Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
made_in_sarajevo wrote: ↑01/03/2020 10:57
Pa ovaj clan zakona im ne moze nista. Lik nije imao poseban aparat, mobitel garant, a nije definisano , lik je pozvan, tice se njega, dakle nikoga nije prisluskivo ili sjedio u kafani pored i snimao dva lika. Lika se sve direktno ticalo.
Adamović nam je rekao da snimak koji je namijenjen nekoj osobi, a on ga snimi, nije nezakonit. Tvrdi da je o tome u medijima pogrešna percepcija.
- Svako kome je razgovor namijenjen može ga snimiti. Ako je razgovor namijenjen tebi, on se može snimati. Tu nema problema. Neovlašteno je ovdje što se snima razgovor koji vode druga dvojica. A ono što je on razgovarao, ovaj delegat, to je zakonito, ali snimanje druge dvojice je neovlašteno i to može biti problem – kaže Adamović.
poserem se na naše struĆnjake
ili omogući nepozvanoj osobi da se upozna s razgovorom ili izjavom koja je neovlašćeno prisluškivana ili zvučno snimljena
onog trenutka kada objaviš takav snimak činiš krivično djelo...dakle, sve po zakonu, što bi Lepi Nečko reko
A, mozda niz vodu ode Sarajlic? Vec se mnogi iz SDA online ogradjuju od ovog postupka. Mozda pritisak u stranci bude veliki pa Bakir presjece pupcanu vrpcu.
ma i to bi bio zajeb...Asima ako smijene onda će ga utiho postaviti za direktora nečega da ćemo sutra plakat što su ga smijenili
Poznajem Sarajlića iz studentskih dana i mislim da je dobar momak....sada da li ga ne politika iskvarila nemam pojma
Sarajlića non-stop prozivaju te za nekakve kockarnice i ne znaju šta će više da izmisle pa su ga čobanom prozvali. Kad god čoeka sretnem pozdravi se ko normalan insan bez ikakve prepotencije ili drčnosti. Stvarno je Asim momak za kojeg nisam ni znao da se bavi politikom dok smo se družili i danas kad ga sretnem ne ponaša se kao nekakav političar.
banim svakoga o kome lažu...jednostavno se raja brzo naloži na napise pojedinih novina i onda se iste otrcane fraze ponavljaju dok ne postanu istina (pravo Gebelsovski).
A kod nas je takav jad i bijeda da će nekoga početi prozivati (i izmisliti mu neku aferu) samo jer je nekome konkurencija za neku fotelju....bijeda smo smo ljudska...prvo u duši pa se to onda preslika i na novčanik.
ooo Fahrinice.....i dalje stojim iza svakog slova što sam napisao...Asima znam od tada, a kao političara ga ne poznajem
Puko citiranje KZ F BiH ništa ne znači, možda 1-2 predmeta da su bili za neovlašteno snimanje ili prisluškivanje, mislim da je jedna optužnica išla kroz organizovani kriminal za nekakve krimose što su prisluškivali policijske frekvencije i planirali pljačke pumpi itd.. Ovo će odbraniti pripravnik koji ima iskustva u krivici na 1000 i 1 način.
A propo komisije SDA i ovog kretena Izmetbegovića, tu se sjetim Čerčila, "ako želiš da se nešto ne istraži do kraja, ti osnuj komisiju."
I hvala Angeli što nam je na jedinstven način čestitala Dan nezavisnosti!!!
Last edited by TheGodfather001 on 01/03/2020 11:22, edited 1 time in total.
SKANDALOZNI SNIMAK
Komšić o aferi koja je uzdrmala SDA: Čuo sam daleko gore stvari od toga
"Ono što sam vidio, čuo i pročitao za ljude u politici nije ništa novo. Čuo sam ja daleko gorih stvari od ovoga pogotovo, naprimjer u DF-u i šta se sve radilo, ali ne bih sad o tim detaljima i optuživao ljude, a nemam konkretne dokaze. Mada znam šta se dešavalo, kako su se pare nudile zastupnicima", rekao je Komšić.
vid ovog patriJote sto ih stiti... ooojjj kome sam ja glas dao... odo se ranit
"KAO RESTORAN"
|
Izetbegović pravda Asima: Nije Sarajlić bio sam, ovo je očigledno namještena situacija
"Kad se dese ovakve stvari, a ovo je očigledno namještena situacija, to treba prijaviti rukovodstvu SDA. Kao u restoranu, ako ste zadovoljni recite svima, ako ste nezadovoljni recite samo nama. Ako postoji neki problem, onda se prvo čistiti unutar kuće. Ovo nije bio put. Svi će biti upitani šta su radili", zaključio je Izetbegović.
evo ga alijin malji to struČno objašnjava... ta mi znamo, ljudima namjesteno
Direktor OSA obilazi nečijeg babu da ga uputi u izbor gradonačelnika Sarajeva. I sada mu treba potvrditi mandat na osnovu kupljenih diploma nakon trogodišnje škole za elektrotehničara.
Pa ovo je skandal od kojeg se ne bi oprao nitko zapadno od BiH.
“I Abdulaha smo glasali i Grad gore i ovo…Nitko živ…mi smo odigrali. Ja došao sa Zdravkom Stojnićem kao u ‘Kumu’. Traca ih sve tamo organizirao i za glas je Skaka postao gradonačelnik. To smo ja i Traca završili. Osmica obišao ovoga Zdravku babu i obećali neke stvari i završili tako je on došao za jedan glas za gradonačelnika”, moglo se čuti na snimku kojeg je objavio Semir Efendić na svom Facebooku.
“I Osmica je s nama”, kaže Sarajlić, misleći na prvog čovjeka Obavještajno sigurnosne agencije, Osmana Mehmedagića. Ali u sve je, prema riječima aktera snimka, upoznat i prvi čovjek SDA Bakir Izetbegović.
“Ma naći ćemo negdje ne sekiraj se, ja sam šef Kadrovske, prvi do Bakira”, rekao je Sarajlić na snimku.
@Novak20 ma lopovi par ekselans. VTSV čuva funkcionere nacionalnih stranaka na slobodi. SDA je implementirala svoj lopovluk na nivo da to rade javno, i da im mimo toga niko ništa ne smije.