Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Qler
#25801 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kad sam ja kupovao bio je jedan, ali je neko meni se cini trazio ako mogu i sjedista da izvade
bio go ko' lipa 
-
negredo
#25802 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jel upotrebljiva guma poslije, nakon sto u nju istreses onaj sprej preko kompresora? Danas imo siutaciju probila se, na nesto naletilo, i posto nema rezervnog tocka, imo taj set za krpljenje i napuho. Jel moram mijenjat gumu ili moze injekcija na staru?
- drug_profi
#25803 Re: Pitamo Mehanicare ?
Trebao si je samo napuhati bez spreja. Mislim da je guma za baciti, ali vidi sta ce ti vulkanizer savjetovati. Najgore sto trebas i felgu sad cistiti.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#25804 Re: Pitamo Mehanicare ?
jel bacis gumu kad nagazis u govno? ako se guma moze zakrpiti nema bacanja,samo se opere felga i guma iznutra i gas.drug_profi wrote: ↑18/02/2020 20:46
Trebao si je samo napuhati bez spreja. Mislim da je guma za baciti, ali vidi sta ce ti vulkanizer savjetovati. Najgore sto trebas i felgu sad cistiti.
-
negredo
#25805 Re: Pitamo Mehanicare ?
Bas zato sam u nedoumici. Kaze vulkanizer nije ta guma vise nizasta nagrisce je taj sprej, kao i ventil, i ubjedi me da stavim neku polovnu. Ja sam ga posluso samo zato sto je guma nakon sto je pukla vozena neko vrijeme skroz izduvana, na felgi maltene, pa kontam ne moze sad valjat nikako, mada mi ne bi pravo sto sam skino novu gumu 2019 i raspario i stavio neku iz 16te osjetno tvrdu na dodir. Kontam i ja mogao se sprej isprati,jer je u tecnim stanju iscurio ko mlijeko.bitanga_sa_otesa wrote: ↑18/02/2020 20:48jel bacis gumu kad nagazis u govno? ako se guma moze zakrpiti nema bacanja,samo se opere felga i guma iznutra i gas.drug_profi wrote: ↑18/02/2020 20:46
- bitanga_sa_otesa
#25806 Re: Pitamo Mehanicare ?
e ako si vozio ispuhanu 100m isjekla je felga,tu nema lijeka,al cuj teorija relativiteta nagrisce je sprejnegredo wrote: ↑18/02/2020 20:57
Bas zato sam u nedoumici. Kaze vulkanizer nije ta guma vise nizasta nagrisce je taj sprej, kao i ventil, i ubjedi me da stavim neku polovnu. Ja sam ga posluso samo zato sto je guma nakon sto je pukla vozena neko vrijeme skroz izduvana, na felgi maltene, pa kontam ne moze sad valjat nikako, mada mi ne bi pravo sto sam skino novu gumu 2019 i raspario i stavio neku iz 16te osjetno tvrdu na dodir. Kontam i ja mogao se sprej isprati,jer je u tecnim stanju iscurio ko mlijeko.
- iceman ze
#25807 Re: Pitamo Mehanicare ?
Sve je to porez na neinformisanost
- JavierBosnia
#25808 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jos da nije to uradio bez mog znanja, nego eto kao "poznanstvo" pa on to uradio jer je bolje za mene.bitanga_sa_otesa wrote: ↑18/02/2020 21:19
e ako si vozio ispuhanu 100m isjekla je felga,tu nema lijeka,al cuj teorija relativiteta nagrisce je sprej![]()
![]()
isto ko i onaj sto sipa gusce ulje da prestane curiti
![]()
![]()
![]()
Pripazio me
- bitanga_sa_otesa
#25809 Re: Pitamo Mehanicare ?
vjeruj taj nije majstor nit ti je prijatelj ,eto toliko...JavierBosnia wrote: ↑18/02/2020 22:26
Jos da nije to uradio bez mog znanja, nego eto kao "poznanstvo" pa on to uradio jer je bolje za mene.
Pripazio meAl da znas vracam se ja na propisanu gradaciju na sljedecoj zamjeni
- JavierBosnia
#25810 Re: Pitamo Mehanicare ?
