Sirija vol. 2

Locked
sarajevoxxxx

#135701 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote: 20/02/2020 17:25
sarajevoxxxx wrote: 20/02/2020 16:09
Challenger_ wrote: 20/02/2020 16:05

Nikada nije ni otišla.

Od vehabocionista veći cionisti su samo ihvanocionisti.
A dupli pas i to :lol:

Tursko predsjedništvo objavilo da su režimski avioni bombardovali lokaciju na kojoj su poginuli turski vojnici.
Dupli pas je Salikova teorija.
Ma ja Cheli je malo mudriji :lol:

Ono što Cheli misli ili se nada Salik govori, bar većinu toga.

Turski ministar vanjskih poslova: Krv dva turska vojnika koji su poginuli u zračnom napadu u provinciji Idlib "neće nestati uzalud"
sarajevoxxxx

#135702 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

celava_dlaka wrote: 20/02/2020 17:46 Nadam se da ce ruski cetnici i assadove pudlice dobiti po nosu za svu krv sto su prolili :thumbup:
Zaista ovoliko nasilja ne znam da smo igdje gledali. Ruska bahatost u Siriji je vjetar u leđa i našem remetilačkom faktoru u Bosni, kao i desničarima u Evropi.

Salikovo i Chelijevo pisanje je čista ruska propaganda, Dodik bi im potpisao 99,99 posto njihovih upisa.
Kikibombona

#135703 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Jihadi Julian ljut na pukovnika Kaningsa jer je rekao istinu koju zna cijeli svijet. Gospodin Kanigs se cesto obraca na kurdskom jeziku sto mu zamjere turko-vehabijski placenici poput Jihadi Juliana.

Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#135704 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

sarajevoxxxx wrote: 20/02/2020 17:55Salikovo i Chelijevo pisanje je čista ruska propaganda, Dodik bi im potpisao 99,99 posto njihovih upisa.
Pišeš notorne gluposti ili iz malicioznosti ili iz nerazumjevanja stvari.
Dodik je proizraelski a ne proruski igrač.

_______
sarajevoxxxx

#135705 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger_ wrote: 20/02/2020 18:00
sarajevoxxxx wrote: 20/02/2020 17:55Salikovo i Chelijevo pisanje je čista ruska propaganda, Dodik bi im potpisao 99,99 posto njihovih upisa.
Pišeš notorne gluposti ili iz malicioznosti ili iz nerazumjevanja stvari.
Dodik je proizraelski a ne proruski igrač.

_______
Njemu Ivancov čuva leđa, zna se da Rusija podržava Dodika, da je ona kod nas remetilački faktor.

Vaše pisanje na forumu je propaganda države koja je u BiH remetilački faktor.
Herr Flick

#135706 Re: Sirija vol. 2

Post by Herr Flick »

Pa ova Rusija i Turska imaju milijarde dolara medjusobnih ugovora, Rusija je glavni snabdijevac gasa za Tursku, Ruskih turista je na pretek u Turskoj, u Istanbulu se vise moze cut Ruski nego engleski, i sad da to sve padne u vodu zbog tamo nekog Idliba, ma hajte molim vas
Challenger_

#135707 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

sarajevoxxxx wrote: 20/02/2020 18:05Vaše pisanje na forumu je propaganda države koja je u BiH remetilački faktor.
Jah, zato su "borci" ISIL-a iz Bosne "stabilizirajući faktor". Pišeš opake gluposti kao da živiš u idlibskom emiratu a ne u BiH. Najveća opasnost za BiH su glupost i brojni glupani sa državljanstvom BiH.

Ovakvi kao ja je spašavaju od propasti.

p.s.

Ja sam samo pro-fact i ništa više od toga.
celava_dlaka

#135708 Re: Sirija vol. 2

Post by celava_dlaka »

:mrgreen:
sarajevoxxxx

#135709 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

:lol:
Challenger_

#135710 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Ha ja. Šta si se uhvatio Salika i mene, nismo nas dvojica tema ove emisije. Hajde piši vijesti o mitskoj ofanzivi - sad taguta sad Sultana - hahahaha.

