CRNA GORA

Locked
rajv0sa

#2851 Re: CRNA GORA

Post by rajv0sa »

Image

konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2852 Re: CRNA GORA

Post by konektovan »

Kikibombona wrote: 22/02/2020 00:56
muha_sa wrote: 21/02/2020 22:42
Senad nazalost totalno nedorastao Milu Djukanovicu koji je fantastican govornik.

Mi nazalost nemamo ovakve novinare...

https://m.dw.com/en/serbian-pm-ana-brna ... v-46299156
Dok sam vozio prema gradu, slusao sam ga na radio prenosu, i mogu slobodno reci da je najveci govornik od svih predsjednika u okruzenju, odnosno politicara. A ima, mora se priznati i taj drzavnicki stav, nekako totalno kontra svih balkanskih politicara. Senad je uradio intervju bas mlako,.....
Kikibombona

#2853 Re: CRNA GORA

Post by Kikibombona »

konektovan wrote: 22/02/2020 02:14Dok sam vozio prema gradu, slusao sam ga na radio prenosu, i mogu slobodno reci da je najveci govornik od svih predsjednika u okruzenju, odnosno politicara. A ima, mora se priznati i taj drzavnicki stav, nekako totalno kontra svih balkanskih politicara. Senad je uradio intervju bas mlako,.....
Slazem se.

Nenad Canak je isto prejak. Plenkovic kod Hrvata je odlican. Kod nas je Haris Silajdzic bio jak govornik, imao drzavnicki gard, ali je vukao lose poteze.
muha_sa

#2854 Re: CRNA GORA

Post by muha_sa »

https://antenam.net/index.php/stav/1494 ... 0Gic0134ig

Republika Srpska Crna Gora
21.02.2020 07:00 > 08:50 | Postavio/la: Antena M

Za Antenu M piše: Dragan Bursać

I danas svakom onom ko urinira grafitno ili ideološki preko Crne Gore sprejom ili oratorskim kanonadama i ko se bori za srBsku Crnu Goru, treba reći, ovo nije srBska no je građanska Crna Gora, budalo!

A što da ne?

Nekako slično je zavapila kćerka ratnog zločinca Radovana Karadžića, Sonja Karadžić-Jovičević, doduše drugim povodom, kada je ovoh dana rekla zašto se Istočno Sarajevo ne bi zvalo "Sarajevo Republike Srpske"? U ovoj rečenici ja valjda sadržana sva semantika, ali bogme i ideologija srpske "duhovne" i političke misli u zadnja dva vijeka namjanje.

Nije Srbija, no pošta budalo

Gdje su Srbi, to ne samo da je ekskluzivno srpksa zemlja, to ne samo da su ekskluzivne srpske svetinje, nego ima da bude i da se zove "srpsko", ovo ili ono. Naravski, sama nam u pamet dolazi ona grafit-zajebancija na sarajeskoj pošti uoči rata, kada je srBski naci-mladac napisao - ovo je Srbija, a dobri Sarajlija mu kontragrafitom odgovorio, ovo je pošta budalo!

Jednako tako i danas svakom onom ko urinira grafitno ili ideološki preko Crne Gore sprejom ili skribomanskim ili oratorskim kanonadama i ko se bori za srBsku Crnu Goru, treba reći, ovo nije srBska no je građanska Crna Gora, budalo!

A budala, preciznije, da se niko ne uvrijedi, političkih idiota ima na tone.

Idiotluk na kub

Evo, friške banjalučke verzije srbovanja ili poziva na srbovanje po Crnoj Gori:

"Samo Banja Luka ćuti i sjedi. Zar braća ne zaslužuju našu podršku? Zar najzapadnija srpska prestonica ima pravo da bude pasivni posmatrač"

Najjednostavniji je zaključiti kako je ovo napisao kakav Dodikov jastreb ili Milorad Dodik lično, ne bi li po sistemu-muko moja prijeđi na drugoga, skrenuo temu sa katastrofale ekonomske i političke situacije u kojoj se utapa Republika Srpska. Ali nije.

