SDA-All about

drug_profi

#45051 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

JanuaryJones wrote: 29/02/2020 20:09 http://sanela.info/blog/stolac_bola/198 ... -kerovodja

Takav lik da stekne i zvanje profesora tačno je za nadrealista. Tačno reprezentativan ovan za bošnjačko stado.
ovo ni radovan ni slobo ne bi uradili prezivjelim bosnjacima.
Ovako unistavanje drustva, etike, obrazovanja, zdravstva, sistema vrijednosti, samo ti moze najveci dusman uraditi.
Od genocida se za jednu generaciju oporavis. rodis 4-5 djece i eto nas, a od zaglupljivanja i urusavanja sistema vrijednosti treba ti stoljece ili cak i vise samo da se povratis gdje si bio, dok drugi gaze naprijed...
Škobo Habu

#45052 Re: SDA-All about

Post by Škobo Habu »

Ne znam za vas, ljudovi, ali meni nešto ovdje debelo smrdi.

Čitam reakciju Mehmedovića, koji je daleko od bilo kakve moralne vertikale, te još nekih visokorangiranih članova u Parlamentu, koji ne djeluju u pravcu smirivanja tenzija unutar stranke, čak, naprotiv, veoma su oštri spram Sarajlića & co.

Imam osjećaj da je neko iz vrha dao Efendiću zeleno svijetlo za kompletan ovaj šou. Čisto sumnjam da on ima dovoljno hrabrosti da se u sve ovo upusti, a da za leđima nema nekoga ko mu je dao instrukcije. Bilo bi to čisto samoubistvo, jer onakvi se ni travmajem ne voze bez odluke glavnog odbora Stranke.

Poprilično je loš tajmnig tempiran za sav ovaj cirkus, ali sigurno je da iza Efendića postoji određena grupacija koje ide na sve ili ništa, tako da se možemo nadati još nekom izljavanju stranačke kanalizacije po medijima, u smislu "ekskluzivno" ili "doznajemo".
drug_profi

#45053 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

black wrote: 29/02/2020 21:24
Zubčević: I konje potkivaju, zar ne?

... U narednom ratu koji se srećom neće desiti, ja mogu biti samo na onoj strani koja će jurišati na Poljine, ali ne kao u ljeto devedesetdruge kada je bez razloga, smisla i bilo kakvog rezultata izginulo na Poljinama u jednom jurišu preko devedeset boraca. Na njihovim kostima danas Izetbegovići, Akšamije, Brankovići imaju vikendice, i dišu čist sarajevski zrak, po zakonu.
https://nomad.ba/zubcevic-i-konje-potkivaju-zar-ne
Mene je cudo spasilo da ne budem među njima. I danas kad prolazim kraj one kocke na Šipu kontam moje ime je moglo biti ondje. Kaursko, ćafirsko...
Better Man

#45054 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

Ovo nije ništa novo. Ovo se znalo još 1990. godine. SDA je najveće zlo na svijetu i treba ih sve iskorjeniti. Ove sa snimka najmanje treba osuditi na dugogdišnju robiju, a s njima zajedno dezertera i podrumaša Bakira Izetbegovića. Sad ili nikad se trebamo svi dignuti i srušiti ovu kriminalnu mafiju zajedno sa njihovim poltronima Komšićem i Radončićem.
grozdana

#45055 Re: SDA-All about

Post by grozdana »

Bakir kiti generale ,a vojsku ko j..e.
Pojedini generali nisu nikad bili ni na IKM-u(istureno komandno mjesto koje je udaljeno po 5 kilometara od mjesta neprijateljskog napada.
Obični branitelji umiruod 40,50 godina neki i više od 55 a daim nije uvezan radni staž i nemaju nikakva primanja.
Neki nemogu u penziju ni sa 20 godina radnog staža ,a neki uživaju pozamašne penzije sa ratnim stažom i 6 godina poslijeratnog.
HARAM IM BILO!!!!!
JanuaryJones

#45056 Re: SDA-All about

Post by JanuaryJones »

grozdana wrote: 29/02/2020 22:43 Bakir kiti generale ,a vojsku ko j..e.
Pojedini generali nisu nikad bili ni na IKM-u(istureno komandno mjesto koje je udaljeno po 5 kilometara od mjesta neprijateljskog napada.
Obični branitelji umiruod 40,50 godina neki i više od 55 a daim nije uvezan radni staž i nemaju nikakva primanja.
Neki nemogu u penziju ni sa 20 godina radnog staža ,a neki uživaju pozamašne penzije sa ratnim stažom i 6 godina poslijeratnog.
HARAM IM BILO!!!!!
Moj otac je otišao pod zemlju zbog Prevljaka i Noge, SDA potrčkala. Dva puta ranjavan, zdravlje na Treskavici ostavio a živce u bezbrojnim minskim poljima u koje je išao prvi. I šta je imao, 300 maraka penzije kao jedina primanja. Dabogda im svima za lijeka trebalo!
L u c i f e r

