ja se namirio sinoc zao mi sto nisam sliko dvoje kolica puna ulja, secera, brasna, makaronaTomahawk11 wrote: ↑26/02/2020 09:20To je zato što su skontali da se sa životinja prenijelo na ljude...i to sa određenih životinja.pici wrote: ↑26/02/2020 09:18
ne znam senade, ne znam... panika jeste losa stvar al ljudi ovo ne shvacaju ozbiljno, menij e znak za uzbunu bio kad sam vidio masovne pokolje zivotinja u kini, zive ih zatrpavaju u jame... kinezi su u pocetku isto postupili sa ogromnom dozom skepse po pitanju ovog virusa i kad je vrag odnio salu, pocele su drasticne mjere...
Naravno da treba ozbiljno pristupiti, međutim to svakako ne bi trebalo uključivati paniku, tekstove pune izmišljenih gluposti tipa ovo prazne rafe supermarketa u Sarajevu i slično.
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1476 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
- Dozer
#1477 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Vala, u kuci vazda imam fasunge za 15-20 dana, sto ce rec' - pun spajz vazda, a i frizider. Da sad punim i podrum - ne pada mi na pamet.
- tranquil
#1478 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Sažetak teme za one koji su tek došli: Lik koji nema pojma, ali ono doslovno, o običnoj, široko raširenoj gripi koju je većina ljudi prebolila, pokušava se nametnuti kao autoritet za bolest koja se tek pojavila.
Kada se sjetim kako se nekada tvrdilo da će sa globalnim umrežavanjem ljudi postati informisaniji i odgovorniji
Kada se sjetim kako se nekada tvrdilo da će sa globalnim umrežavanjem ljudi postati informisaniji i odgovorniji
- pici
- tranquil
#1480 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
pici wrote: ↑26/02/2020 10:21ja se namirio sinoc zao mi sto nisam sliko dvoje kolica puna ulja, secera, brasna, makaronaTomahawk11 wrote: ↑26/02/2020 09:20To je zato što su skontali da se sa životinja prenijelo na ljude...i to sa određenih životinja.pici wrote: ↑26/02/2020 09:18
ne znam senade, ne znam... panika jeste losa stvar al ljudi ovo ne shvacaju ozbiljno, menij e znak za uzbunu bio kad sam vidio masovne pokolje zivotinja u kini, zive ih zatrpavaju u jame... kinezi su u pocetku isto postupili sa ogromnom dozom skepse po pitanju ovog virusa i kad je vrag odnio salu, pocele su drasticne mjere...
Naravno da treba ozbiljno pristupiti, međutim to svakako ne bi trebalo uključivati paniku, tekstove pune izmišljenih gluposti tipa ovo prazne rafe supermarketa u Sarajevu i slično.... ma ovo je blagi vid panike tj straha zapravo jedna vrsta preventive... nisam panicar al strah je dobar upravo zbog ozbiljnih bolesti, ratova, prirondnih katastrofa itd... pocinjemo racionalno razmisljati a ne vid mu glOve, vid ovo vid ono... ljudi su licemjeri... s tobom ce sjedit pit kafu a i ismijavat druge a onda sjest u auto i otic po fasungu i rec jebiga punica panici... znam ja nas jebo ti nas... pozz
U Italiji se od virusa koji ima nisku smrtnost, i to isključivo među rizičnim grupama, zarazilo 0,0005% stanovništva -> Natrpaću se zalihama za svaki slučaj.
Klasični primjer racionalnog razmišljanja, i apsolutnog nepodlijeganja panici.
- pici
#1481 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
tako je mirno spavaje rata nece biti...tranquil wrote: ↑26/02/2020 10:28pici wrote: ↑26/02/2020 10:21ja se namirio sinoc zao mi sto nisam sliko dvoje kolica puna ulja, secera, brasna, makaronaTomahawk11 wrote: ↑26/02/2020 09:20
To je zato što su skontali da se sa životinja prenijelo na ljude...i to sa određenih životinja.
