Kanton sa najviše stanovnika, sa 50 % prozvedene el. energije FBIH, 70 % prozvodnje uglja itd itd nema ni metra autoceste, ni metra brze ceste, obilaznica ni PM. I jest, krivi smo mi što se bunimo i što to uopšte spominjemo. Halalte nam
Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Moderator: anex
-
Dr Arsla
#2801 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
I onda se ibrete kad neko spomene Tuzla Republika
Kanton sa najviše stanovnika, sa 50 % prozvedene el. energije FBIH, 70 % prozvodnje uglja itd itd nema ni metra autoceste, ni metra brze ceste, obilaznica ni PM. I jest, krivi smo mi što se bunimo i što to uopšte spominjemo. Halalte nam
- drug_profi
#2802 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Ali zaista, da li je neko iz Tuzle ko je dio vladajucih struktura ikada rezolutno trazio da se Tuzli vrati dio onoga sto je doprinijela?
Da kazu uplatili smo 200 miliona putarina i akciza, hocemo da se 100 potrosi na komunikacije koje mi odredimo.
Da kazu uplatili smo 200 miliona putarina i akciza, hocemo da se 100 potrosi na komunikacije koje mi odredimo.
-
sumirprimus
#2803 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
itekako je bilo zahtjeva..
jedino sto je neko konkretno spuco je bijedic..
jedino sto je neko konkretno spuco je bijedic..
- Alfons Kauders
#2804 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Kao prvo, ko da to traži i od koga?drug_profi wrote: ↑19/02/2020 13:04 Ali zaista, da li je neko iz Tuzle ko je dio vladajucih struktura ikada rezolutno trazio da se Tuzli vrati dio onoga sto je doprinijela?
Ako se riješi prvo pitanje, šta se desi kad mu kažu "ne damo"?
Treće... Ako sad treba prositi pare koje se uplate, kao da se traži sadaka a ne nešto što je iz našeg džepa, koji će nam onda kurac drugi nivoi vlasti i zašto bi plaćali poreze i akcize?
Da bi gradili zaobilaznicu oko Mostara ili kioske od 250,000 maraka po Baščaršiji? Neka ih plate Mostarci i Sarajlije.
- drug_profi
#2805 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Pa ako ocekujes da se centralna vlada sama sjeti tebe koji sutis dok je drugi vuku za rukav...
Ako kaze ne moze a ti kazes da neces podrzati nista sto ta vlast predlozi, a mogucnosti politickih pritisaka su brojni.
Osim naravno ako neces da se zamjeras.
Pa prvi ja necu dati nikom pare ko mi ne trazi.
Ne bi ti ni kasko isplatilo lovu kad bi znali da nece biti posljedica po njih.
Ako kaze ne moze a ti kazes da neces podrzati nista sto ta vlast predlozi, a mogucnosti politickih pritisaka su brojni.
Last edited by drug_profi on 19/02/2020 13:16, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#2806 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
nama zaobilaznica ne treba, nama brza cesta ne treba, autoput se ne isplati, tako kazu 
- Alfons Kauders
#2807 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Pa ko šuti? Je li mi na ovoj temi šutimo? Ne šutimo. Šute li političari s TK? Bijedić i Kukić ne šute, a izgleda ni Tulumović. Imamović bukvalno 15 godina zagovarao modernizaciju nekih magistrala, govoreći da to treba biti prioritet umjesto izgradnje Vc, ali valjda i on šuti? Valjda se šutilo i kad su prije 6 godina zapalili zgradu vlade...drug_profi wrote: ↑19/02/2020 13:16 Pa ako ocekujes da se centralna vlada sama sjeti tebe koji sutis dok je drugi vuku za rukav...![]()
Ne šuti se care, samo slabo da ćeš to čitati u medijima. To što sarajevske medije ne zanima šta se dešava i šta neko izjavi dalje od Kobilje Glave stvarno nije moj problem. I ne radi se tu o nekoj "republici Tuzla" već "republici Sarajevo" koja se nafurala da je nezavisna država i živo je zaboli kurac i za Hercegovinom, i za Krajinom, i za Tuzlom, i Lašvom i bilo čim van četiri gradske opštine u Sarajevu. Oni iz Mostara barem guraju Neum, Široki, Livno i slično, a šta radi Sarajevo? Bolan, nisu u stanju završiti zaobilaznicu već 20 godina, prvu transverzalu nisu ni započeli a već je stala. Ništa nisu napravili od rata. Svake godine imaju milijardu budžeta da potroše na površini koja je triput manja od TK, i šta naprave? Kurčinu.
