Bio je i krem namaz sa lješnjacima kremipan, 100 %jednonogi_Jack wrote: ↑20/02/2020 01:44Kremipan je bio i prije ovakva čokoladica. Krem namaz se zvao isto Maza.konektovan wrote: ↑19/02/2020 22:24Skoro dvije godine kasne sa kremipanom, inace imenom koje se nekad koristilo za krem namaz. Kad je i maza izasla na trtiste ovo je vec bilo gotovo pripremljeno, ali odugovlacilo se poprilicno. Vjerovatno je zapelo oko love, cak su i plate radnicima smanjene, ulagale se u druge poslove, bosnalijek....
Bojim se da jedna lijepa prica zapoceta prije par godina, ne dozivi krah...
...Pa za pocetak, smanjenje plate radnicima nije dobar znak, zatim ulaganje love u druge sektore koji nemaju bas direktne veze sa prehrambenom industrijom, ok, mozda ce neko reci da je bosnalijek sigurica, ali bojim se da ne zapuste ono sto je zapoceto. Konkurencija je sve jaca i jaca, a njihov donedavno najprodavaniji proizvod nije vise najprodavaniji...
![]()
Nemaju oni problema sa lovom niti su loši financijski. To što odugovlače sa izbacivanjem proizvoda će prije biti neka njihova taktika.
U AC Food su najavili Tops sendvič, Kremipan, nakav specijalni petit keks. Govorili su i o nekim novim čokoladama.
Najavljena je i proizvodnja piletine, jaja, kao i pokretanje linije Vegedor supe. U AC Food ima još puno toga da se uradi što se tiče pokretanja proizvodnje, ali će kod njih i biti najviše novih stvari.
Za sada je AS Group jaka i imaju nekakav solidan razvoj.
A što se tiče ovog sa Bosnalijekom, mislim da nema šanse da se oni uvale u ovaj segment, nego se bave nekim berzijanskim muljanjem, vjerovatno rade posao za nekoga u preuzimanju Bosnalijeka.
BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Moderator: anex
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#6651 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
- jednonogi_Jack
#6652 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Nije.
Maza-namaz
Kremipan-čoko rigel
Bevipan-šećerna čokolada
Ekstra biskvit-Tops

- Blixen
#6653 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
komentari su iskljuceni na ovom sranju o Alma Ras
robovlasnici izrabljivaci
ljudi se zale na uslove rada vec godinama
robovlasnici izrabljivaci
ljudi se zale na uslove rada vec godinama
- konektovan
#6654 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Šta piše na velikoj kutiji ispod bevipana???jednonogi_Jack wrote: ↑20/02/2020 09:29Nije.![]()
Maza-namaz
Kremipan-čoko rigel
Bevipan-šećerna čokolada
Ekstra biskvit-Tops
![]()
- VladaFBiH
#6655 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
porez na budale kao sva flaširana vodaKataklinger wrote: ↑20/02/2020 02:18 Sta je fazon s ovom Fiji vodom? Flasica od 0.33l kosta 3-4KM. Wtf?
Sto se tice Eviana, negdje sam vani zraknuo tu vodu i poprilicno je jeftina a kod nas je poprilicno skup ali i dalje duplo jeftiniji od Fiji-a.
- jednonogi_Jack
#6656 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Piše "Kremipan" - krem sa lješnikom
isto kao i na čokoladici (slika iznad).
Ovo je samo velika kutija u kojoj ima više komada. Kao i Bevipan na slici.
- konektovan
#6657 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
E ja bih se zakleo da je i pored maze, bio i namaz kremipan,....a opet mozda i grijesim.
- OldMayor
#6658 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Joj ne mogu vise te price, radnicima lose...
Ako je radnicima loše, zašto ne štrajkuju? Zasto se ne uvezu svi, i kazu vlasniku, evo ti tvoje mašine jebi se tamo, mi nećemo da radimo za dzaba. Daj nam bolje uslove.
Zato sto kod nas ljudi samo kukaju, laprdaju i nista konkretno ne rade povodom toga. Mora se nekad rizikovati jeboga zivot.
- Blixen
#6659 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
pa nije kameno doba da ljudi budu roboviOldMayor wrote: ↑20/02/2020 14:17Joj ne mogu vise te price, radnicima lose...
Ako je radnicima loše, zašto ne štrajkuju? Zasto se ne uvezu svi, i kazu vlasniku, evo ti tvoje mašine jebi se tamo, mi nećemo da radimo za dzaba. Daj nam bolje uslove.
Zato sto kod nas ljudi samo kukaju, laprdaju i nista konkretno ne rade povodom toga. Mora se nekad rizikovati jeboga zivot.
450 KM i 12 sati smjene
- OldMayor
#6660 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Pa da, upravo tako. Nije ovo robovlanistvo. Robovi se nisu mogli buniti, jer bi dobili cekic u potiljak.
