Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- pici
-
itekako
#878 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Državljanin Italije pozitivan je na novi koronavirus nakon što se sastao s prijateljem koji se nedavno vratio iz Kine, saopćila je vlada sjeverne regije Lombardije u petak.
Ovo je prvi slučaj lokalnog širenja potencijalno smrtonosne bolesti u Italiji, prenose mediji.
Novinska agencija ANSA javila je da su još dvije osobe, uključujući suprugu tog pacijenta, bile pozitivne na Covid-19. Lokalne vlasti nisu odmah potvrdile ovu informaciju.
- Bluemore
- GAU8
#880 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
https://www.youtube.com/watch?v=CXAjUggad5c
Stanje u Juznoj Koreji.
Ali poslije Koreje od trenutka 2:25 ide snimak iz Ukrajine... urnebesno

Stanje u Juznoj Koreji.
Ali poslije Koreje od trenutka 2:25 ide snimak iz Ukrajine... urnebesno
- pici
#881 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
! / Krizni štab KS: Zbog virusa COVID-19 pod nadzorom tri osobe u Sarajevu
jadi moji predjte na drugoga... dze drzat te zarazene i da ih ima... u BBI il SCCu... dze 200 000 maraka za opremanje izolacije od virusa na kosevu... ona gore žguba samo rusi po kosevu nista ne gradi...
-
biscanka2
#882 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Ko ide u Italiju nije zgoreg da se malo bolje pripazi.
https://www.biscani.net/sesnaest-osoba- ... dnom-danu/
https://www.biscani.net/sesnaest-osoba- ... dnom-danu/
- pici
#883 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
SVJEDOČANSTVO IZ KINE
PREBOLIO SAM KORONAVIRUS Šokantna priča jednog od prvih zaraženih: 'Slavili smo Novu godinu kad me odjednom preplavila čudna toplina...'
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... /10004521/
Xiaou su ondje davali intravenoznu terapiju, antivirusne lijekove i tradicionalnu kinesku medicinu, a 4. veljače dobio je potvrdu onoga čega se dugo i najviše bojao - zarazio se koronavirusom.
U bolnicu je iz dana u dan stizalo sve više oboljelih.
- Uvjeti su bili loši. Nisam se kupao više od 20 dana, nisam imao ni ručnike, a na hrani se osjećao miris dezinfekcijskih sredstava od čega mi je stalno bilo mučno - požalio se 27-godišnjak u ispovijesti za AFP.
A kao da mu bolest sama po sebi nije bila dovoljna, nesretni Xiao u gradu svoga prijatelja postao je i predmet groznih glasina.
- Ljudi su pričali da sam postao mutant, da sam umro, da sam već kremiran, da sam namjerno došao u grad kako bih zarazio druge... Psihički sam bio jako loše, pritisak je bio nemoguć - rekao je mladić.
vrag odnio salu...

- insaneinthebrain
#884 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
novi nacin lijecenja iz ukrajine. kamenom ga mehmede
&list=WL&index=18
&list=WL&index=18
- seoBIH
#885 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Daj one postove kada ste pisali nema vakcine ni za 18 mjeseci...
https://www.reuters.com/article/us-chin ... SKBN20F0BM
Sta je ovdje cudno? Zabranjeno je izlaziti bez maski na ulicu. Kako ce provoditi zakon i kaznjavati one koji se ne pridzavaju nije bas na nama da diskutujemo
- pici
#886 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
ko je pisao da nece biti vakcine... seljobih nadzidera post... ma ove brez maski kundakom odmaH utuČ na licu mjesta...seoBIH wrote: ↑22/02/2020 15:06Daj one postove kada ste pisali nema vakcine ni za 18 mjeseci...
https://www.reuters.com/article/us-chin ... SKBN20F0BM
Sta je ovdje cudno? Zabranjeno je izlaziti bez maski na ulicu. Kako ce provoditi zakon i kaznjavati one koji se ne pridzavaju nije bas na nama da diskutujemoAkcija trazi reakciju.
- Bluemore
#887 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Ja sranja u Ruandi...
Pratim
Pratim
- Hajlac
#888 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Panel strucnjaka na temu...
-
MUNAFIK
#889 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
I koliko se ljudi izljecilo do sada?
Svi uglavnom pricaju o broju zarazenih i broju umrlih sta je sa ostalima, jer stekao se dojam u javnosti kao zarazis se i cekas da umres i to je to...
