Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
c_g

#97326 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

Meni treba live/direktno da piše dole na traci na sadržajima koji slijede. Najviše kada ide neki sportski događaj, tipa skijanje na Eurosportu i tako to.
fusion_ba

#97327 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

photo&video wrote: 18/02/2020 08:05 Davno sam pisao da je vecina HD kanala to samo na papiru, 4k se vodi kao UHD ali bitrate je najnizi moguci. O HD kanalima da ne pricamo. Da je pravne drzave davno bi se kazni naplacali za varanje korisnika. Ali i to je BiH. :bih:
Tacno. Imam i Total TV pa kad uporedim HD kanale koje oni nude (SK, Cinestar Premiere, RTS, Cinemania itd..) sa njemackim kanalima koji se mogu gledati npr Das Erste i ZDF.... Pa to se ne moze ni porediti :-D Eurosport HD preuzimaju sa Hotbird satelita pa je zato slika vrhunska
dzeko1

#97328 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dzeko1 »

...
Last edited by dzeko1 on 18/02/2020 16:49, edited 1 time in total.
tnt-tunja

#97329 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tnt-tunja »

Telemach wrote: 18/02/2020 08:50
avaks wrote: 17/02/2020 21:05 Je li ovo opet srezan kvalitet na SK 1 HD?! Trepere aut linije koliko je bitrate tanak :evil:
@avaks,
Primjedba za navedeni kanal je proslijeđena na provjeru. Vjerujemo da će poteškoća biti otklonjena.
Ovi su mi najjaci... proslijedit ce oni na provjeru. I bog i narod zna sta se ove desava, ali eto.

Iskreno govoreci steta sto je tako, sto te svako u ovoj drzavi sisa kao ovcu kako mu je volja, ali bolje alternative nema...
dembele

#97330 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

fusion_ba wrote: 18/02/2020 11:06
photo&video wrote: 18/02/2020 08:05 Davno sam pisao da je vecina HD kanala to samo na papiru, 4k se vodi kao UHD ali bitrate je najnizi moguci. O HD kanalima da ne pricamo. Da je pravne drzave davno bi se kazni naplacali za varanje korisnika. Ali i to je BiH. :bih:
Tacno. Imam i Total TV pa kad uporedim HD kanale koje oni nude (SK, Cinestar Premiere, RTS, Cinemania itd..) sa njemackim kanalima koji se mogu gledati npr Das Erste i ZDF.... Pa to se ne moze ni porediti :-D Eurosport HD preuzimaju sa Hotbird satelita pa je zato slika vrhunska
Kod nas sve nešto sirotinjsko, second hand,ni blizu onoga kako bi trebalo da bude. Nutella nije kao u Njemačkoj, deterdžent Persil nije isti kao na Zapadu, gorivo slabije kvalitete a evo ni hd i uhd kanale nemamo bar kada je bitrate u pitanju, kao u Njemačkoj, Poljskoj, UK...sve poluproizvodi ili proizvodi osjetno slabije kvalitete u odnosu na one na Zapadu.

A šta tek reći za kvalitet slike na kanalima tipa HTV Oscar i Jasmin TV. Ono je za sjesti i Bogu plakati. Pa kvalitetnija je slika na prvim filmovima braće Limijer iz 1895. godine nego na ova dva kanala
bkntv

#97331 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bkntv »

dembele wrote: 18/02/2020 12:49
fusion_ba wrote: 18/02/2020 11:06
Kod nas sve nešto sirotinjsko, second hand,ni blizu onoga kako bi trebalo da bude. Nutella nije kao u Njemačkoj, deterdžent Persil nije isti kao na Zapadu, gorivo slabije kvalitete a evo ni hd i uhd kanale nemamo bar kada je bitrate u pitanju, kao u Njemačkoj, Poljskoj, UK...sve poluproizvodi ili proizvodi osjetno slabije kvalitete u odnosu na one na Zapadu.

