SDP

Banksy

#59301 Re: SDP

Post by Banksy »

Ono kad se državne proslave organiziraju prema rasporedu Komšićevog skijanja.

REAKCIJE Predsjednik SDP-a BiH

Nikšić: Laž je da sam odbio poziv na prijem

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine obilježava prigodnim aktivnostima, pored ostalog, dva najveća državna praznika: 25. novembar - Dan državnosti Bosne i Hercegovine i 1. mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Tim prigodama do sada smo u nizu gradova u Bosni i Hercegovini organizirali javne tribine ili svečane akademije. Samo da podsjetim kako smo povodom 25. novembra imali svečane akademije u Tuzli i Jajcu, kao što sada povodom 1. marta imamo u Bugojnu. To su aktivnosti koje se planiraju mjesec-dva unaprijed. Nastojali smo da to ne bude ni 25. novembra ni 1. marta, upravo kako se ne bi preklapale s aktivnostima državnih institucija.

Nažalost, teško je predvidjeti aktivnosti naših državnih institucija. Naime, kad je u pitanju aktuelni saziv Predsjedništva, obilježavanje ovako važnih državnih datuma ima baš interesantan hodogram. Tako se 25. novembar obilježavao 21. novembra navodno zbog puta u SAD, a 1. mart se, eto, obilježava 27. februara vjerovatno da bi mogli otići na “zasluženi” produženi vikend.

Tačno je da smo prije mjesec i po dogovorili svečanu akademiju u Bugojnu naivno vjerujući da će i u Predsjedništvu BiH prijem biti barem 29. februara, ako ne 1. marta, jer je interesantno da se i referendum održavao ta dva dana.

Pošto vidim da je kabinetu predsjedavajućeg jako važno što neću prisustvovati prijemu pa se oglasio preko poluslužbenog glasila, svečano obećavam da nikada više neću planirati aktivnosti povodom Dana državnosti i Dana nezavisnosti dok iz Predsjedništva BiH ne objave kada stvarno pada 25. novembar, a kada 1. mart. Tako ćemo onda i mi obični smrtnici znati kad je koji praznik.

Dakle, laž je da sam odbio poziv na prijem, naprotiv uredno sam se zahvalio i izvinio. Kad sam ja u pitanju, svakako sam već navikao da je velika većina vijesti koje se u režiji portala bliskih predsjedavajućem objavljuju o meni čista laž ili fantazija - navodi se u reakciji predsjednika Socijaldemokratske partije BiH.

kluz franjo

#59302 Re: SDP

Post by kluz franjo »

Podrška sindikalnom organizovanju Predsjedništva BiH!
Službeni glasnik BiH, broj 83/19
Na osnovu člana 15. stav (1) Zakona o štrajku zaposlenih u institucijama Bosne i Hercegovine ("Službeni glasnik BiH", broj 41/16) i člana 17. Zakona o Vijeću ministara Bosne i Hercegovine ("Službeni glasnik BiH", broj 30/03, 42/03, 81/06, 76/07, 81/07, 94/07 i 24/08), na prijedlog Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na 178. sjednici, održanoj 12.11.2019. godine, donijelo je

ODLUKU
O UTVRĐIVANJU MINIMUMA PROCESA RADA ZA VRIJEME TRAJANJA ŠTRAJKA U PREDSJEDNIŠTVU BOSNE I HERCEGOVINE

Član 1.
(Predmet)
Ovom odlukom utvrđuje se minimum procesa rada u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine (u daljem tekstu: Predsjedništvo) za vrijeme trajanja štrajka, radi zaštite javnog interesa, općeg interesa građana, opće sigurnosti i sigurnosti osoba i imovine, vodeći posebno računa da se moraju osigurati nesmetani uslovi života, rada i kretanja osoba, robe i usluga.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#59303 Re: SDP

Post by izvrsni direktor »

invincible1921 wrote: 27/02/2020 17:05 Mislim na stranu sukob i sve, ali zasto bojkot? Pa ne ide na prijem komsica nego obiljezavanje dana BiH :?
Mislis bojkot komsicevog produzenog vikenda?
Styling

#59304 Re: SDP

Post by Styling »

Novak20 wrote: 27/02/2020 15:00 Imam osjećaj da ove gadarije pišu našim parama bogato nagrađeni savjetnici Željka Komšića. Oprosti im Bože......

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/14 ... i_bih.html
NESHATLJIV GAF NERMINA NIKŠIĆA: Lider SDP-a odbio poziv za svečeni prijem povodom Dana nezavisnosti BiH!

Predsjednik Socijaldemokratske partije Nermin Nikšić odbio je poziv Predsjedništva Bosne i Hercegovine na svečani prijem povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine koji će se večeras održati u zgradi Predsjedništva BiH.

Od izvora u Predsjedništvu BiH saznajemo da je Nikšiću upućen poziv na prijem. Međutim, po svemu sudeći, predsjednik SDP-a neće se pojaviti na svečanosti kojoj je domaćin njegov nekadašnji stranački kolega Željko Komšić, s kojim je već dulje vremena na "ratnoj nozi".