Sarajevo ima budžet kao TK, ZDK i SBK zajedno, a 8 puta manju površinu. Imaju osam puta više para po kilometru kvadratnom i opet Zenica ima bolje saobraćajnice od njih. Zašto? Zato jer pokradu boga oca. Da im sad daš 10 milijardi budžeta za ovu godinu, sve bi pokrali i na kraju godine bi opet kukali da im ostatak države plati plin, da im Rusi ne zavrnu. Sarajevo bolan za jebeni Zemaljski Muzej u po grada izdvoji 0KM godišnje, a Tuzla za njega izdvoji 70,000KM godišnje.
Na kraju se vraćamo na kokošarski mentalitet po kom bi se neko trebao konstantno moliti da radi svoj posao i ne krade. Onda opet pitam, šta će nam federalna i državna ministarstva ako će raditi na tom principu? Tako se care ne radi ni na buvljoj pijaci.
- drug_profi
#2808 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Evo iznio si mnoge cinjenice a nikako da sam shvatis sta je problem.
U Sarajevu drzavom ne vladaju sarajlije. Vec dođoši iz Tuzle, istocne Bosne, Hercegovine, Krajine, srednje Bosne...
i svima njima je cilj dobro zivjeti i jos bolje se uhvatiti sise.
Pravi se ono gdje se moze klepiti dobro.
Biracima odavno nije vazno sta vlast radi nego jel nekog po prstima i jel vjeronauka, jesul nasi ili su vlasi itd...
Kad biraci u Tuzli jebu mater vlastima na izborima onda je to znak da narodu ne valja. Za sada je izgleda vecini manje vazna cestovna infrastruktura.
Mislim, ne znam da li kontas da se ja i ti slazemo 100%. Vlast je kriva, ali jebiga dio krivice je, koliko god, i na kantonu koji nije nasao nacin da natjera federalnu vlast Tuzlu smatra bitnom. A premijer nam Fadil velicanstveni otud.
Ogormne pare se stuku u havu u ovom sistemu koji je SDA/HDZ za sebe napravio i uhodao u federaciji. Mozemo to razjebat samo na izborima.
U Sarajevu drzavom ne vladaju sarajlije. Vec dođoši iz Tuzle, istocne Bosne, Hercegovine, Krajine, srednje Bosne...
Biracima odavno nije vazno sta vlast radi nego jel nekog po prstima i jel vjeronauka, jesul nasi ili su vlasi itd...
Kad biraci u Tuzli jebu mater vlastima na izborima onda je to znak da narodu ne valja. Za sada je izgleda vecini manje vazna cestovna infrastruktura.
Mislim, ne znam da li kontas da se ja i ti slazemo 100%. Vlast je kriva, ali jebiga dio krivice je, koliko god, i na kantonu koji nije nasao nacin da natjera federalnu vlast Tuzlu smatra bitnom. A premijer nam Fadil velicanstveni otud.
Ogormne pare se stuku u havu u ovom sistemu koji je SDA/HDZ za sebe napravio i uhodao u federaciji. Mozemo to razjebat samo na izborima.
- Alfons Kauders
#2809 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Naravno. Uvijek je za sve neko drugi kriv, naročito došlje. Došljaci poput Bakira i Lagumdžije iz Tuzle, Silajdžića i Komšića iz Istočne Bosne, Skake i Konakovića iz Krajine itd. Ko je to "došljak" od nabrojanih živ bio? Pa najveća bagra u gradu i politici generalno nije "šljegla" već su se rodili tu.drug_profi wrote: ↑19/02/2020 14:03 Evo iznio si mnoge cinjenice a nikako da sam shvatis sta je problem.
Daj mi neki primjer tih "došlja" koje vladaju Sarajevom? Je li Skaka doš'o zbrda, pa ne plaća muzej, ili je stara čaršijska porodica? Šta je s ostalim načelnicima, jesu li i oni papci-došljaci?
Evo ja znam jednog došlju - gradonačelnik Tuzle je iz Islamovaca kod Brčkog, pa nikog ne boli kurac za tim, niti ko po Tuzli kuka kako je "došljo" sjebo grad.
-
Nadzorna_ploca
#2810 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Da imamo ljude a ne stoku i da su pare isle na pravo mjesto Tuzla bi imala autoput i brze ceste kao jedan od najmnogoljudnijih kantona. Isto kao sto bi i Gorazde imalo taj tunel koji se gradi a Travnik cuvenu ucrtanu brzu cestu pored Lasve. I naravno Krajina finu stabilnu cestu do ostatka drzave.
