zubi wrote: ↑03/02/2020 13:01
Thorgerson wrote: ↑03/02/2020 12:39
Kažem ti, pronađi evo i sam nivo razvijenosti Danske, Finske, Švedske, Njemačke, Holandije, itd itd. Pa čak i problematičnih zemalja poput Irske, pa ćeš vidjeti da su i tada te zemlje bile daleko ispred nas. Daleko.
Znači, mojne mi te ba priče da smo tada bili sila. Pusti se te nostalgije. Bili smo i tada qrac obični u Evropi. Samo si bio zatvoren, pa ti se nije baš puštalo da znaš baš sve šta se dešava u svijetu. Istina, imao si mir. Imao si posao. Imao si dovoljno da fino zivis. Ali da smo bili nekakva bogati sila, pa daj ba, nema potrebe da sami sebe lažemo.
NIje stvar da nas poredis sa Evropom, rijec je bila o Ceskoj i Poljskoj. E za njih je Jugoslavija bila sila. I da, Cesi nisu mogli putovati, nisu isli na "nase" more jer je bilo najljepse, za razliku od Jugoslovena, oni nisu imali izbora
I ne sjecam se ni ja da smo putovali po svijetu, al to nije bilo zato sto nismo mogli i nisu nam dali, vec je stvar finansija, imali smo "svoje" more, te nam Turska npr., nije ni bila interesantna...
Zamisli tursku obalu '80-tih... Tamo nije bilo turizma. Svi ovi hoteli, antalijska rivijera, izgradjeni su unazad 20 godina. Grcka, Turska, Madjarska... 80-tih godina su bile romanticne jeftine zemlje, o Rumuniji, Bugarskoj itd. da ne govorim. Danas ljudi globalno vise putuju na dalje destinacije nego ranije. Citam podatak, '74 je ostvareno oko 400 miliona putnika komercijalnim letovima u citavom svijetu te godine, spram 2014., kad je prevezeno 3.4 milijarde putnika.
Nevezano:
JAT je Boeing 737, koji se, jelte i danas masovno koriste, uveo u svoju flotu prije Lufthanse, Air France-a itd. JAT je, koliko to cudno zvucalo danas, letio i cargo letove za US, prevozeci sprdnju od automobila, Yugo, koji se tamo prodavao.
Mostar je proizvodio sprdnju od mlaznog aviona, vise modela, te ih prodavao Tajlandu, Vietnamu i inima...
Postoji avio industrija u zemljama nasljednicama i danas, ali je obim avio, auto i svake druge, minoran u odnosu na '70 i '80.