PlayStation 4 - all about
Moderator: Benq
- Ironman_88
#7226 Re: PlayStation 4 - all about
Imat će i kod RE3 neki multiplayer zaseban za pustati mozak na pašu i iživljavati se malo, pa ko voli nek izvoli. Upravo zbog toga mi nije jasno zašto je bilo potrebno i u glavnoj igrici podebljati akciju...ali budemo saznali kad izađe kako stvari stoje.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7227 Re: PlayStation 4 - all about
Čitao sam neku recenziju gdje se najviše prigovara boss fight u RE2, između ostalog i MisterX koji je strašan takav kakav je, međutim predvidljiv i jednoličan, kao i fore sa sigurnim sobama.Ironman_88 wrote: ↑26/02/2020 10:56 Imat će i kod RE3 neki multiplayer zaseban za pustati mozak na pašu i iživljavati se malo, pa ko voli nek izvoli. Upravo zbog toga mi nije jasno zašto je bilo potrebno i u glavnoj igrici podebljati akciju...ali budemo saznali kad izađe kako stvari stoje.
U smislu da bi to trebalo pojačati u RE3 tako da Nemesis bude puno nepredvidljiviji, inteligentniji tj. prava napast koje će se biti jako teško kutarisati.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7228 Re: PlayStation 4 - all about
Ovo izgleda odlično.
- TMovac
#7229 Re: PlayStation 4 - all about
Dobro do sada si imao posla samo sa SWARMER-ima. i ako izuzmemo NEWTS-e ( onu djecu zombije ) njih je najlakse ubiti. Cekaj dok naletis na Breaker-a. Sa njim ces se ganjat masala dok ga ne ubijes. Inace najteze za ubiti su RAGER-i ( zarazeni medvjedi ) i Breakeri ( zombiji koji izgleda kao HULK ). Mada Breaker-a mozes ubiti i lagano, ako mu uspijes prici sa ledja, a da te ne primjeti. Recimo kada se ganjas sa REACHER-om razneses mu jednu ruku i haman pola njeg, al te i dalje ganja. sve dok mu ne dohakas. Ubijanje, NEWTS-a, Swarmer-a i zivotinja je lose uradjena. tj ne vidis tragove krvi. Kod ovih malo jacih itekako vidis. Jedan savjet. Neka ti prioritet bude nadogradnja motora. Pogotovo rezervoara. Neprijateljske kampove eliminisi ako uspijes odmah cim naletis na njih. ( pojave se na mapi kao crvena logorska vatra ). Njih kad eliminises i istrazis bunker dobijes recepte za kraftovanje ( oruzja, bombi.... ). oni X -ovi na karti to su NERO mobilni centri. U svakom imas po 1 injekciju. koju mozes iskoristiti da unaprijedis kondiciju ( STAMINA ) , Zdravlje ili FOKUS ( ovisno sta odaberes ).Tomahawk11 wrote: ↑26/02/2020 10:40Tek počeo, napali mi onog lika i trebao bih ga sad braniti.TMovac wrote: ↑26/02/2020 10:36cekaj da te zaganja hordaTomahawk11 wrote: ↑26/02/2020 10:17 Nabacim sinoć Days Gone...i prvi utisci su...meh.
Pogotovo nakon RE2 ovo dođe ko kamilica![]()
![]()
![]()
dokle si stigao odprilike?
Ne znam, nekako mi je grafički tanko, ubistva zombijasačmom ga trehnem, ono ko da si ga ubio iz običnog pištolja.
RE2 mi je baš ono bila bogata po tom pitanju.
I nekako nemam onaj osjećaj nelagode kao u RE2, ono eto zombija, al haj šta sad, nije mi toliko strašno![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7230 Re: PlayStation 4 - all about
TMovac wrote: ↑26/02/2020 11:34
Dobro do sada si imao posla samo sa SWARMER-ima. i ako izuzmemo NEWTS-e ( onu djecu zombije ) njih je najlakse ubiti. Cekaj dok naletis na Breaker-a. Sa njim ces se ganjat masala dok ga ne ubijes. Inace najteze za ubiti su RAGER-i ( zarazeni medvjedi ) i Breakeri ( zombiji koji izgleda kao HULK ). Mada Breaker-a mozes ubiti i lagano, ako mu uspijes prici sa ledja, a da te ne primjeti. Recimo kada se ganjas sa REACHER-om razneses mu jednu ruku i haman pola njeg, al te i dalje ganja. sve dok mu ne dohakas. Ubijanje, NEWTS-a, Swarmer-a i zivotinja je lose uradjena. tj ne vidis tragove krvi. Kod ovih malo jacih itekako vidis. Jedan savjet. Neka ti prioritet bude nadogradnja motora. Pogotovo rezervoara. Neprijateljske kampove eliminisi ako uspijes odmah cim naletis na njih. ( pojave se na mapi kao crvena logorska vatra ). Njih kad eliminises i istrazis bunker dobijes recepte za kraftovanje ( oruzja, bombi.... ). oni X -ovi na karti to su NERO mobilni centri. U svakom imas po 1 injekciju. koju mozes iskoristiti da unaprijedis kondiciju ( STAMINA ) , Zdravlje ili FOKUS ( ovisno sta odaberes ).
