zavrzlama wrote: ↑20/02/2020 02:25
Realno ti izjednacavas bakira koji se krije iza MZ jer siledjija dodik ukida drzavu,i dodika koji prkosi MZ i rusi BIH..Odmah da ti kazem da ne gotivim ridjobradog,ali ne mozes ih u isti kos...
Drugo,BIH je itekako bitna amerima,jer je srbija ruska sluga a dodik vucicev potrcko...da ne govorimo o tome da je najjaci americki vojni saveznik Turska,koja opet ima BIH u amanetu..
Trece..nece ameri ukinut manji entitet,treba im da kontrolise bosnjake da se ne posile...samo sto su srbi zagrizli previse pa bi mogli primorat amere da podrze ukidanje tog na genocidu,zlocinima i etnickim ciscenjem stvorenog entiteta...
Jedna je nepobitna cinjenica koju srbi nece sebi da priznaju..
Ne moze funkcionisat normalna BIH i manji entitet u isto vrijeme jer manji entitet zivi na negiranju BIH,ako prestane da negira BIH nema smisla svog postojanja.. do srba je da shvate da nesto mora nestat ili BIH ili ovakav entitet i njegov pristup prema BIH.
Za pocetak promijenit ime,sto bi vise pomoglo samim srbima da lakse prihvate zivot sa drugim i drugacijim.
Kao prvo izjednacavam Bakira i Dodika jer Bakiru treba Dodik i obrnuto.
Ti mozes da kazes da je Dodik siledjija ( ali je u sustini seoska varalica) dok se taj isti Bakir krije iza nekog patriotizma dok ustvari isto razvaljuje drzavu , cak i mozda vise nego Dodik.
Rezultati SDA-zna politike mozemo da vidimo gdje god da je SDA na vlasti, sto je gore ta ista SDA tamo gdje ima potpunu vlast razvaljuje drustvo vise nego tamo gdje djeli vlast sa drugima.
Amerima je Bosna zadnja rupa na svirali, pogledaj kako su ostavili Ukrajinu koja bi trebala da im je strateski interes jer je na granici sa Rusijom, kako su odjebali Kurde koji su im bili manje vise jedini lojalni saveznicu na BI...ucjenjuju i prijete vise svoje saveznike nego neprijatelje i kazes da im je Bosna potrebna...?
Ti mislis da je Srbija koja je okruzena sa svih strana NATO paktom neka prijetnja? ...plasenje male djece baba rogom, cime to Srbija moze ugrozit NATO, nekom vojnom silom koja se sastoji od nekih 30-40 helikoptera i aviona i nekim lafo tenkovima koji nemogu da prodaju na kilo ?
Drugo suplja teza trebaju srbi da kontrolisu bosnjake da se oni ko nebi oteli ?...ko ce se otmat kontroli, pa ima vise radikalnih muslimana u par engleskih ili francuskih gradova nego u cijeloj bosni...pa ako se i neko pobuni ogradit ce bosnu bodljikavom zicom i netreba nista vise...daj ba zavrzlama
.........dalje prica da ce ameri podrzat ukidanje entiteta zbog zlocinina itd...mislim pa jebena amerika je napravljena na genocidu i etnickim ciscenju...da neidem u blizu istorju ili komsiluk,mozda mozemo reci da ima par drzava da nisu pravil neka veca sranja ( pade mi na pamet ceska, slovacka mozda norveska i jos par ) ali manje vise sve drzave su nastale na progonima i genocidima....amerika kao drzava je napravila ogromna sranja od WWII i sad mi gledamo u njih kao moralne gromade...pa pobogu pola amerike nije priznavalo Obamu samo sto je crnac da nekazem sta drugo...
Nepobitna cinjica..."nemoze biti normalna drzava je manji entitet negira drzavu"....negira Katalonja Spaniju, Irska je konstantno na ivici da negledamo po cijelom svijetu i sta?....nista
Prdaje se prica "jedan covjek jedan glas" kao to je demokratija...mislim taj sistem nije funkcionisao u prijasnjoj drzavi jer su srbi kao najmnogoljudniji narod htjeo da nametne svoje vidjenje drugima...kako mislis da ce ta lafo demokratska drzava da zazivi na teritorij BiH, to ce srbi i hrvati prihvatit da im bosnjaci odredjivat jednostavnim preglasavanjem kako ce drzava funkcionisat?...da li bi bosnjaci pristali na takav koncept da su u manjini i da im se pokusa prodat takva ista prica?
Mislim koliko je tema napisano u vezi Komsica ( koji je banalni politicki krpelj koji se samo bori za svoj interes ) i sad pricamo o nekoj normalnoj drzavi.
Pa pobogu brate imas slucaj Sarajevskog kantona gdje je postojala sansa da se otrgne od SDA vladavine i sta smo dobili...politicki cirkus koji je pokazao od kako bi trebala da funcionise normalna drzava do kako se siluje zakon da se skinu nepodobni i kjafiri sa vlast bez obzira na dobre stvari koje su radili....?
Pa bolan pogledaj samo jedan banalan primjer, hoteli na Ilidji...godinama su krali vodu iz gradskog vodovoda i kad su se inspektori konacno pojavili istjerani su kao zadnja bagra, morali su da dolaze sa policijom.....zasto je SDA dozvolila da istaknuti cimbenik pljacka otvoreno drzavno poduzece dok je to isto drzavno poduzece moglo silovat normane gradjane koji su mozda preskocili jednu ili dvije rate...vidis to je za mene vise rusenje drzave nego Dodikovo lajanje.
Zato skrivanje iza Dodika ili kritikovanje medjunarodne zajednice jer nece da radi kako jedan narod misli da treba da bude je samo pisanje uz vjetar.
Sad samo ocekujem komentar eto onda rahat patnja al bit ce nas ako bog da za nekih 50 godina vise nego kjafira i onda ce se vidjet kako se pravi i upravlja drzavom....
ps promakao mi ovaj dio...turska koja ima u amanetu bosnu
prvo ko je ostavio bosnu turkoj u amanet?...moj pokojni caca...a drugo, turska je prodala bosnu ne jednom ja bi se vise zabrinuo da je stvarno ostavljena u amanet