Ovo što ste pročitali navedeno je u otvorenom pismu opozicionog zastupnika u Narodnoj Skupštini RS Draška Stanivukovića, koje je uputio vladiki banjalučkom Jefremu povodom dešavanja u Crnoj Gori nakon što je donesen Zakon o slobodi vjeroispovjesti.

To opozicionar, samo jedan u nizu pristaje biti Dodikovim korisnim idiotom u pokušaju destabilizacije Crne Gore. A taj Stanivuković, ljubitelj lika i djela četničkog, krvi se sa prvompomenutom Sonjom Karadžić, oko toga ko više, jače i bolje atakuje na Crnu Goru. Za skupštinskom govornicom histerični mladac Stanivuković veli kako je napad litijama na Crnu Goru, baš njegov patent i kako je njegov (PDP) krunski udarni tim za rušenje vlasti. U drugoj zemlji (sic!). Sonja Karadžić, također opozicionarka kaže da to Stanivuković mođe okačiti mačku o rep jer, njen SDS, Bože moj, odaaavno radi na podrivanji ustavno-pravnog poretka sekularne Crne Gore. (Sic!) (Sic!)

Ovakvu olimpijadu četnikovanja, nije nikako mogao izbjeći ni SNSD-ov, dakle Dodikov skupštinski jastrebčić Srđan Mazalica, koji je svima napomenuo kako Banjaluka, eeehej, odavno litija i molebaniše. Što je, na žalost i istina.

Hoću vam reći kako u otvorenom prvenstvu korisnih idiota, svako ima svog konja za trku, ili idiota za gluposti. Ali se hijerarhija i u ovom sportu mora poštivati.

I kao što je Aleksandar Vučić odabrao Milorada Dodika da mu bude korisni politički idiot i neka vrsta eksperimentalnog probnog balona, kojim će provjeravati kako i koliko može napadati nekadašnje "drugo oko u glavi", jednako tako ni Dodik nije od po pameti, pa je vješto jadnoj i čemernoj opoziciji u RS-u predao štafetu korisnoće idiotske i još ih podučio kako da se hvale istom i kako da srbuju na daljinu glede Crne Gore.

Ideološka talibanija Banjaluka

U tom i takvom stanju, Banjaluka danas zaista ideološki izgleda kao da je u nekoj 1720, a ne u 2020. godini.

Autor ovih redova, kao ponosni potpisnik Apela 88 u kojem se poziva na zaštitu ustavno-pravnog poretka sekularne i nezavisne zemlje, može reći da se život u Banjaluci, kroz prizmu zdravog razuma ali i poštivanja crnogorskog antifašizma, sekulartizma i građanske države sveo na opasan eksperiment preživljavanja. Jer, kako drugačije objasniti, do li pukim preživljavanjem, svkodnevno promatranje zilotskih litija, potpisivanja kojekavih proratnih peticija, molebanskih desanata na crnogorsku granicu do li preživljavanjem pukim biloškim.

Da budem posve jasan, Republika Srpska toliko je daleko otišla u srbovanju i svojim antilcivilizacijskim zahtjevima da se Crna Gora na ovaj ili onaj način slomi, da to više niko i ne krije. Jedno je jasno, ako ovo ZLO ne bude zaustavljeno, neći će se nekoliko srBsko-istetoviranih mladaca, koji će nekako s proljeća biti spremni operativno djelovati, šta god to bude značilo.

A da sve začini nakaradnu situaciju i da ipak zapiša teritoriju svog pašaluka, pobrinuo se Milorad Dodik, koji će umjesto da primi Milu Đukanovića kao predsjednika suverene susjedne zemlje potengnuti vitalni nacionalini interes srpskog naroda u Sarajevu i, o apsurda, u Skupštini RS-a, koja nikakave veze sa tim nema, odlučivati o Đukanovićevoj posjeti.

Ovu bruku nema ko niti da opravda, niti da objasni, niti da sa sapere. A kako bi i saprao, kad su Crnogorci odavno anatemisani u RS-u, kad su oni tek Montenegrini, Milogorci, neka niža bića, niža ali posrbljenja bića, koja treba privesti "zdravom razumu" tj. srBstvu ili uraditi nešto kreativnije.