Dobro, jasno na početku sam, a i dojmovi oko RE2 su još friški, pa ima i toga....
Vidjećemo kako će biti dalje kako budem odmicao, ovo su neki prvi dojmovi.
Naravno, ni ne očekujem da bude kao RE2, ipak je ovo drugačija igra bez obzira na to što se temelje na istom žanru.
- TMovac
#7231 Re: PlayStation 4 - all about
javi mi svakako utiske kad zavrsis igru. Prica svakako postaje emocionalnija kako igra napreduje. Pogotovo kad nadje trebu, i ona shvati da je kriva za propast svijeta i samu pojavu virusa tj njeno istrazivanje. Ne znam, na mene je igra ostavila bas utisak. Ali opet nismo svi isti.Tomahawk11 wrote: ↑26/02/2020 11:40TMovac wrote: ↑26/02/2020 11:34
Dobro do sada si imao posla samo sa SWARMER-ima. i ako izuzmemo NEWTS-e ( onu djecu zombije ) njih je najlakse ubiti. Cekaj dok naletis na Breaker-a. Sa njim ces se ganjat masala dok ga ne ubijes. Inace najteze za ubiti su RAGER-i ( zarazeni medvjedi ) i Breakeri ( zombiji koji izgleda kao HULK ). Mada Breaker-a mozes ubiti i lagano, ako mu uspijes prici sa ledja, a da te ne primjeti. Recimo kada se ganjas sa REACHER-om razneses mu jednu ruku i haman pola njeg, al te i dalje ganja. sve dok mu ne dohakas. Ubijanje, NEWTS-a, Swarmer-a i zivotinja je lose uradjena. tj ne vidis tragove krvi. Kod ovih malo jacih itekako vidis. Jedan savjet. Neka ti prioritet bude nadogradnja motora. Pogotovo rezervoara. Neprijateljske kampove eliminisi ako uspijes odmah cim naletis na njih. ( pojave se na mapi kao crvena logorska vatra ). Njih kad eliminises i istrazis bunker dobijes recepte za kraftovanje ( oruzja, bombi.... ). oni X -ovi na karti to su NERO mobilni centri. U svakom imas po 1 injekciju. koju mozes iskoristiti da unaprijedis kondiciju ( STAMINA ) , Zdravlje ili FOKUS ( ovisno sta odaberes ).![]()
Dobro, jasno na početku sam, a i dojmovi oko RE2 su još friški, pa ima i toga....
Vidjećemo kako će biti dalje kako budem odmicao, ovo su neki prvi dojmovi.
Naravno, ni ne očekujem da bude kao RE2, ipak je ovo drugačija igra bez obzira na to što se temelje na istom žanru.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7232 Re: PlayStation 4 - all about
Prvi utisak je da ne može u istu rečenicu sa RE2.TMovac wrote: ↑26/02/2020 12:23
javi mi svakako utiske kad zavrsis igru. Prica svakako postaje emocionalnija kako igra napreduje. Pogotovo kad nadje trebu, i ona shvati da je kriva za propast svijeta i samu pojavu virusa tj njeno istrazivanje. Ne znam, na mene je igra ostavila bas utisak. Ali opet nismo svi isti.
Ako bih gledao open world, ne može ni sa HZD.
Djeluje mi nekako cheap.
