Ovako ćemo druže, sve bošnjačke stranke (SDA,SDP,DF,NS,NIP,SBB,BOSS...) su na istoj liniji kad je bošnjački nacionalizam u pitanju, sve srpske stranke (SNSD,SDS...) su na istoj liniji kad su srpski nacionalni interesi u pitanju tako da je meni sasvim svejedno tko njih na višem nivou (BIH, FBIH) predstavlja. Hrvatska politička scena kad je viši nivo je spala na dva slova ili ti dva HDZ-a, ostalo ne postoji, nažalost jer bi ja htio da je drugačije ali drugačije neće biti dok god je ovakav izborni zakon i dok je važnije da ga "šukneš" Hrvatima od toga da relaksiraš odnose i da država napreduje.Novak20 wrote: ↑28/02/2020 16:24E to ti je greška.Kolinda wrote: ↑28/02/2020 16:19
Znači uloga Bošnjaka je da cijelo vrijeme Hrvatima slažu nekoga tko nije na Hrvatskom fonu nego na onome što žele Bošnjaci. Čitaš li uopće što pišeš?
Šta su vam uradili da ovakve stvari smatrate ispravnim.
Evo po 1000 put, mene kao Hrvata uopće ne zanima izbor Srba i Bošnjaka, birajte koga god želite.
Osim toga, treba ove što pominju Čovića kao razlog glasanja za Komšića pitati zašto su glasali za Komšića 2006. i 2010. kada se Čović tada nije kandidirao za izbore.
A taj njihov šovinizam o kažnjavanju Hrvata sa Željkom i prijetnjom da će opet jer im se može sve rjeđe nailazi na plodno tlo. Svi ali baš svi danas znaju da ako je i bilo 2006.moguće da su za njega glasali "ljevičari" "jugonostalgičari" "FGR" ...da su 2019.za njega glasali rigidni bošnjački nacionalisti...
Tako da na narednim izborima ja želim da Željko i dalje sjedi u predsjedništvu a da Hrvati u DNFBIH drže 2/3 pozicija a ovu 1/3 nek podjele među sobom Edim, Anel, Zlatko i ekipa...