Sreća i Bog pa je Crna Gora u NATO paktu, jer treba se sjetiti, nije davno bilo da su Bošnjaci li kako su ih četnici zvali islamizirana braća doživjela genocid, jer se nisu posrbila. A to je ono "kreativnije", kako se izražavaju današnji jastrebovi srBstva.

Sve za stvaranje države, čije će ime odgovarati naslovu teksta!
trocadero

#2855 Re: CRNA GORA

Post by trocadero »

AFERIM MERSO! :thumbup:

https://volimpodgoricu.me/2020/02/21/me ... -i-ne-dam/

Kao musliman, kao tolerantna osoba, kao vjernik i kao čovjek sam bio i ići ću na litije. Zajedno sa svojim prijateljima i kumovima. Nemoj ko da je pomislio da se dodvoravam nekome ili da sam se posrbio. Svoje čuvam! Ali tuđe itekako poštujem i ne dam!“, napisao je Merso Mehović uz postavljenu fotografiju sa molitvenog hoda
statixx

#2856 Re: CRNA GORA

Post by statixx »

Da nam je jedan drzavnik kao Djukanovic, oprostio bih mu sav kriminal. :mrgreen:

Covjek je svjetlosnu godinu ispred nasih minderasa.
zilog

#2857 Re: CRNA GORA

Post by zilog »

muha_sa wrote: 21/02/2020 22:42
Milo objasnio mitomansku paradigmu i u Crnoj Gori, a i u BiH.
Forumski litijasi mogu samo da kmece... :mrgreen:

BTW, ima li te slike Mile i Arkana?
Kikibombona

#2858 Re: CRNA GORA

Post by Kikibombona »

statixx wrote: 22/02/2020 09:54 Da nam je jedan drzavnik kao Djukanovic, oprostio bih mu sav kriminal. :mrgreen:

Covjek je svjetlosnu godinu ispred nasih minderasa.
Kada su u pitanju drzavnicki poslovi, bitka sa Srbima, svakako je za klasu iznad bosnskih-bosnjackih politicara.

Medjutim, ekonomska situacija u Crnoj Gori nije dobra. Plate su uzasno male. 520e je prosjecna plata, to Milo sinoc kaze. To je mrvicu bolje nego kod nas u vece troskove zivota. Sve je unisteno, strasan kriminal.

...

Da se Crnogorci ne plase srpskog faktora nabili bi Milu u prkno (kao sto oni kazu). :D Veliki broj Crnogoraca ga dozivljava kao nuzno zlo.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2859 Re: CRNA GORA

Post by pici »

"Dodik je napravio nacionalnu predstavu, a ja ne želim biti dio te predstave. On neće ugroziti odnos Crne Gore i BiH. Ako me pozovu, doći ću u Srebrenicu na godišnjicu. Prisustvom ću pokazati i odati počast žrtvama genocida, Skupština Crne Gore je među prvima u svijetu usvojila Rezoluciju o genocidu, ja sam rekao da je bio genocid, ako treba i prisustvom to da potvrdim, dolazim na 25. godišnjicu", rekao je Đukanović.

ovako se to radi... :thumbup:
JThomas

#2860 Re: CRNA GORA

Post by JThomas »

četnici su garant milove vlasti. jer niko ko nije njihov neće sa njima u koaliciju, i ne mogu mu se prikazati ni kao manje zlo. od tih koji nisu milo kupi koliko mu fali i to je to.
Point.

#2861 Re: CRNA GORA

Post by Point. »

trocadero wrote: 22/02/2020 09:33 AFERIM MERSO! :thumbup:

Kao musliman, kao tolerantna osoba, kao vjernik i kao čovjek sam bio i ići ću na litije. Zajedno sa svojim prijateljima i kumovima. Nemoj ko da je pomislio da se dodvoravam nekome ili da sam se posrbio. Svoje čuvam! Ali tuđe itekako poštujem i ne dam!“, napisao je Merso Mehović uz postavljenu fotografiju sa molitvenog hoda
Da je čovjek ne bi davao podršku zlim popovima pod čijim amanetom se pravili najveći zločini od 2 svjetskog rata i genocid. Naravno Merso da si se posrbio.
dr_Evil

#2862 Re: CRNA GORA

Post by dr_Evil »

Ne znam sta zapravo dokazujes postavljajuci ove alkose. Ne znamo ko je ova osoba niti sta hoce.