Al dobro, odigram, pa ćemo onda o utiscima
-
henjin
#7233 Re: PlayStation 4 - all about
Problem bas lezi u tome sto usporedjujes igru... Days Gone nije slicna niti HZD niti RE2... Primarni fokus nje je ambijentalni enviroment gameplay... mozes gledati na to da ona, od vise razlicitih zanrova i igri, uzima pomalo elemenata i inkorporira u sebi... ni u cemu nije najbolja ali ono sto radi, i pruza, je dobro... stara dobra uzrecica "Jack of all trades, master of none" ali, gledajuci tako, ona dosta toga radi kvalitetno... npr Horde elemenat igre je ono sto cini i prelama igru... izazov suocavanja sa 30+ zombija koji su sve samo ne lahki, planiranje puta da bi se izbjegle vece horde od preko 80 zombija... taktiziranje i priprema terena za suocavanje... sve su to elementi koji cine Days Gone dobrom igrom... Fluidnost i sloboda rjesavanja izazova ispred tebe je jos jedna takva... imas u gaming svijetu takozvani Emergent Gameplay... mogucnost slobodnog izbora rjesavanja problema... kao primjer mogu navesti kampove raidera... jedina granica mogucnosti ciscenja kampa je tvoja imaginacija... mozes ninja style sunjajuci ocistiti kamp bez da iko primjeti... mozes navuci hordu zombija da ih oni potamame... mozes ici guns blazing i rambo style pokusati... jednostavno igra ti daje relativno odrjesene ruke da rjesavas probleme pred sobom kako ti mislis da trebas... ono, ne postoji "pogresan" nacin igranja... jednsotavno igras igru onako kako tebi odgovara... i taj aspekt ona itekako dobro posluzuje... razne mehanike koje se uvode, kako napredujes u igri, te samo usmjeravaju na koje nacine mozes igrati... na kraju sve je prepusteno tebi i tvojoj navici i naravi igranja igri... ali generalno bih savjetovao, za ubuduce, ne usporedjivati igre... jer tako covjek sam sebi stavlja neka ocekivanja koja se vrlo lahko daju iznevjeriti...Tomahawk11 wrote: ↑26/02/2020 12:25Prvi utisak je da ne može u istu rečenicu sa RE2.TMovac wrote: ↑26/02/2020 12:23
javi mi svakako utiske kad zavrsis igru. Prica svakako postaje emocionalnija kako igra napreduje. Pogotovo kad nadje trebu, i ona shvati da je kriva za propast svijeta i samu pojavu virusa tj njeno istrazivanje. Ne znam, na mene je igra ostavila bas utisak. Ali opet nismo svi isti.
Ako bih gledao open world, ne može ni sa HZD.
Djeluje mi nekako cheap.
Al dobro, odigram, pa ćemo onda o utiscima![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7234 Re: PlayStation 4 - all about
Upoređujem je na konto žanra.henjin wrote: ↑26/02/2020 13:48
Problem bas lezi u tome sto usporedjujes igru... Days Gone nije slicna niti HZD niti RE2... Primarni fokus nje je ambijentalni enviroment gameplay... mozes gledati na to da ona, od vise razlicitih zanrova i igri, uzima pomalo elemenata i inkorporira u sebi... ni u cemu nije najbolja ali ono sto radi, i pruza, je dobro... stara dobra uzrecica "Jack of all trades, master of none" ali, gledajuci tako, ona dosta toga radi kvalitetno... npr Horde elemenat igre je ono sto cini i prelama igru... izazov suocavanja sa 30+ zombija koji su sve samo ne lahki, planiranje puta da bi se izbjegle vece horde od preko 80 zombija... taktiziranje i priprema terena za suocavanje... sve su to elementi koji cine Days Gone dobrom igrom... Fluidnost i sloboda rjesavanja izazova ispred tebe je jos jedna takva... imas u gaming svijetu takozvani Emergent Gameplay... mogucnost slobodnog izbora rjesavanja problema... kao primjer mogu navesti kampove raidera... jedina granica mogucnosti ciscenja kampa je tvoja imaginacija... mozes ninja style sunjajuci ocistiti kamp bez da iko primjeti... mozes navuci hordu zombija da ih oni potamame... mozes ici guns blazing i rambo style pokusati... jednostavno igra ti daje relativno odrjesene ruke da rjesavas probleme pred sobom kako ti mislis da trebas... ono, ne postoji "pogresan" nacin igranja... jednsotavno igras igru onako kako tebi odgovara... i taj aspekt ona itekako dobro posluzuje... razne mehanike koje se uvode, kako napredujes u igri, te samo usmjeravaju na koje nacine mozes igrati... na kraju sve je prepusteno tebi i tvojoj navici i naravi igranja igri... ali generalno bih savjetovao, za ubuduce, ne usporedjivati igre... jer tako covjek sam sebi stavlja neka ocekivanja koja se vrlo lahko daju iznevjeriti...
A što kaže u recenziji... vidjeli su da ljudi vole igre sa zombijima (The Last of Us) jednako koliko vole igre otvorenog svijeta (Horizon Zero Dawn).
Znači primjeti se to da je igra ukomponovala određene elemente drugih igara kako bi privukla određenu grupu igrača.
