Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dozer wrote: ↑26/02/2020 13:30
Davno napisah da je ovo vjerovatno neka nova i mutirana podvrsta. Citaj malo s razumijevanjem.
Nije "vjerovatno", nego jeste nova i mutirana podvrsta. Tako funkcioniše evolucija života na Zemlji već 4 milijarde godina.
U eri globalnog sela i veoma lakog prelaska granica, vjerovanje da je neko ciljano napravio virus samo za jednu zemlju je izrazito naivno i ne baš dobro promišljeno.
ovi što su pametni
kad dođe virus kod nas, pa budu pacijenti u Sebijinom izolatorijumu
možete li da budete faca i odete tamo, uđete unutra i napravite selfi
ono.. boli vas kurac... obična je gripa
najgore što se može desit je da preležiš 7-8 dana
i svima nam dokažete da je to kurčevina, da se džaba hiljade i milioni ljudi stavljaju u karantin
medonja75 wrote: ↑26/02/2020 13:48
ovi što su pametni
i svima nam dokažete da je to kurčevina, da se džaba hiljade i milioni ljudi stavljaju u karantin
Pa ne bih to radio ni za običnu gripu, koji kurac bi iko to radio za bilo kakvu bolest, jesi li dobro?
ovi što su pametni
Pa ne bih to radio ni za običnu gripu, koji kurac bi iko to radio za bilo kakvu bolest, jesi li dobro?
pa ima ovde pametnih koji tvrde da je sve ovo medijska hajka, panika, kurac, palac...
da su oni stručnjaci, da je ovo obična kurčeva gripica
pa eto reko... da nam dokažu
ovi što su pametni
pa ima ovde pametnih koji tvrde da je sve ovo medijska hajka, panika, kurac, palac...
Pa jeste medijska hajka, korona nije opasnija od gripe, ali sama gripa nije uvijek bezazlena i nije ni ovaj virus. I od gripe se treba čuvati, kao i od ove nove bolesti. Ali kao što ne dižemo paniku za gripu, ne treba je dizati ni za koronu.
Dozer wrote: ↑26/02/2020 13:55
To dokazuju trenutne statistike. U poredjenju s mnogim drugim virusima i bolestima, ovo ispada prdimahovina... Ali, hajmo po brasno. Bez germe
Pa jeste medijska hajka, korona nije opasnija od gripe, ali sama gripa nije uvijek bezazlena i nije ni ovaj virus. I od gripe se treba čuvati, kao i od ove nove bolesti. Ali kao što ne dižemo paniku za gripu, ne treba je dizati ni za koronu.
pa ja, to ti pričam
uđeš u izolatorij, selfiraš se
i pošalješ poruku
ej, glupaci, nemojte dizat paniku i medijsku hajku
evo vidite, corona je kurčevača
meni nije ništa
Dobro. Sta je tacno corona?
Pa logicno je da neces namjerno uci da se zarazis bilo cime zaraznim. Sta je toliki problem s coronom? Sta je to kod nje toliko drasticno razlicito i pogubnije od virusa gripe?
Bas me zanima...
Last edited by Dozer on 26/02/2020 13:59, edited 1 time in total.
Pa logicno je da neces namjerno uci da se zarazis bilo cime zaraznim. Sta je toliki problem s coronom? Sta je to kod nje toliko drasticno razlicito i pogubnije od virusa gripe?
Bas me zanima...
Pretpostavljam da ćeš nam sad podastrijeti tvoje kompetencije u cijeloj ovoj priči?
Siguran sam da imaš potrebno obrazovanje, iskustvo i dovoljno informacija o konkretnom virusu da imamo razloga da cijenimo tvoje mišljenje?
Čim si tako siguran, vjerovatno nisi jedan od tipičnih bosanaca koji ima srednju školu, a o svemu zna puno više od ovih papaka koji su sve naučili "iz knjiga", a što se ne može mjeriti sa tvojim "životnim iskustvom"?
medonja75 wrote: ↑26/02/2020 13:51
pa ja, to ti pričam
uđeš u izolatorij, selfiraš se
i pošalješ poruku
ej, glupaci, nemojte dizat paniku i medijsku hajku
evo vidite, corona je kurčevača
meni nije ništa
morel ??
Dozer wrote: ↑26/02/2020 13:55
To dokazuju trenutne statistike. U poredjenju s mnogim drugim virusima i bolestima, ovo ispada prdimahovina... Ali, hajmo po brasno. Bez germe
morel ??
Doslovno sam rekao da nije kurčevača i da se treba čuvati, jesi li stvarno dobro?
Zašto bih se ja ili bilo ko izlagao bolesti da se tebi nešto dokaže, čuješ li ti sebe kada pričaš takve stvari?
Jedno je izbjegavati gužve u vrijeme epidemija, dizanje imuniteta i sl., a nešto skroz drugo je dizanje panike po elektronskim medijima, i traženje da se ljudi izlože virusu kako bi tebi dokazali da nije toliko opasan. Prvo je savjesna reakcija na potencijalnu epidemiju, drugo je mahnitanje.
medonja75 wrote: ↑26/02/2020 13:51
Pretpostavljam da ćeš nam sad podastrijeti tvoje kompetencije u cijeloj ovoj priči?
