Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
omar little

#20976 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

hadzinicasa wrote: 26/02/2020 15:02
omar little wrote: 26/02/2020 14:36 odgledala sam prve dvije epizode the morning show. kuku majko, kuku oce... :D
do tell. please.
sta da kazem? sta mislim o seriji? dvije epizode su malo za neke opce kritike, zezam se vise sa komentarom. hens zeleni smajo. dosta serija izgleda povrsno, derivativno i sloganski, sa kartonskim likovima, u prvih nekoliko epizoda. tako i ovo. ja imam ogroman problem za prevazici jer smatram aniston ocajnom glumicom. iritantna, stikovski, jednodimenzionalna. serija gdje je ona u vise-manje svakom kadru ce mi bas biti izazov. carrell mi je u, do sada vidjenom, jos i najbolji; ostatak jos pluta u neinventivnim karikaturama od likova. no, kao sto rekoh, dvije epizode nisu nista. ako ovako ostane do pete-seste epizode, tu vec mogu ozbiljno izvlaciti zakljucke.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#20977 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Velkoski »

jesi l' gledala vempajr dajariz?
omar little

#20978 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

ma, daj, ba :D
amar1994

#20979 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by amar1994 »

omar little wrote: 26/02/2020 14:36 odgledala sam prve dvije epizode the morning show. kuku majko, kuku oce... :D
jbga,nekom legne nekom ne :D :thumbup:

ja mogu uvijek aniston gledat,musko pa zato vjerovatno :lol: :mrgreen:
omar little

#20980 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

Velkoski wrote: 26/02/2020 18:09 jesi l' gledala vempajr dajariz?
sta si igro danas, keca na real? :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#20981 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Velkoski »

omar little wrote: 26/02/2020 19:18
Velkoski wrote: 26/02/2020 18:09 jesi l' gledala vempajr dajariz?
sta si igro danas, keca na real? :D
nikad protiv guardiole
hadzinicasa

#20982 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by hadzinicasa »

omar little wrote: 26/02/2020 18:07
hadzinicasa wrote: 26/02/2020 15:02
do tell. please.
sta da kazem? sta mislim o seriji? dvije epizode su malo za neke opce kritike, zezam se vise sa komentarom. hens zeleni smajo. dosta serija izgleda povrsno, derivativno i sloganski, sa kartonskim likovima, u prvih nekoliko epizoda. tako i ovo. ja imam ogroman problem za prevazici jer smatram aniston ocajnom glumicom. iritantna, stikovski, jednodimenzionalna. serija gdje je ona u vise-manje svakom kadru ce mi bas biti izazov. carrell mi je u, do sada vidjenom, jos i najbolji; ostatak jos pluta u neinventivnim karikaturama od likova. no, kao sto rekoh, dvije epizode nisu nista. ako ovako ostane do pete-seste epizode, tu vec mogu ozbiljno izvlaciti zakljucke.
Ma trazim sta cu gledati, pa skupljam dojmove, tnx :)
Aniston je i meni ... njaaah.
Ramzess Veliki

#20983 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Ramzess Veliki »

ALTERED CARBON

... predobra serija, zapleti su nevjerovatni, svakom epizodom sve se vise zakuhava sa najavom da ce se jos vise zakuhati. :thumbup:

Pocetak je pomalo usporen, glavni junak je probudjen iz smrti da bi rijesio ubistvo, angazovan od trulog bogatasa u vremenu kad ljudi ne umiru nego prebacuju svoju svijest u novo tijelo. Tako on dobiva tijelo lika koji opet ima svoju pricu. Trazeci ubicu otkriva nam svoju pricu iz prethodnog zivota, pripadnik posebne antiteroristicke jedinice koji postaje terorista u klanu koji je legendaran po svojim vjestinama i okrutnosti u pokusaju da ljudima vrati dostojanstvo prirodne smrti. Mada su svi pobijeni, on otkriva da on ipak nije jedini koji je probudjen ... Mnogo detektivskih zavrzlama, neistrazenih ubistava koja treba da se razotkriju, opasnih podmuklih likova, ljudskih drama, sve kaoticno a sve uvezano nekim dogadjajima iz proslosti. :thumbup:
omar little