Problem Days Gone je i taj što je ono što igra objedinjuje već viđeno u drugim igrama.
No dobro, da ne serem
Još samo za uspoređivanje...
Eto pomenuti TLOU....igra je originalna na svoj način i nikad je ne bih uporedio sa npr. RE2. Ono, tematika je apokalipsa u oba slučaja, i tamo i ovamo određene vrste zombija, imaš što imaš (ili nemaš), oružja takva i takva, kad odigraš budeš zadovoljan i sa jednim i sa drugim.
Ko zna, možda će biti tako i sa Days Gone, ponavljam da su u pitanju prvi utisci.
- Ironman_88
#7235 Re: PlayStation 4 - all about
HZD je sinonim za igricu koja objedinjuje već viđene elemente, ako ćemo biti strogi nema ništa svoje osim univerzuma/settinga, sve ostalo je posuđeno.
Interesanto, u vezi Days Gone sam čuo baš dosta kritika upravo u tom pravcu da je sve već viđeno u nekoj drugoj igrici, tj. da kombinira elemente i navike iz drugih igrica.
Možda je malo nepravedno HZD hvaliti a Days Gone kuditi u tom konteksu, ali biće da je HZD uspio stvoriti bolju cjelinu i bolje povezati te posuđene elemente i mehanike.
Interesanto, u vezi Days Gone sam čuo baš dosta kritika upravo u tom pravcu da je sve već viđeno u nekoj drugoj igrici, tj. da kombinira elemente i navike iz drugih igrica.
Možda je malo nepravedno HZD hvaliti a Days Gone kuditi u tom konteksu, ali biće da je HZD uspio stvoriti bolju cjelinu i bolje povezati te posuđene elemente i mehanike.
- Ultraviolent
#7236 Re: PlayStation 4 - all about
Aaa sto sebi spojla days gone jebem li vam 
Poceo ga igrati neki dan. Svidja mi se, uzivim se maksimalno. Samo me jeza hvata kada padne mrak. Cim pet sati odem u neku bazu i prespavam, jebite se freakeri
Interesuje me samo, kada sam otkljucao treci kamp dole juzno sa boozerom neke prethodne misije mi nestale sa mape. Konkretno ona remembering Sarah i ona gdje sam trebao spaliti tijelo jednog kacketlije kod groblja.
Cak sam dolazio na to mjesto nisam imao nikakvu interakciju sa tijelom. Hocel se to pojaviti ikako?
Poceo ga igrati neki dan. Svidja mi se, uzivim se maksimalno. Samo me jeza hvata kada padne mrak. Cim pet sati odem u neku bazu i prespavam, jebite se freakeri
Interesuje me samo, kada sam otkljucao treci kamp dole juzno sa boozerom neke prethodne misije mi nestale sa mape. Konkretno ona remembering Sarah i ona gdje sam trebao spaliti tijelo jednog kacketlije kod groblja.
Cak sam dolazio na to mjesto nisam imao nikakvu interakciju sa tijelom. Hocel se to pojaviti ikako?
- TMovac
#7237 Re: PlayStation 4 - all about
Pokusaj otici na STORY LINES. Imas tu popis misija i koliko su u postotku zavrsene. Pa mozes manuelno izabrati, ako si neku preskocio. Ja uvijek prvo odradim sporedne misije, pa onda idem na glavne. Tako da mi napredak lika prati i napredak igre. Prevelik je skok, ako se igraju samo MAIN misije, jer ti onda motor ne bude dovoljno nadogradjen ( za dalja putovanja ), a ni vjestine Deacon-a koje su potrebne za borbu protiv jacih protivnika.Ultraviolent wrote: ↑26/02/2020 15:51 Aaa sto sebi spojla days gone jebem li vam
- Ultraviolent
#7238 Re: PlayStation 4 - all about
Isao sam i nisam uspio naci, pogledat cu opet. Stvarno bi bilo bezveze da tek tako nestanu.
- TMovac
#7239 Re: PlayStation 4 - all about
https://blog.us.playstation.com/2020/02 ... s-march-27
Za sve koji imaju PS PLUS pretplatu od sutra ce moci isprobati Predator Hunting Grounds.
Za sve koji imaju PS PLUS pretplatu od sutra ce moci isprobati Predator Hunting Grounds.
- TMovac
#7240 Re: PlayStation 4 - all about
ne bi trebalo tek tako nestati. Eh kada trebas preci iz LOST LAKE kampa u juznije kampove ( vojne, gdje konacno i pronadzes Sarah-u ) upozori te da se neko vrijeme neces moci vracati gore i da prije toga zavrsis neku misiju ukoliko ti je ostala ( ukoliko naravno zelis ).Ultraviolent wrote: ↑26/02/2020 17:03 Isao sam i nisam uspio naci, pogledat cu opet. Stvarno bi bilo bezveze da tek tako nestanu.
