Challenger_ wrote: ↑20/02/2020 18:30
King Theoden wrote: ↑20/02/2020 18:21
Challenger_ wrote: ↑20/02/2020 17:45
Kurdistan NE MOGU da stvore ni Izrael ni USA, ali može Kremlj i to će URADITI ako se Turska nastavi konfrontirati sa njima i njihovim interesima. Ne želim da do toga dođe - naglašavam, ali ponavljam da ključeve kurdistanske države drže samo Rusi i niko drugi.
Još da rusi smiju prismrditi teritoriji gdje je stavljena američka šapa, mogli bismo kazati da ti ta prognoza nije žešća fula.
Challenger_ wrote: ↑20/02/2020 17:45
Napisao sam mu jednom, ponoviću sada i želim da to uđe u zapisnik.
Super. Eto, daj nam neki vremenski rok pa da znamo kad da se počnemo smijat
Hvala Gospodaru svjetova, do sada se po osnovu mojih prognoza niko nije uspio nasmijati. Od Libije preko Egipta, Iraka, Sirije, Ukrajine, ISIL-a, Jemena, Brexita.
Nećeš se nasmijati ni ti. Zato se ne zalijeći pun pretencioznosti.
Plus, ne čitaš sa razumjevanjem. Ja NE ŽELIM da do toga dođe, a do toga i neće doći ako ne dođe do duboke i suštinske konfrontacije. Ovo, još uvijek, ne liči na nju.
Ako do nje dođe, Turska će dobiti svoje Kosovo, odnosno Kurdistan.
Nisi jedini koji prati dešavanja na Bliskom istoku, tako da je besmisleno to isticanje JA ovo JA ono.
Na netu pratim pisanja ljudi raznih profila, neki od 2011. po vlastitom priznanju satima dnevno bez i jednog dana pauze prate dešavanja na Bliskom istoku.
Svi mi i pogodimo i pogriješimo. Vjerujem da se i najveći kolumnisti stratezi, doktori za Bliski istok, da se ne osuđuju bilo šta prognozirati.
Dakle, malo više poniznosti, poštovanja prema drugim forumašima, manje teorija vise empatije za običnim čovjekom i civilima.
Teorije su izmislili politička elita na svim stranama, ti si slobodan (bar se nadam) ne polažeš račune ni jednoj vladi niti nekom finansijeru, piši o ljudskim patnjama, nasilju, bilo koja strana sa ga čini, o vrijednosti slobode, i drugim univerzalnim principima.