CRNA GORA

Locked
oaza85

#2626 Re: CRNA GORA

Post by oaza85 »

Blek Stena wrote: 18/02/2020 15:10 Ovde neki kao da nikad nisu culi za fundamentalne slobode kao sto su sloboda mirnog okupljaanja pa istim daju razne kvalifikacije. Kao da ih nervira sto su ova okupljanja mirna i u skladu sa medjunarodnim standardima jer da nisu davno bi Milo nalozio zabranu istih.
Pa super onda, eto hodajte okolo, sta.
Capljina74

#2627 Re: CRNA GORA

Post by Capljina74 »

Blek Stena wrote: 18/02/2020 15:10 Ovde neki kao da nikad nisu culi za fundamentalne slobode kao sto su sloboda mirnog okupljaanja pa istim daju razne kvalifikacije. Kao da ih nervira sto su ova okupljanja mirna i u skladu sa medjunarodnim standardima jer da nisu davno bi Milo nalozio zabranu istih.
Kontam,
jamila nervoza jer je Milo pusiona.
Maraschino

#2628 Re: CRNA GORA

Post by Maraschino »

ooohhhhoooo, dobra kolicina u salonu

izgleda da ih @JThomas i @ Mujica prodrmali

:thumbup:

:D
Blek Stena

#2629 Re: CRNA GORA

Post by Blek Stena »

Maraschino wrote: 18/02/2020 15:16 ooohhhhoooo, dobra kolicina u salonu

izgleda da ih @JThomas i @ Mujica prodrmali :roll:

Razvalio si sa komentarom.....kao i obicno :roll:
Banksy

#2630 Re: CRNA GORA

Post by Banksy »

JThomas wrote: 18/02/2020 15:02

i vi griješite kad ulazite u duge diskusije sa pripremljenim profi diskutantima koji napamet znaju datume tih nekakvih poslanica, posvećenja, u kojoj su crkvi mošne kesice svetog jeronima i tako to. idete na njihov teren.

Lako ih je trehat, datumi i "fakti" su uglavnom lažni...
JThomas

#2631 Re: CRNA GORA

Post by JThomas »

svejedno, i to ih ponavlja, citira, razvlači. isto kao sa demantom masne klevete. to se u dužini sms-a stavlja na svoje mjesto.
Banksy

#2632 Re: CRNA GORA

Post by Banksy »

Da. Slatka rubrika dnevnika, kokice u ruke i ponekad ih ponešto pročačkat...
trocadero

#2633 Re: CRNA GORA

Post by trocadero »

dr_Evil wrote: 18/02/2020 14:23
trocadero wrote: 18/02/2020 14:17
dr_Evil wrote: 18/02/2020 14:06

Nisam ni upratio da si me pitao, ali za to uopste se necu ni truditi da odgovorim. Kraljevina Crna Gora je krvavo aneksirana od strane Srbije, ne znam broj pobijenih crnogoraca ali sigurno je par hiljada i mrsko mi je traziti, ovde sam da se pricam ne da guglam, sve njezine institucije su ugasene i postale dio Srbije, dok je SPC samostalno odlucila da ugasi CPC-a ili kako ste rekli "podrazumeva se, ne treba da budu ovde nikako pa da to uradimo".

Da mi das dokaz da se broj na litijama poveca, a ne smanjuje, a da medij ne pripada SNS-u, SNSD-u i SPC-u, pa moze bujrum.
:lol:
Pazi samo ovog izvrdavanja.Ja ti dam ljudsku šansu da ispadneš čovjek a ti se opet uplićeš lažima.
Neću napisati da si ispao ... od čoveka, ali već si izgubio i ono malo kredibiliteta što si imao.
Živ ti meni bio!
Eto ja sam izgubio sto sam imao, ali jedno je sigurno ti sa svojim lazima nikad nisi imao. Dolazis ovde i prepisujes clanke sa telegrafa, alo i ostalih fekalija tabloidnih, i cim ti neko nesto kaze izvlacis se sa:" Ne razumijes hijerarhiju crkve, idi uci i citaj".

Ne cudi me od tebe da negiras da je Srbija krvavo ugusila Crnu Goru i komplet njene institucije, isto kao sto vrlo lako negiras bilo koji srpski zlocin. Valjda sto je spaljeno 6000 crnogorskih kuca samo po sebi je zlocin, al jock, to su ionako nase juzne kuce jel tako, vikendice bit ce.

