Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ganjeta
#3726 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Kako je stajao Udarnik tad? 
- budzetlija
#3727 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Citaj novinaru, citaj.... nije ni blizu istog bolanBHF_Manijak wrote: ↑21/02/2020 23:14 Za identicnu situaciju u druge dvije drzave tamosnjim prvacima, kakvi god i u kakvim god uslovima, titula je dodijeljena, ne vidim objektivan razlog zasto to ne bi bilo i u BiH.
Je li se u Hrvatskoj ili Srbiji jos nekome dodijelila titula mimo te 1946.? Nije, zasto bi onda Velezu ili SASK-u?
@ibizza, postojala je institucija pod cijim se okriljem takmicilo, nije amatersko drustvo bilo... Cuj nije bilo NSBiH-a, pa naravno da nije...![]()
Hajduku su tu titulu dali 2011. godine, kako bi kompenzirali drugu cirkus odluku iz iste godine, a to je da dozvole Dinamu da sebi pripiše historiju HŠK Građanski i da promijene godinu osnivanja iz 1945. u 1911. i tako sebi na konto dodaju još pet titula Kraljevine Jugoslavije i jednu titulu NDH. Odluka je posebno smiješna, jer se recimo to razigravanje nije čak ni igralo na teritoriji cijele Hrvatske, pošto je Istra imala svoje razigravanje, a prvak je bio NK Kvarner (današnja HNK Rijeka). Ta titula im je priznata u paketu s titulama iz NDH, a razlog je bilo čisto političko nadmudrivanje sa Srbima, da oni dokažu da su imali svoju državu prije njih.
Poseban apsurd je u Srbiji, gdje se također nije igralo na teritoriji cijele tadašnje NR Srbije, pošto je AP Vojvodina imala svoje kvalifikacije, čiji je prvak bio Spartak iz Subotice, a da stvar bude gora, čak nisu ni učestvovali svi klubovi iz ostatka Srbije, jer klubovi s područka Kosova i Metohije nisu ni bili pozvani na te kvalifikacije, dok je recimo PArtizan bio oslobođen igranja, jer su kao armisjki tim zaradili direktno mjesto u prvom izdanju Prve savezne lige. Dakle, niti se igrala u cijeloj Srbiji, niti je recimo Partizan mogao učestvovati u tome. Opet, čista politička odluka, ovog puta Vučića i SNS-a, čiju je apsolutnu vlast, te svoju blizinu istima iskoristila Zvezda da falsifikuje historiju.
U svim knjigama FK Željezničar, kao prva šampionska generacija se navodi čuvena generacija sa Škijom, Bukalom, Čobom i drugima, koja je 1972. postala prvak Jugoslavije. U svim Zvezdinim knjigama navodi se čuvena generacija Rajka Mitića, koja je 1951. osvojila prvu titulu prvaka Jugoslavije. I sada, sve to što je napisano u prethodnih 70 godina, sva ta historija, nije valjana, jer prve generacije šampiona Zvezde i Željezničara su iz 1946., a ne te. Ma nemoj?
- budzetlija
- ganjeta
#3729 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Nebi ja bio siguran, al dobro ti bacaš grah 
- budzetlija
- ganjeta
#3731 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Tako je, kad je On tu, oni dolaze 
- budzetlija
#3732 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Kupi mi tajo, kupi mi tajo, kupi mi tajo harmoniku 
Tek sad uvidjam da je Miske jedan posten insan, i da ga se odrekao javno. Svaka cast ljudino.
Tek sad uvidjam da je Miske jedan posten insan, i da ga se odrekao javno. Svaka cast ljudino.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#3733 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Sta kaze Semir na to sto ste uzeli godinu osnivanja Torpeda?budzetlija wrote: ↑21/02/2020 23:43Citaj novinaru, citaj.... nije ni blizu istog bolanBHF_Manijak wrote: ↑21/02/2020 23:14 Za identicnu situaciju u druge dvije drzave tamosnjim prvacima, kakvi god i u kakvim god uslovima, titula je dodijeljena, ne vidim objektivan razlog zasto to ne bi bilo i u BiH.
Je li se u Hrvatskoj ili Srbiji jos nekome dodijelila titula mimo te 1946.? Nije, zasto bi onda Velezu ili SASK-u?