Koliko je ovih sto je umrlo starije od 60 godina?
Koliko je od svih umrlih imalo vec zdravstvene probleme i odredjene bolesti pluca i druga ozbilja stanja?
Svi uglavnom pricaju o broju zarazenih i broju umrlih sta je sa ostalima, jer stekao se dojam u javnosti kao zarazis se i cekas da umres i to je to...
Koliko je ovih sto je umrlo starije od 60 godina?
Koliko je od svih umrlih imalo vec zdravstvene probleme i odredjene bolesti pluca i druga ozbilja stanja?
- pici
#890 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Italija potpuno blokira gradove s koronavirusom, okružit će ih policija i vojska
Hina
NAKON što je naglo porastao broj ljudi zaraženih koronavirusom, talijanska vlada odlučila je blokirati pristup gradovima i općinama u kojima ima najviše zaraženih u regijama Lombardiji i Venetu.
Tako će se u svojevrsnoj izolaciji naći deset gradova i općina u Lombardiji, gdje živi 50.000 ljudi, te gradić Vo' s 3000 stanovnika u regiji Veneto.
"Želimo izolirati zarazu koliko je god to moguće unutar određenog područja", izjavio je ministar zdravstva Roberto Speranza nakon hitnog sastanka vladina kabineta koji je održan u subotu u Rimu.
Kako piše Corriere Della Sera, oni koji se ne budu pridržavali pravila bit će uhićeni. Do 1.3. je zatvoreno i Sveučilište u Trstu.
U Rijeci je karneval, došla je gomila ljudi iz Italije
Karneval u vrijeme dok se Italijom širi koronavirus
Riječki karneval se događa dok se Italijom širi koronavirus, zbog čega je više gradova na sjeveru zemlje u potpunosti blokirano. U Italiji su tako gradovi u karanteni, zatvaraju se dućani, škole i kafići, a odgođeno je i više utakmica talijanskog nogometnog prvenstva. U Italiji je epidemija buknula tek zadnjih dana pa je pitanje koliko ljudi je zaraženo, a da toga nisu ni svjesni.
mirno spavajte korona je sve blize... dze su oni skeptik strucnjaci da objasne zasto se hapsi i zatvara u karanten ako je virus bezazleniji od gripe...

ja nakupovo vreca krompira, ulja, secera, konzervi, brasna, pilava, konzrvi za mace...
- karanana
#891 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
je li istina da se u nekim zemljama virus pojavio kod ljudi koji nisu imali dodir/vezu sa od ranije zarazenim i onim koji su putovali i dosli iz kriticnih podrucja?
- MedicinskiBrat
#892 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Ja sam siguran da je to obična gripa, nego šuplje bacaju svjetskoj sirotinji da se zabave malo s tim. 100% siguran. Komplikacije se dobiju i od obične gripe kao i od ove izmišljene bolesti, a ustvari gripe. Šupljak pravi. Opušteno raja ba!
- karanana
#893 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
ali kao da se lakse prenese. ili je samo tako predstavljeno a nije nista lakse od gripe?MedicinskiBrat wrote: ↑23/02/2020 18:40 Ja sam siguran da je to obična gripa, nego šuplje bacaju svjetskoj sirotinji da se zabave malo s tim. 100% siguran. Komplikacije se dobiju i od obične gripe kao i od ove izmišljene bolesti, a ustvari gripe. Šupljak pravi. Opušteno raja ba!
-
freelancerBIH
#894 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Samo savjet za one koji su nanjeravali putovat izvan BiH: odgodite sve aktivnosti bar za 5-6 sedmica dok se ovo ne smiri, i ne putujte nigdje, jer ako se kod nas pojavi, nastat ce opsta katastrofa

- MedicinskiBrat
#895 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Buraz moj to je sve napuhano od strane medija, kojim ili čijim dobitkom to će se saznat ubrzo. A 60% je zbog prodaje lijekova i sranja koji uništavaju zdravlje. Posebno ti antibiotik uništi zdravlje. Od gripe je umrlo do sad preko 70 hiljada ljudi, za dva mjeseca 70 hiljada zamisli. Ja sam neki dan bolestan bio, kašljao, imao temperaturu. Limun, med, cimet pomiješaš svako jutro i no sikiriki. Paracetamol jok, samo obloge od rakije i lijek zagarantovan. Kakvo cijepljenje od gripe.. Počinje i toplije vrijeme, bolesti će biti umanjene kao i prehlade.karanana wrote: ↑23/02/2020 18:42ali kao da se lakse prenese. ili je samo tako predstavljeno a nije nista lakse od gripe?MedicinskiBrat wrote: ↑23/02/2020 18:40 Ja sam siguran da je to obična gripa, nego šuplje bacaju svjetskoj sirotinji da se zabave malo s tim. 100% siguran. Komplikacije se dobiju i od obične gripe kao i od ove izmišljene bolesti, a ustvari gripe. Šupljak pravi. Opušteno raja ba!
