Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
skoronikako
#40202 Re: Zeničani
Cekaj, dakle bravo Fuade sto u skoro cetiri godine kao gradonacelnik nisi uspio barem pokrenuti neki sistem ozivljavanja ZT?
Pravo da kazem, ne razumijem logiku :druze sudija jesam ja ubio covjeka, ali je xy ubio trojicu, a niste mu sudili. I odbijam da mi sudite dok njeg ne osudite.
Ne mogu da shvatim kako to dug Grasa opravdava politiku u Zenici koja nam vec 24 godine od rata nije u stanju osigurati kvalitetan i pouzdan javni prevoz. To sto je Gras u milosti SDA ne moze nikako biti izgovor za ZT.
Pravo da kazem, ne razumijem logiku :druze sudija jesam ja ubio covjeka, ali je xy ubio trojicu, a niste mu sudili. I odbijam da mi sudite dok njeg ne osudite.
Ne mogu da shvatim kako to dug Grasa opravdava politiku u Zenici koja nam vec 24 godine od rata nije u stanju osigurati kvalitetan i pouzdan javni prevoz. To sto je Gras u milosti SDA ne moze nikako biti izgovor za ZT.
- phillie
#40203 Re: Zeničani
Naravno da ne moze, ali se moze reci da dok je u Ze bila SDA i ZT je bio miran i mogao bi nabiti jos 20 miliona duga, ne bi bilo problema, da je SDA ostala na vlasti. Takav je slucaj sa GRAS-om.
Fudo ne da pare iz budzeta koje reketom iznudjuju "legalno" ovi iz porezne. Eto jel tebi normalno da je od svih poreskih duznika samo ZT (koliko ja znam) na tapeti i trazi im se, odnosno od grada, da isplati dugovanja? Hajd bar da su cisto iz kurtoazije prozvali i ostale duznike, ono da ne bude bas ofirno. al jok.
Ne slazem se sa Fudinom vladavinom u vecini slucajeva, ali za ovo je u pravu.
A da smo imali zadovoljavajuci javni prevoz, nadasve jeftin - brate jesmo. Bar sto se tice gradskog. Za prigradski nisam upoznat. Al im je menadzment, stranacki izabran, bio katastrofalan. Onda vjerovatno kad su nizi nivoi u firmi vidjeli sta se radi, i oni su krenuli da svako sebi vuce, pa se ZT doveo na ove grane na kojima je sad.
Al nisam htio pisati o ZT, nego da postavim ovo:
www.nkcelik.ba
Fudo ne da pare iz budzeta koje reketom iznudjuju "legalno" ovi iz porezne. Eto jel tebi normalno da je od svih poreskih duznika samo ZT (koliko ja znam) na tapeti i trazi im se, odnosno od grada, da isplati dugovanja? Hajd bar da su cisto iz kurtoazije prozvali i ostale duznike, ono da ne bude bas ofirno. al jok.
Ne slazem se sa Fudinom vladavinom u vecini slucajeva, ali za ovo je u pravu.
A da smo imali zadovoljavajuci javni prevoz, nadasve jeftin - brate jesmo. Bar sto se tice gradskog. Za prigradski nisam upoznat. Al im je menadzment, stranacki izabran, bio katastrofalan. Onda vjerovatno kad su nizi nivoi u firmi vidjeli sta se radi, i oni su krenuli da svako sebi vuce, pa se ZT doveo na ove grane na kojima je sad.
Al nisam htio pisati o ZT, nego da postavim ovo:
www.nkcelik.ba
-
smartXL
#40204 Re: Zeničani
Kako bolna nije pokušao, predlagao bezbolna rješenja ali fašiste nisu htjele. Hoće samo pare iz budžeta.
Tačno se vidi kome je bio cilj gašenje ZT.
Tačno se vidi kome je bio cilj gašenje ZT.
-
clio_dci120
#40205 Re: Zeničani
Je li mu to prijedlog hitnih intervencija sastavio diplomac "via Travnik"?
Jbt, kada skontam kakvi su bolidi zavrsili pravo u Zenici, dodje mi da povracam.
Zuban i ekipa pisali peticiju da smjene Meskica, prvog profesora koji je znanje trazio.
-
smartXL
#40206 Re: Zeničani
E taj je, koji je pametniji od svih ovih vaših, koji samo znaju reći daj pare, i to im je jedino rješenje.
Ti tvoji isto su zagovarali blokadu stanice, da bi glupani na kraju skontali (skoro mjesec i po) da su tim potezom samo nanijeli još veću štetu prvenstveno radnicima a i samoj firmi. I sad bi ko radili, upravljali stanicom. Jesul mogli cijelo vrijeme to radit? Zašto nisu?
Napomenut ću te, Sarvan je tražio prvenstveno deblokadu računa, i odmah nastavljaju voziti. Porezna deblokirala a oni nisu nastavili vozit. Zašto?
