Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- OldMayor
#10326 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Sta se ovdje sve mijenja....mislim sta ce oni tu raditi 3 mjeseca? To fkt ne kontam.
Ako ce biti izmjestanja nekih instalacija, kanalizacije, cudesa....
Mada mi opet nije jasno da za jedan obicni kruzni tok trebaju citava 3 mjeseca da ga napravis.
Pricamo otprilike o 120m ceste, sa dvije trake, koja eto samo ide ukrug. Dakle, 120 m ceste ce se praviti 3 mjeseca. Ma i da se instalacije izmejstaju, premjestaju opet je previse...
I jos na jednoj od najprometniji raskrsnica...Smijurija.
Mada mi opet nije jasno da za jedan obicni kruzni tok trebaju citava 3 mjeseca da ga napravis.
Pricamo otprilike o 120m ceste, sa dvije trake, koja eto samo ide ukrug. Dakle, 120 m ceste ce se praviti 3 mjeseca. Ma i da se instalacije izmejstaju, premjestaju opet je previse...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#10327 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nema tu strucna insana, al' zato ima puno hajvana....lopovluka, daj da se ja ugradim, amidzić mi u mene, brukamo se na svakom cosku.... 
- studiorum_tuzlaensis
#10328 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
mala digresija. Rok je 120 radnih dana, ili ti ga 5.5 mjeseci...OldMayor wrote: ↑20/02/2020 14:21 Sta se ovdje sve mijenja....mislim sta ce oni tu raditi 3 mjeseca? To fkt ne kontam.
- Hajvan
#10329 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
smanji dozivljaj, ili cu da te prijavimkonektovan wrote: ↑20/02/2020 14:36 Nema tu strucna insana, al' zato ima puno hajvana....lopovluka, daj da se ja ugradim, amidzić mi u mene, brukamo se na svakom cosku....![]()
zar ovaj Strabag nije strucan? cim je inozemni, ako je?!
a ni meni nije jsno zasto treba 120 dana za kruzni tok u jednom nivou.
ovo je i smijesno i zalosno.Izgradnjom kružnog toka poboljšat će se protok saobraćaja te rasteretiti saobraćaj iz smjera Pofalića, s obzirom na svakodnevne gužve. Uz kružni tok radijusa 20 metara bit će rekonstruirani i krakovi ceste u dužini od 400 metara. Riječ je o jednom od projekata koji bi trebao poboljšati saobraćajnu infrastrukturu u Kantonu Sarajevo.
-
username_here
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#10331 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Niti ce rijesiti odvod vode
Kruzni je manji ali ce biti posebne trake za desna skretanja koliko znam...
Kruzni je manji ali ce biti posebne trake za desna skretanja koliko znam...
- nepass1
#10332 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Krenem ja ranije, da u miru popijem kafu i zapalim, a najvise da se ne nerviram u voznji. Pa opet jutros popizdio. Guzva u pola sedam jbt zivot.bitanga_sa_otesa wrote: ↑20/02/2020 10:20takoe poyyyPorodice Foht wrote: ↑20/02/2020 10:19
Ee, samo da bar 400-500 Sarajlija krenu sat vremena prije na pos´o ne bi tu ni upola bilo guzve kao sto jeste.![]()
![]()
-
ovo_mi_je_nick
#10333 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kružni tokovi u Sarajevu se ne prave da smanje gužvu i olakšaju stanovnicima nego da povećaju privatne račune.
Također mogu izvođači njega napraviti za 24 sata ali što duže radiš veća faktura.
Također mogu izvođači njega napraviti za 24 sata ali što duže radiš veća faktura.
-
noviclan
#10334 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- Dope_Man
#10335 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Prelose. Svaki posten stadion koji sam vidio se pravi tako da oko stadiona imas jake saobracajnice, i ogromnu slobodnu povrsinu. Nisam bas siguran zasto svi ti svjetski idioti grade stadione sa puno prostora okolo, morebit da ima neke veze sa tim sto se ocekuje po par desetina hiljada ljudi oko objekta.. a morebit da su samo idioti i da su nasi najpametniji pa lijepo stede prostor.