Naravno sa tvoje tacke gledista to je bilo samo malo zandarmerija posamarala juznu pokrajinu i juzne srbe, oni meni da se kofrce kad kralj kaze prisjedinjenje.

Takvima kao sto si ti ne isplati se postavljati bilo kakve dokaze jer sve nazivate montiranim, osobe koje su pisale kriminalcima i plagijatorima. Zato i dalje postavljaj videa litija, i kani se historije pardon istorije.
E ovo je već žešća vadiona i sad bi ja to trebao komentarisati?
Bude li te nekad žena ufatila na djelu sa tom eventualnom ljubavnicom što spominješ nemoj pogriješiti pa joj odmah reći nije to što vidiš.Nego joj objasni staloženo, razvodljivo kao što ovdje pišeš , maher si za to.

I onaj teks od Mitaža je od riječi do riječi kod nedavnog gostovanja kod Bujice, ima video pa pogledaj. :-D
Capljina74

#2634 Re: CRNA GORA

Post by Capljina74 »

Image

Na svaku glupost mogu postaviti dvadeset ovakvih cinjenica iz pera same vlade kralja Nikole...

СРПСКА ПАТРИЈАРШИЈА

Србијанци су ових дана прогласили карловачку патријаршију за свесрпску, и дају јој ону власт, коју је некада српски патријарх имао за вријеме силног Цара Душана. Познато је да је Цар Душан године 1346. основао у Пећи српску патријаршију, која је доцније, пошто је већи дио српске државе пао под ропство османлиско, пала у руке Турака. Због насиља турских потоњи је патријарх пећски Арсеније Чарнојевић год. 1690. устао с народом на оружје противу турске владавине. Послије неуспјеле побједе над Турцима, он је са огромном масом народа и са народним првацима, одступио у некадашњу Јужну Угарску, гдје је привремено заузео мјесто сједишта у Сријемским Карловцима, у нади да ће брзо доћи прилика да се опет поврати у своју освештану патријаршиску пријестоницу у Пећи. Између осталих идеала, које је српски народ вјековима гајио, он није никад напустио ни ту идеју да опет васпостави српску патријаршију у Пећи, јер је увијек сматрао карловачке насљеднике пећског патријарха Арсенија Чарнојевића само као митрополите карловачке, а титула патријарха само као да им је једно историско почасно звање. Овакав положај митрополита карловачког сматрале су и остале српско-православне митрополије, па и сама београдска влада, док су се сада прихватили тога посла да речену митрополију ставе у ранг патријаршије. Иначе да су је сматрали патријаршијом не би било нужде да се то проглашење врши, него би се и самим политичким ослобођењем српског народа и српских цркава проширила власт патријарха карловачког, да је он посједовао право српског православног патријарха. Према историском праву наше цркве једино митрополиту пећском припада право да буде патријарх цјелокупне српске православне цркве.

Црногорски народ, који је у својим вјековним напорима засновао српску државну мисао и створио прву политичку државу и омогућио својим несебичним и јуначким подвизима да се ослободи српско племе испод турског и аустриског ропства, ослободио је и Пећ, сједиште српског патријарха. Самим ослобођењем Пећи, оживјела су и реална патријаршиска права пећског митрополита. Црна Гора је хтјела да именује једног патријарха опет у Пећи, али како још тада није био ослобођен један велики дио нашег народа који се налазио под аустриским ропством, тај је акт био одложен. Чим се Црна Гора васпостави, митрополит пећски има бити проглашен са свима његовим историским правима за патријарха цјелокупне српске православне цркве. Тога се права Црна Гора као вјечно слободна српска држава и као ослободитељка Пећи неће смјети никада одрећи. У противном она би се огријешила и према свом народу, који није никад дозволио да се са њеног амвона чује проповјед заробљеног олтара.

Свих су ових права, које има Црна Гора и њена црква, потпуно свјесни београдски злочинци, па су зато са нарочитим циљем похитали, пошто се Пећ, налази у Црној Гори, да нам то право отму. Међутим, ни та им пустоловина неће поћи за руком. Пећ и пећска патријаршија мора бити опет оно што је некада била српском народу и српској цркви.

