SDA-All about

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#44326 Re: SDA-All about

Post by pici »

Roccohljup wrote: 24/02/2020 15:37 A ponovo bratska im SB ko da se takmiči sa njima ko će po gluposti članka i naziva istog biti bolji :D :D :D

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/144 ... stine.html

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/145 ... truku.html
bOsnjacki informer :mrgreen:
drug_profi

#44327 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

SB je ko malo bio zaostrio kontra SDA. Vjerovatno manevar prije dogovora o donaciji. Izgleda da je posao zavrsen na opste zadovoljstvo.
JThomas

#44328 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

alt-avaz. pregovori su samo oko cijene, a saradnja nikad nije u pitanju. žalosno kad se sjeti čovjek šta je bilo prije...
Roccohljup

#44329 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

drug_profi wrote: 24/02/2020 15:56 SB je ko malo bio zaostrio kontra SDA. Vjerovatno manevar prije dogovora o donaciji. Izgleda da je posao zavrsen na opste zadovoljstvo.
men se čini da su oni pod kontrolom gatačkog klana i da povremeno udaraju po Bakiru i ostalim, a forsiraju Čampara Bross :D
kluz franjo

#44330 Re: SDA-All about

Post by kluz franjo »

bunk wrote: 24/02/2020 14:44 Kazem ti,na sastanku u Vijecnici sve je receno sve se znali i niko nije izasao na press i rekao " ne treba ic u reviziju"...
Svi su sutili,neki se nadali pozitivnom a bgm kako vidimo mnogi su se nadali i negativnom ishodu..ne bi li ubrali koji poen na tome..
Kolega bunk,
Elvis iz Bakirovog kabineta ti je poručio, da nema ništa od onog obećanog radnog mjesta u termoelektrani bez dimnjaka, ako nastaviš tvrditi da Bakir laže.
Pa eto, ti vidi...
Ja sam te branio, samo da znaš.
Evo ga jedan... :mrgreen:
"S tom revizijom, bilo mi je rečeno, tamo je jedna ozbiljna grupa pravnika, mojih savjetnika, advokata i tako dalje, koji su mi kazali 'čujete, nemamo legitimaciju, ali se ne treba na to obazirati. Mi moramo ovo završiti, idemo nastaviti. Nemojte uopšte spominjati u javnosti da nemamo legitimaciju za tu stvar, da nemamo agenta'. I ja sam ih poslušao, tu ih nisam trebao poslušati, trebao sam tu stvar otvoriti javnosti", kazao je Izetbegović.
Naveo je da je o tome u Vijećnici na skupu trebao upoznati i druge bošnjačke lidere poput Fahrudina Radončića (SBB) i Nermina Nikšića (DF).
"Nisam to uradio i to je bila jedna od tih grešaka", kazao je lider SDA u intervjuu za TV1.
ketronsd1

#44331 Re: SDA-All about

Post by ketronsd1 »

kluz franjo wrote: 24/02/2020 17:08
bunk wrote: 24/02/2020 14:44 Kazem ti,na sastanku u Vijecnici sve je receno sve se znali i niko nije izasao na press i rekao " ne treba ic u reviziju"...
Svi su sutili,neki se nadali pozitivnom a bgm kako vidimo mnogi su se nadali i negativnom ishodu..ne bi li ubrali koji poen na tome..
Kolega bunk,
Elvis iz Bakirovog kabineta ti je poručio, da nema ništa od onog obećanog radnog mjesta u termoelektrani bez dimnjaka, ako nastaviš tvrditi da Bakir laže.
Pa eto, ti vidi...
"S tom revizijom, bilo mi je rečeno, tamo je jedna ozbiljna grupa pravnika, mojih savjetnika, advokata i tako dalje, koji su mi kazali 'čujete, nemamo legitimaciju, ali se ne treba na to obazirati. Mi moramo ovo završiti, idemo nastaviti. Nemojte uopšte spominjati u javnosti da nemamo legitimaciju za tu stvar, da nemamo agenta'. I ja sam ih poslušao, tu ih nisam trebao poslušati, trebao sam tu stvar otvoriti javnosti", kazao je Izetbegović.
Naveo je da je o tome u Vijećnici na skupu trebao upoznati i druge bošnjačke lidere poput Fahrudina Radončića (SBB) i Nermina Nikšića (DF).
"Nisam to uradio i to je bila jedna od tih grešaka", kazao je lider SDA u intervjuu za TV1.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Point.