-
Naslovnica
#10336 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
De ba, nije valjda da neko zaista vjeruje u ovu ublehašku informaciju!?Dope_Man wrote: ↑20/02/2020 19:56Prelose. Svaki posten stadion koji sam vidio se pravi tako da oko stadiona imas jake saobracajnice, i ogromnu slobodnu povrsinu. Nisam bas siguran zasto svi ti svjetski idioti grade stadione sa puno prostora okolo, morebit da ima neke veze sa tim sto se ocekuje po par desetina hiljada ljudi oko objekta.. a morebit da su samo idioti i da su nasi najpametniji pa lijepo stede prostor.
- Dope_Man
#10337 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ma i ne vjerujem, cisto hipotetski govorim o tom crtezu da je i na papiru los.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#10338 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- thekupus
#10339 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ja sam upravo to radio prošle godine kad su radili Ulicu Koševo, pa su ogromne gužve bile. Pomjerio sam spavanje i buđenje na pola sata ranije, tako da sam izbjegavao najveću gužvu. Dolazio sam na posao (na ilidži) dosta ranije, ali taman sam imao vremena da u miru popijem kafu. Da sam kretao od kuće samo pola sata kasnije, kasnio bih svaki dan barem 15 minuta._BataZiv_0809 wrote: ↑20/02/2020 20:16Kako je lako biti domisljat kad te se nesto direktno ne tice![]()
-
Naslovnica
#10340 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Lako je krenuti pola sata ranije na posao, ali s posla ide malo teže...

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#10341 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ma i ja sam vec podesio pola sata ranije, Bosnjo je navikao da suti trpi i prilagodjava se nevolji 
- thekupus
#10342 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Eh to jeste istina. Ja sam imao srecu da je ujutro manja guzva prema ilidzi, a popodne prema gradu. Vecina ljudi ujutro ulazi u grad, a popodne ide van.Naslovnica wrote: ↑20/02/2020 20:58 Lako je krenuti pola sata ranije na posao, ali s posla ide malo teže...
![]()
-
noviclan
#10343 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Zato sto dolaze iz entiteta republika srpska a pidaju se po federaciji i bh institucijama
-
Zeleni12
#10344 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kad je vec tolika guzva zbog kruznog na Pofalicima, mislim da ne bi bilo lose da na spoju ulica Halida Kajtaza i Zmaja od Bosne, iz pravca H.Kajtaza, kod americke ambasade, dvije trake budu za skretanje desno, a jedna lijevo, jer juce je u desnoj traci kolona bila do raskrsnice na zeljeznickoj, a obje lijeve uobicajen broj auta, tako da je juce bolja opcija bila, za one koji idu desno, da skrenu lijevo, na most Suade i Olge, pa u Zagrebacku i dalje prema Zapadu ili Fra Andjela Zvizdovica, pa desno.
-
sturm23
#10345 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Izgleda da bageri na Šipu ponovo nešto rade na 1.tr. je li prošla "zabrana"? 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#10346 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Jutros pola sata ranije krenuo i dosao na posao 40 minuta prije pocetka radnog vremena

- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#10347 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Putuješ kroz vrijeme druže Bato_BataZiv_0809 wrote: ↑21/02/2020 07:48 Jutros pola sata ranije krenuo i dosao na posao 40 minuta prije pocetka radnog vremena![]()
![]()
- OldMayor
#10348 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ovaj stadion bi bio 50x uvezaniji i od Grbavica, a i od Koseva ako bi se napravio.
Ovo u Halilovicima bas idealna lokacija za stadion.
- nije u samom centru grada i manje su guzve (u mnogim gradovima stadioni su upravo na tim mjestima, ne u centru grada)
- stadion je blizu glavne saobracajnice profila 3+3
- direktan pristup X transferzalom profila 2+2
- direktan pristup IX transferzalom profila 2+2
- direktan pristup ul Dzemala Bijedica koja se pretvara u 2+2 profil
- buduci gradski autoput koji je udaljen trenutno od IX transferzale nekih 300-400 metara bi se od stadiona nalazio na nekih 500m
- shodno gore ovoj tacki izna, bukvalno ako cemo govoriti, imas direktan pristup sa koridora 5c na stadion
Ovaj dio Novog Grada bi mogao postati neprepoznatljiv.