Pa tražili da se uplati dug - koji nakon deblokade računa nije imao ama baš nikakve veze.
Sad se vidi ko nema rješenje a ko je nudio. Ciljano je ovo rađeno, a pare im svakako ne treba dati, jer se može bez para iz budzeta riješit. Građani opet imaju gradski prijevoz, a cilj va je bio blokirati grad. Kad ste tu popušili, prešli ste na financijsku blokadu, al i tu ćete popušiti.
Samo kasno skontate, al tu vam se ne može pomoći, to je do lične sposobnosti.
Ti tvoji isto su zagovarali blokadu stanice, da bi glupani na kraju skontali (skoro mjesec i po) da su tim potezom samo nanijeli još veću štetu prvenstveno radnicima a i samoj firmi. I sad bi ko radili, upravljali stanicom. Jesul mogli cijelo vrijeme to radit? Zašto nisu?
Napomenut ću te, Sarvan je tražio prvenstveno deblokadu računa, i odmah nastavljaju voziti. Porezna deblokirala a oni nisu nastavili vozit. Zašto?
Pa tražili da se uplati dug - koji nakon deblokade računa nije imao ama baš nikakve veze.
Sad se vidi ko nema rješenje a ko je nudio. Ciljano je ovo rađeno, a pare im svakako ne treba dati, jer se može bez para iz budzeta riješit. Građani opet imaju gradski prijevoz, a cilj va je bio blokirati grad. Kad ste tu popušili, prešli ste na financijsku blokadu, al i tu ćete popušiti.
Samo kasno skontate, al tu vam se ne može pomoći, to je do lične sposobnosti.
- apsidejzi
#40207 Re: Zeničani
U potpunosti pogresno postavljeno pitanje....skoronikako wrote: ↑20/02/2020 23:27 Cekaj, dakle bravo Fuade sto u skoro cetiri godine kao gradonacelnik nisi uspio barem pokrenuti neki sistem ozivljavanja ZT?
Nije uspio pokrenuti jer su SDA i A-SDA uvijek glasali protiv. Jel ti ocekujes da on bude despot i tiranin pa prekrsi ustav i ovlastenja. On daje ideju, vijecnici glasaju. VIjecnici su oborili sve ideje i to je to. Dakle, ispravno pitanje nije: Zasto FUDO nije pokrenuo posto je odgovor jasan: nema ovlasti da pokrece. Vijece pokrece. Pravo pitanje je: Zasto su SDA i A-SDA odbili sve INICIJATIVE za pokretanje? Odgovor je: visi interesi iz Sarajeva i zelja za poptunom kontrolom federalnog dijela u kojem su bosnjaci vecina. To svako ziv vidi, samo onaj ko ima neki interes u SDA i A-SDA se pravi da ne vidi.
-
smartXL
#40208 Re: Zeničani
Skoronikako to zna, prije mjesec dana se ista priča pričala, isto pitanje postavio, isti odgovor dobio, al Emina se pravi malo mutava, il možda ne pravi...
-
skoronikako
#40209 Re: Zeničani
Zar ono nije imenovan njegov covjek na celo ZT? I sta bi? Ne mora svaka promjena biti ekstremna, dovoljno je i namjeru pokazat pa se onda vaditi na SDA. Njegova namjera je ocigledno bila raditi kao i SDA.
Vidis Fuadov problem je sto bi da mu sve drugi rade, a on kajmak da kupi.
Nego, zaboravih dodati u njegova obecanja koja nije ispunio : autobusi na plin.
Nista da zakljucimo: Fuad je jedna dobra dusa i najsposobniji gradonacelnik u historiji grada, ali ga mrska i zla SDA sprijeci da izvede bilo koji znacajni projekt za GRADJANE ovog Grada.
U sljedecem nastavku citajte: Grad je zaduzen do guse. Deset tajni vrhunskog strucnjaka ekonomije. Reketarenjem do Samr Festa i do suficita u budzetu.
Vidis Fuadov problem je sto bi da mu sve drugi rade, a on kajmak da kupi.
Nego, zaboravih dodati u njegova obecanja koja nije ispunio : autobusi na plin.
Nista da zakljucimo: Fuad je jedna dobra dusa i najsposobniji gradonacelnik u historiji grada, ali ga mrska i zla SDA sprijeci da izvede bilo koji znacajni projekt za GRADJANE ovog Grada.
U sljedecem nastavku citajte: Grad je zaduzen do guse. Deset tajni vrhunskog strucnjaka ekonomije. Reketarenjem do Samr Festa i do suficita u budzetu.