Неј-Сен-Сир* код Париза, Глас Црногорца, број 88, 24. IX / 7. X 1920.
RunnerX

#2635 Re: CRNA GORA

Post by RunnerX »

A jest' im vatra gledati CG u NATO i kao sigurnog putnika u EU. :lol:
Maraschino

#2636 Re: CRNA GORA

Post by Maraschino »

Blek Stena wrote: 18/02/2020 15:18
Maraschino wrote: 18/02/2020 15:16 ooohhhhoooo, dobra kolicina u salonu

izgleda da ih @JThomas i @ Mujica prodrmali :roll:

Razvalio si sa komentarom.....kao i obicno :roll:

Ko Vas Bre Zavadi
Capljina74

#2637 Re: CRNA GORA

Post by Capljina74 »

Ne konta raja da je odnos Srbije i Crne Gore jedno familijarno i dinasticko trvljenje.
dr_Evil

#2638 Re: CRNA GORA

Post by dr_Evil »

trocadero wrote: 18/02/2020 15:25
dr_Evil wrote: 18/02/2020 14:23
trocadero wrote: 18/02/2020 14:17
Pazi samo ovog izvrdavanja.Ja ti dam ljudsku šansu da ispadneš čovjek a ti se opet uplićeš lažima.
Neću napisati da si ispao ... od čoveka, ali već si izgubio i ono malo kredibiliteta što si imao.
Živ ti meni bio!
Eto ja sam izgubio sto sam imao, ali jedno je sigurno ti sa svojim lazima nikad nisi imao. Dolazis ovde i prepisujes clanke sa telegrafa, alo i ostalih fekalija tabloidnih, i cim ti neko nesto kaze izvlacis se sa:" Ne razumijes hijerarhiju crkve, idi uci i citaj".

Ne cudi me od tebe da negiras da je Srbija krvavo ugusila Crnu Goru i komplet njene institucije, isto kao sto vrlo lako negiras bilo koji srpski zlocin. Valjda sto je spaljeno 6000 crnogorskih kuca samo po sebi je zlocin, al jock, to su ionako nase juzne kuce jel tako, vikendice bit ce.

Naravno sa tvoje tacke gledista to je bilo samo malo zandarmerija posamarala juznu pokrajinu i juzne srbe, oni meni da se kofrce kad kralj kaze prisjedinjenje.

Takvima kao sto si ti ne isplati se postavljati bilo kakve dokaze jer sve nazivate montiranim, osobe koje su pisale kriminalcima i plagijatorima. Zato i dalje postavljaj videa litija, i kani se historije pardon istorije.
E ovo je već žešća vadiona i sad bi ja to trebao komentarisati?
Bude li te nekad žena ufatila na djelu sa tom eventualnom ljubavnicom što spominješ nemoj pogriješiti pa joj odmah reći nije to što vidiš.Nego joj objasni staloženo, razvodljivo kao što ovdje pišeš , maher si za to.

I onaj teks od Mitaža je od riječi do riječi kod nedavnog gostovanja kod Bujice, ima video pa pogledaj. :-D
Uzivaj bolan, znas da se vadis i to je sasvim uredu. To je ono kad covjek sebe uvjeri da imas extra pouzdano auto i lako za odrzavati a vozis ficu. Sta drugo da ti kazem, gurni nam jos koji video i dokument sa telegrafa pa da svi uzivamo.

Hajde svi da ponovimo lekciju koju smo naucili od nasih dragih kolega:

1. Crna Gora je srpska juzna pokrajina od stoljeca sedmog. Srpska Sparta svako malo hoce da placa manji harac pa ko fol glume naciju.
2. CPC nikad nije postojala i bila je uvijek pod SPC-om. To sto niko nije imao nikakvo pravo da im se mjesa u politiku to znaci samo da ih je SPC mnogo postovala i ljubila kao svoju bracu.
3. Sve hramove u CG su pravili Srbi iz beogradskog sandzaka te hercegovine, jer'vo nije dzaba nevesinjska puska od tamo, mora biti otadzbinska zemlja.
4. Ako mi kazemo da je 45.000 proslo ulicom ko ste vi da brojite, opste je poznato da su u CG bulevari siri nego u BG-u.
5. CPC nikad nije bila priznata niti od koga, te sve publicije od strane Rusa i Carigrada su lazne. Kao i pismo gdje se trazi povlacenje publikacije. Na svaku takvu mi cemo izbaciti 1000 drugih photoshop dokumenata.
6. Srbija nikada nije pocinila nasilnu integraciju CG-a u kraljevinu Srbiju. Oni su docekali srbe kao oslobodioce i bacali cvijece. Nesto kao muslimani na JNA tenkove u Stocu (kazu UZP-ovci).
7. Boka Kotorska i Herceg Novi su vjecne srpske zemlje, hrvati i bosnjaci(pardon poturceni srbi) nemaju tu nikakve historije.
8. Rekao je Karadzic: " Srbi ne zamjerite Crnogorcima, ovo je samo rat dinastija, svi su oni srbi".