Apsolutno podrzavam izjavu svoje cuvam, a tudje postujem i ne dam. Samo sto je ovaj Merso svoje sve vec dao, pa prema tome ne moze postovati tudje. I ono najvaznije ko pokusava uzeti icije? Drzava CG daje svojim gradjanima ono sto su njihovi pretci sagradili i sacuvali, a trenutno koristi druga drzava i ubire pare.

Ali vazno je da se spinuje, ko onomad risto kad su Hanka i Safet bacali srpsku nejac lavovila u pionirskoj. Mani se.
¤ jelena ¤

#2863 Re: CRNA GORA

Post by ¤ jelena ¤ »

Zašto vrijeđate i nipodaštavate ljude koji su svojim imenom, prezimenom i likom stali iza svog stava?

Sve anonimne moralne vertikale i hrabri patriJoti. :roll:

Čuj, ne zna ko je čovjek, al zna da je on sve svoje već dao, izdajnik.
dr_Evil

#2864 Re: CRNA GORA

Post by dr_Evil »

¤ jelena ¤ wrote: 22/02/2020 10:46 Zašto vrijeđate i nipodaštavate ljude koji su svojim imenom, prezimenom i likom stali iza svog stava?

Pa naravno da je svoje vec dao, SPC i Srbija su islamskoj zajednici i generalno muslimanima davno oteli sve sta su imali, i onda su u Sandzaku pored etnickog ciscenje pocinili genocid, ne u ratu, nego u miru 1924, kao sto rekoh on je svoje vec dao.

Ovaj je u rangu:

https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyy ... id=1539296

I nemam nista protiv toga da se osjeca kao srbin, svako ima pravo da bude sta hoce, niti je nesto lose u tome, ali nemoj mi ga postavljat kao primjer kako treba neko da se ponasa.

I druga stvar koju si fino preskocila, rekao sam da niko nikome nista ne otima, nego se samo vraca gradjanima, koji su to i pravili, tj njihovi pretci.
Kikibombona

#2865 Re: CRNA GORA

Post by Kikibombona »

JThomas wrote: 22/02/2020 10:27 četnici su garant milove vlasti. jer niko ko nije njihov neće sa njima u koaliciju, i ne mogu mu se prikazati ni kao manje zlo. od tih koji nisu milo kupi koliko mu fali i to je to.
Nije bas tako da nece niko.

Koliko sam shvatio Demokratski front je iskljucivo koalicija srpskih stranaka.

Pored njih tu su Demokrate Alekse Becica koje su najbrze rastuca stranka u CG. Iako je Aleksa izdanak srpskih stranaka, njegova sadasnja stranka se profilise kao gradjanska, odbija voditi identitetsku politiku. Demokrate osporavaju Milov zakon. Demokrate su izrazito anti-DPS stranka. Imas na youtube nekoliko video zapisa u kojima se stranacki funkcioneri bosnjacke nacionalnosti obrusavaju na novi zakon.

Tu je jos jedna multietnicka stranka URA, na cijem je celu Albanac i sarajevski student Dritan, ne mogu se sjetiti prezimena. I on je zestoki anti-DPS politicar i protivi se zakonu o slobodi vjeroispovjesti.

...

I pazi sad, multietnicke stranke Demokrate i URA (Albanac predjsednik) sa srpskim Demokratskim frontom cine vlast u Budvi. Nije bas da su srpske stranke usamljene i da nemaju nikakvu podrsku drugih naroda i konfesija. Srba je na popisu 28% a Milova opozicija je 45%, sto prilicno premasuje broj Srba.

...