Maksuz selam.

______
King Theoden

#135711 Re: Sirija vol. 2

Post by King Theoden »

Challenger_ wrote: 20/02/2020 17:45 Kurdistan NE MOGU da stvore ni Izrael ni USA, ali može Kremlj i to će URADITI ako se Turska nastavi konfrontirati sa njima i njihovim interesima. Ne želim da do toga dođe - naglašavam, ali ponavljam da ključeve kurdistanske države drže samo Rusi i niko drugi.
Još da rusi smiju prismrditi teritoriji gdje je stavljena američka šapa, mogli bismo kazati da ti ta prognoza nije žešća fula.
Challenger_ wrote: 20/02/2020 17:45 Napisao sam mu jednom, ponoviću sada i želim da to uđe u zapisnik.
Super. Eto, daj nam neki vremenski rok pa da znamo kad da se počnemo smijat :mrgreen:
Challenger_

#135712 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

King Theoden wrote: 20/02/2020 18:21
Challenger_ wrote: 20/02/2020 17:45 Kurdistan NE MOGU da stvore ni Izrael ni USA, ali može Kremlj i to će URADITI ako se Turska nastavi konfrontirati sa njima i njihovim interesima. Ne želim da do toga dođe - naglašavam, ali ponavljam da ključeve kurdistanske države drže samo Rusi i niko drugi.
Još da rusi smiju prismrditi teritoriji gdje je stavljena američka šapa, mogli bismo kazati da ti ta prognoza nije žešća fula.
Challenger_ wrote: 20/02/2020 17:45 Napisao sam mu jednom, ponoviću sada i želim da to uđe u zapisnik.
Super. Eto, daj nam neki vremenski rok pa da znamo kad da se počnemo smijat :mrgreen:
Hvala Gospodaru svjetova, do sada se po osnovu mojih prognoza niko nije uspio nasmijati. Od Libije preko Egipta, Iraka, Sirije, Ukrajine, ISIL-a, Jemena, Brexita.

Nećeš se nasmijati ni ti. Zato se ne zalijeći pun pretencioznosti.

Plus, ne čitaš sa razumjevanjem. Ja NE ŽELIM da do toga dođe, a do toga i neće doći ako ne dođe do duboke i suštinske konfrontacije. Ovo, još uvijek, ne liči na nju.

Ako do nje dođe, Turska će dobiti svoje Kosovo, odnosno Kurdistan.
King Theoden

#135713 Re: Sirija vol. 2

Post by King Theoden »

Challenger_ wrote: 20/02/2020 18:30 Hvala Gospodaru svjetova, do sada se po osnovu mojih prognoza niko nije uspio nasmijati. Od Libije preko Egipta, Iraka, Sirije, Ukrajine, ISIL-a, Brexita.
De, zezam te. Znam ja da si imao odličnih analiza.
Ali, ovdje se radi o nečemu drugom. Kurdistan je crvena linija koju turci neće dopustiti pa taman da moraju žrtvovati 10 miliona ljudi.
Družim se sa turcima i zbog famelijarno-poslovnih veza često sam u turskoj tako da znam kako razmišljaju.
Kurde nazivaju braćom, ali pkk ili ypg neće ni da spomenu a kamoli pričaju o njima.
Mrze ih kao nikog i zato nikada neće dopustiti nešto o čemu pričaš.
Challenger_

#135714 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

King Theoden wrote: 20/02/2020 18:48De, zezam te. Znam ja da si imao odličnih analiza.
Ali, ovdje se radi o nečemu drugom. Kurdistan je crvena linija koju turci neće dopustiti pa taman da moraju žrtvovati 10 miliona ljudi.
Družim se sa turcima i zbog famelijarno-poslovnih veza često sam u turskoj tako da znam kako razmišljaju.
Kurde nazivaju braćom, ali pkk ili ypg neće ni da spomenu a kamoli pričaju o njima.
Mrze ih kao nikog i zato nikada neće dopustiti nešto o čemu pričaš.
OK, zezanje. Međutim priča ima svoj kontekst a tiče se vremena Kirkuka kada je Kiki bio uvjeren da se stvara Kurdistan. Napisao sam mu TADA, Kurdistan ne mogu stvoriti ni Izrael (koji to želi) ni USA (koje su takođe željele ali nisu mogle zbog turskog oponiranja i RUSKE PODRŠKE Turskoj. Ključeve Kurdistana drže Rusi, to sam još tada napisao.

