Forumasi zaposljavaju
Moderator: anex
- Russki
#2726 Re: Forumasi zaposljavaju
Komiža ubjedljivo najbolja za rad sto se tice hrvatskog primorja.
-
UzlaTanjoEloSanjo
#2727 Re: Forumasi zaposljavaju
Zna li iko kakvi su uslovi u Cinema City-ju na cijepanju karti? Satnica ili? Radno vrijeme?
-
Mafioso
#2728 Re: Forumasi zaposljavaju
Na žalost bio direktor u takvoj, ne d'o dragi Allah nikome. Iskustvo rada 10-20g: NIKAD se ne zapošljavaj u porodičnoj firmi gdje su svi tu u toj firmi. Na žalost iskusio na jako bolan način, gazda (generalni direktor), žena (radi plaćanje i vodi poslovnicu), djeca (knjigovodstvo, komercijala) i ja jadnik bio ko neki direktor i svako njihovo sranje trebaš pokriti a kad dođeš gazdi kažeš kako rusvaj prave pa đe će moja đeca to da rade to je nemoguće ti mene uništavaš.... Bježi od toga, samo sistemi sa apsolutno jednim i jakim šefom na čelu.
-
zippoo87
#2729 Re: Forumasi zaposljavaju
eto,samo da potvrdis pravilo 
i ja sam se svega nagledao po privatnim firmama ...manje vise ovdje je sve isti koncept...vecinom djeca naslijede neke biznise od oceva,pa njihova djeca rade tu sa njima,sa nadom da ce i oni preuzeti...ali vecinom ta djeca nisu sposobna ni za sta ...ima naravno i sposobnih ali to su uglavnom iz porodica gdje nema babinih sinova,nego gdje se radi i gdje svi ukucani rade,para se zaradi
problem vecinom nastane kada i zena direktno radi u firmi...pa u 99% situacija to su zene sa kompleksima nekim,obicno nize vrijednosti pa onda te komplekse lijece na zaposlenim,maltretirajuci ljude...nazalost mnogi to trpe...rijetki odhebu takve
po meni,niti jedan posao i niti jedna plata,ma koliko velika bila,nisu vrijedni jedne sijede dlake a da ne kazem zivaca
nazalost,sada vise od polovine zaposlenih,vecinom ovi koji su poceli raditi u socijalizmu,sada dolaze na posao pod raznoraznim sedativima i antidepresivima...da se pokusaju izboriti sa ovim nazovi privatnicima...sve goli sljam
i ja sam se svega nagledao po privatnim firmama ...manje vise ovdje je sve isti koncept...vecinom djeca naslijede neke biznise od oceva,pa njihova djeca rade tu sa njima,sa nadom da ce i oni preuzeti...ali vecinom ta djeca nisu sposobna ni za sta ...ima naravno i sposobnih ali to su uglavnom iz porodica gdje nema babinih sinova,nego gdje se radi i gdje svi ukucani rade,para se zaradi
problem vecinom nastane kada i zena direktno radi u firmi...pa u 99% situacija to su zene sa kompleksima nekim,obicno nize vrijednosti pa onda te komplekse lijece na zaposlenim,maltretirajuci ljude...nazalost mnogi to trpe...rijetki odhebu takve
po meni,niti jedan posao i niti jedna plata,ma koliko velika bila,nisu vrijedni jedne sijede dlake a da ne kazem zivaca
nazalost,sada vise od polovine zaposlenih,vecinom ovi koji su poceli raditi u socijalizmu,sada dolaze na posao pod raznoraznim sedativima i antidepresivima...da se pokusaju izboriti sa ovim nazovi privatnicima...sve goli sljam
-
Mafioso
#2730 Re: Forumasi zaposljavaju