- holowey
#7241 Re: PlayStation 4 - all about
od sutra pa za mjesecTMovac wrote: ↑26/02/2020 17:05 https://blog.us.playstation.com/2020/02 ... s-march-27
- MaksprotivMarksa
- Ultraviolent
#7244 Re: PlayStation 4 - all about
Ipak nemaTMovac wrote: ↑26/02/2020 17:14ne bi trebalo tek tako nestati. Eh kada trebas preci iz LOST LAKE kampa u juznije kampove ( vojne, gdje konacno i pronadzes Sarah-u ) upozori te da se neko vrijeme neces moci vracati gore i da prije toga zavrsis neku misiju ukoliko ti je ostala ( ukoliko naravno zelis ).Ultraviolent wrote: ↑26/02/2020 17:03 Isao sam i nisam uspio naci, pogledat cu opet. Stvarno bi bilo bezveze da tek tako nestanu.
Chasing Leon storyline je u pitanju. Tijelo od Alvarez sam trebao spaliti. Uglavnom stoji mi da je kompletiran story sto posto, pet cekiranih misija, a konkretno te nema nikako.
A druga koja je nestala je "I rember" gdje sam po drugi put trebao posjetiti nero checkpoint gdje je Sarah umrla.
-
probook
#7245 Re: PlayStation 4 - all about
Igra li neko PES2020 online?
-
probook
#7246 Re: PlayStation 4 - all about
Moze li se igra dijeliti na 3 profila? Profil 1 koji je kupio igru, profil 2 trenutno koristi igru i da li moze i profil 3 da skine igru i da nesmetsno igra ako hoce i online sa svog profila (ima svoj ps plus)?
Znam za dijeljenje na 2 korisnika, ali ovo na 3 mi nije jasno.
- arnes_king
#7247 Re: PlayStation 4 - all about
Ne, treca osoba moze dijeliti samo na nacin da sebi aktivira primarni, skine igru, ugasi net i igra ce raditi sve dok se net ne upali jer drugi korisnik treba kod sebe opet upaliti primary da bi on mogao igrati.probook wrote: ↑26/02/2020 23:50 Moze li se igra dijeliti na 3 profila? Profil 1 koji je kupio igru, profil 2 trenutno koristi igru i da li moze i profil 3 da skine igru i da nesmetsno igra ako hoce i online sa svog profila (ima svoj ps plus)?
- TMovac
#7248 Re: PlayStation 4 - all about
joj upravi su. nisam gledao tacan datum.holowey wrote: ↑26/02/2020 17:19od sutra pa za mjesecTMovac wrote: ↑26/02/2020 17:05 https://blog.us.playstation.com/2020/02 ... s-march-27
Za sve koji imaju PS PLUS pretplatu od sutra ce moci isprobati Predator Hunting Grounds.![]()
- TMovac
- TMovac
#7250 Re: PlayStation 4 - all about
na Sarah-in grob ces ici nekoliko puta. Nekad samo onako da se ispovidis ( stanes kraj kamena i pricas joj sta ti se desilo u medjuvremenu ), a jedno 3-4 puta ce ti biti cinematic sjecanja. tj prica kako su se upoznali, kako je zaprosio itd. u nekim aktivno sudjelujes, a kod 1 ili 2 je cisti cinematic, tj samo gledas.Ultraviolent wrote: ↑26/02/2020 20:19Ipak nemaTMovac wrote: ↑26/02/2020 17:14ne bi trebalo tek tako nestati. Eh kada trebas preci iz LOST LAKE kampa u juznije kampove ( vojne, gdje konacno i pronadzes Sarah-u ) upozori te da se neko vrijeme neces moci vracati gore i da prije toga zavrsis neku misiju ukoliko ti je ostala ( ukoliko naravno zelis ).Ultraviolent wrote: ↑26/02/2020 17:03 Isao sam i nisam uspio naci, pogledat cu opet. Stvarno bi bilo bezveze da tek tako nestanu.
Chasing Leon storyline je u pitanju. Tijelo od Alvarez sam trebao spaliti. Uglavnom stoji mi da je kompletiran story sto posto, pet cekiranih misija, a konkretno te nema nikako.
A druga koja je nestala je "I rember" gdje sam po drugi put trebao posjetiti nero checkpoint gdje je Sarah umrla.