#45057 Re: SDA-All about

Post by L u c i f e r »

Image
drug_profi

#45058 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

JanuaryJones wrote: 29/02/2020 22:48
grozdana wrote: 29/02/2020 22:43 Bakir kiti generale ,a vojsku ko j..e.
HARAM IM BILO!!!!!
Moj otac je otišao pod zemlju zbog Prevljaka i Noge, SDA potrčkala. Dva puta ranjavan, zdravlje na Treskavici ostavio a živce u bezbrojnim minskim poljima u koje je išao prvi. I šta je imao, 300 maraka penzije kao jedina primanja. Dabogda im svima za lijeka trebalo!
Citiram te jer znam jos 2 moja bliska druga koji su zdravlje ostavili za BiH a imaju kurčinu od te BiH. I za moga Radeta, Zokija, Dejana... koji su živote dali za BiH... kakva samo paklena podvala ispade borba za Ustav RBiH.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#45059 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

Vic godine: u Sda postoji eticki odbor!!

:lol: :lol: :lol:
cyprus

#45060 Re: SDA-All about

Post by cyprus »

Definitivno su najjači ovi SDA-ovci koji se lafo snebivaju i ograđuju :lol: Jebote, desetine hiljada uhljeba je zaposleno na ovakav način, a sad se najednom glume francuske sobarice :oops:
I naravno Dzej

#45061 Re: SDA-All about

Post by I naravno Dzej »

JoseMujica wrote: 29/02/2020 20:44 haj sad da ne idem tacku po tacku ovih nebuloza jer bi usao u istu pricu "prica se po selu" ali cu se osvrnuti na ovu nebulozu o napadu na Famos.
Vec deset dana prije ove akcije se pricalo po selu da ce biti taj napad pa nije ni cudo sto su cete bile spremne. Jebga ro je bio haman sami pocetak rata i tadasnja ARBIH je organizacijski vise bila na nivou ekipe koja ide srcano igrati lopte raja protiv raje. Adresirati ovaj realni vojni debakl samo Fikri na pleca je u najmanju ruku neukusno i bezobrazno. A debakl je sam po sebi toliki da nema potrebe izmisljati nebuloze da se Famos, koji je strateski vazna kota bio, oslobadjan samo da bi se kralo. Uzas! fuj fuj fuj ovaj lik je bolestan

A da se iz Famosa kralo je istina, a to su radili pojedinci i najmanje par ljudi je zaginulo u tim poduhvatima.
Ako si bio svjedok ili učesnik jedno pitanje.Ja sam tada bio dijete,ali pitao sam starije pa me zanima i tvoj odgovor .Zašto je Fikro, čovjek koji je bio policajac,neobrazovan o vojnom smislu, bio glavno- komandujući, kada je u jedinici bilo ljudi sa vojnom akademijom? Drugo, za efendiju,činjenica je da su ih pobili naši, a bio sam svjedok kada je rahmetli Efendijin sin govorio da je Fikro naredio da pucaju na džip.I da prihvatim da su sve ove priče u domenu "rekla kazala" ostaje činjenica da je čovjek izašao iz rata kao bogataš, i da i dan danas krčme pare preko boračkih udruženja.Ako su se i borili lijepo su to naplatili i naplaćuju.
baxus

#45062 Re: SDA-All about

Post by baxus »

Ne branim Asima, ali zašto bas sad...?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#45063 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

cyprus wrote: 29/02/2020 23:06 Definitivno su najjači ovi SDA-ovci koji se lafo snebivaju i ograđuju :lol: Jebote, desetine hiljada uhljeba je zaposleno na ovakav način, a sad se najednom glume francuske sobarice :oops:
Nije to od jučer. Ovakvo stanje je izrazito od događaja na 6. Kongresu SDA... Biti delegat u Gornjem domu PSBiH, među 15 odabranih, biti potpredsjednik stranke, biti predsjednik Kadrovske komisije, predsjednik KO SDA Sarajevo, znači biti čist kao suza, biti pravedan, legitiman, legalan, a ne biti 'onaj koji najbolje sređuje stvari...
jebe nas Šemso malo meščini...
Tempo
ZeModerator

#45064 Re: SDA-All about

Post by Tempo »