A šta tek reći za kvalitet slike na kanalima tipa HTV Oscar i Jasmin TV. Ono je za sjesti i Bogu plakati. Pa kvalitetnija je slika na prvim filmovima braće Limijer iz 1895. godine nego na ova dva kanala
To je zato sto preuzimaju sa analogne tv(riblje kosti).
adi123

#97332 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by adi123 »

Telemach podrska katastrofa. U firmi imamo skoro pola godine problem s internetom koji ne zele da rijese odnosno mrsko im da promjene kabal. Skoro pola godine nazovemo ih, dođe podrska i kaze ja ovo ne mogu uraditi treba doci druga ekipa, doci ce za dan dva najkasnije međutim nikad se niko ne pojavi dok nismo u zadnjih par dana konstantno zvali i dosla je ta druga ekipa kojoj je takođe mrsko raditi odnosno provuci kablove kroz hodnik poslovnog prostora, tj receno nam je da treba doci njijov nadzor da im kaze gdje se tacno nalazi razvodnik te sam ih zamolio da tako i napisu da se ne izmisli nesto drugo kao njihovi predhodnici koji se nisu pojavili a pisali su tamo da trebaji neke saglasnosti itd. Receno mi je tako da ce napisati kako jeste, međutim kroz 2 sata saznajem da je napisao da se treba probijati neki rigips i da s tim nije saglasan vlasnik poslovne prostorije. Kakve su samo laži napisali, kako je mrsko ljudima raditi, ne mogu da vjerujem. Na dvije lokacije imamo njihov internet te privatno imam takođe na dvije lokacije, sve cu da promjenim. Ne mogu da vjerujem da se tako mogu ponašati pogotovo za posovne korisnike.
Telemach

#97333 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

adi123 wrote: 18/02/2020 19:24 Telemach podrska katastrofa. U firmi imamo skoro pola godine problem s internetom koji ne zele da rijese odnosno mrsko im da promjene kabal. Skoro pola godine nazovemo ih, dođe podrska i kaze ja ovo ne mogu uraditi treba doci druga ekipa, doci ce za dan dva najkasnije međutim nikad se niko ne pojavi dok nismo u zadnjih par dana konstantno zvali i dosla je ta druga ekipa kojoj je takođe mrsko raditi odnosno provuci kablove kroz hodnik poslovnog prostora, tj receno nam je da treba doci njijov nadzor da im kaze gdje se tacno nalazi razvodnik te sam ih zamolio da tako i napisu da se ne izmisli nesto drugo kao njihovi predhodnici koji se nisu pojavili a pisali su tamo da trebaji neke saglasnosti itd. Receno mi je tako da ce napisati kako jeste, međutim kroz 2 sata saznajem da je napisao da se treba probijati neki rigips i da s tim nije saglasan vlasnik poslovne prostorije. Kakve su samo laži napisali, kako je mrsko ljudima raditi, ne mogu da vjerujem. Na dvije lokacije imamo njihov internet te privatno imam takođe na dvije lokacije, sve cu da promjenim. Ne mogu da vjerujem da se tako mogu ponašati pogotovo za posovne korisnike.
Zdravo adi123,
Ljubazno Vas molimo da nam dostavite potpune korisničke podatke i kontakt broj, kako bismo provjerili sve što je potrebno i korigovali u najkraćem roku.
azdralovic

#97334 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by azdralovic »

@Telemach sta bi bilo najbolje rjesenje za vikendicu, tj neki povremeni pristup ? ili eventualno dva prikljucka na jedan racun ili tako nesto obzirom da se nece koristiti stalno...
i imaju li uopste takve mogucnosti
drug_profi

#97335 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

azdralovic wrote: 19/02/2020 00:07 @Telemach sta bi bilo najbolje rjesenje za vikendicu, tj neki povremeni pristup ? ili eventualno dva prikljucka na jedan racun ili tako nesto obzirom da se nece koristiti stalno...
Eon i 4G.
azdralovic

