Demokratska fronta Željko Komšić
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#44201 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
u apotekama sarajevo, maska 7,60 km, a ista takva u amko komercu 1,90 km. direktor sarajevskih apoteka je nedim hrelja, a ujedno i kadar dfa.
sumnjiva je razlika u cijeni, sto asocira da se u slucaju apoteka netko ugradio i to bas providno i to u veoma teska vremena za gradjane sarajeva, kada je zrak prezagadjen i kada nam na vrata kuca koronavirus.
ovo bi se trebalo fakturirati dfu i da imaju makar malo obraza i morala, ovog kriminalca iz apoteka bi otjerali...
ps mislim da je maksimalna marza u apotekama 25%, zna li tko nesto o tome?
sumnjiva je razlika u cijeni, sto asocira da se u slucaju apoteka netko ugradio i to bas providno i to u veoma teska vremena za gradjane sarajeva, kada je zrak prezagadjen i kada nam na vrata kuca koronavirus.
ovo bi se trebalo fakturirati dfu i da imaju makar malo obraza i morala, ovog kriminalca iz apoteka bi otjerali...
-
Hafis
#44202 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
http://fronta.ba/zajednicka-izjava-stra ... eNDQvWP4Wo
Zajednička izjava Stranke demokratske akcije, Saveza za bolju budućnost i Demokratske fronte
Auu. Dobar servis. Što bi rekli ljubitelji tenisa flat servis.
Sad je tek napeto. Treba sad izdržati par dana dok Dodik ne returnira nekom backspin slice paralelom, pa onda trka na mrežu.
Zajednička izjava Stranke demokratske akcije, Saveza za bolju budućnost i Demokratske fronte
Auu. Dobar servis. Što bi rekli ljubitelji tenisa flat servis.
Sad je tek napeto. Treba sad izdržati par dana dok Dodik ne returnira nekom backspin slice paralelom, pa onda trka na mrežu.
- GandalfSivi
#44203 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Digli su cijenu sa prijasnjih 2.20 KM na 7.60 KM, sve za odbranu drzave...malakh wrote: ↑26/02/2020 17:41 u apotekama sarajevo, maska 7,60 km, a ista takva u amko komercu 1,90 km. direktor sarajevskih apoteka je nedim hrelja, a ujedno i kadar dfa.
- paleoconservative
#44204 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pravilnik o nacinu oblikovanja cijena i nacinu izvjestavanja o cijenama, ALMBiHmalakh wrote: ↑26/02/2020 17:41 u apotekama sarajevo, maska 7,60 km, a ista takva u amko komercu 1,90 km. direktor sarajevskih apoteka je nedim hrelja, a ujedno i kadar dfa.
http://www.almbih.gov.ba/_doc/regulativ ... ni_bos.pdf
Treba naglasit da genijalni zakonodavci nisu napravili nikakvu diferencijaciju izmedju lijekova i medicinskih sredstava, opreme i slicno...Član 7.
(Referentna cijena lijeka)
...
(2) Referentna cijena određenog originalnog/inovativnog lijeka je vrijednost
veleprodajne cijene predmetnog lijeka u referentnoj državi.
(3) Referentna cijena određenog generičkog lijeka je prosječna vrijednost veleprodajnih
cijena svih lijekova istog INN-a, farmaceutskog oblika i jačine, od različitih proizvođača, u
referentnoj državi.
Član 9.
(Izračunavanje komparativne cijene lijeka)
(1) Komparativna cijena lijeka izračunava se tako što se saberu iskazane referentne
cijene određenog lijeka izračunate na osnovu člana 7. ovog Pravilnika i podijele sa brojem tri.
Član 10.
(Maksimalna veleprodajna cijena lijeka u BiH)
Maksimalna veleprodajna cijena lijeka u BiH iznosi 100 % komparativne cijene iz
člana 9. ovog Pravilnika.
Član 11.
(Veleprodajna i maloprodajna marža)
(1) Veleprodajna marža iznosi maksimalno do 8 %.
(2) Visinu minimalne i maksimalne maloprodajne marže će regulisati nadležna
entitetska ministarstva zdravlja i Odjeljenje za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko
Distrikta BiH.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#44205 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
bio u apoteci na marijin dvoru i provjerio. doista je 7.60 km.
pa ovo je očiti kriminal...
pa ovo je očiti kriminal...
- madner
#44207 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Maske se uglavnom proizvode u Kini, tako da je skok cijena ocekivan. Nema ni u Evropi dovoljno trenutno.
Medjutim ono sto bi ministrica morala uraditi jeste da obezbjesi medicinsko osoblje sa vecim kolicinama istog.
Medjutim ono sto bi ministrica morala uraditi jeste da obezbjesi medicinsko osoblje sa vecim kolicinama istog.
-
zippoo87
#44208 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
maske iz apoteka Sarajevo su haman iz Turske...turski nazivi na njima...neko je po FB dijelio ja mislim
do prije mjesec bile 2,20 ,sada 7,60 KM
nasi kriminalci,citaj bizMismeni ne znaju malo uzeti...svi od reda hoce pare odmah preko noci a za ostalo ih zaboli
da je ovo pravna drzava...mogla bi se komotno nazvati i zatvor drzavom...jer ovdje je 70% ljudi za robije...ili su direktno kriminalci ili su saucesnici kriminalcima
nasi kriminalci,citaj bizMismeni ne znaju malo uzeti...svi od reda hoce pare odmah preko noci a za ostalo ih zaboli
da je ovo pravna drzava...mogla bi se komotno nazvati i zatvor drzavom...jer ovdje je 70% ljudi za robije...ili su direktno kriminalci ili su saucesnici kriminalcima
- malakh
#44209 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
da, maske iz turske. iste maske u amko komercu su 1.90 km, a u apotekama sarajevo 7.60 km. raja sa biroa ih raskrinkala do kraja...zippoo87 wrote: ↑26/02/2020 20:52 maske iz apoteka Sarajevo su haman iz Turske...turski nazivi na njima...neko je po FB dijelio ja mislim
- drug_profi
- malakh
#44211 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pročitao sam to u postu iznad. ali to ne umanjuje sramotu dotičnog i ovo što su učinili. doista me interesira što komšić ima za reći o ovome. da li bi pravdao ovu sramotu.
- drug_profi
#44212 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Po zakonu sve. Deranje. Po zakonu.
- malakh
#44213 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
po zakonu na muci i strahu građana sarajeva. zamisli kakvi su to menadžerski kvaliteti...
- BHCluster
#44214 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A vi stvarno mislite da te maske imaju efekta?
-
Škobo Habu
- Abate Fetel
#44216 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
zato zna za pivu i belo
-
putokaz1
#44217 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Još jedan bivši DF odletio gdje vjetar puše 
- BHCluster
#44218 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Odgovor nidje veze al sta ocekivati od struĆnjaka pacenika.

