"Goodbye BiH, welcome RS-EXIT" - Dodik

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#76 Re: "Goodbye BiH, welcome RS-EXIT" - Dodik

Post by Tomahawk11 »

Haris033 wrote: 18/02/2020 14:38 Pravo na samoopredjeljenje entitetu koji je nastao na etničkom čišćenju. Wtf?
Da mi je samo znati koja bi normalna država priznala takvu zemlju u 21. vijeku? :?
Samo uzeti u obzir da iz RS-a spominju dejtonski sporazum kao papagaji i kako je to sveto slovo.
Dejtonski sporazum definiše RS kao entitet u okviru države BiH.
Tu svaka daljna diskusija prestaje. Dejton, Dejton, Dejton....a hoćemo državu.
MorningStar

#77 Re: "Goodbye BiH, welcome RS-EXIT" - Dodik

Post by MorningStar »

Tomahawk11 wrote: 18/02/2020 14:41
Haris033 wrote: 18/02/2020 14:38 Pravo na samoopredjeljenje entitetu koji je nastao na etničkom čišćenju. Wtf?
Da mi je samo znati koja bi normalna država priznala takvu zemlju u 21. vijeku? :?
Samo uzeti u obzir da iz RS-a spominju dejtonski sporazum kao papagaji i kako je to sveto slovo.
Poenta je kakvu drzavu - rs neku konfederaciju - hrvati isto tako samo da dobiju i intetet a bosnjaci unitarnu. A dejton i jeste sveto slovo jer smo ga potpisali.
kotor88

#78 Re: "Goodbye BiH, welcome RS-EXIT" - Dodik

Post by kotor88 »

Tomahawk11 wrote: 18/02/2020 14:38
Možemo se složiti da je aktuelna situacija ovakva samo zato što su Ameri rekli da će biti tako.
Što je BiH američko interesno područje.
Ako je tako, znači i da taj projekat sastavljen od dva entiteta može doživjeti promjene isključivo uz amin tih istih Amera, je li tako?!
Vječno...neće vječno ni ove planete biti. Kad joj jednog dana jebemo znanje, otići će sve u neku stvar uz jedan big bang.
Poenta je da kao što nije u moći Bošnjaka da ostvare jedinstvenu građansku (kako to kažu hrvatski i srpski predstavnici) BiH, tako nije u moći srpskih da izvedu RS u neku državu ili pak hrvatskih za HB.
A evo sve i da se to hipotetički desi, pa spominjana Katalonija ima veliki upitnik šta bi bilo s njom da eventualno dobije samostalnost, sad skontaj kolike su tek šanse RS da se iskobelja iz pelena i stane na noge.
Lahko je sanjati državu, puno teže je ostvariti. Teže i od eventualnog vojnog sukoba koji bi bio faza ka tome vjeruj.
Barem smo se u nečemu složili.
Što se interesnog područja tiče, svakako. Ali ne samo američko. To je valjda svima jasno.
Da li je to dobro ili ne, svačije je pravo da donese zaključak.

Ne samo Amera. Faktički je jasno da se politika RS-a svodi na zvanični stav Moskve. Tako da se praktično RS stavlja pod rusku šapu interesa.

Naravno, prosto je relativno šta znači vječnost. Moja teza se odnosila na to da sva složenost BiH nigdje i nikako ne može biti predstavljena kao nešto što ima opstanak. Ma koliko to nekima zvučalo nekorektno ili teško shvatljivo. Nevezano za nacionalnost.

To nigdje nisam sporio. Kao što rekoh, žrtveno jagnje za potkusurivanje velikih. Stoga i naglasih da te velike apsolutno ne zanima ničija suza, smijeh, tragedija ili percepcija. Apsolutno.
Mislim da nema potrebe baviti se analiziranjem i aksiomatičnošću navedenog.

Što se ostalog tiče, nije uopšte poenta šta nas dvojica želimo. Poenta je šta će političke marionete odraditi za interes velikih. A to nešto, nećemo moći spriječiti ni ti, ni ja. Dođe, uđe i zauzme. Taj princip. Stoga sam i sam u nekoliko postova postavio tu potencijalnu varijantu da ništa nije slučajno, iako se tako čini.