Zanimljivo je i to da SDP paralelno sa zvaničnim obilježavanjem Dana nezavisnosti u Predsjedništvu BiH, u Bugojnu organizira Svečanu akademiju, o čemu je javnost informirana putem zvaničnog facebook profila ove stranke.

Naravno, svečanost u Bugojnu namjerno je tempirana tako da Nikšić ima alibi za nedolazak na svečanost u Predsjedništvu BiH kojoj je domaćin aktuelni predsjedavajući Predsjedništva BiH, Željko Komšić.

Ovom gestom, Nikšić se javno svrstao na stranu HDZ-a koji već dulje vremena provodi kampanju bojkotiranja hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Željka Komšića.

Osim Nikšića, izvjesno je da će prijem u Predsjedništvu BiH bojkotirati lider SNSD-a Milorad Dodik kao i njegov strateški partner, lider HDZ-a, Dragan Čović.
Nije ni cudo kada mu je savjetnica za medije balavica koja nema nikakvo prethodno iskustvo u medijima i pisanju medijskih saopstenja.
invincible1921

#59305 Re: SDP

Post by invincible1921 »

izvrsni direktor wrote: 27/02/2020 20:28
invincible1921 wrote: 27/02/2020 17:05 Mislim na stranu sukob i sve, ali zasto bojkot? Pa ne ide na prijem komsica nego obiljezavanje dana BiH :?
Mislis bojkot komsicevog produzenog vikenda?
Nisam upucen zato pitam :thumbup:
bunk

#59306 Re: SDP

Post by bunk »

Zato sto ocito da neko ima u djepu ove koji su trenutno preuzeli sdp.
kluz franjo

#59307 Re: SDP

Post by kluz franjo »

bunk wrote: 27/02/2020 20:41 Zato sto ocito da neko ima u djepu ove koji su trenutno preuzeli sdp.
Na čiji "djep" sumLJaš?
:meza1:
bunk

#59308 Re: SDP

Post by bunk »

S tobom se necu igrat.
kluz franjo

#59309 Re: SDP

Post by kluz franjo »

bunk wrote: 27/02/2020 20:55 S tobom se necu igrat.
Haj nemoj bit' neki...
Vratiću ti loptu...
Reci. Na čiji?
:meza1:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#59310 Re: SDP

Post by izvrsni direktor »

bunk wrote: 27/02/2020 20:41 Zato sto ocito da neko ima u djepu ove koji su trenutno preuzeli sdp.
Motda neko od njihovih koalicionih partnera?
Ah te saraujevocentricne stranke
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#59311 Re: SDP

Post by malakh »

sda spavac, denis se odazvao pozivu predajednistva bih.

vec citam uvrijedljive komentare, kao da je vec presao u df.
drug_profi

#59312 Re: SDP

Post by drug_profi »

Najjednostavnije obrazloženje i jeste da je Nerko imao dogovoreno Bugojno, jer fakat ko bi očekivao prijem 3 dana prije praznika, a da je u ime SDP-a na prijem otisao Denis.
Ja da sam računao i nesto planirao, kontao bih da će prijem biti u petak ili subotu. I jeste fakat besmisleno prerano.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#59313 Re: SDP

Post by malakh »

hajde ti ovu novu garnituru sdpovaca ubijedi u to. opravdanje nikšića je na mjestu i pojavio se denis, a on je odmah sda spavač, potencijalni preletač i što već ne. jednostavno mrze sve što ima dodirnih točaka sa komšićem, pa makar to bio i svečani prijem, koji se svake godine održava, sa veoma bitnim razlogom.
Better Man

#59314 Re: SDP

Post by Better Man »

Styling wrote: 27/02/2020 20:29
Novak20 wrote: 27/02/2020 15:00 Imam osjećaj da ove gadarije pišu našim parama bogato nagrađeni savjetnici Željka Komšića. Oprosti im Bože......

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/14 ... i_bih.html
NESHATLJIV GAF NERMINA NIKŠIĆA: Lider SDP-a odbio poziv za svečeni prijem povodom Dana nezavisnosti BiH!

Predsjednik Socijaldemokratske partije Nermin Nikšić odbio je poziv Predsjedništva Bosne i Hercegovine na svečani prijem povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine koji će se večeras održati u zgradi Predsjedništva BiH.

Od izvora u Predsjedništvu BiH saznajemo da je Nikšiću upućen poziv na prijem. Međutim, po svemu sudeći, predsjednik SDP-a neće se pojaviti na svečanosti kojoj je domaćin njegov nekadašnji stranački kolega Željko Komšić, s kojim je već dulje vremena na "ratnoj nozi".

Zanimljivo je i to da SDP paralelno sa zvaničnim obilježavanjem Dana nezavisnosti u Predsjedništvu BiH, u Bugojnu organizira Svečanu akademiju, o čemu je javnost informirana putem zvaničnog facebook profila ove stranke.

Naravno, svečanost u Bugojnu namjerno je tempirana tako da Nikšić ima alibi za nedolazak na svečanost u Predsjedništvu BiH kojoj je domaćin aktuelni predsjedavajući Predsjedništva BiH, Željko Komšić.