@ibizza, postojala je institucija pod cijim se okriljem takmicilo, nije amatersko drustvo bilo... Cuj nije bilo NSBiH-a, pa naravno da nije...![]()
Hajduku su tu titulu dali 2011. godine, kako bi kompenzirali drugu cirkus odluku iz iste godine, a to je da dozvole Dinamu da sebi pripiše historiju HŠK Građanski i da promijene godinu osnivanja iz 1945. u 1911. i tako sebi na konto dodaju još pet titula Kraljevine Jugoslavije i jednu titulu NDH. Odluka je posebno smiješna, jer se recimo to razigravanje nije čak ni igralo na teritoriji cijele Hrvatske, pošto je Istra imala svoje razigravanje, a prvak je bio NK Kvarner (današnja HNK Rijeka). Ta titula im je priznata u paketu s titulama iz NDH, a razlog je bilo čisto političko nadmudrivanje sa Srbima, da oni dokažu da su imali svoju državu prije njih.
Poseban apsurd je u Srbiji, gdje se također nije igralo na teritoriji cijele tadašnje NR Srbije, pošto je AP Vojvodina imala svoje kvalifikacije, čiji je prvak bio Spartak iz Subotice, a da stvar bude gora, čak nisu ni učestvovali svi klubovi iz ostatka Srbije, jer klubovi s područka Kosova i Metohije nisu ni bili pozvani na te kvalifikacije, dok je recimo PArtizan bio oslobođen igranja, jer su kao armisjki tim zaradili direktno mjesto u prvom izdanju Prve savezne lige. Dakle, niti se igrala u cijeloj Srbiji, niti je recimo Partizan mogao učestvovati u tome. Opet, čista politička odluka, ovog puta Vučića i SNS-a, čiju je apsolutnu vlast, te svoju blizinu istima iskoristila Zvezda da falsifikuje historiju.
U svim knjigama FK Željezničar, kao prva šampionska generacija se navodi čuvena generacija sa Škijom, Bukalom, Čobom i drugima, koja je 1972. postala prvak Jugoslavije. U svim Zvezdinim knjigama navodi se čuvena generacija Rajka Mitića, koja je 1951. osvojila prvu titulu prvaka Jugoslavije. I sada, sve to što je napisano u prethodnih 70 godina, sva ta historija, nije valjana, jer prve generacije šampiona Zvezde i Željezničara su iz 1946., a ne te. Ma nemoj?Ako to nije klasično falsifikovanje historije, ja ne znam šta je.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
-
LSD
#3735 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Pitar sa Kariba wrote: ↑21/02/2020 23:23 Ma isto je to, samo malo drugacije.
Titulu iz '99 vi ne priznate a priznaje FS BiH, dok ovu iz '46 ne prizna savez ali je vi zato priznajete.
Ma nabijem savez na
I ovo što postavlja Sliver, samo se ofirate sa tom slikom. Mene bi bilo stid to postaviti. Tu titulu niko realan ne priznaje.
- budzetlija
#3736 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Joj @simeta
dvije stvari koje poredis su neuporedive bolan.Zar je tesko procitati, shvatiti
jednostavno do bola.
Torpedo je samo promijenio ime u FKS, kao Olimpik u OlimpiC i to godinu nakon osnivanja.
To o cemu ti pricas ti je sve ovdje receno, znaci Gradjanski je ugasen i napravljen novi klub
"Godine 1945. odlukom novih komunističkih vlasti klub je ukinut zbog sudjelovanja u prvenstvu NDH zajedno sa prijeratnim trofejnim hrvatskim nogometnim klubovima HAŠK-om i Concordiom."
Torpedo je samo promijenio ime u FKS, kao Olimpik u OlimpiC i to godinu nakon osnivanja.
To o cemu ti pricas ti je sve ovdje receno, znaci Gradjanski je ugasen i napravljen novi klub
"Godine 1945. odlukom novih komunističkih vlasti klub je ukinut zbog sudjelovanja u prvenstvu NDH zajedno sa prijeratnim trofejnim hrvatskim nogometnim klubovima HAŠK-om i Concordiom."
- studiorum_tuzlaensis
#3737 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Ko o čemu, 'pitari' o poštenju.
Može li se porediti ili ne, haj sad još jednom objasni...
Može li se porediti ili ne, haj sad još jednom objasni...