Dovoljno sam zreo da bih se bavio raznoraznim propagandnim manifestacijama političara, ali u konkretnom slučaju je evidentno da određeni signali postoje.
mO k3

#79 Re: "Goodbye BiH, welcome RS-EXIT" - Dodik

Post by mO k3 »

kotor88 wrote: 17/02/2020 18:56 I koliko je realno i je li ovo mig iz međunarodne zajednice ili tek predizborni slogan?
:lol: :lol: :lol: mig nesto sta , hajde krenite , nema suziivota sa balijama :mrgreen:

spritz!
Tomahawk11
Globalni moderator

#80 Re: "Goodbye BiH, welcome RS-EXIT" - Dodik

Post by Tomahawk11 »

MorningStar wrote: 18/02/2020 14:43
Tomahawk11 wrote: 18/02/2020 14:41
Poenta je kakvu drzavu - rs neku konfederaciju - hrvati isto tako samo da dobiju i intetet a bosnjaci unitarnu. A dejton i jeste sveto slovo jer smo ga potpisali.
Sve u redu, ali ne može biti sveto slovo kad ti odgovara, a kad ne, onda hajmo mijenjati, ali samo ono što meni ne odgovara.

Ako će se mijenjati, mijenja se da svima odgovara. Kako su tri strane sa različitim interesima, znači da od dogovora nema ništa.
Svako ko bude represivno ustrajao na svojim zahtjevima će prije ili kasnije dobiti po njušci.
Čeka se prelazak, kako ono, crvene linije.
Al ovo kad pređeš crvenu liniju neće završiti na priči.
Prilično su svjesni bh političari gdje je ta linija i dokle smiju lajati.
oaza85

#81 Re: "Goodbye BiH, welcome RS-EXIT" - Dodik

Post by oaza85 »

kotor88 wrote: 18/02/2020 14:45
Tomahawk11 wrote: 18/02/2020 14:38
Možemo se složiti da je aktuelna situacija ovakva samo zato što su Ameri rekli da će biti tako.
Što je BiH američko interesno područje.
Ako je tako, znači i da taj projekat sastavljen od dva entiteta može doživjeti promjene isključivo uz amin tih istih Amera, je li tako?!
Vječno...neće vječno ni ove planete biti. Kad joj jednog dana jebemo znanje, otići će sve u neku stvar uz jedan big bang.
Poenta je da kao što nije u moći Bošnjaka da ostvare jedinstvenu građansku (kako to kažu hrvatski i srpski predstavnici) BiH, tako nije u moći srpskih da izvedu RS u neku državu ili pak hrvatskih za HB.
A evo sve i da se to hipotetički desi, pa spominjana Katalonija ima veliki upitnik šta bi bilo s njom da eventualno dobije samostalnost, sad skontaj kolike su tek šanse RS da se iskobelja iz pelena i stane na noge.
Lahko je sanjati državu, puno teže je ostvariti. Teže i od eventualnog vojnog sukoba koji bi bio faza ka tome vjeruj.
Što se interesnog područja tiče, svakako. Ali ne samo američko. To je valjda svima jasno.

Ne samo Amera. Faktički je jasno da se politika RS-a svodi na zvanični stav Moskve. Tako da se praktično RS stavlja pod rusku šapu interesa.

Naravno, prosto je relativno šta znači vječnost. Moja teza se odnosila na to da sva složenost BiH nigdje i nikako ne može biti predstavljena kao nešto što ima opstanak. Ma koliko to nekima zvučalo nekorektno ili teško shvatljivo. Nevezano za nacionalnost.

To nigdje nisam sporio. Kao što rekoh, žrtveno jagnje za potkusurivanje velikih. Stoga i naglasih da te velike apsolutno ne zanima ničija suza, smijeh, tragedija ili percepcija. Apsolutno.

Što se ostalog tiče, nije uopšte poenta šta nas dvojica želimo. Poenta je šta će političke marionete odraditi za interes velikih. A to nešto, nećemo moći spriječiti ni ti, ni ja. Dođe, uđe i zauzme. Taj princip. Stoga sam i sam u nekoliko postova postavio tu potencijalnu varijantu da ništa nije slučajno, iako se tako čini.

Dovoljno sam zreo da bih se bavio raznoraznim propagandnim manifestacijama političara, ali u konkretnom slučaju je evidentno da određeni signali postoje.
Naravno da postoje signali.
Vozd ti je na crnoj listi skupa sa alkaidom.
Abate Fetel

#82 Re: "Goodbye BiH, welcome RS-EXIT" - Dodik

Post by Abate Fetel »

kotor88 wrote: 17/02/2020 18:56 I koliko je realno i je li ovo mig iz međunarodne zajednice ili tek predizborni slogan?