Chmoljo wrote: 29/02/2020 23:45
cyprus wrote: 29/02/2020 23:06 Definitivno su najjači ovi SDA-ovci koji se lafo snebivaju i ograđuju :lol: Jebote, desetine hiljada uhljeba je zaposleno na ovakav način, a sad se najednom glume francuske sobarice :oops:
Nije to od jučer. Ovakvo stanje je izrazito od događaja na 6. Kongresu SDA... Biti delegat u Gornjem domu PSBiH, među 15 odabranih, biti potpredsjednik stranke, biti predsjednik Kadrovske komisije, predsjednik KO SDA Sarajevo, znači biti čist kao suza, biti pravedan, legitiman, legalan, a ne biti 'onaj koji najbolje sređuje stvari...
jebe nas Šemso malo meščini...
i usput ga lagano dudla hdz-u pominjuci, zakonu nepoznatu, kategoriju legitimnosti.
normalno, taj narativ je trend kod sve tri nacionalisticke klike, da bi ono sto je neuobicajeno postalo uobicajeno. tako da se niko ne zaibreti kad to udje u izborni zakon na nacin da u nekom obliku narod postane izborna jedinica.
tranquil

#45065 Re: SDA-All about

Post by tranquil »

Ovo, upravo ovo me večeras nervira više od svega.

Javlja se večeras prvo SDA sa saopćenjem, pa onda pojedinačno Alma Čolo, pa "etički odbor SDA" (šta god to bilo), pa Šemsudin Mehmedović, i svi nešto plaču, ograđuju se, jer oni su pošteni neće da imaju ništa sa ovim, šokirani su čak...

Hajde malo da zavrtimo film na početak 2017., poslije općinskih izbora, kada se vidjelo da tadašnje anti-SDA stranke imaju dovoljno ruku da izaberu ne-SDA gradonačelnika. Svi ti delegati su se dan prije te sjednice našli i potpisali da će glasati za zajedničkog kandidata, i šta se desilo? Dva delegata, jedan DF i jedan SDP su idući dan pogazili potpisani dogovor i glasali za onog mutavca Skaku. Svi, ama baš svi smo još tada znali šta se desilo - da se desila neka ponuda/intervencija, samo nismo znali gdje, ko i kako, ali je bilo jasno kao dan da je neko odradio takav poslić sa ovom dvojicom delegata.

Šta su tada mislili Čolo, Mehmedović, etički odbori, pičke materine, šta su mislili, da su ova dvojica te večeri nešto malo razmišljali i naprasno odlučili da idućeg dana ipak, uprkos dogovoru, političkoj orijentaciji i zdravoj logici tek tako podrže Skaku?!? Pa svi mi smo, i oni su sigurno znali šta se tada desilo.

Juče smo samo dobili potvrdu toga, i informaciju koja nam je falila: gdje, ko i kako.

I oni se sada ibrete i ograđuju. Ma mrš stoko hinjska, pišamo se i na vašu "etiku" i "integritet" i na vašu iznenađenost i na te krokodilske suze koje lijete. Sve ste znali, prije nas i bolje od nas, samo ste se ili pravili da ne vidite ili ste čak učestvovali u tome. Gamad jedna, niste stranka nego obični odvratni kriminalni kartel.
drug_profi

#45066 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

I naravno Dzej wrote: 29/02/2020 23:29
JoseMujica wrote: 29/02/2020 20:44 haj sad da ne idem tacku po tacku ovih nebuloza jer bi usao u istu pricu "prica se po selu" ali cu se osvrnuti na ovu nebulozu o napadu na Famos.
Vec deset dana prije ove akcije se pricalo po selu da ce biti taj napad pa nije ni cudo sto su cete bile spremne. Jebga ro je bio haman sami pocetak rata i tadasnja ARBIH je organizacijski vise bila na nivou ekipe koja ide srcano igrati lopte raja protiv raje. Adresirati ovaj realni vojni debakl samo Fikri na pleca je u najmanju ruku neukusno i bezobrazno. A debakl je sam po sebi toliki da nema potrebe izmisljati nebuloze da se Famos, koji je strateski vazna kota bio, oslobadjan samo da bi se kralo. Uzas! fuj fuj fuj ovaj lik je bolestan