Naravno da treba ozbiljno pristupiti, međutim to svakako ne bi trebalo uključivati paniku, tekstove pune izmišljenih gluposti tipa ovo prazne rafe supermarketa u Sarajevu i slično.... ma ovo je blagi vid panike tj straha zapravo jedna vrsta preventive... nisam panicar al strah je dobar upravo zbog ozbiljnih bolesti, ratova, prirondnih katastrofa itd... pocinjemo racionalno razmisljati a ne vid mu glOve, vid ovo vid ono... ljudi su licemjeri... s tobom ce sjedit pit kafu a i ismijavat druge a onda sjest u auto i otic po fasungu i rec jebiga punica panici... znam ja nas jebo ti nas... pozz
![]()
U Italiji se od virusa koji ima nisku smrtnost, i to isključivo među rizičnim grupama, zarazilo 0,0005% stanovništva -> Natrpaću se zalihama za svaki slučaj.
Klasični primjer racionalnog razmišljanja, i apsolutnog nepodlijeganja panici.
ZAGREB Na konferenciji Štaba civilne zaštite o koronavirusu
Zaraženi mladić putovao je busom, Beroš umiruje: Bolest je na nivou gripe
Potvrđen drugi slučaj u Hrvatskoj
- Diwan
#1482 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Ljudi su manje više stoka... ali to ne bi bio problem kada ta stoka ne bi činila većinu, pa ti ta većina pravi haos od življenja. Filmovi kataklizme su mala maca kako je ovaj svijet udaren u glavu.
- Dozer
#1483 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Ovo postalo k'o oni Ameri...Prepers, ili tako nesto. Naoruzavaju se do zuba, prave bajte i natrpavaju dugotrajnom hranom (pa obnavljaju kad se priblizi isticanje roka), formiraju nekakve male komsijske zajednice, kao - mini vojska za odbranu od... cega god 
Jeste se i naoruzali? Ako niste, jbg onda...meni kad zafali, eto me po vase fasunge
Jeste se i naoruzali? Ako niste, jbg onda...meni kad zafali, eto me po vase fasunge
Last edited by Dozer on 26/02/2020 10:37, edited 1 time in total.
- GAU8
#1484 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Je li vezes pojas u autu i stavljas li kacigu kad vozis biciklo?ElkoM wrote: ↑26/02/2020 09:11potpisujem svaku riječpemanapemani wrote: ↑26/02/2020 09:06 Slažem se da ne treba paničariti. Pridžavati se preporuka liječnika i jačati imunitet.
Samo mi je smješno kada dođu zdravstveni radnici i kažu kako je corona blaža od gripe i sl., a on obučen kao astronaut, pacijente nose preko balkona, stavljaju gradove u karantenu...
Ne znam da se ovako djeluje kada se pojavi nova vrsta gripe.
Eto, bujrum na svom primjeru pokaži kako je virus bezopasan i uđi kod pacijenta samo u mantilu, pa onda izađi pred novinare i reci da ne dižu paniku.
Jebi ga, slika govori jedno, a on priča drugo.
al haj ti to objasni nekima
astronautska odjela i obična gripa
jebiga, nešto ne štima, svakom normalnom
Svaki medicinski radnik mora po pravilima sluzbe da se tako ponasa. Ne zato jer se "boji da ce umrijeti" nego:
1) ako se zarazi, otpada s posla, a u vrijeme epidemije svaki par ruku je koristan
2) ako se zarazi, zarazit ce ostale pacijente koji su mozda iz rizicne skupine.
Zbilja, sto vise ljudi ima pristup internetu, to su veci imbecili....
Niko vise ne razmislja
-
zdruzdjo
#1485 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Ali ovaj hype oko kupovanja mi je fascinantan. Ne samo kod nas nego i van.
Rodica mi je u italiji kaze da su opustosili supermarkete. Valjda ljudi gledaju suvise filmova o apokalipsama pa ono bice karantin koji ce cuvati naoruzani. 40 eura se krece mala bocica gela za dezifekciju ruku. Pa haveru litar najjeftinije vodke je sasvim dovoljan. Cak se moze i grlo ispirati
jak
Rodica mi je u italiji kaze da su opustosili supermarkete. Valjda ljudi gledaju suvise filmova o apokalipsama pa ono bice karantin koji ce cuvati naoruzani. 40 eura se krece mala bocica gela za dezifekciju ruku. Pa haveru litar najjeftinije vodke je sasvim dovoljan. Cak se moze i grlo ispirati
- pici
#1486 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Dozer wrote: ↑26/02/2020 10:37 Ovo postalo k'o oni Ameri...Prepers, ili tako nesto. Naoruzavaju se do zuba, prave bajte i natrpavaju dugotrajnom hranom (pa obnavljaju kad se priblizi isticanje roka), formiraju nekakve male komsijske zajednice, kao - mini vojska za odbranu od... cega god
Jeste se i naoruzali? Ako niste, jbg onda...meni kad zafali, eto me po vase fasunge![]()
ako znas sijac izbjegavat i prolazit uporedo kroz minsko polje... bujrum
ja mislim da je vakat...