#44332 Re: SDA-All about

Post by Point. »

pici wrote: 24/02/2020 13:21
Point. wrote: 24/02/2020 11:03

Pričaš gluposti. Hajmo redom.

1. Ovdje pricamo o državi a ne o KS. To što je neka čaršijska mini stranka izvisila nije problem ostatka BiH, kažem opet u vrijeme prijetnji referendumom, otcjepljenju, ruskim uplitanjima, NATO putu, ataku na strane sudije stvarnih neprijatelja ove države koga van KS boli kita je li SDA jugend Konaković ima pečat ili ne.

2. Ko mi? Šta smo "mi" srušili? Nisam član ni jedne stranke, u životu nisam glasa dao za SDA niti ću, Stranka za BiH je bila jedina prema kojoj sam gajio neki vid simpatije i ko smo sad mi? Problem tebe i pojedinih je to instant generalisovanje, jerbo čim se mišljenja ne slažu sa vašim odmah je taj mrski dijasporac koji glasa za SDA i iz sant luisa ne da nama da živimo normalno. Hajte, molim vas.

3. Nisam iz Hamerike kamoli mormonski St Luis, nisam tamo nikad bio ali bilo bi fino vidjeti Jabuku, Miami, kanjon Kolorada.

Selam i tebi :bih:

ev vodze ce mo Hamerikanac sdO... ma hajte molim vas... bivsi harisovac danasnji smuČar a u dusi bOkirovac... moljim cjenjeno moderatorsko puČanstvo da spoje df-sbb i sdO teme u jednu jer je to sve isto... hvalaaa

kad god je trebalo hdz-u i snsd-u ruka, bOkir ju je dao i izvadio iz septicke jame, de dijasporski patriJoto manidera se ubleHa i kako nam zli srbi i hrvati cepaju drzavu a po kafanama se sastaju i dogovaraju ko, sta, kad, skim... srusili ste prvi put jednu vladu koja je bila protivnik tronoskom sistemu i krenula uvoditi anti korupcijske timove, porezovanje kladionica, raskrikavanje tajkunskog i stranackog kriminala itd itd... i to sve zarad neke patrijotske ubleHe kako imamo Map, kako se hoce dodik oCepit ev vec 14 godina, kako hdz pravi treci entitet ev vec trijest godina itd itd... bojazan je bio da se ovo ne preslika na ostale kantone a onda na pederaciju pa na PC pa na BiH... zato ste TI, VI a JA,MI... dijasporka sljepoca u udobnim sistemima drugih drzava iritira IQ. selam :bih:
Tipično ublehaško razmišljanje ćaršijanera kojima je vazda neko drugi kriv. Jal dijaspora jal bakir, jal ovaj onaj. Fino ti napišem da nisam ni hamerikanac ni sda glasač a ti upro ko sivonja. Što me navodi na pomisao da ne čitaš napisano nego samo po svom pa kom obojci kom opanci. Koji se kurac uopšte upuštam u raspravu sa slijepcima koji i ne čitaju.

Imate frustracije, shvatam, ali ih kanalizirate na skroz pogrešnu adresu. Sda polupismeni ruljci skinuli kantonalnu vladu, šta to zapravo govori o njima i njihovim pristalicama.
pici

#44333 Re: SDA-All about

Post by pici »

Point. wrote: 24/02/2020 17:30
Point. wrote: 24/02/2020 11:03

Pričaš gluposti. Hajmo redom.

