Pa primjenjuje se zato i kmecite toliko.
Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
- BHCluster
- Point.
#7052 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ne predstavlja Komšić hrvatski narod u predsjedništvu nego predstavlja državu BiH iz reda hrvatskog naroda. I ne bira ga hrvatski narod, nego izborna jedinica Federacija. Zar je ovo toliko teško za skužiti?ako te pitaju wrote: ↑23/02/2020 16:51 Treba poštivati odluke Sejdić i Finci kao i odluku Ustavnog suda u predmetu Ljubić.
Treba napraviti rješenje kojim će se garantirati da će 3 ravnopravna naroda imati svoje predstavnike kao i drugih koji ne pripadaju konstitutivnim narodima ( prema popisu njih je 3%).
Ne vidim zašto npr. hrvatski narod u Bih ne bi predstavljao Finci ako je to volja hrvatskog naroda?
Smatrati da je Komšić rješenje hrvatskog pitanja, a pri tome se isti ne smije pojaviti gdje žive Hrvati u BiH ovu zemlju vodi u dubioze i još veće dno.
- Maraschino
#7053 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ovo ''i drugi koji ne pripadaju konstutivnim narodima'' poravnace Hrvate i Rome i ostale a Bosnjaci ce uvijek imati svog clana.ako te pitaju wrote: ↑23/02/2020 16:51 Treba poštivati odluke Sejdić i Finci kao i odluku Ustavnog suda u predmetu Ljubić.
Treba napraviti rješenje kojim će se garantirati da će 3 ravnopravna naroda imati svoje predstavnike kao i drugih koji ne pripadaju konstitutivnim narodima ( prema popisu njih je 3%).
Ne vidim zašto npr. hrvatski narod u Bih ne bi predstavljao Finci ako je to volja hrvatskog naroda?
Smatrati da je Komšić rješenje hrvatskog pitanja, a pri tome se isti ne smije pojaviti gdje žive Hrvati u BiH ovu zemlju vodi u dubioze i još veće dno.
Dodik kaze da ce oni mijenjati da brlog bira jednog clana predsjednistva pa ako to bude i u pederaciji samo dva, cemu s eonda Hrvati nadaju.
Nece direktan izbor nego hoce sto Covic hoce, e nece da moze sve dok je Covic na nekoj funkciji.
-
BAK-eV
#7054 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
A sta smo to dogovorili u Daytonu (a vala i u Wahingtonu)!?Maraschino wrote: ↑24/02/2020 00:16Ovo ''i drugi koji ne pripadaju konstutivnim narodima'' poravnace Hrvate i Rome i ostale a Bosnjaci ce uvijek imati svog clana.ako te pitaju wrote: ↑23/02/2020 16:51 Treba poštivati odluke Sejdić i Finci kao i odluku Ustavnog suda u predmetu Ljubić.
Dodik kaze da ce oni mijenjati da brlog bira jednog clana predsjednistva pa ako to bude i u pederaciji samo dva, cemu s eonda Hrvati nadaju.
Nece direktan izbor nego hoce sto Covic hoce, e nece da moze sve dok je Covic na nekoj funkciji.
Dogovoreno je - i Hrvati su pristali na to - praviti multietnicku Bosnu i Hercegovinu!
Neka se Hrvati vrate, doguraju na nekih 850 hiljada ili cak milion stanovnika, da budu vecina u 30-tak gradova (25 u Fedraciji i 5-6 u RS) i nece biti tih problema.
Medjutim koncept multietnicke Bosne od strane hrvatske politike se napustio!
Jel sad treba neko drugi da placa ceh hrvatske malobrojnosti i da se drugi (citaj Bosnjaci ali i Srbi te ostali) diskriminiraju jer ih ima "nedopustivo vise".
To zaiste nece ici.
-
Milenkov buraz
#7055 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
-
Hafis
#7056 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Jebat ga: alternativa nam je podržavati Dodika ili Bakira.
Trenutno Dodik ima više sluha za ''hrvatsko'' pitanje. A to je jednom pokazao u praksi 2010. kada su htjeli napraviti ''platformašku'' ekipu u VM.
Trenutno Dodik ima više sluha za ''hrvatsko'' pitanje. A to je jednom pokazao u praksi 2010. kada su htjeli napraviti ''platformašku'' ekipu u VM.
-
Hafis
#7057 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
A iskreno, Srbi su nekako veseliji, opušteniji...lider im pjeva narodnjake na dernecima, a ovamo ovog drugog hanuma jaše k'o kauboj konja.
