Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

DonieBrasco

#28376 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by DonieBrasco »

Ja ne shvatam ove nazovi umjetnike, saranje vozova, unistavanje fasada zgrada, trgova, zidova, ograda, javnog prevoza. Kojekakvi fontovi, tagovi, sta je ovo, nikakva umjenost jer je niko ne vrednuje nego osuđuje, unistavanje imovine i vandalizam. Kakvi su ovo natpisi, crtezi, ... :?

Evo samo ovi likovi iz ovog videa primjera radi saraju vagone, ulazu vrijeme u to, kriju se od radnika na pruzi, policije. Sta je poenta ako je umjetnost u pitanju a nije. Uloze dosta vremena i para u ovo, ali cemo ovo vodi ?

Studenti akademije u Sarajevu zaobiđite me sa komentarima da nisam u pravu, yebem van profesore ako vas ovome uce.
kakavdanakneiskustvu

#28377 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by kakavdanakneiskustvu »

DonieBrasco wrote: 22/02/2020 20:29

Ja ne shvatam ove nazovi umjetnike, saranje vozova, unistavanje fasada zgrada, trgova, zidova, ograda, javnog prevoza. Kojekakvi fontovi, tagovi, sta je ovo, nikakva umjenost jer je niko ne vrednuje nego osuđuje, unistavanje imovine i vandalizam. Kakvi su ovo natpisi, crtezi, ... :?

Evo samo ovi likovi iz ovog videa primjera radi saraju vagone, ulazu vrijeme u to, kriju se od radnika na pruzi, policije. Sta je poenta ako je umjetnost u pitanju a nije. Uloze dosta vremena i para u ovo, ali cemo ovo vodi ?

Studenti akademije u Sarajevu zaobiđite me sa komentarima da nisam u pravu, yebem van profesore ako vas ovome uce.
:lol: :lol: :thumbup:
Russki

#28378 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Russki »

Ja bih ovo hapsio sve.
Abate Fetel

#28379 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Abate Fetel »

kakavdanakneiskustvu wrote: 22/02/2020 21:33

:lol: :lol: :thumbup:
nemoj tako pa to su platformaši avdakovića, pa onda tekbiraši zildžića, pa lanina raja iz SDP, pa tu je i novinarska sekcija iz SBB naša je to budućnost ali ne ona iz podgorice!
MarlboroGold

#28380 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by MarlboroGold »

To ni meni nikad neće biti jasno.
zrakomlat

#28381 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by zrakomlat »

Kae, al ne razumiješ ti to. Isto kažu i huligani koji na utakmice dolaze radi belaja, isto kažu i hablećine sa svakodnevnim stilom vožnje u obliku prestizanj na punoj, u krivini, vozeći debelo preko dozvoljenog, trkajući se, ugrožavajući druge itd itd. Svaka debilana ima opravdanje od ljubitelja u obliku nisi u pravu, ti ne razumiješ tu ljubav, prema tome nečemu.
dobar osjecaj

#28382 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dobar osjecaj »

Ne kontam kako ljudi mogu drugim ljudima preporučiti nešto što se njima nije svidjelo.
Konkretno, bila sam s društvom u nekom smještaju van BiH. Na fotkama je izgledao prelijepo i imao je visoke ocjene.
U stvarnosti je smrdio na kiseli kupus. Nije kvalitetno očišćen decenijama. Ustajalost je vrištala iz svega. Bio je izvrsnoj lokaciji ali do samog stana se penjalo tri sprata uz najstravičnije spiralne stepenice.
Danas jedna od prijateljica koja je boravila u tom groznom stanu s nama i kojoj je bilo najteže penjati se uz te stepenice preporučuje stan nekim ljudima koji će tamo putovati. Na moje pitanje kako im može preporučiti nešto što je prvoj njoj bilo užasna patnja, odgovara "biće im lijepo".
Eto ne kontam, mene bi bilo stid da ikome preporučim nešto što meni prvoj u bilo kom segmetnu nije ok.
Nadzorna_ploca

#28383 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Nadzorna_ploca »

Ocito im nije prijateljica kao tebi. :D
MarlboroGold

#28384 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by MarlboroGold »

To nisu prijatelji... možda se nekad slično desi u šegi, ali rijetkost.
pizarro

#28385 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by pizarro »

nazalost, popularno je biti dvolican.
vjeshalica

#28386 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vjeshalica »

Vucaranje djece svugdje
Dosla.da se osisa metnula dijete da skace po salonu....
Otisla u supermarket skace dijete po vitrinama i regalima prevrce oko sebe.....
Otisli kod majstora da auto poprave djete skace oko dizalice a auto visi u vazduhu.....
Otisli u restoran djeca skacu po stolovima.....