Eh posto smo moralne nakaze i sljam od ljudi imamo ovo sto imamo tj puno vise nemamo. Autoput rascjepkan, magistrale lose i dotrajale. I ostaje nam da ovako preko foruma naprdjujemo i ubjedjujemo se ko je upravu a ko nije, a para i para su nam ukrali iz dzepova da bi svoje hirove platili.
Rodjeni ste u pogresno vrijeme jer autoputeve i dobre magistrale u BiH necete docekati pa ako zelite puteve i vijadukte i tunele osvjetljene selite se u razvijene zemlje. Do tad cete dole vaziti gdje se treba praviti i ko je jaci a vrijeme prolazi i nigdje se ne gradi potrebnim intenzitetom.
Samo par informacija. Luksembourg ima fiksnu cijenu goriva skoro na svim pumpama cca 1.10 eura. Puno je skuplje u Belgiji i Francuskoj pa svi ovdje sipaju. Autoput je besplatan. I malo je reci predobar. Lokalne ceste su im odlicne, seoske isto tako ocuvane i njegovane. Milina nevjerovatna i sad od 1.3.biti ce besplatan javni prevoz za sve. A zeljeznicki saobracaj im je isto na odlicnom nivou.
Prije 10 dana sam bio u BiH. Dodjem da obidjem roditelje. Hvala Bogu pa me poslao na ovu stranu svijeta. Ovo su uslovi zivota dostojni covjeku.
Eh posto smo moralne nakaze i sljam od ljudi imamo ovo sto imamo tj puno vise nemamo. Autoput rascjepkan, magistrale lose i dotrajale. I ostaje nam da ovako preko foruma naprdjujemo i ubjedjujemo se ko je upravu a ko nije, a para i para su nam ukrali iz dzepova da bi svoje hirove platili.
Rodjeni ste u pogresno vrijeme jer autoputeve i dobre magistrale u BiH necete docekati pa ako zelite puteve i vijadukte i tunele osvjetljene selite se u razvijene zemlje. Do tad cete dole vaziti gdje se treba praviti i ko je jaci a vrijeme prolazi i nigdje se ne gradi potrebnim intenzitetom.
Samo par informacija. Luksembourg ima fiksnu cijenu goriva skoro na svim pumpama cca 1.10 eura. Puno je skuplje u Belgiji i Francuskoj pa svi ovdje sipaju. Autoput je besplatan. I malo je reci predobar. Lokalne ceste su im odlicne, seoske isto tako ocuvane i njegovane. Milina nevjerovatna i sad od 1.3.biti ce besplatan javni prevoz za sve. A zeljeznicki saobracaj im je isto na odlicnom nivou.
Prije 10 dana sam bio u BiH. Dodjem da obidjem roditelje. Hvala Bogu pa me poslao na ovu stranu svijeta. Ovo su uslovi zivota dostojni covjeku.
Last edited by Nadzorna_ploca on 19/02/2020 14:24, edited 1 time in total.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#2811 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
ali zato postoje JP AC FBiH i JP Ceste FBiH
koji su mogli ako ništa neku imaginarnu trasu ucrtati što bi im bio posao, ili barem planirati proširenja, i sl.
moje mišljenje je da narodu (većini) ceste nisu prioritet, običnom tuzlaku je sarajevo putešestvija na koju ne ide bez prijeke potrebe, tako i kontra. ide ko mora. ko ne mora, ode na drugu stranu, BG, Brčko - Zagreb i sl.
on je iz tuzle za 1h30 na autocesti, još sat i nešto i eto ga u ZG, prije nego u Sarajevu
koji su mogli ako ništa neku imaginarnu trasu ucrtati što bi im bio posao, ili barem planirati proširenja, i sl.
moje mišljenje je da narodu (većini) ceste nisu prioritet, običnom tuzlaku je sarajevo putešestvija na koju ne ide bez prijeke potrebe, tako i kontra. ide ko mora. ko ne mora, ode na drugu stranu, BG, Brčko - Zagreb i sl.
on je iz tuzle za 1h30 na autocesti, još sat i nešto i eto ga u ZG, prije nego u Sarajevu
- drug_profi
#2812 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Pajebote sve si irelevantne likove nabrojao kao bitne sto Tuzla nema ulaganja. Osim Bakira naravno. A premijera federacije si nekako zaobisao.Alfons Kauders wrote: ↑19/02/2020 14:16Naravno. Uvijek je za sve neko drugi kriv, naročito došlje. Došljaci poput Bakira i Lagumdžije iz Tuzle, Silajdžića i Komšića iz Istočne Bosne, Skake i Konakovića iz Krajine itd. Ko je to "došljak" od nabrojanih živ bio? Pa najveća bagra u gradu i politici generalno nije "šljegla" već su se rodili tu.drug_profi wrote: ↑19/02/2020 14:03 Evo iznio si mnoge cinjenice a nikako da sam shvatis sta je problem.
