponasao na kraju utakmice. Ljudi mu fino prilaze samo da se rukuju. Kraj utakmice nista vise. On odbija mrmlja.. :run:
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#9175 Re: La Liga Santander

Post by Gerro »

Sta kazu katalonci Setien trenercina. Ovaj coban ce ih odvesti u propast.

Messi postaje polako teret Barce. Pogotovo na gostovanjima. Igrac manje
Post Reply