Žena je bila bagra svoje vrste, a problem je bio u tome što je gazda bio oženjen drugom, pa ova došla kao sekretarica i onda se ufućkala u to, a ni on se nešto nije branio, i sad su tu djeca od više žena već su ovi otprilike u nekim godinama kad su i ovi stariji počeli raditi i onda se tu svašta nešto lomi. Gazda ko gazda i nije nešto previše loš bio ali ja sam mu govorio, čak se i slagao ponekad onako kad se posvađamo malo se ne slaže pa kasnije se opet slaže - porodicu nije trebao puštati u firmu. Brate kad si gazda čovjek težak milione zaposli tu pašćuriju na budžet ko i svi ostali jednog u policiju jednog u opštinu jedno u elektroprivredu jedno u bhtelecom pa tamo nek ih giljotinja ostala seljadija istog tipa možda nešto i nauče. Zaista bila su dva momka (gazda ima puno djece i više puta se ženio rat mu je prvi brak skršio poslao ženu i djecu vani) od dvije žene stvarno radnici neviđeni i eksperti u svom polju, ovaj jedan u knjigovodstvu stvarno malac predan samo poslu profesionalac nema ni društva ni ništa on samo radi, ovaj drugi je bio menadžer prve klase sa 16 godina ogromne pare proizvodio čak u nekim kriznim situacijama je preuzimao i od mene i od gazde i rasturao tržište, čudo od djeteta, ali ovi ostali bože dragi sačuvaj i ta žena sadašnja ubi i nas i radnike i gazdu i nema najradije ti dođe da se objesiš. Kasnije kad sam ja napustio čuo sam da je i taj malac što je bio u vođstvu uz nas napustio iz istih razloga popizdio više na to svo ponašanje i razgulio, čujem nigdje ne radi neće više u Bosni ni da radi neki fakultet završava i navodno ode vani, za njega se ne bojim, ovi će gladni ostat kad gazda odapne, a kako ga mljetu neće još dugo.
Konklužn: Što dalje od porodičnih kolektiva ako boga znate.
Ne kažem da ne mora biti dobro, u ovoj firmi sve je išlo idealno ljepše je bilo raditi nego bilo gdje drugo u BIH, ali eto ne da đavo mira i dođe po svoje. Da bi čovjek izbjegao psihološke tretmane, bolje da ih otarasi u startu.
Konklužn: Što dalje od porodičnih kolektiva ako boga znate.
Ne kažem da ne mora biti dobro, u ovoj firmi sve je išlo idealno ljepše je bilo raditi nego bilo gdje drugo u BIH, ali eto ne da đavo mira i dođe po svoje. Da bi čovjek izbjegao psihološke tretmane, bolje da ih otarasi u startu.
-
hurmasica
#2731 Re: Forumasi zaposljavaju
:Potreban posao za momka 21 godinu sa zavrsenom sss tehnickog smjera. Posao u struci ili posao kurira ili slicno. Ako neko ima neku info, molim pp. Hvala
- triton
- DanteX
#2733 Re: Forumasi zaposljavaju
Može li mi neko reći nešto o PMP certifikatu (Project Managment Professional) ili PMI, kao navodno priznat po Evropi i svijetu. Ima neki kurs i nakon toga ispit pa će se dobiti taj certifikat. Prije nego što odlučim da idem na taj kurs prvo da pitam vrijedi li to šta? 
- drndalo
#2734 Re: Forumasi zaposljavaju
Koliko kosta i gdje ? Odatle ce ti se samo reci...
PRINCE2 mi pada na pamet kao nesto relevantno iz Project Management-a u svijetu... On se mjeri hiljadama, funti...
PRINCE2 mi pada na pamet kao nesto relevantno iz Project Management-a u svijetu... On se mjeri hiljadama, funti...