- Dozer
#1487 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Ma sve ovo samo dokazuje da smo mi, i pored sve tehnike i tehnologije, i dalje jedna vrlo primitivna vrsta.
Nego, ko hoce u moj klan, ako se zakuha do te mjere da nema nicega, pa da treba otimati jedni od drugih?
P.S. Pocinjemo od Poljina
@pici
Znas da znam
Uputstvo za sprječavanje infekcije coronavirusom:
朣楢琴执执 瑩浻牡楧硰执执獧浻牡楧敬瑦 瀰 絸朣杢执獧扻捡杫潲湵 潣潬昣昸昸慢正 牧畯摮椭 慭敧敷止瑩札慲楤湥楬敮牡氬晥⁴潴敬 瑦戠瑯潴牦浯潴 捥捥捥戻捡杫潲湵浩条眭 扥楫bn 楬敮牡 札慲楤湥潴昣昸昸攣散散戻捡杫潲 湵浩条洭穯氭湩慥牧 摡敩瑮琨灯捥捥捥 慢正牧畯摮椭慭敧 獭氭湩慥牧摡敩瑮琨灯 捥捥捥慢正牧畯摮椭慭敧楬敮牡 札散散汩整 牰杯摩慭敧牔湡晳牯楍牣 獯景牧摡敩瑮猨慴 瑲潃潬卲牴昣昸昸摮潃潬卲牴攣散散 潢摲牥 硰猠汯摩搻獩汰祡戺潬正潭潢 摲牥爭摡畩 瀲漭戭牯敤慲楤獵硰敷止瑩戭牯敤慲楤獵 硰戻牯敤慲楤獵硰执獧搴摻獩汰祡戺潬 正瀻 獯瑩潩敲 慬楴敶执獧搴筮楤灳慬湩楬敮戭潬 正漻敶晲潬朣楢琴执 执瑩浻牡楧硰执执獧 浻 牡楧敬瑦瀰絸朣杢执獧扻捡杫潲湵潣潬昣 昸昸慢正牧畯 摮椭慭敧敷止瑩札慲楤湥楬敮 牡氬晥 ⁴潴敬瑦戠瑯潴牦浯潴捥捥捥戻捡杫 潲猠汯摩搻獩汰祡 戺潬正潭潢摲牥爭摡畩 瀲漭戭牯敤慲 楤獵硰
I operite ruke !!!
Nego, ko hoce u moj klan, ako se zakuha do te mjere da nema nicega, pa da treba otimati jedni od drugih?
P.S. Pocinjemo od Poljina
@pici
Znas da znam
Uputstvo za sprječavanje infekcije coronavirusom:
朣楢琴执执 瑩浻牡楧硰执执獧浻牡楧敬瑦 瀰 絸朣杢执獧扻捡杫潲湵 潣潬昣昸昸慢正 牧畯摮椭 慭敧敷止瑩札慲楤湥楬敮牡氬晥⁴潴敬 瑦戠瑯潴牦浯潴 捥捥捥戻捡杫潲湵浩条眭 扥楫bn 楬敮牡 札慲楤湥潴昣昸昸攣散散戻捡杫潲 湵浩条洭穯氭湩慥牧 摡敩瑮琨灯捥捥捥 慢正牧畯摮椭慭敧 獭氭湩慥牧摡敩瑮琨灯 捥捥捥慢正牧畯摮椭慭敧楬敮牡 札散散汩整 牰杯摩慭敧牔湡晳牯楍牣 獯景牧摡敩瑮猨慴 瑲潃潬卲牴昣昸昸摮潃潬卲牴攣散散 潢摲牥 硰猠汯摩搻獩汰祡戺潬正潭潢 摲牥爭摡畩 瀲漭戭牯敤慲楤獵硰敷止瑩戭牯敤慲楤獵 硰戻牯敤慲楤獵硰执獧搴摻獩汰祡戺潬 正瀻 獯瑩潩敲 慬楴敶执獧搴筮楤灳慬湩楬敮戭潬 正漻敶晲潬朣楢琴执 执瑩浻牡楧硰执执獧 浻 牡楧敬瑦瀰絸朣杢执獧扻捡杫潲湵潣潬昣 昸昸慢正牧畯 摮椭慭敧敷止瑩札慲楤湥楬敮 牡氬晥 ⁴潴敬瑦戠瑯潴牦浯潴捥捥捥戻捡杫 潲猠汯摩搻獩汰祡 戺潬正潭潢摲牥爭摡畩 瀲漭戭牯敤慲 楤獵硰
I operite ruke !!!