- Casual's
#40210 Re: Zeničani
jos ni prvi samr fest nisu isplatili ljduima 
-
clio_dci120
#40211 Re: Zeničani
Ove godine nema potrebe organizirati Samer Fest, bit ce Eldin i Hanka ispred SDA, Fujdo bez pjevaca i Vracetovo Pusenje, koje ce biti bas to u punom smislu rijeci.Sta je sa SC, nema ih ni na mapi
- Ja_Ja
#40212 Re: Zeničani
Dofu je smece, samo sto su ovi vece smece. To ti je otprilike to. Nista on nije uradio u gradu u 4 godine s cim bi se mogao ponositi. Da sutra umre nista nebi ostalo iza njega. Ako je istina da je vratio 20+ miliona duga koje su ovi nabili za GGM, svaka mu cast za to. No u sustini mislim da je za ove njegove cetri godine grad nazadovao deset godina.
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#40213 Re: Zeničani
Ma esdeha je tito partija...
Treba vratiti zelenbaCHe na vlast...
Jbm nas glupe...
Treba vratiti zelenbaCHe na vlast...
Jbm nas glupe...
-
skoronikako
#40214 Re: Zeničani
Ne bi nama u gradu, zato bi Mersiji ostalo.
Niko ne kaze da treba vratiti SDA na vlast, samo nije bas istina da je ovaj pojedinac nesto uradio. Osim naravno uhljebio 20ak svojih, na tenderima kupovao klupe od jarana i sta vec ne.
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#40215 Re: Zeničani
Zelenashi su bili čisti po tom pitanju...al u qrcu.
Nisi mogao prdnut ako nisi esdeha
Svaki tender dobio almy, čudno ha?
U institucijama, bankama (pojedinim) i sl. bez "selama" nisi smio ući...u IKBanci govorim jer znam iz druge ruke ovaj podatak.
U rmu se zapošljavalo preko esdeha...kao i u mnoge firme.
U gradu nije bilo nikakvog dešavanja 20 godina, osim turskih iftara...to je bio ono najviše što su dobacivali...
Da odmah kažem, musliman sam i poštujem vjeru al...ne možes samo jedno nametat i gradu koji nije 100% muslimanski...nismo Mekka buraz.
Kad si zadnji put slavio novu godinu na trgu u vrijeme prije Fuada?
Kad si išta obilježio na trgu prije Fuada?
Ima toga još...al mrsko mi pisati...
Nisi mogao prdnut ako nisi esdeha
Svaki tender dobio almy, čudno ha?
U institucijama, bankama (pojedinim) i sl. bez "selama" nisi smio ući...u IKBanci govorim jer znam iz druge ruke ovaj podatak.
U rmu se zapošljavalo preko esdeha...kao i u mnoge firme.
U gradu nije bilo nikakvog dešavanja 20 godina, osim turskih iftara...to je bio ono najviše što su dobacivali...
Da odmah kažem, musliman sam i poštujem vjeru al...ne možes samo jedno nametat i gradu koji nije 100% muslimanski...nismo Mekka buraz.
Kad si zadnji put slavio novu godinu na trgu u vrijeme prije Fuada?
Kad si išta obilježio na trgu prije Fuada?
Ima toga još...al mrsko mi pisati...
- kamberovica polje
#40216 Re: Zeničani
Jebo vas sve i Fudo i SDA.
Samo drvite po istom iz stranice u stranicu.
Evo malo lijepih i pozitivnih dešavanja:
https://www.klix.ba/magazin/kultura/mir ... /200221170
Samo drvite po istom iz stranice u stranicu.
Evo malo lijepih i pozitivnih dešavanja:
https://www.klix.ba/magazin/kultura/mir ... /200221170
-
smartXL
#40217 Re: Zeničani
Kako se amnezije javlja kod pojedinih na temu Zenicatransa. Sad jel slučajno il namjerno.
Zaboravlja se priča o oduzimanju licence za gradske i prigradske linije. Zaboravlja se blokada računa. Zar to nije očit korak tjeranja u stečaj, odnosno gašenje. Kod nas je stečaj = gašenje.
Ko je to radio? Fudo?
Firmi koja ima dug, blokiranje računa je doljevanje ulja na vatru. A da ne govorimo oduzimanje licence. I to se radi onog momenta kad SDA gubi konce vlasti. Al do tad to nije bila nikakva prepreka, žmirilo se.
Ko blokira izgradnju toplane? Finansije obezbjeđene al nema dozvole? I to Fudo blokira.
Bez regulacionih planova nema gradnje, uređenja. Fudo ih odbija na vijeću.
Ne upravljate gradom, i svim silama blokirate sta god mozete kako bi radili upravo ovo što radite, promovisali neuspjele projekte, nevješto se krijući iza svega.
Zamislite trenera da svog igrača šalje na takmičenja (kao daje mu priliku da se bori i osvaja) a ciljano ga dopinguje da mu rezultate poništie (Svaka sličnost sa SDA je slučajna).