- alibaba_i_30_godina
#2735 Re: Forumasi zaposljavaju
Ne možes tek tako to upisati. Trebalo bi da imaš već neko predznanje, neko iskustvo. Nesto. Ljudi su napravili nauku od Project i Product Managementa.DanteX wrote: ↑19/02/2020 02:10 Može li mi neko reći nešto o PMP certifikatu (Project Managment Professional) ili PMI, kao navodno priznat po Evropi i svijetu. Ima neki kurs i nakon toga ispit pa će se dobiti taj certifikat. Prije nego što odlučim da idem na taj kurs prvo da pitam vrijedi li to šta?![]()
- DanteX
#2736 Re: Forumasi zaposljavaju
Ima taj kurs u Academy387 i traje 4 sedmice, 3 puta u sedmici po 3 sata. Ako je to nešto veliko vrijedi li to uopšte upisivati i naučiti tako nešto od roku od mjeseca dana?alibaba_i_30_godina wrote: ↑19/02/2020 10:36Ne možes tek tako to upisati. Trebalo bi da imaš već neko predznanje, neko iskustvo. Nesto. Ljudi su napravili nauku od Project i Product Managementa.DanteX wrote: ↑19/02/2020 02:10 Može li mi neko reći nešto o PMP certifikatu (Project Managment Professional) ili PMI, kao navodno priznat po Evropi i svijetu. Ima neki kurs i nakon toga ispit pa će se dobiti taj certifikat. Prije nego što odlučim da idem na taj kurs prvo da pitam vrijedi li to šta?![]()
Da se razumijemo, nije da nemam iskustva u menadžerskom poslu, ali sam mislio ako već postoji mogućnost da tako nešto zašto onda ne usavršiti znanje nekim dodatnim certifikatom
- alibaba_i_30_godina
#2737 Re: Forumasi zaposljavaju
Nije to menadžerski posao u smislu u kojem ti vjerovatno misliš. Jako su plaćeni i traženi ljudi s ovom specijalnoscu i kod nas i u EU.DanteX wrote: ↑19/02/2020 10:45Ima taj kurs u Academy387 i traje 4 sedmice, 3 puta u sedmici po 3 sata. Ako je to nešto veliko vrijedi li to uopšte upisivati i naučiti tako nešto od roku od mjeseca dana?alibaba_i_30_godina wrote: ↑19/02/2020 10:36Ne možes tek tako to upisati. Trebalo bi da imaš već neko predznanje, neko iskustvo. Nesto. Ljudi su napravili nauku od Project i Product Managementa.DanteX wrote: ↑19/02/2020 02:10 Može li mi neko reći nešto o PMP certifikatu (Project Managment Professional) ili PMI, kao navodno priznat po Evropi i svijetu. Ima neki kurs i nakon toga ispit pa će se dobiti taj certifikat. Prije nego što odlučim da idem na taj kurs prvo da pitam vrijedi li to šta?![]()
Da se razumijemo, nije da nemam iskustva u menadžerskom poslu, ali sam mislio ako već postoji mogućnost da tako nešto zašto onda ne usavršiti znanje nekim dodatnim certifikatom![]()
- Euphoria
#2738 Re: Forumasi zaposljavaju
A šta si inače po struci? Ti poslovi su fino plaćeni, ali su i zahtjevni jako.DanteX wrote: ↑19/02/2020 10:45Ima taj kurs u Academy387 i traje 4 sedmice, 3 puta u sedmici po 3 sata. Ako je to nešto veliko vrijedi li to uopšte upisivati i naučiti tako nešto od roku od mjeseca dana?alibaba_i_30_godina wrote: ↑19/02/2020 10:36Ne možes tek tako to upisati. Trebalo bi da imaš već neko predznanje, neko iskustvo. Nesto. Ljudi su napravili nauku od Project i Product Managementa.DanteX wrote: ↑19/02/2020 02:10 Može li mi neko reći nešto o PMP certifikatu (Project Managment Professional) ili PMI, kao navodno priznat po Evropi i svijetu. Ima neki kurs i nakon toga ispit pa će se dobiti taj certifikat. Prije nego što odlučim da idem na taj kurs prvo da pitam vrijedi li to šta?![]()
Da se razumijemo, nije da nemam iskustva u menadžerskom poslu, ali sam mislio ako već postoji mogućnost da tako nešto zašto onda ne usavršiti znanje nekim dodatnim certifikatom![]()
- DanteX
#2739 Re: Forumasi zaposljavaju
Po struci sam menadžer ljudskih resursa.Miss Moonlight wrote: ↑19/02/2020 10:48A šta si inače po struci? Ti poslovi su fino plaćeni, ali su i zahtjevni jako.DanteX wrote: ↑19/02/2020 10:45Ima taj kurs u Academy387 i traje 4 sedmice, 3 puta u sedmici po 3 sata. Ako je to nešto veliko vrijedi li to uopšte upisivati i naučiti tako nešto od roku od mjeseca dana?alibaba_i_30_godina wrote: ↑19/02/2020 10:36
Ne možes tek tako to upisati. Trebalo bi da imaš već neko predznanje, neko iskustvo. Nesto. Ljudi su napravili nauku od Project i Product Managementa.