To je kontekst moje replike.

Inače, ono što sam napisao stoji, stojim iza toga i ne želim da izađe iz zapisnika, neka ga tamo.

Čitamo se kasnije, idem malo vani.

________
Čitalac

#135715 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Zanimljivo gledište Ibrahima Karagula, omiljenog Erdoganovog novinara i urednika lista Yeni Şafak. Karagula u turskoj javnosti nazivaju “članom posade Erdoganovog aviona” jer je sa turskim predsednikom proveo najviše vremena na službenim putovanjima. Otud u njegovim tekstovima analitičari stalno traže Erdoganovo viđenje stvari. Karagul tako piše da sukob između Turske i Rusije priželjkuju “američki, britanski i izraelski lobisti”.
The U.S., U.K. and Israeli influence lobbies immediately took action. They almost reached the point of saying, “Let us down another Russian jet and go to war with Russia.” If you recall, the U.S. and Israel tried this through the Fetullah Terrorist Organization (FETÖ) prior to the July 15, 2016 coup attempt.
They brought Russia and Turkey to the brink of war. Later, it was revealed that the real aim was to break out a Turkey-Russia war not a Syrian war, and that as soon as this war started a Western invasion would be launched for Turkey, a FETÖ state would be established, and that agreements were made in this direction. The U.S. and the U.K. are similarly backing this choir these days with successive statements concerning the Turkey-Russia crisis.
Karagul naglašava da se Turska suočava sa napadima od strane doslovno svih: SAD, Rusije, Irana i Saudijske Arabije. Sve ove zemlje, bez obzira na neslaganja, imaju zajednički cilj da poraze Tursku.

https://www.yenisafak.com/en/columns/ib ... dy-2047350
sarajevoxxxx

#135716 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger_ wrote: 20/02/2020 18:30
King Theoden wrote: 20/02/2020 18:21
Hvala Gospodaru svjetova, do sada se po osnovu mojih prognoza niko nije uspio nasmijati. Od Libije preko Egipta, Iraka, Sirije, Ukrajine, ISIL-a, Jemena, Brexita.

Nećeš se nasmijati ni ti. Zato se ne zalijeći pun pretencioznosti.

Plus, ne čitaš sa razumjevanjem. Ja NE ŽELIM da do toga dođe, a do toga i neće doći ako ne dođe do duboke i suštinske konfrontacije. Ovo, još uvijek, ne liči na nju.

Ako do nje dođe, Turska će dobiti svoje Kosovo, odnosno Kurdistan.
Nisi jedini koji prati dešavanja na Bliskom istoku, tako da je besmisleno to isticanje JA ovo JA ono.

Na netu pratim pisanja ljudi raznih profila, neki od 2011. po vlastitom priznanju satima dnevno bez i jednog dana pauze prate dešavanja na Bliskom istoku.

Svi mi i pogodimo i pogriješimo. Vjerujem da se i najveći kolumnisti stratezi, doktori za Bliski istok, da se ne osuđuju bilo šta prognozirati.

Dakle, malo više poniznosti, poštovanja prema drugim forumašima, manje teorija vise empatije za običnim čovjekom i civilima.

