Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ganjeta

#3726 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Post by ganjeta »

Kako je stajao Udarnik tad? :lol:
budzetlija

#3727 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Post by budzetlija »

BHF_Manijak wrote: 21/02/2020 23:14 Za identicnu situaciju u druge dvije drzave tamosnjim prvacima, kakvi god i u kakvim god uslovima, titula je dodijeljena, ne vidim objektivan razlog zasto to ne bi bilo i u BiH.
Je li se u Hrvatskoj ili Srbiji jos nekome dodijelila titula mimo te 1946.? Nije, zasto bi onda Velezu ili SASK-u?

@ibizza, postojala je institucija pod cijim se okriljem takmicilo, nije amatersko drustvo bilo... Cuj nije bilo NSBiH-a, pa naravno da nije... :roll:
Citaj novinaru, citaj.... nije ni blizu istog bolan

Hajduku su tu titulu dali 2011. godine, kako bi kompenzirali drugu cirkus odluku iz iste godine, a to je da dozvole Dinamu da sebi pripiše historiju HŠK Građanski i da promijene godinu osnivanja iz 1945. u 1911. i tako sebi na konto dodaju još pet titula Kraljevine Jugoslavije i jednu titulu NDH. Odluka je posebno smiješna, jer se recimo to razigravanje nije čak ni igralo na teritoriji cijele Hrvatske, pošto je Istra imala svoje razigravanje, a prvak je bio NK Kvarner (današnja HNK Rijeka). Ta titula im je priznata u paketu s titulama iz NDH, a razlog je bilo čisto političko nadmudrivanje sa Srbima, da oni dokažu da su imali svoju državu prije njih.
Poseban apsurd je u Srbiji, gdje se također nije igralo na teritoriji cijele tadašnje NR Srbije, pošto je AP Vojvodina imala svoje kvalifikacije, čiji je prvak bio Spartak iz Subotice, a da stvar bude gora, čak nisu ni učestvovali svi klubovi iz ostatka Srbije, jer klubovi s područka Kosova i Metohije nisu ni bili pozvani na te kvalifikacije, dok je recimo PArtizan bio oslobođen igranja, jer su kao armisjki tim zaradili direktno mjesto u prvom izdanju Prve savezne lige. Dakle, niti se igrala u cijeloj Srbiji, niti je recimo Partizan mogao učestvovati u tome. Opet, čista politička odluka, ovog puta Vučića i SNS-a, čiju je apsolutnu vlast, te svoju blizinu istima iskoristila Zvezda da falsifikuje historiju.
U svim knjigama FK Željezničar, kao prva šampionska generacija se navodi čuvena generacija sa Škijom, Bukalom, Čobom i drugima, koja je 1972. postala prvak Jugoslavije. U svim Zvezdinim knjigama navodi se čuvena generacija Rajka Mitića, koja je 1951. osvojila prvu titulu prvaka Jugoslavije. I sada, sve to što je napisano u prethodnih 70 godina, sva ta historija, nije valjana, jer prve generacije šampiona Zvezde i Željezničara su iz 1946., a ne te. Ma nemoj? :D Ako to nije klasično falsifikovanje historije, ja ne znam šta je.
budzetlija

#3728 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Post by budzetlija »

ganjeta wrote: 21/02/2020 23:37 Biće pjene :izet:
E sto je vi dobijete :lol:
ganjeta

#3729 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Post by ganjeta »

Nebi ja bio siguran, al dobro ti bacaš grah :lol:
budzetlija

#3730 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Post by budzetlija »

ganjeta wrote: 21/02/2020 23:47 Nebi ja bio siguran, al dobro ti bacaš grah :lol:
Mada, kad je Osim tu sve je moguce :lol:
ganjeta

#3731 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Post by ganjeta »

Tako je, kad je On tu, oni dolaze :izet:
budzetlija

#3732 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Post by budzetlija »

Kupi mi tajo, kupi mi tajo, kupi mi tajo harmoniku :lol:

Tek sad uvidjam da je Miske jedan posten insan, i da ga se odrekao javno. Svaka cast ljudino.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#3733 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Post by sime_cipol »

budzetlija wrote: 21/02/2020 23:43
BHF_Manijak wrote: 21/02/2020 23:14 Za identicnu situaciju u druge dvije drzave tamosnjim prvacima, kakvi god i u kakvim god uslovima, titula je dodijeljena, ne vidim objektivan razlog zasto to ne bi bilo i u BiH.
Je li se u Hrvatskoj ili Srbiji jos nekome dodijelila titula mimo te 1946.? Nije, zasto bi onda Velezu ili SASK-u?