Mah vjerujem druzebitanga_sa_otesa wrote: ↑18/02/2020 22:31vjeruj taj nije majstor nit ti je prijatelj ,eto toliko...JavierBosnia wrote: ↑18/02/2020 22:26
Jos da nije to uradio bez mog znanja, nego eto kao "poznanstvo" pa on to uradio jer je bolje za mene.
Pripazio meAl da znas vracam se ja na propisanu gradaciju na sljedecoj zamjeni
Al eto deset puta pitam de nekog majstora da neko preporuci - niko nista
Pa nije djevojka da je ukradem, nego majstor jebem li ga. Svi pametni, a niko majstora u Sa predlozit - pismenog po mogucnosti
-
negredo
#25811 Re: Pitamo Mehanicare ?
I sta to treba da znaci? Da li to dovoljno govori o sistemu vrijednosti i okruzenju u kojem zivimo, ili ja kao pravnik, treba da unaprijed znam sve o svojstvima tog spreja, i da jos bdijem nad glavom vulkanizeru, u strepnji hoce li to on znati uraditi, ovako ces onako ces, i to za svoj novac?
- bitanga_sa_otesa
#25812 Re: Pitamo Mehanicare ?
vise mislim da je htio reci da su u tim bransama 98% idioti i neskolovani papci,a i ja cu to potvrditi jer svakodnevno se susrecem s raznim idiotima kojima ne bi dao 2 ovce nacrtane na papir da mi cuvaju,a ne da mi cackaju oko auta.al svaki od njih ima svoje teorije i pokusava te ubijediti da vjerujes u njih i uz to jos da te pokusa napraviti budalom...o filozofiranju i demagogiji ne bih polemisao.....negredo wrote: ↑18/02/2020 22:39
I sta to treba da znaci? Da li to dovoljno govori o sistemu vrijednosti i okruzenju u kojem zivimo, ili ja kao pravnik, treba da unaprijed znam sve o svojstvima tog spreja, i da jos bdijem nad glavom vulkanizeru, u strepnji hoce li to on znati uraditi, ovako ces onako ces, i to za svoj novac?
samo cu dati jedan primjer jucer nadjem sliku jednog dijela za ladu i posaljem idiotu koji navodno ima sve te dijelove ,pocne demagogija i palamudjenje preko telefona,ja mu kazem jesi dobio sliku ,kaze jesam,pa sta pametujes imas li ili nemas ,ma imam nesto slicno al nisam siguran...pogadjate otisao je socno u pm.
nedavno isto neke manzetne za homokineticki trazio ,dam uzorak i posaljem vlasnika da kupi,vrati se i donese ni slicne,kao dao mu ovaj u radnji da moze ,reko jel on radi ili ja i sta sam ti dao da kupis ? jel ovo isto? kaze nije pa sto kupujes kad nije isto? on mi rekao,idite i ti i on u pm.i onda mi kazu ti si ters ...
- Rockefeller
#25813 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hahahahahaha 
- drug_profi
#25814 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja bacim cijelo auto kad nagazim u govno.bitanga_sa_otesa wrote: ↑18/02/2020 20:48jel bacis gumu kad nagazis u govno? ako se guma moze zakrpiti nema bacanja,samo se opere felga i guma iznutra i gas.drug_profi wrote: ↑18/02/2020 20:46
Ja se izvinjavam ako nisam upoznat najbolje, ali u tom spreju je u osnovi ljepljiva smjesa koja zatvara curenje. Ona se polijepi po cijloj unutrasnjosti gume i felge. Ne znam kako se pere, nisam koristio. Obicno ako fasujes ekser ili saraf, dovoljno je napumpati kompresorom bez spreja. Imas neko vrijeme da nadjes vulkanizera.
-
negredo
#25815 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma razumijemo se. Covjek se jednostavno razocara u nedostatak kvalitetne usluge, u bilo kojoj sferi zivota.bitanga_sa_otesa wrote: ↑18/02/2020 23:00vise mislim da je htio reci da su u tim bransama 98% idioti i neskolovani papci,a i ja cu to potvrditi jer svakodnevno se susrecem s raznim idiotima kojima ne bi dao 2 ovce nacrtane na papir da mi cuvaju,a ne da mi cackaju oko auta.al svaki od njih ima svoje teorije i pokusava te ubijediti da vjerujes u njih i uz to jos da te pokusa napraviti budalom...o filozofiranju i demagogiji ne bih polemisao.....negredo wrote: ↑18/02/2020 22:39
samo cu dati jedan primjer jucer nadjem sliku jednog dijela za ladu i posaljem idiotu koji navodno ima sve te dijelove ,pocne demagogija i palamudjenje preko telefona,ja mu kazem jesi dobio sliku ,kaze jesam,pa sta pametujes imas li ili nemas ,ma imam nesto slicno al nisam siguran...pogadjate otisao je socno u pm.