Oni se mogu buniti bez ikakvih posljedica. Jedino i najgore sto im se moze desiti jeste da izgube posao - koji ionako mrze, gjde ih ionako izrabljuju. Opet kazem, da svi nastupe slozno, mogli bi siguran sam dobiti barem neko poboljsanje uslova.
Sta i da se mogao komentarisati clanak? Pisali bi radnici anonimno i zalili bi se, onda bi ujutro uredno ustali i otisli na posao? Meni je to nepojmljivo.
Mada generalno, ta industrija je takva. Meni je opste cudo da Alma Ras i uspijeva ista napraviti pored turaka, bangladesa i sta ja znam gdje vise izmjestaju svi proizvodnju. Jbg to je takva bransa.
- Blixen
#6661 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
potpuno si u pravu
ja sam vise reagovao na placeni clanak pun samohvale
a poznati su kao izrabljivaci
nazalost u Bosni je sve prevara
ja sam vise reagovao na placeni clanak pun samohvale
a poznati su kao izrabljivaci
nazalost u Bosni je sve prevara
-
Naslovnica
#6662 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
A šta konkretno mogu da urade?OldMayor wrote: ↑20/02/2020 14:17Joj ne mogu vise te price, radnicima lose...
Ovi ratni profiteri drže sve inspekcije u rukama, nemaš se kome žaliti.
Dođe pismo radnicima da se učlane u sindikat - gazda ga pocijepa.
Ako hoće da štrajkuju, sutra budu zamijenjeni sa istom NK radnom snagom.
A većina ljudi je u kreditima, bez alternativnih izvora primanja.
Imao sam kolegicu koja je radila u Alma Ras u Olovu, sve najgore je govorila o njima. Kada je konačno uspjela da pronađe neki drugi posao preporodila se žena.
Ja nikada ništa od Alma Ras nisam kupio u životu niti ću.
- musicman80
#6663 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Onda, ako cemo tako gledati, nista od domacih firmi niko ne bi kupio, svi izrabljuju gdje mogu, osim ako nisi visokokvalifikovani strucnjak, a izrabljuju i njih. Nije to samo slucaj kod nas, niskokvalifikovana radna snaga se izarabljuje svugdje u svijetu. Razlika je sto u razvijenim EU zemljama postoje zakoni i sankcije koji se sprovode i sprecavaju poslodavce da izrabljuju radnike, mada kada te iste radnike pitate, skoro svi ce vam reci da su ipak nezadovoljni. Samo drzava moze da pritisne poslodavce da imaju fair odnos prema radnicima primjenom zakona koji postoje na papiru, ali se ne sprovode u praksi.
- Hajvan
#6664 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
ovi borci za prava ugjnjetenih domacih radnika ne kupuju tehnicku robu koju sklapaju stvarni robovi po kini, ne kupuju odjecu i obucu koju izradjuju djeca robovi, a jedu i piju samo ono sto je certificirano “fair trade” markicom… jel' de?
-
Naslovnica
#6665 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Ne izrabljuju svi gdje mogu.musicman80 wrote: ↑20/02/2020 15:22 Onda, ako cemo tako gledati, nista od domacih firmi niko ne bi kupio, svi izrabljuju gdje mogu, osim ako nisi visokokvalifikovani strucnjak, a izrabljuju i njih. Nije to samo slucaj kod nas, niskokvalifikovana radna snaga se izarabljuje svugdje u svijetu. Razlika je sto u razvijenim EU zemljama postoje zakoni i sankcije koji se sprovode i sprecavaju poslodavce da izrabljuju radnike, mada kada te iste radnike pitate, skoro svi ce vam reci da su ipak nezadovoljni. Samo drzava moze da pritisne poslodavce da imaju fair odnos prema radnicima primjenom zakona koji postoje na papiru, ali se ne sprovode u praksi.
Od ratnih profitera ne želim da kupujem.
Nisam borac za ljudska prava, ali ne kupujem iz principa zbog onoga što znam iz prve ruke. Naprosto, gadi mi se nakon kompletne priče koju sam čuo, počevši od ratne i poratne pljačke i privatizacije, pa do izrabljivanja radnika.
-
probook
#6666 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Dok god poslodavacu prolazi ono famozno "neces da radis za 450 KM, nema veze IMA KO HOCE" radnicima nikada nece biti bolje.OldMayor wrote: ↑20/02/2020 14:17Joj ne mogu vise te price, radnicima lose...
- Abate Fetel
- ElkoM
#6668 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
i gdje su prolom, jana i druge uvozne vodexoklix wrote: ↑19/02/2020 10:19Zbog čega izbjegavaš AS Grupu?
Meni Oaza najbolja, poslije Proloma kojeg ne želim kupovati.
Prolom nije ljekovit, čak je Sud u Srbiji presudio da moraju "ljekovitost" izbaciti iz marketinga.
Jana,Sarajevska i Olimpija tri najmanje ukusne vode.
Radije Prolom uzmem nego ove tri.