- avetinja
#3738 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Je li UEFA priznala titulu iz 1999. godine, pošto smo tada snosili sankcije?
-
megaman4
#3739 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
FSBiH formiran je 1945 godine i sve do 1992 bio je dio FSJ, da bi nakon toga se izdvojio i nastavio samostalno egzistirati, sve do danasnjih dana. Plus, BiH je imala tada svoju reprezentaciju.budzetlija wrote: ↑22/02/2020 09:56 Joj @simetadvije stvari koje poredis su neuporedive bolan.Zar je tesko procitati, shvatiti
jednostavno do bola.
To o cemu ti pricas ti je sve ovdje receno, znaci Gradjanski je ugasen i napravljen novi klub![]()
Eto da ne bude nejasnoća.
Zivjeli.
- manijak1
#3740 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Ovo bi trebalo biti za nasmijati sePitar sa Kariba wrote: ↑21/02/2020 23:23 Ma isto je to, samo malo drugacije.
Titulu iz '99 vi ne priznate a priznaje FS BiH, dok ovu iz '46 ne prizna savez ali je vi zato priznajete.
Ne znam baš jel je priznaju u potpunosti , piše da nije odigran play off i poredak timova prije play off-a .
Ako je to priznanje , čestitam
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#3741 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Ma dobro da ne gubimo vrijeme oko toga.
Nije cak ni bitno, ja sam ponosan na FKS i razloge odbijanja igranja.
A vi, vi nam minus udarite (ako imate obraza)!
Edit:
Edit:
- Didier
- Didier
#3743 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
A zašto igrate ligu evo već 21 godinu poslije toga, iako Velež i dalje ne igra na gradskom stadionu, i vjerovatno nikad više neće ni igrati? Zašto niste ostali do kraja principijelni?Pitar sa Kariba wrote: ↑26/02/2020 08:29 Ma dobro da ne gubimo vrijeme oko toga.
Edit:![]()
- perscitus
#3744 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Bogoljube, hu iz juDidier wrote: ↑26/02/2020 09:20A zašto igrate ligu evo već 21 godinu poslije toga, iako Velež i dalje ne igra na gradskom stadionu, i vjerovatno nikad više neće ni igrati? Zašto niste ostali do kraja principijelni?Pitar sa Kariba wrote: ↑26/02/2020 08:29 Ma dobro da ne gubimo vrijeme oko toga.
Edit:![]()
- Didier
#3745 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Navijač najtrofejnijeg našeg kluba 
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#3746 Re: Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Ma prepoznali smo odmah, nego te zezamo! 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3748 Re: Premijer liga BiH
Kaže navijač kluba koji bi neku titulu iz '46. gdje su igrala tri kluba i što je ispalo kvalifikacioni turnir za jugoslovensku ligu?
Ne bi ti tako pričao da je tvoj klub na prvoj poziciji trenutno.
Da se razumijemo, ja sam za to da se završi prvenstvo.
Kako ono bi - metropola iz grada
- kakotakonikako
#3749 Re: Premijer liga BiH
A dva kluba od ta tri ( po tebi ) dobise titulu u svojim savezima iz te '46. Jebem mu misa, kako to ????Tomahawk11 wrote: ↑18/03/2020 10:55Kaže navijač kluba koji bi neku titulu iz '46. gdje su igrala tri kluba i što je ispalo kvalifikacioni turnir za jugoslovensku ligu?
Kako ono bi - metropola iz grada![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3750 Re: Premijer liga BiH
Koja dva? Tri su ukupno igrala tu ligu za koju bi kao titulu.kakotakonikako wrote: ↑18/03/2020 11:19A dva kluba od ta tri ( po tebi ) dobise titulu u svojim savezima iz te '46. Jebem mu misa, kako to ????Tomahawk11 wrote: ↑18/03/2020 10:55Kaže navijač kluba koji bi neku titulu iz '46. gdje su igrala tri kluba i što je ispalo kvalifikacioni turnir za jugoslovensku ligu?
Kako ono bi - metropola iz grada![]()
Priča je svakako za one teme o starijim ligama ili kako već.
Što se vodiš time, ako ti nije u redu ova korona titula, kako je u redu ovo gore?
Manite, ljudi, dvostrukih aršina. Kad je moje, može, ali ako je komšija, e onda je jadno i sramota