- Sanjarko
#896 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Bas na ovom prelazu kad je cas hladno, cas toplo ce biti vise prehlada, gripa pa i ovoga mozda. Ja kako znam bas na prelazu sto se tice vremena je uvijek ovako, ali to je moj subjektivni dojam, mozda grijesim.
Citam maloprije kako dosta imaju oboljeli od ovoga komplikacije neke, nisam zapamtio koje.
Citam maloprije kako dosta imaju oboljeli od ovoga komplikacije neke, nisam zapamtio koje.
Last edited by Sanjarko on 23/02/2020 19:00, edited 1 time in total.
- MedicinskiBrat
#897 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Iste komplikacije kao kod gripe, potpuno iste. Simptomi isti.Sanjarko wrote: ↑23/02/2020 18:58 Bas na ovom prelazu kad je cas hladno, cas toplo ce biti vise prehlada, gripa pa i ovoga mozda. Ja kako znam bas na prelazu sto se tice vremena je uvijek ovako, ali to je moj subjektivni dojam, mozda grijesim.
Citam maloprije kako dosta imaju oboljeli od ovoga komplikacije neke nisam zapamtio koje.
- pizarro
#898 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
trebaju bayeru pare zbog glifozataMedicinskiBrat wrote: ↑23/02/2020 18:47Buraz moj to je sve napuhano od strane medija, kojim ili čijim dobitkom to će se saznat ubrzo. A 60% je zbog prodaje lijekova i sranja koji uništavaju zdravlje. Posebno ti antibiotik uništi zdravlje. Od gripe je umrlo do sad preko 70 hiljada ljudi, za dva mjeseca 70 hiljada zamisli. Ja sam neki dan bolestan bio, kašljao, imao temperaturu. Limun, med, cimet pomiješaš svako jutro i no sikiriki. Paracetamol jok, samo obloge od rakije i lijek zagarantovan. Kakvo cijepljenje od gripe.. Počinje i toplije vrijeme, bolesti će biti umanjene kao i prehlade.karanana wrote: ↑23/02/2020 18:42ali kao da se lakse prenese. ili je samo tako predstavljeno a nije nista lakse od gripe?MedicinskiBrat wrote: ↑23/02/2020 18:40 Ja sam siguran da je to obična gripa, nego šuplje bacaju svjetskoj sirotinji da se zabave malo s tim. 100% siguran. Komplikacije se dobiju i od obične gripe kao i od ove izmišljene bolesti, a ustvari gripe. Šupljak pravi. Opušteno raja ba!![]()
- MedicinskiBrat
#899 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Hahahaha treba, nadam se da neko dijeli mišljenje sa mnom. Mislim većina.pizarro wrote: ↑23/02/2020 19:05trebaju bayeru pare zbog glifozataMedicinskiBrat wrote: ↑23/02/2020 18:47Buraz moj to je sve napuhano od strane medija, kojim ili čijim dobitkom to će se saznat ubrzo. A 60% je zbog prodaje lijekova i sranja koji uništavaju zdravlje. Posebno ti antibiotik uništi zdravlje. Od gripe je umrlo do sad preko 70 hiljada ljudi, za dva mjeseca 70 hiljada zamisli. Ja sam neki dan bolestan bio, kašljao, imao temperaturu. Limun, med, cimet pomiješaš svako jutro i no sikiriki. Paracetamol jok, samo obloge od rakije i lijek zagarantovan. Kakvo cijepljenje od gripe.. Počinje i toplije vrijeme, bolesti će biti umanjene kao i prehlade.![]()
![]()
-
freelancerBIH
#900 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
U Italiji je bilo spomena da se pojavio bez nekih posebnih veza sa Kinom... Mada jos uvijek nisu 100% tacne i potvrdjene informacije. Vjerovatno cemo sutra saznat..
Italija do sada sa najvecim brojem oboljelih u Evropi sa 155 trenutno. Nije bezazleno nimalo