Ako bi Demokrate i URA nastavile rasti, zajedno sa srpskim strankama imaju sansu srusiti DPS. Milo ima par procenata iznad 50% sa svojom koalicijom. Nije bas da je vlast zagarantovana.

...

Aleksa i Dritan su mladi i energicni ljudi, veoma obrazovani. Nesto kao Stanivukovic kod nas, samo sto on nije zavrsio fakultet. :D Mladoscu i agresivnoscu, nudeci nesto novo, mogu privuci veliki broj biraca. I vec privlace.

E sad, teoreticari zavjere bi rekli da su Aleksa i Dritan agenti srpskih i ruskih sluzbi. Kada je Balkan u pitanju nista ne treba iskljuciti.
Hektorijan

#2866 Re: CRNA GORA

Post by Hektorijan »

Izgleda da su neki brzo zaboravili sta je djukanovic govorio i radio devetdesetih...
¤ jelena ¤

#2867 Re: CRNA GORA

Post by ¤ jelena ¤ »

dr_Evil wrote: 22/02/2020 10:56
¤ jelena ¤ wrote: 22/02/2020 10:46 Zašto vrijeđate i nipodaštavate ljude koji su svojim imenom, prezimenom i likom stali iza svog stava?

Pa naravno da je svoje vec dao, SPC i Srbija su islamskoj zajednici i generalno muslimanima davno oteli sve sta su imali, i onda su u Sandzaku pored etnickog ciscenje pocinili genocid, ne u ratu, nego u miru 1924, kao sto rekoh on je svoje vec dao.

Ovaj je u rangu:

https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyy ... id=1539296

I nemam nista protiv toga da se osjeca kao srbin, svako ima pravo da bude sta hoce, niti je nesto lose u tome, ali nemoj mi ga postavljat kao primjer kako treba neko da se ponasa.

I druga stvar koju si fino preskocila, rekao sam da niko nikome nista ne otima, nego se samo vraca gradjanima, koji su to i pravili, tj njihovi pretci.
Čitaj pažljivo šta je Merso - pod svojim imenom, prezimenom i ispod svoje fotografije - napisao.

To što sam preskočila je tvoje lično mišljenje o Zakonu, koje u ovom slučaju, barem meni, nije relevantno.
Tvoja subjektivna procjena Zakona ima veze sa realnošću taman koliko i ovo tvoje mišljenje o Mersi.
Kako tumačiš njegovo učešće u litijama, tako tumačiš i Zakon.

Ono što je za mene jedino relevantno je stav i poruka građana Crne Gore koji su na ulicama svojih gradova.

Kraj priče.
dr_Evil

#2868 Re: CRNA GORA

Post by dr_Evil »

¤ jelena ¤ wrote: 22/02/2020 11:16
Čitaj pažljivo šta je Merso - pod svojim imenom, prezimenom i ispod svoje fotografije - napisao.

To što sam preskočila je tvoje lično mišljenje o Zakonu koje u ovom slučaju, barem meni, nije relevantno.
Tvoja subjektivna procjena Zakona ima veze sa realnošću taman koliko i ovo tvoje mišljenje o Mersi.
Kako tumačiš njegovo učešće u litijama, tako tumačiš i Zakon.

Ono što je za mene jedino relevantno je stav i poruka građana Crne Gore koji su na ulicama svojih gradova.

Kraj priče.
Jelena kraljica spina i "tolerancije". Da napisao je da je musliman, ne znaci puno, moze biti i afganistanac musliman, srbin musliman, njemac musliman, hoce to ko ne zna sta je.

Sjecam se rata kod nas, uvijek su u prvom redu da kupe Bosnjake isli upravo muslimani u HVO uniformama, da se dokazu da su vece ustase i od HOS-ovaca.

Vjerovatno bi capljina imao tu malo vise da kaze, znam da su srbi koji su ostali imali dosta neuogdnosti upravo sa takvima.