Last edited by Dozer on 26/02/2020 10:45, edited 1 time in total.
- spree
#1488 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Dobro nemoj sad brkati neighborhood watch sa debilima koji prave doomsday skrovista pod zemljom.Dozer wrote: ↑26/02/2020 10:37 Ovo postalo k'o oni Ameri...Prepers, ili tako nesto. Naoruzavaju se do zuba, prave bajte i natrpavaju dugotrajnom hranom (pa obnavljaju kad se priblizi isticanje roka), formiraju nekakve male komsijske zajednice, kao - mini vojska za odbranu od... cega god
Jeste se i naoruzali? Ako niste, jbg onda...meni kad zafali, eto me po vase fasunge![]()
Nego ja mislio ici u bingo onako, a sad ne smijem pomislice komisije da pravim zalihe, a ionako sam bolestan par dana. Mogli bi me spaliti iz predostrožnosti
- tranquil
#1489 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Ah, prepperi su posebna sorta, ljudi koji su živi dokaz da je panika zarazna bolest, što uostalom vidimo i na ovoj temi.
Na temu preppera:
Na temu preppera:
- ElkoM
#1490 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
šta ovo gore onda zaslužujedobar osjecaj wrote: ↑26/02/2020 10:18Rado cu ti platiti pregled dobrog psihijatra. Moze i strani posto su ti kod nas uglavnom nepouzdani.ElkoM wrote: ↑26/02/2020 09:02 kolko ja znam od "obične gripe" nema potrebe ni za kakvim liječenjem
preležiš dva-tri dana i ko nov
Mladen T. (30) iz Niša jedan je od dvojice Srbijanaca, članova posade "Diamond princess", kod kojih je testovima potvrđeno prisustvo koronavirusa COVID-19.
Drugi zaraženi je S. O. (29). Oni se nalaze na kruzeru koji je u luci Jokohama u Japanu. Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar vjeruje da će njih dvojica ostati u Japanu na liječenju, piše Atv.
"Mislim da neće htjeti da rizikuju da te pacijente šalju dalje, da budu u kontaktu sa više ljudi, nego će preuzeti na sebe njihovo liječenje", reakao je Lončar.
Ti si neobrazovano zlo kojem neko daje da besplatno zivi i po cijeli dan bezglavo siri paniku. Jedini virus koji ce se uspjesno rasiriti oko tebe je virus gluposti.
Tako temeljito zasluzujes jednu prijavu za ugrozavanje javne sigurnosti koliko se trudis da izazoves paniku.
eto jnisam "bezobrazan" da mu biko šta odgovirim
a zaslužuje
Last edited by ElkoM on 26/02/2020 10:50, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1491 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Ni prašljivca nemamDozer wrote: ↑26/02/2020 10:37 Ovo postalo k'o oni Ameri...Prepers, ili tako nesto. Naoruzavaju se do zuba, prave bajte i natrpavaju dugotrajnom hranom (pa obnavljaju kad se priblizi isticanje roka), formiraju nekakve male komsijske zajednice, kao - mini vojska za odbranu od... cega god
Valja gdje kakve sačmarice zbaviti
- Dozer
#1492 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Nista...onda u moj klan, bar ces biti zasticen. Pos'o ce ti biti da nosis ono sto otmemo od ovih preppersa. Mene handre ledja, pa ne gumo 
P.S. Jutros vidjen Corona virus kako prelazi Titovu mimo semafora i pjesackog. Drot okrenuo glavu, nije ga htio kazniti.
P.S. Jutros vidjen Corona virus kako prelazi Titovu mimo semafora i pjesackog. Drot okrenuo glavu, nije ga htio kazniti.