Seljakluku kraja nema
Cherry-Cherry

#28387 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Cherry-Cherry »

Da su djeca vaspitana, ne bi smetala, nego sve raspušteno, pušteno s lanca.
moonca

#28388 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

Nije seljakljuk- roditelji oguglaju-- donekle razumijem, a i oni samo bili takvi.
Vidjam ja i jako odgojenu djecu i roditelje kako ih ' sredjuju ' i na javnim mjestima.(vecinom Azijati) :thumbup:
mali_balon

#28389 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mali_balon »

Nije seljakluk nego bezobrzluk......ja sam sam na svijetu i jebe mi se za okolinu....
Neki dan na ulazu i granap hamsa na sred vrata stavlja djetetu kapu, kaze joj cojk haj pozuri skloni se u stranu, jaze hamasa sta me briga nek se malo strpe.....jer to se nije moglo pirje ulaza unutra negdje uraditi.....kontam da joj kazem sta....kontam 1000jezika ce iz nje...valjda se onda svadjat sa cojkom....ja sa djetetom......reko svojoj maloj vidis sine tipican primjer brezulje, ovako ne valja....pita curica tata sta je brezulja reko krava sine.....
Eto ona jedina ima djete, niko nikad nije imao dijete nit ce imati...i sta ocekivati od tog dzetica nakon 30godina....
To je ono jebe mi se za okolinu....sto bi reJs emeritus rekao KOME BA MI DA SE PRILAGODJAVAMO
glitch

#28390 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by glitch »

moonca wrote: 25/02/2020 17:05 Nije seljakljuk- roditelji oguglaju-- donekle razumijem, a i oni samo bili takvi.
Vidjam ja i jako odgojenu djecu i roditelje kako ih ' sredjuju ' i na javnim mjestima.(vecinom Azijati) :thumbup:
jeste seljakluk je
ja kad sam bio mali nije mi na um padalo da skacem vristim i obaram stvari
u bilo kojem soping centru sad je normala da raditelji setkaju a djeca ko stoka
kolko sam samo puta gledo da uzimaju cokolade i il ih na mjestu ostavaraju i bacaju omote ili ih bacaju po podu
a gospoda nista ,radnicima nezgodno samo prevrcu ocima
sada je fazon kao jao imam ja preca posla i problema svojih nego da pazim na svoju djecu
moonca

#28391 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

glitch wrote: 25/02/2020 17:25
moonca wrote: 25/02/2020 17:05 Nije seljakljuk- roditelji oguglaju-- donekle razumijem, a i oni samo bili takvi.
jeste seljakluk je
ja kad sam bio mali nije mi na um padalo da skacem vristim i obaram stvari
u bilo kojem soping centru sad je normala da raditelji setkaju a djeca ko stoka
kolko sam samo puta gledo da uzimaju cokolade i il ih na mjestu ostavaraju i bacaju omote ili ih bacaju po podu
a gospoda nista ,radnicima nezgodno samo prevrcu ocima
sada je fazon kao jao imam ja preca posla i problema svojih nego da pazim na svoju djecu
U jednoj prodavnici su dali kutak sa djabnim vocem, vodom u boci- eto, to je kao neki fol- dodju mame(mali broj vjerujem) s djecom -pokupe voce i nista ne kupe.... :-D

..i meni dolaze roditelji s djecom- imam kesu cokoladica- i dijelim .. malo se smire.. :lol:
vjeshalica

#28392 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vjeshalica »

U moj vakt nije se smjelo prici stolu kad gosti dodju a kamoli da skacem po nekome na javnom mjestu
Znao se red gdje se more a gdje ne sa djecom
I kad se islo bila je mjera da se ne bi dobila sljaga
Prema tome...danasnji wanna be umisljeni roditelji i razmazena derladarija nista drugo
dobar osjecaj

#28393 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dobar osjecaj »

Vjesalice povescu te kod poznanice. Njeno dijete ne samo da prilazi stolu kad su gosti tu nego i vraca iz usta zagrizeno voce usred npr. zdjele pune tresanja. Nekaaa ga, maaali je, staaa faaaliii ljubi ga majka.
moonca

#28394 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

hm , danasnji roditelji su djeca - vase generacije- sta se desilo---
Vjerujm da to ima veze sa tom disciplinom, s kojom se nisu slagali--sada svojoj djeci daju slobodu da sami odlucuju.