-
Milenkov buraz
#7058 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ja da sam Hrvat ja bih podržavao i radio na srednjem putu, tj. ni Bakir ni Dodik. Zar zaista misliš da hrvatska politika u BiH može jedino da bira između dodikovog i bakirovog privjeska?
Pošteno!
-
Škobo Habu
#7059 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
A ovaj vaš pravi "europejac".
Povazdan sluša Wagnera, a Hegela ima u malom prstu. Od vile pokraj Radobolje će vam ostaviti u amanet pravu knjižnicu.
Tako da pored doma "Herceg Stjepana Kosače", biće, ako dragi Gospod dozvoli, i kulturni dom "Dragan Čović".
-
Hafis
#7060 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Kad sam rekao da su Srbi opušteniji i veseliji, pod tim sam mislio i na ''nas''. Prije bih za susjeda pet Dodika nego jednog Čovića. S ovim prvim znaš barem na čemu si...svojeglav, sirov, ali ipak čo'ek iz naroda, hoću reći ima potencijala i za dobrih stvari. A ovaj drugi.... ''nek je meni dobro''.Škobo Habu wrote: ↑24/02/2020 11:13A ovaj vaš pravi "europejac".
Povazdan sluša Wagnera, a Hegela ima u malom prstu. Od vile pokraj Radobolje će vam ostaviti u amanet pravu knjižnicu.
Tako da pored doma "Herceg Stjepana Kosače", biće, ako dragi Gospod dozvoli, i kulturni dom "Dragan Čović".
-
Škobo Habu
#7061 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Blizu su ti Žitomislići. Mjenjaj nekretninu.Hafis wrote: ↑24/02/2020 11:43
Kad sam rekao da su Srbi opušteniji i veseliji, pod tim sam mislio i na ''nas''. Prije bih za susjeda pet Dodika nego jednog Čovića. S ovim prvim znaš barem na čemu si...svojeglav, sirov, ali ipak čo'ek iz naroda, hoću reći ima potencijala i za dobrih stvari. A ovaj drugi.... ''nek je meni dobro''.
-
Hafis
#7062 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Pa možda bi i hrvatska politika i probala imate neki uravnotežen stav, ali nažalost velikobošnjačka politika ima svoje ciljeve od kojih ne namjerava odustajati, i silom prilika moraš se vezati za bilo koga, pogotovo ako ima sličan problem. I sad smo gdje smo, a problem i dalje postoji, vez'o se, ne vez'o - nema popuštanja.Milenkov buraz wrote: ↑24/02/2020 11:11Ja da sam Hrvat ja bih podržavao i radio na srednjem putu, tj. ni Bakir ni Dodik. Zar zaista misliš da hrvatska politika u BiH može jedino da bira između dodikovog i bakirovog privjeska?![]()
Moram priznati da sam iznenađen tim stavom. Nije li upravo takav stav doveo BH Hrvate u poziciju u kojoj se trenutno nalaze?
Nažalost, ovo će potrajati i iza naših života...nema baš tako ekspresnog hokus-pokus rješenja. Zato, tko ima gdje- nek' ide, a kome je dobro - nek' slaže pare za još gorih vremena koja će neminovno nastupati.
-
Hafis
#7063 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
U Žitomislićima redovno provedem 7-8 mjeseci godišnje. Nemaš pojma koja je to ljepota. Ono....magistralom iz auta ne vidiš ništa, proletiš za desetak minuta, a raj na zemlji.Škobo Habu wrote: ↑24/02/2020 11:47Blizu su ti Žitomislići. Mjenjaj nekretninu.Hafis wrote: ↑24/02/2020 11:43
Kad sam rekao da su Srbi opušteniji i veseliji, pod tim sam mislio i na ''nas''. Prije bih za susjeda pet Dodika nego jednog Čovića. S ovim prvim znaš barem na čemu si...svojeglav, sirov, ali ipak čo'ek iz naroda, hoću reći ima potencijala i za dobrih stvari. A ovaj drugi.... ''nek je meni dobro''.
-
Škobo Habu
-
Hafis
#7065 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ne vidim povezanost rušenja žitomislićkog manastira s naslovom teme?Škobo Habu wrote: ↑24/02/2020 12:01Ko sruši manastir u ratu?
Kažnjenička bojna ili opet neki Huso u odorama HOS-a??![]()
Ali ako te već interesira, u ovom se slučaju nije radilo o Husi iz HOS-a (a bilo je i toga poprilično).
Nažalost, idioti su srušili najstariju bogomolju u Hercegovini koja datira u kontinuitetu još od prije osmanskog razdoblja. Grozna vremena, ne ponovila se nikada. Što bi rekao Andrić (valjda?) .....kada pametan ušuti, a budala progovori....