- tranquil
#1493 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Ti počinješ agresivnu konfrontaciju sa svima koji ne dijele tvoje mišljenje, pa se agresija samo širi.ElkoM wrote: ↑26/02/2020 10:45šta ovo gore onda zaslužujedobar osjecaj wrote: ↑26/02/2020 10:18Rado cu ti platiti pregled dobrog psihijatra. Moze i strani posto su ti kod nas uglavnom nepouzdani.
Ti si neobrazovano zlo kojem neko daje da besplatno zivi i po cijeli dan bezglavo siri paniku. Jedini virus koji ce se uspjesno rasiriti oko tebe je virus gluposti.
Tako temeljito zasluzujes jednu prijavu za ugrozavanje javne sigurnosti koliko se trudis da izazoves paniku.
a zaslužuje
Ti si, epidemiološkim jezikom rečeno, u našem forumskom klasteru "pacijent nula" virusa panike, agresije, neinformisanosti i gluposti.
-
itekako
#1494 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
ahahaha, bujrum ako uspijes probiti sva tri sigurnosna obruca...Dozer wrote: ↑26/02/2020 10:37 Ovo postalo k'o oni Ameri...Prepers, ili tako nesto. Naoruzavaju se do zuba, prave bajte i natrpavaju dugotrajnom hranom (pa obnavljaju kad se priblizi isticanje roka), formiraju nekakve male komsijske zajednice, kao - mini vojska za odbranu od... cega god
- ElkoM
#1495 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
netranquil wrote: ↑26/02/2020 10:53Ti počinješ agresivnu konfrontaciju sa svima koji ne dijele tvoje mišljenje, pa se agresija samo širi.ElkoM wrote: ↑26/02/2020 10:45šta ovo gore onda zaslužujedobar osjecaj wrote: ↑26/02/2020 10:18
Rado cu ti platiti pregled dobrog psihijatra. Moze i strani posto su ti kod nas uglavnom nepouzdani.
a zaslužuje
Ti si, epidemiološkim jezikom rečeno, u našem forumskom klasteru "pacijent nula" virusa panike, agresije, neinformisanosti i gluposti.
nego se ovde radi o tome da su/ste neki forumaši ašićare povlašteni pa sebi daju za pravo da pametuju i vrijeđaju, očigledno svjesni da neće biti kažnjeni.. namjerno
jednako mogu reći da širite gluposti, da ste opasni kao i oni jugosloveni sa titin slikama i jugo zastavama pred Holidej Inom aprila 1992
dok prosrpski separatisti pucaju sa hotela i sa Grbavice oni i dalje viču neće biti rata
Last edited by ElkoM on 26/02/2020 11:08, edited 2 times in total.
- Dozer
- tranquil
#1497 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Ne, ti trebaš da shvatiš da nije svaka izjava "ti si glup" uvreda, nekada je to samo potvrda činjeničnog stanja, jer objektivno, nismo svi pametni.ElkoM wrote: ↑26/02/2020 11:04ne
nego se ovde radi o tome da su/ste neki forumaši ašićare povlašteni pa sebi daju za pravo da pametuju i vrijeđaju, očigledno svjesni da neće biti kažnjeni.. namjerno
A u ovom slučaju, ti si napravio sljedeću tvrdnju:
... i sa time si apsolutno zaslužio svaku reakciju koju si dobio.
Neko ko je tako monumentalno neinformisan o običnoj gripi, ne bi trebao da soli drugima pamet o bolesti o kojoj niko od nas nema punu informaciju, niti bi trebao da se ljuti kada mu neko skrene pažnju, pa makar i grubo, da griješi u osnovnim stvarima.
-
l33t
#1498 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Preperi su se kod nas u ratu zvali šverceri 
- tranquil
#1499 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Evo primjera tvoje agresivnosti: ne slažemo se sa tobom, odmah si nas potrpao u projugoslovene i antipatriote, i da, po tebi, širimo gluposti (o ironijo). Šta je iduće, hoćemo li u idućem tvom postu postati srbobalije i četnici jer ne podliježemo medijskoj panici?ElkoM wrote: ↑26/02/2020 11:04 ne
jednako mogu reći da širite gluposti, da ste opasni kao i oni jugosloveni sa titin slikama i jugo zastavama pred Holidej Inom aprila 1992
dok prosrpski separatisti pucaju sa hotela i sa Grbavice oni i dalje viču neće biti rata
Da, definitivno zaslužuješ svaku uvredu koja ti je ovdje izrečena.
- Tomahawk11
- Globalni moderator