nedavno isto neke manzetne za homokineticki trazio ,dam uzorak i posaljem vlasnika da kupi,vrati se i donese ni slicne,kao dao mu ovaj u radnji da moze ,reko jel on radi ili ja i sta sam ti dao da kupis ? jel ovo isto? kaze nije pa sto kupujes kad nije isto? on mi rekao,idite i ti i on u pm.i onda mi kazu ti si ters ...![]()
- iceman ze
#25816 Re: Pitamo Mehanicare ?
Brate opusteno ovdje smo svi cool, da se pomazemo. Mene recimo ovlasteni levati prodaje mi dijelove motora od pasata bzb za skodu cdaa i lijepo to sve upakuju kataloski, jer je ing napravio zajeb sisemski, i od 2013 su i prepravili tu gresku, a mi ostali treba da ga dudlamo do te godine....
- Arslan_11
#25817 Re: Pitamo Mehanicare ?
jedno pitanjce. Kako ili cime je najbolje ocistiti skinutu turbinu?
-
LikeLike
#25818 Re: Pitamo Mehanicare ?
Koliko je para zamjena zadnjih diskova i disk plocica na Sportageu?bitanga_sa_otesa wrote: ↑18/02/2020 23:00vise mislim da je htio reci da su u tim bransama 98% idioti i neskolovani papci,a i ja cu to potvrditi jer svakodnevno se susrecem s raznim idiotima kojima ne bi dao 2 ovce nacrtane na papir da mi cuvaju,a ne da mi cackaju oko auta.al svaki od njih ima svoje teorije i pokusava te ubijediti da vjerujes u njih i uz to jos da te pokusa napraviti budalom...o filozofiranju i demagogiji ne bih polemisao.....negredo wrote: ↑18/02/2020 22:39
nedavno isto neke manzetne za homokineticki trazio ,dam uzorak i posaljem vlasnika da kupi,vrati se i donese ni slicne,kao dao mu ovaj u radnji da moze ,reko jel on radi ili ja i sta sam ti dao da kupis ? jel ovo isto? kaze nije pa sto kupujes kad nije isto? on mi rekao,idite i ti i on u pm.i onda mi kazu ti si ters ...![]()
- amar1994
#25819 Re: Pitamo Mehanicare ?
a zaso bi mijenjao ako su ispravni,koliko je preslo auto ??
https://autobox.ba/autodijelovi/kia/spo ... sk-kocnica
-
LikeLike
#25820 Re: Pitamo Mehanicare ?
Auto preslo 135.000km. Pa ko je rekao da su ispravni?amar1994 wrote: ↑19/02/2020 13:59 a zaso bi mijenjao ako su ispravni,koliko je preslo auto ??
Kada sam kupovao auto u ovlastenom su mi rekli da ih treba mijenjati, ali mi je moj majstor rekao da ih ne mijenjam jos. Ako cijenjeni bitanga bude htio da pogleda pa da mi kaze dal trebam i prednje ili samo zadnje mijenjati pa da mi to i uradi. Pitao sam za cijenu njegovog posla, a ne cijenu diskova i disk plocica.
ps prosle godine je u skoljicu cijena textar zadnjih diskova i disk plocica bila oko 170KM sto je bas prihvatljivo
- bitanga_sa_otesa
-
LikeLike
#25822 Re: Pitamo Mehanicare ?
Bi li mi ti to zamijenio da ti pisem privatnu poruku?bitanga_sa_otesa wrote: ↑19/02/2020 16:3130 maraka ruke,dijelovi ne znam posto su dok ne provjerim.
- drndalo
#25823 Re: Pitamo Mehanicare ?
Naravno da ne bi, gade mu se slovacki Korejanci...
Salim se, posalji mu poruku.
Salim se, posalji mu poruku.
-
LikeLike
- drndalo
#25825 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma jok, maca-braca pravi...