Daj mi neki primjer tih "došlja" koje vladaju Sarajevom? Je li Skaka doš'o zbrda, pa ne plaća muzej, ili je stara čaršijska porodica? Šta je s ostalim načelnicima, jesu li i oni papci-došljaci?
Evo ja znam jednog došlju - gradonačelnik Tuzle je iz Islamovaca kod Brčkog, pa nikog ne boli kurac za tim, niti ko po Tuzli kuka kako je "došljo" sjebo grad.
Mislim ako nisu oni krivi koji imaju izvrsnu vlast, ko je kriv?
Jesam li ja? Ti?
- Haris.ba
#2813 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Premijer Novalic nedavno je na sastanku u KS, da punu podrsku izgradnji prve transferzale. Cak je i ruzio kako KS ne moze da prati finansiranje koje on salje.
Jest da ce mu cesta proci blizu firme.....ali to nema veze sa nicim.
Jest da ce mu cesta proci blizu firme.....ali to nema veze sa nicim.
-
NecuVise
#2814 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
mk ultra wrote: ↑19/02/2020 14:23 ali zato postoje JP AC FBiH i JP Ceste FBiH
koji su mogli ako ništa neku imaginarnu trasu ucrtati što bi im bio posao, ili barem planirati proširenja, i sl.![]()
on je iz tuzle za 1h30 na autocesti, još sat i nešto i eto ga u ZG, prije nego u Sarajevu![]()
Pa ucrtan je autoput do Tuzle preko Žepča, je li vam to malo? Vi bi još koji 3D render? Treba to i zaslužiti
- mk ultra
#2815 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Kad smo kod togaNecuVise wrote: ↑19/02/2020 17:26mk ultra wrote: ↑19/02/2020 14:23 ali zato postoje JP AC FBiH i JP Ceste FBiH
koji su mogli ako ništa neku imaginarnu trasu ucrtati što bi im bio posao, ili barem planirati proširenja, i sl.![]()
on je iz tuzle za 1h30 na autocesti, još sat i nešto i eto ga u ZG, prije nego u Sarajevu![]()
Pa ucrtan je autoput do Tuzle preko Žepča, je li vam to malo? Vi bi još koji 3D render? Treba to i zaslužiti![]()
Viđu ovo
http://www.zepceonline.com/index.php/vi ... cini-zepce
Eto petlje, javna rasprava počinje
U kafani
-
NecuVise
#2816 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Zadnja slika petlja Drivuša u Zenici na Vcmk ultra wrote: ↑19/02/2020 17:36 Kad smo kod toga
Viđu ovo
http://www.zepceonline.com/index.php/vi ... cini-zepce
Eto petlje, javna rasprava počinje
U kafani![]()
Hajd nek raspravljaju gdje hoće samo nek krene sa mrtve tačke, da ne bude Tuzla preko bijela svijeta.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#2817 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Sit gladnom ne vjeruje.
*I što nemamo palac gore na ovoj temi.
*I što nemamo palac gore na ovoj temi.
- So What!
#2818 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Bakirov babo, Alija je iz Bosanskog Šamca, Komšići su iz Kreševa, Salko Lagumdžija, babo Zlatkov, rođen je u Vlasenici, Haris Silajdžić je rođen u Brezi, Konakovići su inače porijeklom od Rogatice, a od svih nabrojanih jedino su Skake autohtone Sarajlije.Alfons Kauders wrote: ↑19/02/2020 14:16Naravno. Uvijek je za sve neko drugi kriv, naročito došlje. Došljaci poput Bakira i Lagumdžije iz Tuzle, Silajdžića i Komšića iz Istočne Bosne, Skake i Konakovića iz Krajine itd. Ko je to "došljak" od nabrojanih živ bio? Pa najveća bagra u gradu i politici generalno nije "šljegla" već su se rodili tu.