Teorije su izmislili politička elita na svim stranama, ti si slobodan (bar se nadam) ne polažeš račune ni jednoj vladi niti nekom finansijeru, piši o ljudskim patnjama, nasilju, bilo koja strana sa ga čini, o vrijednosti slobode, i drugim univerzalnim principima.
sumirprimus

#135717 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Turci su svasta nesta al ckepi i kukavice nisu.
Ide ovo vjerovatno na dalju eskalaciju makar morali direktno i na ruse udarit.
Kvota 1.02.
sarajevoxxxx

#135718 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Turski ministar obrane: Sjedinjene Države će vjerovatno poslati sistem odbrane Patriot u Tursku na upotrebu u Idlibu.
sarajevoxxxx

#135719 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

sumirprimus wrote: 20/02/2020 19:20 Turci su svasta nesta al ckepi i kukavice nisu.
Ide ovo vjerovatno na dalju eskalaciju makar morali direktno i na ruse udarit.
Kvota 1.02.
Turska ima 900 kilometara granicu sa Sirijom, koga briga protiv koga se bori.

Poenta je da joj je granica ugrožena, nacionalna bezbjednost.

Onaj ko je došao iz trećih ili četvrtih zemalja na tursku granicu treba da se pita šta tu radi.
sarajevoxxxx

#135720 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Asadovci koji pljačkaju kuće izbjeglica tema njemačkih medija:

eltroxin

#135721 Re: Sirija vol. 2

Post by eltroxin »

Challenger_ wrote: 20/02/2020 16:10
basar wrote: 20/02/2020 15:25
Herr Flick wrote: 20/02/2020 15:14 Jel moguce da jedna NATO drzava ratuje zajedno rame uz rame sa al kaidom :lol: :lol: :lol:
To je radila i SAD u Iraku i Siriji, već godinama, a radi i danas. To nije ništa novo, isto kao što je poznata činjenica da su oni NATO pješadija- samo to neki jednostavno NEĆE da shvate.
To je jasno svakom ko ima uvid u ozbiljne vojne sistematizacije. AQ jesu POMOĆNE TRUPE NATO, a ISIL je njihova TERITORIJALNA ODBRANA. S tim da je tako ne od Iraka i Sirije već još od Afganistana, pa Rusije (Čečenija, Dagestan, Beslan, Moskva) do Libije i na kraju Iraka i Sirije.

To što Turska ratuje sa AQ je sasvim logična praksa, s tim što je do danas bila covert a sada je otvorena i vidljiva.
Zaboravio si Hrvatsku i Bosnu! :thumbup:
sarajevoxxxx

#135722 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Zapovjednik Druge turske vojske, general "Sinan Yayla":

Turske specijalne snage koje se trenutno nalaze u Siriji su vojne snage i nisu dio snaga koje su zaduzene za nadziranje, cilj im je provoditi Soči silom, a pomak oravimo prema potrebama na terenu. Druga vojska je prevelika da bi se miješala u nadzorne tačke, jer su trenutne snage sasvim dovoljne. Ako pak Druga vojska bude primorana da intervenira, cilj će biti Haleb.

# Turske oružane snage 🇹🇷
sarajevoxxxx

#135723 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Turski ministar obrane: Nije nam namjera borba protiv ruskih snaga u Idlibu, naše operacije ciljaju samo snage sirijskog režima (TV intervju)
Herr Flick

#135724 Re: Sirija vol. 2

Post by Herr Flick »

sarajevoxxxx wrote: 20/02/2020 20:01 Turski ministar obrane: Nije nam namjera borba protiv ruskih snaga u Idlibu, naše operacije ciljaju samo snage sirijskog režima (TV intervju)
Pa sto sute ko picke kad ih Rusi poklope, zbog budale plisanog sultana nazalost jos ce turskih majki da oplakuje sinove, a zbog cega, kakav moral Turski vojnik ima u Siriji, nula bodova, imaju srecu sto imaju ovih vehabija pa ih salju ko topovsko meso
Last edited by Herr Flick on 20/02/2020 20:41, edited 1 time in total.
joe_black

#135725 Re: Sirija vol. 2

Post by joe_black »

sarajevoxxxx wrote: 20/02/2020 20:01 Turski ministar obrane: Nije nam namjera borba protiv ruskih snaga u Idlibu, naše operacije ciljaju samo snage sirijskog režima (TV intervju)

CUJ ministra ckapija, njemu su cilj ssmo sirijske snage, ko biva rusi i ne ucestvuju u deratizaciji terorista...Namazan je ministar pravo:)
Locked