freelancerusk wrote: ↑25/02/2020 22:38
Kod nas se uglavnom dokazuje sve sa radnim stažom, preostaje ti da dobiješ ugovor ili izjavu firme za koju si radio.
Pozz, ta mi varijanta zvuči lijepo. Ugovor sumnjam da ću dobiti, izjavu bih mogao izganjati. Želio bih da je ja napišem i da je donesem lično na ruke da potpišu. Da li je moguća ta varijanta? Ako jeste, koji je to tip izjave? Hvala ti mnogo unaprijed.
Manual wrote: ↑25/02/2020 22:39
Jeli ima ta firma LinkedIn profil, pa ih tamo tagujes i napises od kad i do kad si radio.
Naravni opises i posao koji si radio
Pozdrav, nemaju nažalost. To je bio jedan vrlo uspješan startup projekat koji je propao na kraju zbog neozbiljnosti i godina ljudi. Svi smo između 18-23 god, meni je treuntno 19. Osnivač je najstariji i ima par starijih ljudi "na čelu", njima je oko 30 god cca.
Otprilike sam radio dosta stvari, evo neka mala lista:
- Održavanje FreeNAS servera sa oko 12.5TB materijala
- Održavanje Web domene i stranice, te staranje o njoj kako o sadržaju(contentu), tako i dev stranu - updateovanje, dograđivanje i slično.
- Zajedno sa tom stranicom, također i instagram+facebook stranice
- Rad u Premieru i After Effectu svakodnevno, kreiranje materijala, priči, rezanje intervijua itd. Uglavnom - video montažer.
- Photoshop+illustrator rad, od retouchinga slika do plakata i velikih postera, a illustrator pretežno samo za logoe.
- Rad kao kameraman, nerijetko sa više kamera.
- Uz to kameraman ide i ton po potrebi, rad na Dynacord miksetama, preko 100+ iskutstva sa snimanjima. Postao se radio 6x sedmično sa nedjeljom slobodnom.
- Rad kao asistent menadžera kada smo prebukirani, pozivi, ugovaranje poslova, negocijacija cijene i slično.
- Pilotiranje dronovima Phantom 4 Pro i Inspire 2 (preko 100+ letova), također sastavio mini drona CineWhoop drone za potrebe brzog snimanja sa a GoPro HERO5 zakačenim za isti.
I još par stvari..
Ozbiljan je to bio projekat.