-
Škobo Habu
#44219 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije niđe veze čim si ti prvi reagovao.
Mission completed.
Mission completed.
- BHCluster
#44220 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Citira mi objavu pa se onda pita sto sam ja odgovorio.
-
Škobo Habu
#44221 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma jok. Perfidno odvraćaš svojim pitanjem od onoga što je suština.
Zato sam i postavio ono gore. Za sve vas koji u Komšiću vidite političkog mesiju, dok mu prvi saradnici na panici oko korona-virusa dižu maržu i love u mutnom.
Sve po mjeri vas "graDŽana".
- BHCluster
#44222 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A maska ima efekta kao tvoje kmechanje po forumu. Haj ba organizujte kakva sastanak sa ambasadorima mozda vam doniraju rabljene maske naravno uz selfie.Škobo Habu wrote: ↑27/02/2020 10:26Ma jok. Perfidno odvraćaš svojim pitanjem od onoga što je suština.
Zato sam i postavio ono gore. Za sve vas koji u Komšiću vidite političkog mesiju, dok mu prvi saradnici na panici oko korona-virusa dižu maržu i love u mutnom.
Sve po mjeri vas "graDŽana".
-
Škobo Habu
#44223 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ima efekta za punjenje stranačkog budžeta. To je evidentno. Kraj je skijaške sezone, valjalo bi opet skoknuti do Alpa...
-
kluz franjo
#44224 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja mislim da sam komentar kolege Clustera ispravno shvatio.
On tvrdi da kadrovi DF-a deru uplašene građane, preskupim maskama koje nemaju nikakvog efekta.
Mehki te rabi.

On tvrdi da kadrovi DF-a deru uplašene građane, preskupim maskama koje nemaju nikakvog efekta.
Mehki te rabi.

- BHCluster
#44225 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
kluz franjo wrote: ↑27/02/2020 10:39 Ja mislim da sam komentar kolege Clustera ispravno shvatio.
Mehki te rabi.
![]()