#20984 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

ookej. ovo ne ide nigdje. amalgam hallmark filma i sapun network serije samo sa skupom produkcijom i glumackom postavom. likovi kreaturno vise kako vise, narativ predvidljiv i nezanimljiv, gluma na momente krindz. bez cilja i narocitog smisla, plitko i povrsno, nekoherentno.

na znam ko je radio the morning show ali kao da je projekcija (kvazi)liberalne, dobrostojece, zapadnjacke, gospodje sa sve banalnim poimanjem svijeta i problema. 90s strabucks muzicki izbori su dobar komplement svemu tomu.

drvenost i izvitoperenost lica aniston i one iz "pollock" botoksima (operacijama ili cime vec, ne berem se u lingo) su uzasno iritantni. zene izgledaju kao pod anestezijom, ljudskog izraza ne mogu nacinit.

fino je snimljeno, okej izgleda.

elem, nije ovo za mene. :D

citala sam da apple nije bas ugodan za suradnju, mijesaju se u kreativne aspekte i ne dozvoljavaju narocitu slobodu. mislim, njihove pare, mogu za njih zahtijevati sto im je volja, ali to se ogleda u mediokritetima koje produciraju i objavljuju.
dječak sa šibicama

#20985 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dječak sa šibicama »

The Outsider, pomalo ocekivano kingovsko razvodnjavanje, prakticno sve znamo i nista vise nije interesantno, samo cekamo kraj.

Od trece epizode pocinje pad koji ne prestaje.

Cak je i rezija slaba, nigdje se ne vidi logican strah od onoga sto akteri znaju, ko da love Semsu iz Hadzica a ne vraga licno.

Jedino sto seriju moze spasiti, a zapravo je i to vec pomalo predvidljivo, da glavni detektiv postane Cuco jer je i on osjetljiv i boli ga vizavi izgubljenog sina.

Steta, a obecavalo je.
karanana

#20986 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

Aha, znaci ocekivano. Jer pogledo sam tri i postajalo dosadno i izgubio interes, reko mozda se vratim. Ali to je king sa serijama. Nista, necu ni probavat.
omar little

#20987 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

krajina, otvaram narcos veceras pa da vidimo stac bit :D
SanskiBiser

#20988 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

omar little wrote: 29/02/2020 15:37 krajina, otvaram narcos veceras pa da vidimo stac bit :D
Image
deyan

#20989 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by deyan »

dječak sa šibicama wrote: 29/02/2020 12:47 The Outsider, pomalo ocekivano kingovsko razvodnjavanje, prakticno sve znamo i nista vise nije interesantno, samo cekamo kraj.

Od trece epizode pocinje pad koji ne prestaje.

Cak je i rezija slaba, nigdje se ne vidi logican strah od onoga sto akteri znaju, ko da love Semsu iz Hadzica a ne vraga licno.

Jedino sto seriju moze spasiti, a zapravo je i to vec pomalo predvidljivo, da glavni detektiv postane Cuco jer je i on osjetljiv i boli ga vizavi izgubljenog sina.

Steta, a obecavalo je.
Ljudi, iz postovanja, neke minimalne edukacije prema drugima, stavljajte ovakve stvari u spoiler...mislim zasto je to toliko tesko?
Ne kazem ovo da bih ulazio u neku prepirku ili svadju ali imajte bar mrvicu socijalne inteligencije da mozda neko ceka da izadju sve epizode, pa da odgleda seriju.
Quote-ovao sam tebe ali mislim i na ostale koji to kontinuirano rade.

