ma hajde čuj, jezik, još ti daju godinu dana da učiš jezik a teško ga naučit u P.M.
upamti ovo ti i takvi kao ti, za godinu dana počevši od 1 marta će iz ove države da ode najmanje 300 000 bošnjaka a nijedan se vratit neće.
ma hajde čuj, jezik, još ti daju godinu dana da učiš jezik a teško ga naučit u P.M.
U suštini institucije koje bi trebale reagovati su pod direktnim patronatom tih politika. Uvijek je lakše nešto razvaljivati nego graditi. Primjer je Brexit. Ljudi otvoreno priznali da su lagali o razlozima Brexita ali eto desio se. Bošnjaci imaju samo jednu opciju a to je čekanje, ne trebaju *urcom mrdnuti. Srbi da nisu napravili genocid i najstrašnije zločine još 1995. godine bi postali nezavisni. Jedina opcija im je da pokušaju ponovo silom ili da sjede i čame zajedno sa Bošnjacima i Hrvatima u istom čamcu na sred okeana zvanog Dejton. Treće opcije ja ne vidim.Abate Fetel wrote: ↑22/02/2020 09:22ništa jer je sve u talu i sve dogovoreno, 3 mafije se nadjebaju koja ima veći hašim.
ako kojim slučajem i iskoči neka nadobudna i neupućena budala brzo ga spuste pod zemlju, jedino šta radit je napustit ovo ZLO.
KAO ŠTO ĆE I 99% naroda nakon 1 marta.
Abate Fetel wrote: ↑22/02/2020 10:07ma hajde čuj, jezik, još ti daju godinu dana da učiš jezik a teško ga naučit u P.M.
upamti ovo ti i takvi kao ti, za godinu dana počevši od 1 marta će iz ove države da ode najmanje 300 000 bošnjaka a nijedan se vratit neće.
Podrska miletu da proglasi Nelsona za personu non grataprljavi Hare wrote: ↑22/02/2020 10:06
Prvo ono troje stranih sudija radi superbrze relaksacije odnosa,onda lagano ostale strance redom.Među prvim Nelsona jer je
prijetio Guardianu.![]()
![]()
![]()
Majstore, čekam i ja termin u ambasadi, po starom sistemu, imam jos pola godine do istog, ali 99% ću se zahvaliti svadbama i ostati ovdje. Moj najbolji drug, magistar prava, otišao prije godinu dana u svabiju, vraća se u BiH. Njegova dva cimera, nemaju para da prekrpe mjesec, jer ženi i djeci odozgo pošalju nesto kesa, pa im moj drug da što eura da prekrpe do plate.Abate Fetel wrote: ↑22/02/2020 10:07ma hajde čuj, jezik, još ti daju godinu dana da učiš jezik a teško ga naučit u P.M.
vidim ja mnoge opcije, samo nijedna ne ide u korist običnog čovjeka, ogadili su ime BiH.
meni je poraz ko čovjeku da djeca RVI, boraca, poginulih boraca itd uzimaju pasoše i žele da idu iz zemlje gdje su im očevi ostavili kosti i djelove tjela, a sve zbog političke izdajničke bande otjelovljene u strankama.ibizza wrote: ↑22/02/2020 10:17
Majstore, čekam i ja termin u ambasadi, po starom sistemu, imam jos pola godine do istog, ali 99% ću se zahvaliti svadbama i ostati ovdje. Moj najbolji drug, magistar prava, otišao prije godinu dana u svabiju, vraća se u BiH. Njegova dva cimera, nemaju para da prekrpe mjesec, jer ženi i djeci odozgo pošalju nesto kesa, pa im moj drug da što eura da prekrpe do plate.
Moja kolegica sa posla, otišla u Stuttgartu prije dvije godine, radi i gore top posao, ali se vraća, nostalgija.
Vjeruj da ima dosta svijeta koji će se vratiti, kad tad.
A kad stranci odu e onda je samo nebo granica. Cvijka ima spreman naredni ciklus investicija ali preduvjet je tjeranje stranaca u pm. A također se čeka sljedeća Trumpova dolazeća administracija, gdje će Nelsona zamjeniti izvjesni Obrad.prljavi Hare wrote: ↑22/02/2020 10:06
Prvo ono troje stranih sudija radi superbrze relaksacije odnosa,onda lagano ostale strance redom.Među prvim Nelsona jer je
prijetio Guardianu.![]()
![]()
![]()
zajebaje...
na sta spade "kuca petrovica" i "kuca pavelica"Abate Fetel wrote: ↑22/02/2020 10:07
hrvatima su otvorene granice imaju bezvizni režim, bošnjacima i srbima nije, tek sad nakon 1 marta imaju pa skoro iste uslove, ne samo da će biti EGZODUS nego takva bježanija da za godinu dana neće niko ostat, dotad uživajte u kratkoj pameti!
E ybg...Abate Fetel wrote: ↑22/02/2020 10:37hrvatima su otvorene granice imaju bezvizni režim, bošnjacima i srbima nije, tek sad nakon 1 marta imaju pa skoro iste uslove, ne samo da će biti EGZODUS nego takva bježanija da za godinu dana neće niko ostat, dotad uživajte u kratkoj pameti!
zašto bi go uhljub išao i odlazio bilo gdje kad ima leglo u državnom budžetu, takvi se ovde i koprcaju misleći kako oni nigdje neće da idu jer im je dobro, jest vam dobro ali ostalima nije i ja pišem upravo za takve.ostaćete vi uhljubi i neka vas, zaslužili ste!