Siguran sam da imaš potrebno obrazovanje, iskustvo i dovoljno informacija o konkretnom virusu da imamo razloga da cijenimo tvoje mišljenje?
Čim si tako siguran, vjerovatno nisi jedan od tipičnih bosanaca koji ima srednju školu, a o svemu zna puno više od ovih papaka koji su sve naučili "iz knjiga", a što se ne može mjeriti sa tvojim "životnim iskustvom"?
Kako se niko od nas nije sreo sa virusom, znamo sve iz medija, samo je pitanje kako interpretiramo. Ja razloga za paniku ne vidim.
P.S., ne radim ovo često, ali kad se već pitaš i nagađaš - magistar nauka.
Elena po prirodi posla "pokupi" koronu, prenese je don neonku naveče uz bogatu trpezu na Poljinama, sutra dan u centrali on prenosi Džafer dedi a isti na narednoj sjednici Predsjedništva zarazi Judu i GVardijana... On po dolasku u BL zakazuje sjednicu Narodne skupštine i tamo unosi virus, listom padaju Čubrilović, Stankivuković, Govedarica i ostala bratija ...pa vi recite da Korona ne valja
Ako su ovako blagi simptomi, ako su najugroženije rizične grupe itd., zašto se prave kolektivne karantene, zašto ljudi moraju boraviti u samoizolaciji ako su bili u Milanu, zašto se pacijenti moraju ubacivati kroz balkon u izolacijsku prostoriju (staviš mu masku i provedeš kroz hodnik), zašto se slično nije radilo kada se pojavila H1N1, H5N1...?
Ako je ovako kao što se tvrdi, zašto se ne ide sa mjerama - upozorenje ljudima da izbjegavaju veće skupove, peru ruke i unose više vitamina. To bi po meni bili sasvim dovoljne mjere ako je ovaj virus u rangu gripe.
Poznanik prije 20 dana prebolovao virusnu upalu pluća i još fasovao svinjsku gripu na UKCS, a nigdje "astronauta", izolacije i sl. Pojedinci tvrde da je corona manje opasna nego svinjska gripa, a opet se omotaju kao mumije kada prilaze potencijalnom zaraženom.
Znači, nemoj dizati paniku, ali nemoj mi ni šupljirati kako je ovaj virus kao malo jača prehlada. Jednostavno, sve ukazuje na to da nemamo dovoljno informacija o coroni.
stakasa wrote: ↑26/02/2020 12:04
Interesantno mi je da je nesrazmjerno mali broj registrovanih u Rusiji. Kontam i ja da je stvarni broj veci ali gledajuci kartu granice sa Kinom brat bratu pet hiljada kilometara, trebalo je to dosad puno vise bit. Da nije do zime? Evo i u Skandinaviji tanko zarazenih dosad. Bubam i spekulisem, pojma nemam o virusima i pandemijama vec eto
Duž tih 5000 km granice živi brat bratu 500 ljudi, nema ko da prenese, haha!
pemanapemani wrote: ↑26/02/2020 14:21
Ne dižem paniku, samo me interesuje.
Ako su ovako blagi simptomi, ako su najugroženije rizične grupe itd., zašto se prave kolektivne karantene, zašto ljudi moraju boraviti u samoizolaciji ako su bili u Milanu, zašto se pacijenti moraju ubacivati kroz balkon u izolacijsku prostoriju (staviš mu masku i provedeš kroz hodnik), zašto se slično nije radilo kada se pojavila H1N1, H5N1...?
Ako je ovako kao što se tvrdi, zašto se ne ide sa mjerama - upozorenje ljudima da izbjegavaju veće skupove, peru ruke i unose više vitamina. To bi po meni bili sasvim dovoljne mjere ako je ovaj virus u rangu gripe.
Poznanik prije 20 dana prebolovao virusnu upalu pluća i još fasovao svinjsku gripu na UKCS, a nigdje "astronauta", izolacije i sl. Pojedinci tvrde da je corona manje opasna nego svinjska gripa, a opet se omotaju kao mumije kada prilaze potencijalnom zaraženom.
Znači, nemoj dizati paniku, ali nemoj mi ni šupljirati kako je ovaj virus kao malo jača prehlada. Jednostavno, sve ukazuje na to da nemamo dovoljno informacija o coroni.
Ja mislim da je strah od nepoznatog, ovo sto sad ima od corone je ok, ali mislim da se boje da ne mutira u nesto vece jer nemaju saznanja dovoljno..
pemanapemani wrote: ↑26/02/2020 14:21
Ne dižem paniku, samo me interesuje.
Daleko je zarazniji i oko 30 puta smrtonosniji od sezonske gripe. Razumno je makar pokusati ublaziti sirenje. Zaraznost se podcjenjuje kod efekata za drzavu, koliko je to samo jos dodatnih dana bolovanja s obzirom da ovo nije lako prelezati.
dječak sa šibicama wrote: ↑26/02/2020 13:10
Kod mene u granapu sinoc, kazu prodavacice, navalio narod na brasno. Pitam ja jesu li germu kupili, kaze nisu.
Kako ce potkuhat kruh bez germe.
Debilnog li naroda, ali tako je svugdje.
Pita, halva, domaca tjestenina, zaprska 'nako... mogucnosti su goleme