Hvala i tebi i ostalima na razumevanju.
karanana

#20990 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

Ja ovde ne vidim spoiler.
90minut

#20991 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 90minut »

Ne samo da je spoiler vec jedan od gorih spoilera što sam ja procitao ikad. :D

Slažem se inace prve 2 epizode savršenstvo poslije toga se krenulo u smjeru koji ne volim mada i dalje pratim i mnogo je dobra.
omar little

#20992 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

ne idu mi bas pitko novi narcos. zivo me boli briga za ove americke agente zeljne osvete i njihovu pricu. zivo me bilo briga za kikija camarenu u prosloj sezoni, sada jos manje. narativno su karizmaticni k'o potpecena cipela. felix. joj. bice placa.

prve dvije epizode su ubijale sa close ups, ne znam ko je radio reziju, ali mi je dzarao po mozgu s njima. i zamisljeni felix sa pogledom u daljine 37286 puta. njh

cetiri sam zavrsila, valjda ce mi peta bolje sjesti. prosle sezone je peta bila beton, kad su se pojavili cali cartel i escobar (obje scene sezone), valjda ce i ova tako. :D
BJB

#20993 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by BJB »

Ramzess Veliki wrote: 27/02/2020 06:39 ALTERED CARBON

... predobra serija, zapleti su nevjerovatni, svakom epizodom sve se vise zakuhava sa najavom da ce se jos vise zakuhati. :thumbup:

Pocetak je pomalo usporen, glavni junak je probudjen iz smrti da bi rijesio ubistvo, angazovan od trulog bogatasa u vremenu kad ljudi ne umiru nego prebacuju svoju svijest u novo tijelo. Tako on dobiva tijelo lika koji opet ima svoju pricu. Trazeci ubicu otkriva nam svoju pricu iz prethodnog zivota, pripadnik posebne antiteroristicke jedinice koji postaje terorista u klanu koji je legendaran po svojim vjestinama i okrutnosti u pokusaju da ljudima vrati dostojanstvo prirodne smrti. Mada su svi pobijeni, on otkriva da on ipak nije jedini koji je probudjen ... Mnogo detektivskih zavrzlama, neistrazenih ubistava koja treba da se razotkriju, opasnih podmuklih likova, ljudskih drama, sve kaoticno a sve uvezano nekim dogadjajima iz proslosti. :thumbup:
Ramzesse, ukrade mi post sa tastature..Taman htjedoh prijaviti 2 sezonu u slucaju da jos neko gleda..
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#20994 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Matijevic_Vlado »

Tin Star. Luda serija.
karanana

#20995 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

90minut wrote: 02/03/2020 01:31 Ne samo da je spoiler vec jedan od gorih spoilera što sam ja procitao ikad. :D

Slažem se inace prve 2 epizode savršenstvo poslije toga se krenulo u smjeru koji ne volim mada i dalje pratim i mnogo je dobra.
a sta je/gdje je spoiler?
karanana

#20996 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

BJB wrote: 02/03/2020 01:57
Ramzess Veliki wrote: 27/02/2020 06:39 ALTERED CARBON

Ramzesse, ukrade mi post sa tastature..Taman htjedoh prijaviti 2 sezonu u slucaju da jos neko gleda..
prva sezona solidna. drugu, poceo gledati, odgledo jednu i po i vidi se pad kvalitete.
Ramzess Veliki

#20997 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Ramzess Veliki »

karanana wrote: 02/03/2020 02:47 prva sezona solidna. drugu, poceo gledati, odgledo jednu i po i vidi se pad kvalitete.
Poprave se poslije mada je meni nedostajao prvi glavni lik ... drugi nije toliko uvjerljiv.
90minut

#20998 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 90minut »

The sinner i dalje originalna 4 odlicne epizode.

Homeland isto 4 odlicne drži te svaku sezonu nema drasticnog padanja kvaliteta ova je ujedno i zadnja sezona.
karanana

#20999 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

Ramzess Veliki wrote: 02/03/2020 03:44
karanana wrote: 02/03/2020 02:47 prva sezona solidna. drugu, poceo gledati, odgledo jednu i po i vidi se pad kvalitete.
Poprave se poslije mada je meni nedostajao prvi glavni lik ... drugi nije toliko uvjerljiv.
shuti, dobro je i ovo. mogo je ostat u sleevu one trebe iz prve epizode ove sezone.

ali ne, i meni fali onaj lik. ne sjecam se ni sta je bilo s njim pa ga nisu vratili.
90minut

#21000 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 90minut »

Potpisao jednu sezonu
Post Reply