#97336 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by azdralovic »

drug_profi wrote: 19/02/2020 00:42
azdralovic wrote: 19/02/2020 00:07 @Telemach sta bi bilo najbolje rjesenje za vikendicu, tj neki povremeni pristup ? ili eventualno dva prikljucka na jedan racun ili tako nesto obzirom da se nece koristiti stalno...
Eon i 4G.
opet placam pretplatu stalno...
Telemach

#97337 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Eon i 4G.
@azdralovic,
Kada su usluge digitalne i interneta u pitanju uvijek moramo provjeriti tehničke mogućnosti prije nego se pretplatite na neki paket. Međutim, uvijek možete priključiti Total TV ili EON uz korištenje usluga drugog internet provajdera. Također, uslugu možete staviti u mirovanje na maksimalno tri mjeseca u toku jedne kalendarske godine, što je odlična opcija kada su u pitanju lokacije na kojima ne boravite povremeno.
Telemach

#97338 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Telemach wrote: 19/02/2020 09:29
Eon i 4G.
@azdralovic,
Kada su usluge digitalne i interneta u pitanju uvijek moramo provjeriti tehničke mogućnosti prije nego se pretplatite na neki paket. Međutim, uvijek možete priključiti Total TV ili EON uz korištenje usluga drugog internet provajdera. Također, uslugu možete staviti u mirovanje na maksimalno tri mjeseca u toku jedne kalendarske godine, što je odlična opcija kada su u pitanju lokacije na kojima boravite povremeno.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#97339 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by konektovan »

Korisnik duo net grande paketa, kazu sad se ukida i postaje duo light ili tako nesto......treba obnoviti ugovor, je li cijena ostaje ista, mora li se potpisivati na 24 mjeseca ili????
holowey

#97340 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by holowey »

konektovan wrote: 19/02/2020 11:03 Korisnik duo net grande paketa, kazu sad se ukida i postaje duo light ili tako nesto......treba obnoviti ugovor, je li cijena ostaje ista, mora li se potpisivati na 24 mjeseca ili????
nemoj dati da te levate...otidji u poslovnicu, moguce je produziti grande paket... ja sam produzio duo net grande family umjesto prelaska na bilo koji eon paket...
Telemach

#97341 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

konektovan wrote: 19/02/2020 11:03 Korisnik duo net grande paketa, kazu sad se ukida i postaje duo light ili tako nesto......treba obnoviti ugovor, je li cijena ostaje ista, mora li se potpisivati na 24 mjeseca ili????
@konektovan,
Sada su u ponudi Eon paketi. Imate na raspolaganju Light, Full i Premium varijantu koje se međusobno razlikuju kako po cijeni tako i po ostalim karakteristikama kao što su broj kanala, brzina interneta i sl. Dostavljamo Vam link na kojem možete pogledati ponudu. Ukoliko ste zainteresirani možete nam u pp dostaviti korisničke podatke i broj telefona kako bi Vas kolege mogle kontaktirati i prezentirati ponudu. ;-)

https://telemach.ba/eon-paketi/eon-paketi
konektovan

#97342 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by konektovan »

Telemach wrote: 19/02/2020 11:31
@konektovan,
Sada su u ponudi Eon paketi. Imate na raspolaganju Light, Full i Premium varijantu koje se međusobno razlikuju kako po cijeni tako i po ostalim karakteristikama kao što su broj kanala, brzina interneta i sl. Dostavljamo Vam link na kojem možete pogledati ponudu. Ukoliko ste zainteresirani možete nam u pp dostaviti korisničke podatke i broj telefona kako bi Vas kolege mogle kontaktirati i prezentirati ponudu. ;-)

Sve to stoji, ja sam korisnik duo net grande paketa od decembra 2016 kad sam potpisao isti uz ugovor na 24 mjeseca sa nekim benefitima. Mene samo zanima ako se ukida taj duo net grande, a nudi se neki drugi paket po drugim imenom, moram li se obavezivati ugovorom na 24 mjeseca?? Zasto ne mogu nastaviti ugovor ko i do sad, placam redovno, ali necu da sam vezan nikakvim ugovorima na duzi vremenski period...
konektovan