Bingo pravi svoj centar, kada bi se napravio onaj kongresni centar i ovo...perverzija.
- nije u samom centru grada i manje su guzve (u mnogim gradovima stadioni su upravo na tim mjestima, ne u centru grada)
- buduci gradski autoput koji je udaljen trenutno od IX transferzale nekih 300-400 metara bi se od stadiona nalazio na nekih 500m
- shodno gore ovoj tacki izna, bukvalno ako cemo govoriti, imas direktan pristup sa koridora 5c na stadion
Bingo pravi svoj centar, kada bi se napravio onaj kongresni centar i ovo...perverzija.
-
tomhagen
#10349 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
OldMayor wrote: ↑21/02/2020 11:02 Ovaj stadion bi bio 50x uvezaniji i od Grbavica, a i od Koseva ako bi se napravio.
Tom stadionu tu nije mjesto i tačka. Ko je bio i na jednom novom evropskom stadionu zna kakvi su prilazni putevi i koliko slobodnog, te koliko parking prostora ima oko stadiona. Poređenja radi, onaj parking ispred Koševa nije dovoljan ni za parkiranje samo autobusa, a zamisli sad koliki jos prostor treba za parkinge, za fan zonu, za ulazne kapije i sl.
Stadion u Halilovićima bi za 7-10 godina bio utrpan u naselje isto kao što je grbavica danas. Niđe veze.
- So What!
#10350 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Počela izgradnja velikog kružnog toka na Pofalićima kod Energoinvesta
Zvanično su počeli radovi na izgradnji kružnog toka na Pofalićima kod zgrade Energoinvesta, a koji su već izazvali veliku saobraćajnu gužvu na raskrsnici ulica Hamdije Čemerlića i Put života, što se odrazilo i na pojačan saobraćaj na glavnoj gradskoj saobraćajnici.
Trenutno se radi na iskopavanju u ulici Put života, a za to vrijeme policijski službenici regulišu saobraćaj kako ne bi došlo došlo do saobraćajnog kolapsa.
Iako je bilo planirano da radovi počnu 9. decembra 2019. godine, prvi kontejner postavljen je na ovu lokaciju tek 10. februara ove godine. Razlog kašnjenja, kako je ranije navodio Nedžad Koldžo, načelnik Općine Novo Sarajevo, bilo je prilagođavanje planske dokumentacije s drugim institucijama s obzirom na to da nije prepoznavala kružne tokove.
Također, bilo je i puno problema s postojećom infrastrukturom, a dugo se čekalo i na saglasnosti svih javnih preduzeća. Koldžo je spominjao i da je dodatni problem blizina željezničkog koridora pa su Željeznice često postavljale vrlo teške zahtjeve.
Sporazum o gradnji kružnog toka potpisan je 20. novembra prošle godine između direktora Direkcije za puteve KS Selmira Kovača i predstavnika firme izvođača radova Strabag d.o.o Muhameda Ćatovića i Enide Imamagić. Potpisivanju su prisustvovali i ministar saobraćaja Adnan Šteta i načenik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo.
Izgradnjom kružnog toka poboljšat će se protok saobraćaja te rasteretiti saobraćaj iz smjera Pofalića, s obzirom na svakodnevne gužve. Uz kružni tok radijusa 20 metara bit će rekonstruisani i krakovi ceste u dužini od 400 metara. Riječ je o jednom od projekata koji bi trebao poboljšati saobraćajnu infrastrukturu u Kantonu Sarajevo.
Ukupna vrijednost projekta bila je procijenjena na 1,2 miliona KM, ali je osigurano još 300 hiljada KM, tako da su zaokružili finansijsku konstrukciju.
Direktor Direkcije za puteve KS Selmir Kovač rekao je da će radovi na ovom kružnom toku biti završeni do kraja maja. Izvođač radova bit će kompanija Strabag, a izgradnju će nadzirati Zavod za izgradnju KS.