.Nista cudno nije da dijete od 4 godine, dolazi u Starbucks npr- i roditelji ga bodre da sam naruci sta hoce- traje to :zoka: :-) opet mislim , nije ni to lose --
vjeshalica

#28395 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vjeshalica »

dobar osjecaj wrote: 25/02/2020 17:47 Vjesalice povescu te kod poznanice. Njeno dijete ne samo da prilazi stolu kad su gosti tu nego i vraca iz usta zagrizeno voce usred npr. zdjele pune tresanja. Nekaaa ga, maaali je, staaa faaaliii ljubi ga majka.
Hahha nemoj boga ti
Dosta mi je porodicnih izleta po trznim centrima vikendom kad matere i babe uveseljavaju djecu izlaskom
Roditelji moraju postaviti granicu u ponasanju ali kako kad su i sami nekulturni i nevaspitani
Logicno da prenose na svoju djecu zaostalost u vaspitanju
vjeshalica

#28396 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vjeshalica »

moonca wrote: 25/02/2020 17:50 hm , danasnji roditelji su djeca - vase generacije- sta se desilo---
Vjerujm da to ima veze sa tom disciplinom, s kojom se nisu slagali--sada svojoj djeci daju slobodu da sami odlucuju.

.Nista cudno nije da dijete od 4 godine, dolazi u Starbucks npr- i roditelji ga bodre da sam naruci sta hoce- traje to :zoka: :-) opet mislim , nije ni to lose --
Ne znam sta treba elaborirati disciplinu u slucaju izlaska do frizerskog salona gdje ti 2 razmazena derista skacu oko stolice i fataju se makaza?
Ili skakanje djece po trznom centru i obaranje artikala?
Disciplina je bitna ali ona razumna a ne nerazumna koja vodi u krajnost i na kraju u devijantno ponasanje razmazene derladarije
Russki

#28397 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Russki »

Ja kad sam bio mali i mater me negdje povede jer me nema ko cuvati, pocnem se glupirati, pa samo odjednom sjevne backhand preko usta, samo osjetis nesto toplo kako curi. Nije mi padalo napamet vise da se majmunisem. Znalo se tko je glavni.

Sad je sve normalno.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#28398 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Entropio »

Russki wrote: 25/02/2020 19:43 Ja kad sam bio mali i mater me negdje povede jer me nema ko cuvati, pocnem se glupirati, pa samo odjednom sjevne backhand preko usta, samo osjetis nesto toplo kako curi. Nije mi padalo napamet vise da se majmunisem. Znalo se tko je glavni.

Sad je sve normalno.
:lol:
glitch

#28399 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by glitch »

Russki wrote: 25/02/2020 19:43 Ja kad sam bio mali i mater me negdje povede jer me nema ko cuvati, pocnem se glupirati, pa samo odjednom sjevne backhand preko usta, samo osjetis nesto toplo kako curi. Nije mi padalo napamet vise da se majmunisem. Znalo se tko je glavni.

Sad je sve normalno.
cuvena vaspitno-popravna 8-)
sinuhe

#28400 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sinuhe »

Morao sam guglati - Sta je litija?
litija • ženski rod Molitva uoči nedelje i praznika, na večernju, sa osvećenjem hlebova;
Povorka vernih sa sveštenstvom i crkvenim barjacima, kao manifestacija pobožnosti, o velikim praznicima (o crkvenom slavi, Bogojavljenju, Uskrsu, Spasovdanu i dr.);
Povorka (kao pod 2.) kao naročito molepstvije za prestanak kiše, suše, rata, kakve zarazne bolesti itd. (grč.)
Post Reply