1. Ovdje pricamo o državi a ne o KS. To što je neka čaršijska mini stranka izvisila nije problem ostatka BiH, kažem opet u vrijeme prijetnji referendumom, otcjepljenju, ruskim uplitanjima, NATO putu, ataku na strane sudije stvarnih neprijatelja ove države koga van KS boli kita je li SDA jugend Konaković ima pečat ili ne.

2. Ko mi? Šta smo "mi" srušili? Nisam član ni jedne stranke, u životu nisam glasa dao za SDA niti ću, Stranka za BiH je bila jedina prema kojoj sam gajio neki vid simpatije i ko smo sad mi? Problem tebe i pojedinih je to instant generalisovanje, jerbo čim se mišljenja ne slažu sa vašim odmah je taj mrski dijasporac koji glasa za SDA i iz sant luisa ne da nama da živimo normalno. Hajte, molim vas.

3. Nisam iz Hamerike kamoli mormonski St Luis, nisam tamo nikad bio ali bilo bi fino vidjeti Jabuku, Miami, kanjon Kolorada.

Selam i tebi :bih:

ev vodze ce mo Hamerikanac sdO... ma hajte molim vas... bivsi harisovac danasnji smuČar a u dusi bOkirovac... moljim cjenjeno moderatorsko puČanstvo da spoje df-sbb i sdO teme u jednu jer je to sve isto... hvalaaa

kad god je trebalo hdz-u i snsd-u ruka, bOkir ju je dao i izvadio iz septicke jame, de dijasporski patriJoto manidera se ubleHa i kako nam zli srbi i hrvati cepaju drzavu a po kafanama se sastaju i dogovaraju ko, sta, kad, skim... srusili ste prvi put jednu vladu koja je bila protivnik tronoskom sistemu i krenula uvoditi anti korupcijske timove, porezovanje kladionica, raskrikavanje tajkunskog i stranackog kriminala itd itd... i to sve zarad neke patrijotske ubleHe kako imamo Map, kako se hoce dodik oCepit ev vec 14 godina, kako hdz pravi treci entitet ev vec trijest godina itd itd... bojazan je bio da se ovo ne preslika na ostale kantone a onda na pederaciju pa na PC pa na BiH... zato ste TI, VI a JA,MI... dijasporka sljepoca u udobnim sistemima drugih drzava iritira IQ. selam :bih:
Tipično ublehaško razmišljanje ćaršijanera kojima je vazda neko drugi kriv. Jal dijaspora jal bakir, jal ovaj onaj. Fino ti napišem da nisam ni hamerikanac ni sda glasač a ti upro ko sivonja. Što me navodi na pomisao da ne čitaš napisano nego samo po svom pa kom obojci kom opanci. Koji se kurac uopšte upuštam u raspravu sa slijepcima koji i ne čitaju.

Imate frustracije, shvatam, ali ih kanalizirate na skroz pogrešnu adresu. Sda polupismeni ruljci skinuli kantonalnu vladu, šta to zapravo govori o njima i njihovim pristalicama.
nisi al jesi... svrstao si se uz ubleHaČko patriJotsko mafijasku stranu ko i svi nasi dobrin dijasporci iz udobnih sistema mrskijeH zapadnijeH drzava... ja vece ubleHase od vas minKen bojnika ne poznajem... dedera vamo na platu od minimalac i da rintas ko sivonja nema praznika nit vikenda... kmeČo bi prvi dan i jebo bOkiru and company sve do osamnesog koljena... sdO dijasporac
MaksprotivMarksa

#44334 Re: SDA-All about

Post by MaksprotivMarksa »

Mozda je Point ambasador iz Komsiceve kvote, svi drugovi sa skijamma su uhljebljeni, jedino to moze objasniti ovakve botovske spisanije, bunk je ozbiljan kadar za njega.
Point.