Ovom gestom, Nikšić se javno svrstao na stranu HDZ-a koji već dulje vremena provodi kampanju bojkotiranja hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Željka Komšića.

Osim Nikšića, izvjesno je da će prijem u Predsjedništvu BiH bojkotirati lider SNSD-a Milorad Dodik kao i njegov strateški partner, lider HDZ-a, Dragan Čović.
Nije ni cudo kada mu je savjetnica za medije balavica koja nema nikakvo prethodno iskustvo u medijima i pisanju medijskih saopstenja.
Zar još ko vjeruje ovom smeću od novine prodanoj pijanduri Senadu Avdiću. Samo neradnici su mogli organizovati prijem povodom dana državnosti danas, a ne 1 marta kad je i trebalo da se organizuje.
bunk

#59315 Re: SDP

Post by bunk »

Evo ovo sto drug profil napisa.
Niko nikoga nema u padze.
Unaprijed dogovorio trenerko,poslo Denisa,sve 5.
Patton44

#59316 Re: SDP

Post by Patton44 »

Better Man wrote: 27/02/2020 22:15

.

Zar još ko vjeruje ovom smeću od novine prodanoj pijanduri Senadu Avdiću. Samo neradnici su mogli organizovati prijem povodom dana državnosti danas, a ne 1 marta kad je i trebalo da se organizuje.

:lol:
Banksy

#59317 Re: SDP

Post by Banksy »

drug_profi wrote: 27/02/2020 22:09
Najjednostavnije obrazloženje i jeste da je Nerko imao dogovoreno Bugojno, jer fakat ko bi očekivao prijem 3 dana prije praznika, a da je u ime SDP-a na prijem otisao Denis.
Ja da sam računao i nesto planirao, kontao bih da će prijem biti u petak ili subotu. I jeste fakat besmisleno prerano.

Kako je Komšić preuzeo, datumi šetaju, sve da spoji produženi vikend,

25. novembar se slavio 21. :lol:
Novak20

#59318 Re: SDP

Post by Novak20 »

Valja otići malo na skijanje. Nego, što se medija tiče, iznenadili bi se na što sve puk nasjeda. Što veća buka i laž, to bolja obmana.

Primjer, maske protiv Coronavirusa.

Što skuplje, to bolje. :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#59319 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Banksy wrote: 27/02/2020 22:44

Lunarno, po takvimu.

Ako bude oblačno, poletiće avion da se zna kojeg akšama pada tačan datum.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#59320 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Ali stvarno, hajmo malo i o tome: zašto se 1. mart ne obilježava 1. marta?

Zar su vikendi bitniji od patriotizma? Zar se samo na tom primjeru ne vidi naš odnos prema državi gdje se i njeni praznici narade da se poslije može biti slobodno?

Boje se sindikata radnika u uhljebljenju i zakona o radu?
horkesh

#59321 Re: SDP

Post by horkesh »

Traje to već par godina, i malo prije Komše. A odmah prije toga su patriJote napale Čovića jer je uradio isto ovo što i oni sad rade.

U Brčkom blokiraju vlast zbog postavljenih bosanskih zastavica, a naši gledaju kako da pomjere proslave najvažnijih državnih praznika kako bi dobili produženi vikend, mislim... :bih:
Styling

#59322 Re: SDP

Post by Styling »

Chmoljo wrote: 28/02/2020 00:20

Lunarno, po takvimu.

Ako bude oblačno, poletiće avion da se zna kojeg akšama pada tačan datum.
I to prijem nije ni u petak, jer petak je prakticno vikend i poslije dzume nigdje nikoga.
tranquil

#59323 Re: SDP

Post by tranquil »

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović pod istragom:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/jasmin- ... /200228044

Da se razumijemo, iako sam neki blagi Jasminov fan, pa dobro, više u fazonu "bolje on nego bilo ko iz SDA/SBB/DF bagre" nego stvarni fan, ali da još živim u Tuzli, vjerovatno bih bio njegov glasač, ipak volim kada se ovakve stvari istražuju, i ako je kriv nemam ništa protiv da ga smijene i kazne.

S obzirom da je podnosilac prijave Enver Bijedić (šef struje SDP-a tuzlanskog kantona koja je za saradnju sa SDA), ne mogu naravno isključiti da je posrijedi politički obračun, ili čak, s obzirom da su obojica iz iste stranke, da se sada gađaju stvarima koje su obojica znali i tolerisali dok su bili na istoj liniji.

Neka se istraži u svakom slučaju, pa šta god bilo.
madner

#59324 Re: SDP

Post by madner »

Slucaj iz 2003. Znaci nema nikakvog pismenog traga. Optimalno da se drzi godinu dvije.
sinuhe

#59325 Re: SDP

Post by sinuhe »

Bio je velika zvijezda bosanske socijaldemokratije kad se pojavio. Mlad i mijesani brak :D
A naravno nema gradjanske drzave gdje nema nekog prosperiteta. Partijski raskol, optuzbe i ukradene pare.
Post Reply