Pa dobro neka ostane da je tebi jedna veca grupica gradjana CG izasla na litije. Ja ih apsolutno podrzavam da u jednoj demokratskoj gradjanskoj drzavi kazu svoj stav. Neka i dalje mirno setaju i ne ometaju vecinu gradjana CG koji se ne slazu sa njima i pravilno tumace novi zakon.
trocadero

#2869 Re: CRNA GORA

Post by trocadero »

dr_Evil wrote: 22/02/2020 10:36

Ne znam sta zapravo dokazujes postavljajuci ove alkose. Ne znamo ko je ova osoba niti sta hoce.

Apsolutno podrzavam izjavu svoje cuvam, a tudje postujem i ne dam. Samo sto je ovaj Merso svoje sve vec dao, pa prema tome ne moze postovati tudje. I ono najvaznije ko pokusava uzeti icije? Drzava CG daje svojim gradjanima ono sto su njihovi pretci sagradili i sacuvali, a trenutno koristi druga drzava i ubire pare.

Ali vazno je da se spinuje, ko onomad risto kad su Hanka i Safet bacali srpsku nejac lavovila u pionirskoj. Mani se.
:lol:
Šta laprdaš? Čuj ne znam ko je ali znam da je alkos?
dr_Evil

#2870 Re: CRNA GORA

Post by dr_Evil »

trocadero wrote: 22/02/2020 11:27
dr_Evil wrote: 22/02/2020 10:36

:lol:
Šta laprdaš? Čuj ne znam ko je ali znam da je alkos?
Prema slici "brace Dizdarevica" (pod navodnicima jer sumnjam da su ista imali sa Dizdarima starim po faci), lako je zakljuciti sta su, zapusena kafana i piva ispred njih, eto dosli su u KUD. Ovaj drugi je kolektivna steta, ne mozemo reci da je alkos, ali po izjavi mozemo da nije Bosnjak.

Ne zato jer podrzava ltiije, nego zato sto mladja obrazovana osoba bi za sebe rekla da je Bosnjak, a ne musliman. Puschi, zato i naljepih onaj link Ammarraa, da se zna.

I fino si ostatak posta zaobisao, da se ne raspravlja o tome. Mere, mere

zilog

#2871 Re: CRNA GORA

Post by zilog »

Hektorijan wrote: 22/02/2020 11:12 Izgleda da su neki brzo zaboravili sta je djukanovic govorio i radio devetdesetih...
Izgleda da bi neki volili da smo brzo zaboravili, sta su tada, devedesetih, govorili i radili ovi sto su protiv Djukanovica...
Puno, puno gore stvari...
ElRe

#2872 Re: CRNA GORA

Post by ElRe »

Dolazak zlocinca Djukanovica u Poticare je gaženje po tijelima ubijenih Bošnjaka, najveći nivo političkog licemjerstva čime će kao da se revanšira Dodik u. Zašto nije došao u Poticare 2012?
dr_Evil

#2873 Re: CRNA GORA

Post by dr_Evil »

ElRe wrote: 22/02/2020 12:01 Dolazak zlocinca Djukanovica u Poticare je gaženje po tijelima ubijenih Bošnjaka, najveći nivo političkog licemjerstva čime će kao da se revanšira Dodik u. Zašto nije došao u Poticare 2012?
Pretjerujes, poltika je kurva nazalost, a ovakve momente treba iskoristiti. Ako bi gledali ko je sve kriv ( u ovome slucaju sto nije uradio nista osim kriminala), 50% politicara ratnih iz bosnjackog reda ne bi trebali da pustimo tamo.
¤ jelena ¤

#2874 Re: CRNA GORA

Post by ¤ jelena ¤ »

To Đukanović nikad nije bio u Srebrenici?
Blek Stena

#2875 Re: CRNA GORA

Post by Blek Stena »

Milo je klasicni manipulator i demagog i poker face retoricar sto se dobro vidi u ovom intervjuu. O novinaru i njegovom podilazenju gostu ne treba trosit rjeci. Milo je pogresno procjenio sopstveni narod i njihova vjerska osjecanja i krenuo u ovu avanturu iz koje se nece lako iskoprcat. Predvidjam raskol izmedju njega i najblizih saradnika u skoroj buducnosti.
Last edited by Blek Stena on 22/02/2020 12:49, edited 1 time in total.
Locked