#97343 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by konektovan »

holowey wrote: 19/02/2020 11:07
nemoj dati da te levate...otidji u poslovnicu, moguce je produziti grande paket... ja sam produzio duo net grande family umjesto prelaska na bilo koji eon paket...
Ma oticu do poslovnice u Saraj polje, to mi je blizu..pa cemo vidjeti sta je izvodivo.. :thumbup:
TheWatcher

#97344 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheWatcher »

konektovan wrote: 19/02/2020 11:48
@konektovan,

Sve to stoji, ja sam korisnik duo net grande paketa od decembra 2016 kad sam potpisao isti uz ugovor na 24 mjeseca sa nekim benefitima. Mene samo zanima ako se ukida taj duo net grande, a nudi se neki drugi paket po drugim imenom, moram li se obavezivati ugovorom na 24 mjeseca?? Zasto ne mogu nastaviti ugovor ko i do sad, placam redovno, ali necu da sam vezan nikakvim ugovorima na duzi vremenski period...
ja sam obnovio duo net ne tako davno :izet: ako ti kazu drugacije onda lazu :oops:
Telemach

#97345 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@konektovan,

@konektovan,
Ukoliko ste zadovoljni trenutnim paketom isti možete nastaviti koristiti. Možete se ugovorno vezati (obnoviti postojeći Ugovor) i tada dobijete određene benefite ili možete koristiti uslugu bez ikakvih pogodnosti i bez ugovorne obaveze. Ugovor potpisujete na 24 mjeseca.
vkmiro

#97346 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vkmiro »

Benq wrote: 16/02/2020 09:39
vkmiro wrote: 16/02/2020 09:24 Moželi se nakon par godina zamjeniti daljinski za onaj D3 v resiver, vec se ne vide slova i brojevi koji su se stalno pritiskali a i malo sam od sebe šteka.
Penzioner ne vidi ni sa cvikama najbolje :-D
Moze, ako nema fizickih ostecenja, zamjena je besplatna.
OK, zamjenio, hvala
konektovan

#97347 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by konektovan »

@Telemach
Hvala na odgovoru, ali vasa sluzbenica preko telefona nije tako rekla. Pitala da li sam zadovoljan sa uslugom do sad, i sa paketom koji koristim, a koji ce se u buduce zvati duo light.......
Nije spomenula da i dalje mogu koristiti stari paket.....a evo, vi kazete da mogu...?!
Ali u svakom slucaju idem do najblize poslovnice, da to na licu mjesta dogovorimo...
diablobih

#97348 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Slobodno nastavi koristiti ako ti ne trebaju benefiti, ako ti trebaju odluci se za svoj paket, jer sa light neces nista posebno dobiti.
Telemach

#97349 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

konektovan wrote: 19/02/2020 12:26 @Telemach
Hvala na odgovoru, ali vasa sluzbenica preko telefona nije tako rekla. Pitala da li sam zadovoljan sa uslugom do sad, i sa paketom koji koristim, a koji ce se u buduce zvati duo light.......
Nije spomenula da i dalje mogu koristiti stari paket.....a evo, vi kazete da mogu...?!
Ali u svakom slucaju idem do najblize poslovnice, da to na licu mjesta dogovorimo...
@konektovan,
Ne možemo potvrditi sa kim ste tačno razgovarali i šta je navedeno. Možete nam u pp dostaviti korisničke podatke da provjerimo. Žao nam je ukoliko ste dobili pogrešnu informaciju ili je došlo do nesporazuma. Svakako Vam savjetujemo prelazak na EON ponudu jer dobijete zaista dosta benefita, ali ukoliko želite možete nastaviti koristiti postojeći paket.
tap3ah75

#97350 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

@konektovan,

Kako god skontam ti bi trebao/morao moči koristiti to kao i do sada. Bez nazoviga benefita ali i bez vremenske obaveze.
Čak i u poslovnicu ne moraš ići.
Locked