#44335 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Point. »

Styling wrote: 24/02/2020 13:50
Point. wrote: 24/02/2020 12:22
Styling wrote: 24/02/2020 11:18

Da. Nisu sprijecili mogunost blokade a mogli su. Svjesno su im dali moc u ruke.
Kako su mogli? Ne može SDA odgovarati šta HDZ ili SNSD radi ili obratno.
E, vidis, tu lezi sustina svih problema koje imamo u BiH, konkretno sa SDA. Prevencija im je nikakva. Oni su glasali, a na nama ostalima je da se svi pomolimo da SNSD i HDZ ne iskoriste mogucnost blokade i ne urade to sto mogu a za sta imaje SDA da dala alate u ruke. SDA da je mislila glavom, kao sto nije, mogla je sprijeciti bilo kakvu mogucnost da SNSD i HDZ imaju poluge za blokadu. Mada, mislim da su to ipak namjerno uradili. Glupi nisu, znali su sta rade i za to snose ogromnu odgovornost.
Odgovornost SDA je ogromna, tu nema dileme. Za dobrobit Bošnjaka pa i BiH bi bilo najbolje da se cijela porodica Izetbegović povuče, Bakir je u suštini naivan političar a takav mu je bio i babo. On je vjerovao Karadžiću da neće biti rata a ovaj mu se ukopavao 200 metara više glave sa haubicama. Bakir naivno vjeruje osovini zla, Dodiku i Čoviću, a ovi veslaju. Često se pitam na koji način SDA kod Bošnjaka preživljava ovako dugo.

Možda zato što se nema neka dobra alternativa, ostali su jednostavno preslabi ili zauzeti vlastitim međustranačkim nesuglacima a ljudi, bojeći se srpskog i hrvatskog nacionalizma, glasaju za neku siguricu, šta ja znam. Uglavnom, nema nekog jakog probosanskog lidera, ko god malo ispliva raja ga popljuje. Lično sam mislio da je Haris Silajdžić mogao biti to nakon razlaza sa SDA ali eto potonu i on. Zato i ne glasam kako je SBiH pala kurcu za uši, nemam jednostavno za koga.
Point.

#44336 Re: SDA-All about

Post by Point. »

pici wrote: 24/02/2020 17:45
Point. wrote: 24/02/2020 17:30

nisi al jesi... svrstao si se uz ubleHaČko patriJotsko mafijasku stranu ko i svi nasi dobrin dijasporci iz udobnih sistema mrskijeH zapadnijeH drzava... ja vece ubleHase od vas minKen bojnika ne poznajem... dedera vamo na platu od minimalac i da rintas ko sivonja nema praznika nit vikenda... kmeČo bi prvi dan i jebo bOkiru and company sve do osamnesog koljena... sdO dijasporac
Lupaš gluposti. Nisam ti ja ni glasao ni izabrao ni sda ni Bakir a niti je to uradila ona šaka od 20.000 jadnika što i dalje glasaju iz dijaspore. Kmečiš na pogrešnu adresu. Jarane, smeta ti mafijaška vlast, hajde na barikade i ruši vlast. Tako se to radi a ne danonoćno kmečati online na dijasporu i sudbu kletu. Ili možda čekaš da je ja rušim za tvoj račun?
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#44337 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

Kolega bunk,
Pa eto, ti vidi...
Eto nesto me bas iznenadjuje da bunk nije odgovorio na ovo sa jednim " :D "
pici

#44338 Re: SDA-All about

Post by pici »