Ne krećite kevanđelja vam, barem dok se jedno milion dijasporaca ne vrati, pa se onda igrajte apokalipse juče, danas, sutra.
Tomahawk11
Globalni moderator

#83 Re: "Goodbye BiH, welcome RS-EXIT" - Dodik

Post by Tomahawk11 »

kotor88 wrote: 18/02/2020 14:45

Politika RS-a da. Jasno da se radi na išaret iz Moskve.
Opet, Ameri su tu, Rusi nisu.
Kad god pokušaju upasti, Ameri ih osujete.
Kao što su u CG. Na Kosovu. Tako i ovdje.

Pa davno bi otišlo sve u helać da se se pitaju naše vođe.
Ja prvi priznam da su bošnjački lideri karina i da bi svojim potezima samo ubrzali raspad.

Tvoje ili moje želje su individualni snovi.

Kad kažeš signali, na šta konkretno misliš?
Point.

#84 Re: "Goodbye BiH, welcome RS-EXIT" - Dodik

Post by Point. »

kotor88 wrote: 18/02/2020 14:31
Tomahawk11 wrote: 18/02/2020 14:27
Nije uporedivo. Porediš kruške i jabuke.
Isto kao što ne bi bilo i da sutra Vojvodina potegne pitanje osamostaljenja.
Pokrajine koje su i u doba one države bile na neki način zasebne administrativne jedinice.
S druge strane, zna se kako je RS nastala i kakav status ima, šta je garantovano Dejtonskim sporazumom.
Mimo tog svetog slova, RS nema mogućnost da ostvari ono što bi Vojvodina ili što je Kosovo.
Naravno da je uporedivo. Samo što u kontekstu šta mi godi, možemo stvarati percepcije i dvostruke aršine.
Te teze o putu, cilju i pravu su obična farsa.
BiH je projekat i tako ga i treba posmatrati, odnosno sam Dejton. Niko i nikada nije rekao da će tako vječno i biti. Onog trenutka kada je dogovoreno da BiH čine 2 entiteta savršeno je jasno da je data mogućnost da jednoga dana oni više ne budu zajedno. Toga su svjesni i Ameri i Britanci i Rusi. U jednom trenutku poslužiće im jedan od za realizaciju svojih viših ciljeva.

Kao što je lažna afera Račak poslužila da se postavi Bondstil isl... Naravno tada su Ameri povukli potez. Ne znači da će povući i naredni, a koj će se ticati BiH. Stoga i Srbima i Bošnjacima i Hrvatima ostaje da prihvate činjenicu da su žrtveno jagnje u rukama većih i u skladu sa tim se i bave potencijalnim epilozima. Te empatijske tirade nikome nisu bitne. Mimo granica BiH.
Entiteti nemaju pravo na samoopredjeljenje. Entitet nije neka istorijska pokrajina koja je nekad bila nezavisna, nije savezna republika, nije istorijska teritorija, to je samo jebeni entitet kojeg nema na svijetu i kao takav i prema Ustavu i prema bilo kojem pravu nema pravo na nezavisnost. Nezavisnost od čega? Uvijek je ta teritorija bila dio BiH. Džaba guslaš.

I šta nam veliš, savršeno je jasno da je data mogućnost da jednoga dana oni više ne budu zajedno. Jeste, u imaginarnom svijetu Srba gdje su oni žrtve, kako je vascijeli svijet protiv njih, kako su oni vodili odbrambeni rat, kako je entitet RS država itd.
kotor88

#85 Re: "Goodbye BiH, welcome RS-EXIT" - Dodik

Post by kotor88 »