-
Milenkov buraz
#7066 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Mogu se složiti sa dosta stvati iz tvog posta ali šta bi to bila velikobošnjačka politika? BiH do Zagreba? Razumijem da to možda tako izgleda sa pozicije jednog Hrvata u BiH ali možda bi bilo dobro da postoji ta desnica kod Bošnjaka i velikobošnjačka politika ali ja je ne vidim.Hafis wrote: ↑24/02/2020 11:51Pa možda bi i hrvatska politika i probala imate neki uravnotežen stav, ali nažalost velikobošnjačka politika ima svoje ciljeve od kojih ne namjerava odustajati, i silom prilika moraš se vezati za bilo koga, pogotovo ako ima sličan problem. I sad smo gdje smo, a problem i dalje postoji, vez'o se, ne vez'o - nema popuštanja.Milenkov buraz wrote: ↑24/02/2020 11:11Ja da sam Hrvat ja bih podržavao i radio na srednjem putu, tj. ni Bakir ni Dodik. Zar zaista misliš da hrvatska politika u BiH može jedino da bira između dodikovog i bakirovog privjeska?![]()
Moram priznati da sam iznenađen tim stavom. Nije li upravo takav stav doveo BH Hrvate u poziciju u kojoj se trenutno nalaze?
Nažalost, ovo će potrajati i iza naših života...nema baš tako ekspresnog hokus-pokus rješenja. Zato, tko ima gdje- nek' ide, a kome je dobro - nek' slaže pare za još gorih vremena koja će neminovno nastupati.
-
Hafis
#7067 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Velikobošnjačka politika? Ma kakav Zagreb i prekogranična osvajanja.Milenkov buraz wrote: ↑24/02/2020 12:41
Mogu se složiti sa dosta stvati iz tvog posta ali šta bi to bila velikobošnjačka politika? BiH do Zagreba? Razumijem da to možda tako izgleda sa pozicije jednog Hrvata u BiH ali možda bi bilo dobro da postoji ta desnica kod Bošnjaka i velikobošnjačka politika ali ja je ne vidim.
Bošnjaci nemaju svoju nacionalnu državu. Dobro sad će netko reći imaju. imaju, ali je kao jedan od konstituienata dijele sa Srbima i Hrvatima. Normalno, bošnjačka politička misao to smatra nepoštenim, jer su sve okolne države nacionalne, s narodom kao nosiocem suvereniteta, a oni jedini imaju tu ''čast'' da dijele suverenitet s dva naroda koji imaju svoje nacionalne države u susjedstvu.
Otuda i ti probni baloni o građanskoj državi, o ukidanju konstitutivnosti, eksperimentiranje s nekim nazivima nacija...kako ono bi ''Bosanci i Hercegovci'' što je doista nezgrapno i nema sličnog primjera u svijetu. Uglavnom to se postupno ugrađuje i u koklektivitet, mada je u suprotnosti s Daytonom.
Normalno, prvo se bira najslabija karika u lancu, što je u ovom slučaju hrvatska etnička komponenta u BiH. Dakle ide se u medijsku dehumanizaciju te etničke skupine, usput se ni po koju cijenu odustaje se od ustavnih nelogičnosti i određenih rupa u zakonu - nije predstavnik već je ''iz reda'' i koriste se sve moguće metode da takvo stanje ostane, nadajući se u njihov nadolazeći demografski kolaps, čime bi se iz igre izbacio jedan od dva rivala.
I normalno da se ta najslabija karika mora braniti, pa ako treba i udružiti s crnim vragom da bi izbjegla tu sudbinu. Jer krupan je ulog u igri i ne treba očekivati nikakvo razumijevanje.
-
Milenkov buraz
#7068 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Pod medijskom dehumanizacijom vjerovatno smatraš presude Suda u Hagu? I to je naravno bošnjačka ujdurma. Bosanci i Hercegovci nisu konstrukcije već realnost koju imamo na popisu. Ko kome može narediti i reći da se izjasni kao Bošnjak, Srbin ili Hrvat? Na kraju ostali su prepoznati u ustavima u BiH. Ja bih kao Bošnjak volio da imamo tu neku velikobošnjačku politiku, ako ništa reda radi. Demografski kolaps je realnost ne samo Hrvata već sva tri naroda moj Hafizaga. Još se neki kantoni malo koprcaju ali tanko je to sve.Hafis wrote: ↑24/02/2020 12:58Velikobošnjačka politika? Ma kakav Zagreb i prekogranična osvajanja.Milenkov buraz wrote: ↑24/02/2020 12:41
Mogu se složiti sa dosta stvati iz tvog posta ali šta bi to bila velikobošnjačka politika? BiH do Zagreba? Razumijem da to možda tako izgleda sa pozicije jednog Hrvata u BiH ali možda bi bilo dobro da postoji ta desnica kod Bošnjaka i velikobošnjačka politika ali ja je ne vidim.