Kad je vani temperatura ispod nule, nema bolje od česmovaće.
VELIKI USPJEH: Na najvećem takmičenju mineralnih voda na svijetu, 'Tešanjski kiseljak' osvojio je četvrto mjesto
U američkom Berkeley Springsu, na najvećem svjetskom testiranju (degustaciji) mineralnih voda, Tešanjski kiseljak osvojio je četvrto mjesto u kategoriji gaziranih voda. Proglasio je to sinoć stručni žiri kojeg je činilo 12 sudija, a odluka je donesena “na bazi okusa, mirisa, osjećaja u ustima i naknadnog okusa”.
Zlatnu i srebrnu medalju odnijele su vode sa Novog Zelanda, treća je bila iz Argentine, a peto mjesto osvojila je voda iz Rumunije. Na ovom najprestišnijem festivalu voda u svijetu, ove godine se takmičilo 118 voda sa četiri kontinenta.
No, Elvir Bećarević, vlasnik kompanije “ZEMA” koja proizvodi Tešanjski kiseljak, ne bi trebalo da je tužan zato što je osvojio “samo” četvrto mjesto, prenosi banjalučka "Buka".
U posljednjih 15 godina osvojio je u Americi dvije zlatne i dvije srebrne medalje, a čak pet puta bio je četvrti na rang listi na ovom (svjetskom) takmičenju mineralnih voda.
„Dosljednost pobjednika iz godine u godinu sa različitim sudijama potvrđuje izbor“, primijetio je sinoć višegodišnji voditelj zvanične takmičarske ceremonije, Arthur von Wiesenberger. „To također govori o impresivno visokom kalibru prijavljenih voda“, dodao je.
U Bosnu i Hercegovinu je 2018. godine uvezeno vode u vrijednosti 154 miliona KM. Uvozili smo vodu iz Brazila, Južne Koreje, Tajlanda i Vijetnama, a u manjim količinama i iz Malezije, Čilea i Turske.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/14 ... eljak.html
- ElkoM
#6669 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
a i tu priču uglavnom slažu budžetski paraziti i partijski uhljebi u javnim preduzećima i ustanovama koji imaju nezaslužene iznadprosječne plate i žive u nekom svom paralelnom povlaštenom svijetu u prošlim socijalističkim vremenima u kojima im, a i sada, ne može niko ništa, makar bili največi neradnici, uhljupi, bilo ih duplo više nego je potrebno...probook wrote: ↑20/02/2020 21:24Dok god poslodavacu prolazi ono famozno "neces da radis za 450 KM, nema veze IMA KO HOCE" radnicima nikada nece biti bolje.OldMayor wrote: ↑20/02/2020 14:17Joj ne mogu vise te price, radnicima lose...
najplastičniji primjeri vječni gubitaši, odavno sazreli za stečaja GRAS, Zenicatrans, Želleznice Federacije, pojedini rudnici...
jer njima niko ne može reći "ako ti se ne sviđa, noga" jer oni su zaštićeni u javnom sektoru
ko posebne vrste međeda
- madesa
#6670 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
ima li gdje kupiti kremipan?
- jednonogi_Jack
#6671 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Hoše komerc plasirao je na tržište novi proizvod iz svoje tvornice slastica. Radi se o Bony Domaćem Žitu, zdravoj i ukusnoj poslastici, proizvedeno od domaće pšenice za sve uzraste. Bony Domaće Žito proizvodi se u najmodernijoj tvornici slastica u BiH i regiji po originalnoj domaćoj recepturi.
https://www.akta.ba/vijesti/bony-domace ... rca/113916
-
NecuVise
#6672 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Još kad bi hoše napravio neku distrubiciju mimo svojih marketa da i mimo Sarajeva neko može kupiti, valjalo bi.jednonogi_Jack wrote: ↑25/02/2020 14:22
Hoše komerc plasirao je na tržište novi proizvod iz svoje tvornice slastica. Radi se o Bony Domaćem Žitu, zdravoj i ukusnoj poslastici, proizvedeno od domaće pšenice za sve uzraste. Bony Domaće Žito proizvodi se u najmodernijoj tvornici slastica u BiH i regiji po originalnoj domaćoj recepturi.
https://www.akta.ba/vijesti/bony-domace ... rca/113916
-
boshniak
-
emirolini
#6674 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Zar iko kupuje Bajrino smece? Ono je na korak do radioaktivnosti, kancer mozes dobiti od njeg.
-
boshniak
#6675 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Da ne kupuje ne bi bili među najvećim proizvođačima u BiH. Ali stoji činjenica da su prevarantska firma, koja je prošle godine izgubila HALAL ceritifikat, i firma zbog koje je bio blokiran i izvoz u Tursku, i firma čije paštete su se prodavale pod reklamom "ista ko argeta". Veliki su uvoznici a snadbijevaju i druge proizvođače i lokalne mesnice za koje možda mislimo da prodaju drugačije meso.