- hadzinicasa
#2740 Re: Forumasi zaposljavaju
ovo mogu potvrditi iz licnog iskustva.alibaba_i_30_godina wrote: ↑19/02/2020 10:47Nije to menadžerski posao u smislu u kojem ti vjerovatno misliš. Jako su plaćeni i traženi ljudi s ovom specijalnoscu i kod nas i u EU.DanteX wrote: ↑19/02/2020 10:45Ima taj kurs u Academy387 i traje 4 sedmice, 3 puta u sedmici po 3 sata. Ako je to nešto veliko vrijedi li to uopšte upisivati i naučiti tako nešto od roku od mjeseca dana?alibaba_i_30_godina wrote: ↑19/02/2020 10:36
Ne možes tek tako to upisati. Trebalo bi da imaš već neko predznanje, neko iskustvo. Nesto. Ljudi su napravili nauku od Project i Product Managementa.
potreba za dinamicnijim, agilnijim i fleksibilnijim pristupom kao samim radom na ad hoc - projektnoj bazi rusi rigidne konstrukcije kompanija u smislu da zahtjeva matrix orgnazacije, a kako bi se efektivno upravljalo resursima u cilju maksimalne efikasnosti po raznim potrebama, zadacima i rokovima - projekt management je kljucan.
nisam upoznata sa ovim certifikatom, ali sigurno ti ne moze odmoci, ako nista pomoci ce ti u licnom organiziranju i upoznaces razlicite alate te nauciti gledati neke stvari iz druge perspektive.
-
jahh
#2742 Re: Forumasi zaposljavaju
Ima li ko da zaposljava 
-
Nadzorna_ploca
#2743 Re: Forumasi zaposljavaju
Mozda jedino da po forumima i facebooku siris paniku. 
-
kamenofil
#2744 Re: Forumasi zaposljavaju
To ljudi rade pro bono
-
hurmasica
#2745 Re: Forumasi zaposljavaju
Zna li iko kako dobiti posao.na benzinskoj pumpj?
- Rothmans
-
Zeleni12
#2747 Re: Forumasi zaposljavaju
Napravis kopije CV-a i ides od benzinske do benzinske, ili za neku drugu djelatnost, od firme do firme.
Jasno, prije toga se raspitas koje firme cijene radnike, daju dobre i redovne plate... i samo takvima dajes CV, jer takve firme obicno ne traze radnike preko oglasa, vec im se radnici sami nude donoseci CV.
- P308
#2748 Re: Forumasi zaposljavaju
Negdje sam vidio da Green Oil na Malti (Marka Marulica) trazi radnike na kasi, ako se ne varam pa probajZeleni12 wrote: ↑19/04/2020 06:34Napravis kopije CV-a i ides od benzinske do benzinske, ili za neku drugu djelatnost, od firme do firme.
Jasno, prije toga se raspitas koje firme cijene radnike, daju dobre i redovne plate... i samo takvima dajes CV, jer takve firme obicno ne traze radnike preko oglasa, vec im se radnici sami nude donoseci CV.
- Rothmans
#2749 Re: Forumasi zaposljavaju
CV za benzinsku ? Ozbiljno ?Zeleni12 wrote: ↑19/04/2020 06:34Napravis kopije CV-a i ides od benzinske do benzinske, ili za neku drugu djelatnost, od firme do firme.
- VenomousV
#2750 Re: Forumasi zaposljavaju
Sto da ne.
Sigurno ce ozbiljnije shvatiti nekog ko napise barem svoje osnovne podatke i preda, nego "Dolazio neki lik, hoce da radi, ostavio broj telefona".
Nece praviti Europass CV i pisati motivaciono ali barem licni i kontakt podaci, obrazovanje i prethodno radno iskustvo.