Point. wrote: 24/02/2020 18:03

Lupaš gluposti. Nisam ti ja ni glasao ni izabrao ni sda ni Bakir a niti je to uradila ona šaka od 20.000 jadnika što i dalje glasaju iz dijaspore. Kmečiš na pogrešnu adresu. Jarane, smeta ti mafijaška vlast, hajde na barikade i ruši vlast. Tako se to radi a ne danonoćno kmečati online na dijasporu i sudbu kletu. Ili možda čekaš da je ja rušim za tvoj račun?
opet ubleHe...
patriJoto 111 padobranke oHajo, onda ne polemisi o patriJotizmu kad nisi u ovoj drzavi, puna usta bosne a opojasani kokicama, pivom i zapadnim beneficijama... smuČkov patriJoto, proglasis cinicno da se stvara sarajevska republika i onda punih usta bosne odes u zagrljaj po sadaku koju bOkir ti udjeli, otvoris ventile tajkunima koji kradu vodu, zaposljavaju svoje najmilije i svalerke na budjetsku sisu, ostavis kladionice na deset metara od skola, dizes akcize za nepostojece puteve itd itd... i onda dogovoris se sa dodikom i covicem da ti navode vodu na mlin kad zapne jer si i ti njiHa vadio iz govana... podrzis rusenje prve vlade koja se otvoreno suprostavila tronozackom sistemu i uzmes ministarstva, pljunes na glasace koji su te podrzali upravo protiv tog tronozca i sad dodik kriv, cepaj mileeeee, ko vas vise ne zna.

ja bio na barikadama 92-95 preko 1400 dana da bi ovakvi mogli da serendaju i kradu...selam :bih:
Škobo Habu

#44339 Re: SDA-All about

Post by Škobo Habu »

Vele da je Ron Jeremy redovno vadio, ali ovaj mu dubler nikako ne vadi...
zippoo87

#44340 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

ja da sam iz ovih minKenskih brigada,mene bi bilo stid napisati post nakon picija...covjek pise iz srca a prosao je i ratno i poratno stanje i bio,vidio,ucestvovao u svemu i onda nam dodju ovi padobranci iz dijaspore ,da nam oni otvore oci,iz udobne zapadne civilizacije,kojoj se oni samo trebaju prilagoditi a nisu je morali kreirati a i prilagodba im vrlo tesko ide...jer kako ono kazu,moze seljak iz opanaka ali ne mogu opanci iz seljaka
bunk

#44341 Re: SDA-All about

Post by bunk »

Kolega bunk,
Pa eto, ti vidi...
Franjo,mogao bi ti malo otkaciti od druga bunka.
Jer ja te rijetko prozivam a ti se zadas svaki puta da nesto dokazes.
Pogledaj sta je trenutni predsjedavajuci rekao na tu temu.Samo sam prenio to.
Svi su bili upoznati sa svime i niko se nije tada javio ili pokusao stopirati nego su cekali da prodje .
Nije mi jasno likovanje..
Prodali ste se svi za male pare..
Abate Fetel

#44342 Re: SDA-All about

Post by Abate Fetel »

pici wrote: 24/02/2020 18:20

ja bio na barikadama 92-95 preko 1400 dana da bi ovakvi mogli da serendaju i kradu...selam :bih:
koju ti je šifru onaj izdajnik dodjelio jeli svima nakačio 5100, dobar si 1400 dana ja imam malo manje 1289 :D
deny_s

#44343 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by deny_s »

Point. wrote: 24/02/2020 17:55 a ljudi, bojeći se srpskog i hrvatskog nacionalizma, glasaju za neku siguricu,
Ama kakvog nacionalizma,glasaju da se negdje uhljebe i da ostanu uhljebljeni.
Sutra da se privatizuju javna preduzeća,telekom,i druga mjesta gdje je najviše sda uhljeba,u toj stranci ne bi ostalo ni stotinjak ljudi.
bunk i ostali sda botovi bi morali postati nečiji drugi botovi,mada ne vjerujem da bi im to teško palo,poso je poso,jebaji ga :D
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#44344 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

bunk wrote: 24/02/2020 20:00
Kolega bunk,
Pa eto, ti vidi...
Franjo,mogao bi ti malo otkaciti od druga bunka.
Svi su bili upoznati sa svime i niko se nije tada javio ili pokusao stopirati nego su cekali da prodje .
Ma jel to ti ne vjerujes sta tvoj sef izjavljuje? Vise vjerujes nekom komsicu nego svom sefu bakiru? Pa jel to hoces reci da je bakir izetbegovic slagao?
Bunk mogao bi ti pripaziti sta pises po forumima, salko zildzic prati dobro sta pisete po portalima, dobro si upiznat sa tim..
Abate Fetel