- Alfons Kauders
#2819 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Znači sad gledamo po tome gdje je rođen nečiji stari ili djed? Stvarno?So What! wrote: ↑19/02/2020 23:52Bakirov babo, Alija je iz Bosanskog Šamca, Komšići su iz Kreševa, Salko Lagumdžija, babo Zlatkov, rođen je u Vlasenici, Haris Silajdžić je rođen u Brezi, Konakovići su inače porijeklom od Rogatice, a od svih nabrojanih jedino su Skake autohtone Sarajlije.Alfons Kauders wrote: ↑19/02/2020 14:16Naravno. Uvijek je za sve neko drugi kriv, naročito došlje. Došljaci poput Bakira i Lagumdžije iz Tuzle, Silajdžića i Komšića iz Istočne Bosne, Skake i Konakovića iz Krajine itd. Ko je to "došljak" od nabrojanih živ bio? Pa najveća bagra u gradu i politici generalno nije "šljegla" već su se rodili tu.
- So What!
#2820 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Djedove nisam navodio, i samo da se ispravim Željkov otac nije iz Kreševa nego iz Kiseljaka, a majka iz Doboja.Alfons Kauders wrote: ↑20/02/2020 07:01Znači sad gledamo po tome gdje je rođen nečiji stari ili djed? Stvarno?Hoćemo li još koje koljeno unazad?
![]()
Bakirov otac se preselio u Sarajevo zbog karijernih i političkih razloga, isto kao i Zlatkov otac Salko, stoga i oni eto postadoše Sarajlije.
- Alfons Kauders
#2821 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Dobro, de mi sad začas izračunaj koliko onda ima Sarajlija ako nećemo računati ljude koji su prije 60 godina rođeni tu, čisto jer im roditelji nisu odatle?So What! wrote: ↑20/02/2020 08:04Djedove nisam navodio, i samo da se ispravim Željkov otac nije iz Kreševa nego iz Kiseljaka, a majka iz Doboja.Alfons Kauders wrote: ↑20/02/2020 07:01Znači sad gledamo po tome gdje je rođen nečiji stari ili djed? Stvarno?Hoćemo li još koje koljeno unazad?
![]()
Bakirov otac se preselio u Sarajevo zbog karijernih i političkih razloga, isto kao i Zlatkov otac Salko, stoga i oni eto postadoše Sarajlije.
10-20 hiljada? Možda 25?
-
almirkoba
#2822 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Kad samo pogledam ovaj idejni projekat oko žepča i zamisli da se tu TK priključuje na autoput, samo do zavidovića mini 2km tunela isto toliko mostova i vijadukta a nisu ni zagrizli u srce dionice tuzla, a koliko tek posliej ima tunela i mostova i tk ni za 20g neće biti spojena na autoput.
Onaku ravnicu do doboja sa realno malo tunela,mostova propusti stvarno nema smisla bar za ovako siromašnu zemlju.
Onaku ravnicu do doboja sa realno malo tunela,mostova propusti stvarno nema smisla bar za ovako siromašnu zemlju.
- Dope_Man
#2823 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Ne kaze se bezveze: Gdje prestaje logika, pocinje Bosna.
Naravno da ce radije rovariti tu, praviti pu koji ce, ako gledamo SA-TZ, a to je realno glavna potreba, biti duzi i daleko skuplji za voziti zbog cega ga niko nece koristiti. Tuzla treba imati do granice brzu cestu, i sredjenu postohecu magistralu prema Sa uz trecu traku i pokoji novi tunel na nekim mjestima. A preko Zepca nece niko ziv ici u Tuzli iz Sa ili bilo gdje nize.
Naravno da ce radije rovariti tu, praviti pu koji ce, ako gledamo SA-TZ, a to je realno glavna potreba, biti duzi i daleko skuplji za voziti zbog cega ga niko nece koristiti. Tuzla treba imati do granice brzu cestu, i sredjenu postohecu magistralu prema Sa uz trecu traku i pokoji novi tunel na nekim mjestima. A preko Zepca nece niko ziv ici u Tuzli iz Sa ili bilo gdje nize.
- Laertes
#2824 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Tako je. Kad to i ako kad naprave, jedino ako šta budem trebao za Zenicu il' Travnik, onda tim putem (znam da neću to svakako doživjeti, ali, eto, hipotetski).Dope_Man wrote: ↑20/02/2020 10:35 Ne kaze se bezveze: Gdje prestaje logika, pocinje Bosna.
Logično bi bilo da se to preusmjeri prema Doboju. Ali neće nikad, jer su stranački uhljebi pokupovali jeftino placeve kud će proći ta trasa, pa kad bude eksproprijacija, da se opare...
Jebe se njima kojim putem ćemo mi za Sarajevo...
- mk ultra
#2825 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
150km autoceste - cca 1h10 - oko 12-15KM vjerovatnoDope_Man wrote: ↑20/02/2020 10:35 Ne kaze se bezveze: Gdje prestaje logika, pocinje Bosna.
ili 130km magistrale?