Zaboravlja se priča o oduzimanju licence za gradske i prigradske linije. Zaboravlja se blokada računa. Zar to nije očit korak tjeranja u stečaj, odnosno gašenje. Kod nas je stečaj = gašenje.
Ko je to radio? Fudo?
Firmi koja ima dug, blokiranje računa je doljevanje ulja na vatru. A da ne govorimo oduzimanje licence. I to se radi onog momenta kad SDA gubi konce vlasti. Al do tad to nije bila nikakva prepreka, žmirilo se.
Ko blokira izgradnju toplane? Finansije obezbjeđene al nema dozvole? I to Fudo blokira.
Bez regulacionih planova nema gradnje, uređenja. Fudo ih odbija na vijeću.
Ne upravljate gradom, i svim silama blokirate sta god mozete kako bi radili upravo ovo što radite, promovisali neuspjele projekte, nevješto se krijući iza svega.
Zamislite trenera da svog igrača šalje na takmičenja (kao daje mu priliku da se bori i osvaja) a ciljano ga dopinguje da mu rezultate poništie (Svaka sličnost sa SDA je slučajna).
-
clio_dci120
#40218 Re: Zeničani
Pa Fudi kao vrlo dobar poznavalac ekonomije i poslovnih odnosa, ne samo na papiru, nego i u praksi jer se bavi privatlukom (nije sarkastično, zaista cijenim njegova izlaganja kada prica o ekonomiji), vrlo dobro zna da je Zenicatrans obaveze prema dobavljačima mogao najnormalnije izmirivati i sa blokiranim racunima. Mislim, mozda to ne zna tvoj pulena Zuban via Travnik, ali i sa blokiranim racunima moze najnormalnije vrsiti placanja, samo ima malo vise papirologiju i sarkanja. Tako da je mogao pomoci Zenicatransu da je htio.
- cenecimoveocino
#40219 Re: Zeničani
Neka informaticka radnja gdje mogu odnijet tastaturu da popravim? Upravo je zakacim rukom slucajno i spadne i sada nefunkioniše.
-
smartXL
#40220 Re: Zeničani
Kao sto si vidio, kontrolu nad zenicatransom je preuzela većina u vijeću. I kad im je bio deblokiran račun, nisu željeli nastaviti vozit, dok im se ne obezbjede pare iz budžeta, a napominjem ponovo, Sarvan je prvobitno tražio da Grad uplati sredstva u svrhu debloliranja računa kako bi oni nastavili pruzat usluge. Račun je bio deblokiran bez uplate, a nisu nastavili vozit.clio_dci120 wrote: ↑21/02/2020 23:29 Pa Fudi kao vrlo dobar poznavalac ekonomije i poslovnih odnosa, ne samo na papiru, nego i u praksi jer se bavi privatlukom (nije sarkastično, zaista cijenim njegova izlaganja kada prica o ekonomiji), vrlo dobro zna da je Zenicatrans obaveze prema dobavljačima mogao najnormalnije izmirivati i sa blokiranim racunima. Mislim, mozda to ne zna tvoj pulena Zuban via Travnik, ali i sa blokiranim racunima moze najnormalnije vrsiti placanja, samo ima malo vise papirologiju i sarkanja. Tako da je mogao pomoci Zenicatransu da je htio.
Jasno se vidi kome je bio cilj gašenja ZT. I zašto su na kraju deblokirali stanicu i nastavili djelatnost prodaje karata, kad je isti taj Huso najavio da neće odustati od svojih zahtjeva. Ni jedan zahtjev nije ispoštovan, a on deblokira stanicu i nastavi radit, doduše prekasno...
- Kikibombona
#40221 Re: Zeničani
Fudo uzima lagano, 10k glasova vise od kandidata SDA.
Mene vise zanima Vijece. Sta ce tamo biti? Valjda ovo malo gradske raje sto je ostalo pogura SDP-NS da ne bude totalni seljakluk.
I ne bih volio da vecinu cine Fudini poltroni, da ima apsolutnu vlast i da moze raditi sto zeli. Zato je vazno da SDP-NS budu nezaobilazni kod donosenja odluka.
...
SDA - ASDA - SBB - valjda su se vise zgadili glupom narodu.
-
Throttle
#40222 Re: Zeničani
Komp expert, s druge strane je ulaz u servis, ne prema kinu central, tamo je prodaja. Pretpostavljam da je neka bolja gaming tastatura, ako je obicna bolje kupi novucenecimoveocino wrote: ↑21/02/2020 23:45 Neka informaticka radnja gdje mogu odnijet tastaturu da popravim? Upravo je zakacim rukom slucajno i spadne i sada nefunkioniše.
- kamen spoticanja
#40225 Re: Zeničani
pivici se opet obrukali