@ibizza, postojala je institucija pod cijim se okriljem takmicilo, nije amatersko drustvo bilo... Cuj nije bilo NSBiH-a, pa naravno da nije... :roll:
Citaj novinaru, citaj.... nije ni blizu istog bolan

Hajduku su tu titulu dali 2011. godine, kako bi kompenzirali drugu cirkus odluku iz iste godine, a to je da dozvole Dinamu da sebi pripiše historiju HŠK Građanski i da promijene godinu osnivanja iz 1945. u 1911. i tako sebi na konto dodaju još pet titula Kraljevine Jugoslavije i jednu titulu NDH. Odluka je posebno smiješna, jer se recimo to razigravanje nije čak ni igralo na teritoriji cijele Hrvatske, pošto je Istra imala svoje razigravanje, a prvak je bio NK Kvarner (današnja HNK Rijeka). Ta titula im je priznata u paketu s titulama iz NDH, a razlog je bilo čisto političko nadmudrivanje sa Srbima, da oni dokažu da su imali svoju državu prije njih.
Poseban apsurd je u Srbiji, gdje se također nije igralo na teritoriji cijele tadašnje NR Srbije, pošto je AP Vojvodina imala svoje kvalifikacije, čiji je prvak bio Spartak iz Subotice, a da stvar bude gora, čak nisu ni učestvovali svi klubovi iz ostatka Srbije, jer klubovi s područka Kosova i Metohije nisu ni bili pozvani na te kvalifikacije, dok je recimo PArtizan bio oslobođen igranja, jer su kao armisjki tim zaradili direktno mjesto u prvom izdanju Prve savezne lige. Dakle, niti se igrala u cijeloj Srbiji, niti je recimo Partizan mogao učestvovati u tome. Opet, čista politička odluka, ovog puta Vučića i SNS-a, čiju je apsolutnu vlast, te svoju blizinu istima iskoristila Zvezda da falsifikuje historiju.
U svim knjigama FK Željezničar, kao prva šampionska generacija se navodi čuvena generacija sa Škijom, Bukalom, Čobom i drugima, koja je 1972. postala prvak Jugoslavije. U svim Zvezdinim knjigama navodi se čuvena generacija Rajka Mitića, koja je 1951. osvojila prvu titulu prvaka Jugoslavije. I sada, sve to što je napisano u prethodnih 70 godina, sva ta historija, nije valjana, jer prve generacije šampiona Zvezde i Željezničara su iz 1946., a ne te. Ma nemoj? :D Ako to nije klasično falsifikovanje historije, ja ne znam šta je.
Sta kaze Semir na to sto ste uzeli godinu osnivanja Torpeda?
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#3734 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Post by sime_cipol »

ganjeta wrote: 21/02/2020 23:43 Kako je stajao Udarnik tad? :lol:
[yt]https://youtu.be/442whmPOCkY?t=114[/yt]
LSD

#3735 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Post by LSD »

Pitar sa Kariba wrote: 21/02/2020 23:23 Ma isto je to, samo malo drugacije.
Titulu iz '99 vi ne priznate a priznaje FS BiH, dok ovu iz '46 ne prizna savez ali je vi zato priznajete.

Ma nabijem savez na :izet: i njihovo priznanje. Vazda bili banda samo se akteri mijenjali, od vremena Pušine, preko Pašalića, Ušanovića, Prolića, do danas Begića i Džemidžića. Sve go pitarluk koji vam je poklanjao titule.
I ovo što postavlja Sliver, samo se ofirate sa tom slikom. Mene bi bilo stid to postaviti. Tu titulu niko realan ne priznaje.
budzetlija

#3736 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Post by budzetlija »

Joj @simeta :lol: dvije stvari koje poredis su neuporedive bolan.Zar je tesko procitati, shvatiti :roll: jednostavno do bola.

Torpedo je samo promijenio ime u FKS, kao Olimpik u OlimpiC i to godinu nakon osnivanja.

To o cemu ti pricas ti je sve ovdje receno, znaci Gradjanski je ugasen i napravljen novi klub :thumbup:

"Godine 1945. odlukom novih komunističkih vlasti klub je ukinut zbog sudjelovanja u prvenstvu NDH zajedno sa prijeratnim trofejnim hrvatskim nogometnim klubovima HAŠK-om i Concordiom."
studiorum_tuzlaensis

#3737 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Post by studiorum_tuzlaensis »

Ko o čemu, 'pitari' o poštenju.

Može li se porediti ili ne, haj sad još jednom objasni...
avetinja

#3738 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Post by avetinja »

Je li UEFA priznala titulu iz 1999. godine, pošto smo tada snosili sankcije?
megaman4

#3739 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Post by megaman4 »

budzetlija wrote: 22/02/2020 09:56 Joj @simeta :lol: dvije stvari koje poredis su neuporedive bolan.Zar je tesko procitati, shvatiti :roll: jednostavno do bola.

Torpedo je samo promijenio ime u FKS, kao Olimpik u OlimpiC i to godinu nakon osnivanja.