Dopunite ako sam sta zaboravio.

Sada cemo da vrtimo ove postulate SANU-a dok svi ne nauce, a ako nece ima da pravimo litije.

Pa bolan, jeste li ikad u stanju da poslusate sta drugi imaju za reci. Dokle vise. Carstvo Dusanovo i svi Grci su Srbi, to sam citao prosle godine na telegrafu.

Samo su mi gori ovi sta tvrde da im je tito zabranio da budu bosnjaci i da je NI BiH u rangu sa americkom
trocadero

#2639 Re: CRNA GORA

Post by trocadero »

To sad tražiš podršku većinskog foruma? :D
oaza85

#2640 Re: CRNA GORA

Post by oaza85 »

trocadero wrote: 18/02/2020 15:50 To sad tražiš podršku većinskog foruma? :D
Pazi da je ti ne dobijes. :D
Capljina74

#2641 Re: CRNA GORA

Post by Capljina74 »

Eno gore kralj Nikola te demantovao o CPC...

Nego,
Ono fakat porodični sukob bio.
Capljina74

#2642 Re: CRNA GORA

Post by Capljina74 »

oaza85 wrote: 18/02/2020 16:03
Majorizacija, je l' te?
oaza85

#2643 Re: CRNA GORA

Post by oaza85 »

Capljina74 wrote: 18/02/2020 16:05
oaza85 wrote: 18/02/2020 16:03
Majorizacija, je l' te?
Sprdanje sa mitomanima.
dr_Evil

#2644 Re: CRNA GORA

Post by dr_Evil »

Nema razloga, mozemo ja i ti to sami. Ti pij sljivu i guslaj, a ja cu da pijem lozu i sviram saz, pa cemo do ujutru ciji su veci junaci otpjevani.

Davno sam ja rekao, samo su komunisti bili avangarda na ovim podrucjima, pencilin za balkan.
Capljina74

#2645 Re: CRNA GORA

Post by Capljina74 »

Je li loza domaća?
dr_Evil

#2646 Re: CRNA GORA

Post by dr_Evil »

Capljina74 wrote: 18/02/2020 16:13 Je li loza domaća?
Jest, imam sa Gubavice od Bosnje, i iz Ortijesa od Srbina, ne zna se koja je bolja. Jednom mi dadose jednu smedjkasta, reko nosi ovo, kod nas se loza ne farba :D mjenjaj bure
dr_Evil

#2647 Re: CRNA GORA

Post by dr_Evil »

Kad smo kod rakije (jedna od najdrazih tema), potopio sam 7 vrsta trava u bocu, travarica drama, ali boja isto benzin, ne mozes je pogledat :D
dobojlija81

#2648 Re: CRNA GORA

Post by dobojlija81 »

mante se litija uzmite pravi litijum

Image
¤ jelena ¤

#2649 Re: CRNA GORA

Post by ¤ jelena ¤ »

dr_Evil wrote: 18/02/2020 16:15
Jest, imam sa Gubavice od Bosnje, i iz Ortijesa od Srbina, ne zna se koja je bolja. Jednom mi dadose jednu smedjkasta, reko nosi ovo, kod nas se loza ne farba :D mjenjaj bure
Svaka čast hercegovačkoj, nema je nadaleko što jest-jest, ali nema bolje loze od crnogorske - s Njeguša.

Sir i pršut - koliko god cijenjeni bili - su druga liga u poređenju s lozom.

Preporuka. :D
zilog

#2650 Re: CRNA GORA

Post by zilog »

¤ jelena ¤ wrote: 18/02/2020 17:31
dr_Evil wrote: 18/02/2020 16:15
Svaka čast hercegovačkoj, nema je nadaleko što jest-jest, ali nema bolje loze od crnogorske - s Njeguša.

Sir i pršut - koliko god cijenjeni bili - su druga liga u poređenju s lozom.

Preporuka. :D
Mani se ove teme. Idi na AA... :D
Locked