Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Prvi put vidim tronožac na pravcu od skretanja za Vjetrenicu (Vitez) prema Petrolu, inače zna biti kod Petrolove pumpe, ovaj put je otprilike na sredini bio, zna li iko na koju udaljenost slika i koje ograničenje? Ondje ima znak 60, valjda je to (auto je u vidnom polju radara i kod skretanja za Vjetrenicu, a tu je ograničenje 40).
Znam to, nego sam ja išao iz pravca Viteza (radar je i bio usmjeren prema Vitezu) prema Ahmićima, pa me zanima slika li na 71 zbog tog znaka 60 ili hvata (ako uopšte može na tu udaljenost) auta koja idu od skretanja do znaka (tu je manje ograničenje jer je naseljeno mjesto).
Dobih cestitku iz Rogatice.. 12 preko, taman dovoljno.. ali nesto me zacudi. Na papiru koji ide uz nalog gdje je opisan prekrsaj itd.. pored svega toga pise i ''Uz novcanu kaznu duzni ste platiti i troskove postpupka u punom iznosu 5,40 KM". Zna li neko koji je ovo klinac? Platio sam 5-6 ovakvih do sad, a nikad nije bila nijedna sa ikakvim ''bonusom'' osim 25 KM koje bih dao za sam prekrsaj. Je li ovo nesto specificno za RS, ili sta.. ima li iko iskustvo?
Dope_Man wrote: ↑25/02/2020 18:15
Dobih cestitku iz Rogatice.. 12 preko, taman dovoljno.. ali nesto me zacudi. Na papiru koji ide uz nalog gdje je opisan prekrsaj itd.. pored svega toga pise i ''Uz novcanu kaznu duzni ste platiti i troskove postpupka u punom iznosu 5,40 KM". Zna li neko koji je ovo klinac? Platio sam 5-6 ovakvih do sad, a nikad nije bila nijedna sa ikakvim ''bonusom'' osim 25 KM koje bih dao za sam prekrsaj. Je li ovo nesto specificno za RS, ili sta.. ima li iko iskustvo?
Ne znam je li tacno ali to 3,60 pise u picku materinu skroz sitno
Ima u ZDK isto 3.6 KM. Troskovi postupka
Ima u ZDK isto 3.6 KM. Troskovi postupka
I to se placa zajedno sa prekrsajem na istoj uplatnici? Ne bih da zajebem pa da mi povuku bezveze kasnije nekad to i uzmu jos i kamatu.
To je to onda, rekoh samo da me poslije ne uhvate na nesto da nije placeno jer nije odvojeno ili sta vec. Imao sam jednom i takvu situaciju pa sad i u jogurt pusem
Bakir1 wrote: ↑25/02/2020 13:37
pa 60 je tek kod one radnje kod autobuskog prosirenja pa dalje tamo.
mislim da je cak i vece ogranicenje ondje poslije skretanja za vjetrenice
Nije me slikao srećom, da znaš da je ovaj put slikao na 71 (tj od znaka 60), a kažu mi da zna ciljati i na daljinu prema skretanju (40 ograničenje), pa eto da se zna, opreza nikad dosta
Bakir1 wrote: ↑20/02/2020 22:19
Kako nisi, citavom stranom od cekrcica trotoar ti je sa lijeve strane kada dolazis iz ilijasa, uz rijeku Bosnu a na tim usporivacima prelazi na desnu stranu.
Djeca iz cekrcica idu u Visoko u skolu
I nikome nije palo na pamet da prilikom gradnje autoputa onaj most iskoriste da naprave prelaz za pješake van nivoa, odnosno kao most za pješake. Čini mi se da ima dovoljno visine. Doduše, to košta.
Meni na čestitci iz Sarajeva nije bilo tih dodatnih 5,40 KM, samo kazna vulgaris. Krenuo da platim, svratio u policijsku stanicu da provjerim imam li dodatnih troškova, kaže nema i ja u banku keširao solarno 50%.
Neki dan sam prolazio pored tog radara koji meje (vjerovatno) uslikao (isto 12 preko, tj. 2 preko tolerancije - 72 na ograničenju 60), mrko sam ga pogledao, nije mmu bilo drago.
Kako nisi, citavom stranom od cekrcica trotoar ti je sa lijeve strane kada dolazis iz ilijasa, uz rijeku Bosnu a na tim usporivacima prelazi na desnu stranu.
I nikome nije palo na pamet da prilikom gradnje autoputa onaj most iskoriste da naprave prelaz za pješake van nivoa, odnosno kao most za pješake. Čini mi se da ima dovoljno visine. Doduše, to košta.
nikome nije naumpalo da polozi cijev ispod autoputa za svu infrastrukturu, i samo lagano ubodes i hija behija.
a i da su napravili niko to ne bi koristio
Kad se priča o infrastrukturi u Visokom, uvijek mi naumpadne to kako su napravili trotoar visine pola metra da bi položili cijevi na "betonskom" mostu
Sreća pa autobusi više ne idu preko mosta, bilo je baš veselo prije.
nikome nije naumpalo da polozi cijev ispod autoputa za svu infrastrukturu, i samo lagano ubodes i hija behija.
a i da su napravili niko to ne bi koristio
I to što kažeš. Podsjeti me na sliku gdje koza (ili ovca) ide nadzemnim prelazom za pješake, dok ljudi pertrčavaju cestu.
Zato su se VisocaCi zadali pregledati snimke nadzornih kamera i slati cestitke.
Cuo za slucaj kazne za nepropustanje pjesaka na pjesackom kod poste, skinuto sa nadzorne kamere.
NediM17 wrote: ↑28/02/2020 10:41
Cuo za slucaj kazne za nepropustanje pjesaka na pjesackom kod poste, skinuto sa nadzorne kamere.
Prije par mjeseci kolega priča kako su naredali nekoliko auta zbog nepropuštanja pješaka i uzimaju im mjeru.
Zato ja kad vidim pješaka na pješačkom, ono namjestio se da prođe, stanem i čekam a on bleji negdje u stranu i ni da makne. Jednom sam stao dvojici koji su čekali sa suprotnih strana da pređu i onda skontao da su genijalci tako stali i pričaju preko pješačkog.
NediM17 wrote: ↑28/02/2020 10:41
Prije par mjeseci kolega priča kako su naredali nekoliko auta zbog nepropuštanja pješaka i uzimaju im mjeru.
Zato ja kad vidim pješaka na pješačkom, ono namjestio se da prođe, stanem i čekam a on bleji negdje u stranu i ni da makne. Jednom sam stao dvojici koji su čekali sa suprotnih strana da pređu i onda skontao da su genijalci tako stali i pričaju preko pješačkog.
A toje najgore kreten stane kod pjesackog i nekoga ceka i tebe (nas) trza