To o cemu ti pricas ti je sve ovdje receno, znaci Gradjanski je ugasen i napravljen novi klub :thumbup:

"Godine 1945. odlukom novih komunističkih vlasti klub je ukinut zbog sudjelovanja u prvenstvu NDH zajedno sa prijeratnim trofejnim hrvatskim nogometnim klubovima HAŠK-om i Concordiom."
FSBiH formiran je 1945 godine i sve do 1992 bio je dio FSJ, da bi nakon toga se izdvojio i nastavio samostalno egzistirati, sve do danasnjih dana. Plus, BiH je imala tada svoju reprezentaciju.

Eto da ne bude nejasnoća.

Zivjeli.
manijak1

#3740 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Post by manijak1 »

Pitar sa Kariba wrote: 21/02/2020 23:23 Ma isto je to, samo malo drugacije.
Titulu iz '99 vi ne priznate a priznaje FS BiH, dok ovu iz '46 ne prizna savez ali je vi zato priznajete.
Ovo bi trebalo biti za nasmijati se :? :D
Ne znam baš jel je priznaju u potpunosti , piše da nije odigran play off i poredak timova prije play off-a .
Ako je to priznanje , čestitam :lol: :lol: makar ste s tim došli malo sebi nakon godine Zubana :thumbup:
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#3741 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Post by Pitar sa Kariba »

Ma dobro da ne gubimo vrijeme oko toga.
Nije cak ni bitno, ja sam ponosan na FKS i razloge odbijanja igranja.
A vi, vi nam minus udarite (ako imate obraza)!
Edit: :mrgreen:
Didier

#3742 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Post by Didier »

avetinja wrote: 24/02/2020 12:09 Je li UEFA priznala titulu iz 1999. godine, pošto smo tada snosili sankcije?
Priznala je "titule" Sarajeva, Boksita iz Milića i Posušja. Tako je pisalo na njihovoj stranici, ne znam je li tako i dalje, ali mi se ne da tražiti.
Didier

#3743 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Post by Didier »

Pitar sa Kariba wrote: 26/02/2020 08:29 Ma dobro da ne gubimo vrijeme oko toga.
A zašto igrate ligu evo već 21 godinu poslije toga, iako Velež i dalje ne igra na gradskom stadionu, i vjerovatno nikad više neće ni igrati? Zašto niste ostali do kraja principijelni?
perscitus

#3744 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Post by perscitus »

Didier wrote: 26/02/2020 09:20
Pitar sa Kariba wrote: 26/02/2020 08:29 Ma dobro da ne gubimo vrijeme oko toga.
A zašto igrate ligu evo već 21 godinu poslije toga, iako Velež i dalje ne igra na gradskom stadionu, i vjerovatno nikad više neće ni igrati? Zašto niste ostali do kraja principijelni?
Bogoljube, hu iz ju :shock: ? Slavija, Borac? Cisto da znamo :-D
Didier

#3745 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Post by Didier »

Navijač najtrofejnijeg našeg kluba :D
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#3746 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Post by Pitar sa Kariba »

Ma prepoznali smo odmah, nego te zezamo! :D
budzetlija

#3747 Re: Premijer liga BiH

Post by budzetlija »

Izvor :S. Z. :thumbup:

Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#3748 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Didier wrote: 18/03/2020 10:18 Nevjerovatno mi je da neki od vas žele takvu titulu.

Baš jadno. Ali dobro, zato nikad nećete biti veliki klub, nego samo skupina likova s provincijskim mentalitetom.
Kaže navijač kluba koji bi neku titulu iz '46. gdje su igrala tri kluba i što je ispalo kvalifikacioni turnir za jugoslovensku ligu?
Ne bi ti tako pričao da je tvoj klub na prvoj poziciji trenutno.
Da se razumijemo, ja sam za to da se završi prvenstvo.
Kako ono bi - metropola iz grada :thumbup:
kakotakonikako

#3749 Re: Premijer liga BiH

Post by kakotakonikako »

Tomahawk11 wrote: 18/03/2020 10:55
Didier wrote: 18/03/2020 10:18 Nevjerovatno mi je da neki od vas žele takvu titulu.

Baš jadno. Ali dobro, zato nikad nećete biti veliki klub, nego samo skupina likova s provincijskim mentalitetom.
Kaže navijač kluba koji bi neku titulu iz '46. gdje su igrala tri kluba i što je ispalo kvalifikacioni turnir za jugoslovensku ligu?
A dva kluba od ta tri ( po tebi ) dobise titulu u svojim savezima iz te '46. Jebem mu misa, kako to ????
Tomahawk11
Globalni moderator

#3750 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

kakotakonikako wrote: 18/03/2020 11:19
Tomahawk11 wrote: 18/03/2020 10:55

A dva kluba od ta tri ( po tebi ) dobise titulu u svojim savezima iz te '46. Jebem mu misa, kako to ????
Koja dva? Tri su ukupno igrala tu ligu za koju bi kao titulu.
Priča je svakako za one teme o starijim ligama ili kako već.

Što se vodiš time, ako ti nije u redu ova korona titula, kako je u redu ovo gore?
Manite, ljudi, dvostrukih aršina. Kad je moje, može, ali ako je komšija, e onda je jadno i sramota 8-)
Post Reply