A da se iz Famosa kralo je istina, a to su radili pojedinci i najmanje par ljudi je zaginulo u tim poduhvatima.
Ako si bio svjedok ili učesnik jedno pitanje.Ja sam tada bio dijete,ali pitao sam starije pa me zanima i tvoj odgovor .Zašto je Fikro, čovjek koji je bio policajac,neobrazovan o vojnom smislu, bio glavno- komandujući, kada je u jedinici bilo ljudi sa vojnom akademijom? Drugo, za efendiju,činjenica je da su ih pobili naši, a bio sam svjedok kada je rahmetli Efendijin sin govorio da je Fikro naredio da pucaju na džip.I da prihvatim da su sve ove priče u domenu "rekla kazala" ostaje činjenica da je čovjek izašao iz rata kao bogataš, i da i dan danas krčme pare preko boračkih udruženja.Ako su se i borili lijepo su to naplatili i naplaćuju.
Evo ja ću ti reći jednu situaciju iz 1992.
Moj otac je bio školovan rezervni oficir pješadije. Imao čin majora, što je teško postići u rezervi. Mogao se u tom činu po želji aktivirati u JNA. Dakle imati rang magistra nauka.
Stavio se na raspolaganje TO čim je počelo. Poslali ga nekad u maju na stup da preuzeme stupsku brigadu (kasnije od nje postala 102.). Jedva živu glavu izvukao od lokalnih kabadahija. Kažu mi ćemo birat komandanta. I nakon toga se vratio, podnio izvještaj i ovi ga pošalju kući da čeka poziv.
I tako provede rat čekajući poziv, školovan pješadijski major...
Dao je on svoj doprinos na drugi način, ali mogao je mnogo više, i mogao je i mnoge glave spasit.
I naravno Dzej

#45067 Re: SDA-All about

Post by I naravno Dzej »

drug_profi wrote: 01/03/2020 00:30

Evo ja ću ti reći jednu situaciju iz 1992.
Moj otac je bio školovan rezervni oficir pješadije. Imao čin majora, što je teško postići u rezervi. Mogao se u tom činu po želji aktivirati u JNA. Dakle imati rang magistra nauka.
Stavio se na raspolaganje TO čim je počelo. Poslali ga nekad u maju na stup da preuzeme stupsku brigadu (kasnije od nje postala 102.). Jedva živu glavu izvukao od lokalnih kabadahija. Kažu mi ćemo birat komandanta. I nakon toga se vratio, podnio izvještaj i ovi ga pošalju kući da čeka poziv.
I tako provede rat čekajući poziv, školovan pješadijski major...
Dao je on svoj doprinos na drugi način, ali mogao je mnogo više, i mogao je i mnoge glave spasit.
Hvala na odgovoru.Slično sam nešto i čuo, da ljudi nisu htjeli da se bore i bakću sa kabadahijama,a pitam i iz nekih ličnih razloga.Ovdje što vidim na Ilidzi vođe četa,komandiri policije,vojne policije su bili polu-pismeni ljudi.Kako u ratu tako i danas.
al-em

#45068 Re: SDA-All about

Post by al-em »

Hayat ignorise ovu aferu sa sarajlicem?
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#45069 Re: SDA-All about

Post by japin_mutapi »

Sarajlic out.
Prvi do Bakira eliminisan. Sve upucuje na to da je ovo pocetak velikog unutarstranackog obracuna. Ako Sarajlic ode onda ce biti zestoka borba za njegovu poziciju.
baglama

#45070 Re: SDA-All about

Post by baglama »

Nakon napada Huse Cesira na kameru a ne na kamermana stvarno me iznenadjuje cudjenje ovih SDA ovaca iz vrha stranke.
Zar u Bosni medju onim koji kazu da su je spasili od onih sto se kotrljaju niz Vraca nema mudonja da kazu .'hebem ti mater nije napo kameru" :mrgreen: :mrgreen:
Cherry-Cherry

#45071 Re: SDA-All about

Post by Cherry-Cherry »

Morao je Efendić imati instrukcije za ovo.
muha_sa

#45072 Re: SDA-All about

Post by muha_sa »

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#45073 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

eh jebiga...tako je vrijeme bilo....imao je čovjek muda tada da krene prvi tamo gdje niko nije smio...povuče i organizuje ljude...isto kao mnogi drugi...juka, caco, ćelo i da ne nabrajam dalje....i kasnije su te ljude ubacivali u sistem po tim zaslugama sa početka rata.

Sad, drugo je pitanje da li je Fikro kapacitet za oficira...nije i u tome ću se složiti s tobom. Na isti način su ti odani "oficiri" zbrinuti i poslije rata, a "problematični" porokani. Da li su bili kapacitet za nekih ozbiljnih političkih/upravnih/civilnih funkcija? Nisu i tu ću se složiti s tobom...zato nam u suštin i jeste danas kako nam je.

I da boračke organizacije su danas najveća pljačka budžeta....i boračka ministarstva i mišljenja sam da to sve treba ukinuti
Labirint

#45074 Re: SDA-All about

Post by Labirint »

al-em wrote: 01/03/2020 01:33 Hayat ignorise ovu aferu sa sarajlicem?
Iznenađenje večeri, što bi rekli sportski komentatori :D
mirza_15

#45075 Re: SDA-All about

Post by mirza_15 »

Samo da ovo sve ne bude uvod u stvaranje časne i poštene opozicije sda koja će poslije izbora sa sda :roll:

Te glasove im uzima NiP. Treba to zadržati u svojoj avliji. A pošto je situacija dramatična, potrebne su i dramatične mjere.
Post Reply