Bošnjaci nemaju svoju nacionalnu državu. Dobro sad će netko reći imaju. imaju, ali je kao jedan od konstituienata dijele sa Srbima i Hrvatima. Normalno, bošnjačka politička misao to smatra nepoštenim, jer su sve okolne države nacionalne, s narodom kao nosiocem suvereniteta, a oni jedini imaju tu ''čast'' da dijele suverenitet s dva naroda koji imaju svoje nacionalne države u susjedstvu.
Otuda i ti probni baloni o građanskoj državi, o ukidanju konstitutivnosti, eksperimentiranje s nekim nazivima nacija...kako ono bi ''Bosanci i Hercegovci'' što je doista nezgrapno i nema sličnog primjera u svijetu. Uglavnom to se postupno ugrađuje i u koklektivitet, mada je u suprotnosti s Daytonom.
Normalno, prvo se bira najslabija karika u lancu, što je u ovom slučaju hrvatska etnička komponenta u BiH. Dakle ide se u medijsku dehumanizaciju te etničke skupine, usput se ni po koju cijenu odustaje se od ustavnih nelogičnosti i određenih rupa u zakonu - nije predstavnik već je ''iz reda'' i koriste se sve moguće metode da takvo stanje ostane, nadajući se u njihov nadolazeći demografski kolaps, čime bi se iz igre izbacio jedan od dva rivala.
I normalno da se ta najslabija karika mora braniti, pa ako treba i udružiti s crnim vragom da bi izbjegla tu sudbinu. Jer krupan je ulog u igri i ne treba očekivati nikakvo razumijevanje.
-
Novak20
#7069 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ozbiljno bi bilo da (meni, nama ?, Hrvatima ?) ne spočitavaš podršku Dodiku jer želi srušiti BiH ali da ipak odgovorim.Milenkov buraz wrote: ↑24/02/2020 10:55
@Novak A sada ozbiljno, zar ne bi bilo logično pošto toliko pordžavate Dodika da se model RS-a primjeni i na F.BiH? Ili možda samo podržavate Dodika jer želi srušiti BiH a ne zbog istinske demokratije i zastupanja Hrvata?![]()
Ja sam odgovarao na ovu nebuloznu konstataciju da Hrvatima odgovara Dodikov način vođenja politike prema Hrvatima i da je najbolje takav model primijeniti u F BiH.
Bošnjačka politika radi u tom pravcu, njoj odgovara model RS i vidim da je cilj potpuno političko minimiziranje i uklanjanje Hrvata iz F BiH odnosno 51% BiH. Nije to ništa novo i kada je riječ o rušenju BiH, na njemu podjednako, svjesno ili nesvjesno, rade i srpska i bošnjačka politika.BHCluster wrote: ↑23/02/2020 17:58
Posto Hrvatima odgovara Dodikov nacin vodjenja politike prema istim onda je najbolje da se takav sistem primjeni u tzv "fbih"
Ipak, razlika je između 10-ak tisuća Hrvata kojima nije ni bolje ni gore nego znatno brojnijim Bošnjacima u RS i 350 - 400 tisuća Hrvata u F BiH koji još uvijek imaju, kakve takve poluge konstitutivne političke moći. Logika govori da se malo tko preko noći odriče nekog svog prava, a historija to može potvrditi na relaciji država kontra etnija, naroda, nacija koji je čine.
Još će se bošnjački politički zubi trošiti na toj hrvatskoj kosti svjesni da RS ne mogu ništa, kao što joj ne može ništa hrvatska politika.
Nažalost, politika je mnogim duševna hrana u moru vlastitih i kolektivnih neuspjeha u bilo kojem polju realnog života. To se jasno vidi iz ovog favoriziranja forumske rasprave na relaciji "VI" i "MI" sračunate da dijeli društvo, a ne da uvažava pojedinačno ili suprotno mišljenje.
- BHCluster
-
Novak20
#7071 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
- BHCluster
#7072 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
-
Novak20
- Sanjarko
#7074 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Tesko cemo se mi ovdje dogovorit.
- BHCluster
#7075 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Pa da ne bi bilo kmeke da ga prihvatite zvanicno.