#44345 Re: SDA-All about

Post by Abate Fetel »

izvrsni direktor wrote: 24/02/2020 20:28
Ma jel to ti ne vjerujes sta tvoj sef izjavljuje? Vise vjerujes nekom komsicu nego svom sefu bakiru? Pa jel to hoces reci da je bakir izetbegovic slagao?
Bunk mogao bi ti pripaziti sta pises po forumima, salko zildzic prati dobro sta pisete po portalima, dobro si upiznat sa tim..
Ne gine mu šerbe soba i ribanje od salke a bogami nekima gurnu ruke u kantu punu pijavica da izvuku šejtana iz njega.
deny_s

#44346 Re: SDA-All about

Post by deny_s »

bunk wrote: 24/02/2020 20:00 Franjo,mogao bi ti malo otkaciti od druga bunka.
Ako se iko prodao, onda je to ona riđa nesreća.
Nesreća je namjerno upropastila tužbu jer je najvjerovatnije njihov igrač i jer su mu oni platili.
Ako se ne radi o ovom,onda je lik sa pameti na nivou dvogodišnjeg djeteta
JThomas

#44347 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

gospodar kaže da je slagao, a pudlica kaže nije slagao, svi smo znali. pa vulin je svoj čovjek spram željka.
Abate Fetel

#44348 Re: SDA-All about

Post by Abate Fetel »

JThomas wrote: 24/02/2020 20:42 gospodar kaže da je slagao, a pudlica kaže nije slagao, svi smo znali. pa vulin je svoj čovjek spram željka.
zaradio si, jel dosta od mene :D bolje nego lajk

Image
oaza85

#44349 Re: SDA-All about

Post by oaza85 »

zippoo87 wrote: 24/02/2020 19:37 ja da sam iz ovih minKenskih brigada,mene bi bilo stid napisati post nakon picija...covjek pise iz srca a prosao je i ratno i poratno stanje i bio,vidio,ucestvovao u svemu i onda nam dodju ovi padobranci iz dijaspore ,da nam oni otvore oci,iz udobne zapadne civilizacije,kojoj se oni samo trebaju prilagoditi a nisu je morali kreirati a i prilagodba im vrlo tesko ide...jer kako ono kazu,moze seljak iz opanaka ali ne mogu opanci iz seljaka
Pa i Forto vam je dos’o iz dijaspore oci otvarat’
zippoo87

#44350 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

oaza85 wrote: 24/02/2020 20:58
zippoo87 wrote: 24/02/2020 19:37 ja da sam iz ovih minKenskih brigada,mene bi bilo stid napisati post nakon picija...covjek pise iz srca a prosao je i ratno i poratno stanje i bio,vidio,ucestvovao u svemu i onda nam dodju ovi padobranci iz dijaspore ,da nam oni otvore oci,iz udobne zapadne civilizacije,kojoj se oni samo trebaju prilagoditi a nisu je morali kreirati a i prilagodba im vrlo tesko ide...jer kako ono kazu,moze seljak iz opanaka ali ne mogu opanci iz seljaka
Pa i Forto vam je dos’o iz dijaspore oci otvarat’
a Zvizdic...odakle je on dosao ?

btw.znam da se moras javiti,pa makar i glupost napisao ali ovdje se prica o dijaspori a ne o politicarima
btw.sada da zarati,ja bi prvi otisao odavde a ako bi morao ostati,ubijao bi ove sto me regrutuju
niko pametan vise ne bi ratovao...sada ne bi mogao 10% ljudi sakupiti ni sa jedne strane...
Post Reply