Tomahawk11 wrote: 18/02/2020 14:51
Mislim na sve ono što je prethodilo jučerašnjoj izjavi. Ali i generalno potezima u posljednjih pola godine.
Meni je savršeno jasno da sve tri strane u BiH lobiraju. Neko uspješno, neko manje uspješno. Neko direktno, neko indirektno. Glavni lobisti, sasvim sigurno javnosti nisu poznati.
Dakle niti je slučajno odjednom postalo bitno poljoprivredno zemljište, niti je slučajno postao nebitan cjelokupan slijed događaja oko taksi prethodno, ali i činjenice da se želi steći dominacija.
Da ne idem na široko, mislim koliki god Dodik bio senzacionalista i koliko god bio željan pažnje, ne bi on tek tako u svoj politički monolog uveo tu tezu "RSExit". Štaviše, to prosječnom stanovniku RS-a na prvu i nije neka naročita asocijacija. Jer tradicionalistima ti anglicizmi i nisu baš primamljivi. Samim time, poruka djeluje puno upečatljivije u međunarodnim krugovima. Da li je stvar nekakvog dogovora, običan potez očajnika, naručen spin ili konkretan korak skretanja pažnje na suštinu, stvarno ne znam, jer nisam dio ni kabineta ni buržoazije, ni državni uposlenik.
Abate Fetel

#86 Re: "Goodbye BiH, welcome RS-EXIT" - Dodik

Post by Abate Fetel »

kotor88 wrote: 18/02/2020 14:57
Mislim na sve ono što je prethodilo jučerašnjoj izjavi. Ali i generalno potezima u posljednjih pola godine.
Meni je savršeno jasno da sve tri strane u BiH lobiraju. Neko uspješno, neko manje uspješno. Neko direktno, neko indirektno. Glavni lobisti, sasvim sigurno javnosti nisu poznati.
Dakle niti je slučajno odjednom postalo bitno poljoprivredno zemljište, niti je slučajno postao nebitan cjelokupan slijed događaja oko taksi prethodno, ali i činjenice da se želi steći dominacija.
Da ne idem na široko, mislim koliki god Dodik bio senzacionalista i koliko god bio željan pažnje, ne bi on tek tako u svoj politički monolog uveo tu tezu "RSExit". Štaviše, to prosječnom stanovniku RS-a na prvu i nije neka naročita asocijacija. Jer tradicionalistima ti anglicizmi i nisu baš primamljivi. Samim time, poruka djeluje puno upečatljivije u međunarodnim krugovima. Da li je stvar nekakvog dogovora, običan potez očajnika, naručen spin ili konkretan korak skretanja pažnje na suštinu, stvarno ne znam, jer nisam dio ni kabineta ni buržoazije, ni državni uposlenik.
veze ti sa mozgom nemaš, nego te željka cvijanović postavila da kenjaš po netu.

dakle pozadina je svega ovoga što je dodik i kompanija uzurpirala državno zemljište šume, rijeke, prirodna bogastva, i prepisala na sebe i članove svojih familija, hiljade i hiljade hektara zemlje, to oni brane a ne srbe i srpsku.
DaffyDuck

#87 Re: "Goodbye BiH, welcome RS-EXIT" - Dodik

Post by DaffyDuck »

Radi se o novcu i samo novcu.

Jako puno zemljista je prodato tajkunima, pare su potrosene, ne mogu se vratiti. Na zemljistu ulozeno novca, gradilo se a sada sud donio odluku da su knjizenja nevazeca. Ko ce vratiti lovu?
kotor88

#88 Re: "Goodbye BiH, welcome RS-EXIT" - Dodik

Post by kotor88 »

Abate Fetel wrote: 18/02/2020 14:59
veze ti sa mozgom nemaš, nego te željka cvijanović postavila da kenjaš po netu.

dakle pozadina je svega ovoga što je dodik i kompanija uzurpirala državno zemljište šume, rijeke, prirodna bogastva, i prepisala na sebe i članove svojih familija, hiljade i hiljade hektara zemlje, to oni brane a ne srbe i srpsku.
U pravu si. Sve si pogodio. Ne mogu se čudom načuditi koliko ti u stvari veze s mozgom imaš. Nije te poslala Željka Cvijanović. Tako da mi je savršeno razumljivo što ti je početno s malo. Ne mogu razumijeti da ovoliko nisi u toku. Smijem se. Jače od mene. Pozz
Abate Fetel

#89 Re: "Goodbye BiH, welcome RS-EXIT" - Dodik

Post by Abate Fetel »

Jašta sam već pogodio. Nastavi se vadit.
Tomahawk11
Globalni moderator

#90 Re: "Goodbye BiH, welcome RS-EXIT" - Dodik

Post by Tomahawk11 »

kotor88 wrote: 18/02/2020 14:57
Odluka US o poljoprivrednom zemljištu je udaranje po prstima.
I to je rezultat poteza u posljednjih pola godine ili koliko već.

Koliko je ko osokoljen pokazuje i dokle je spreman ići. Jučerašnja vandredna sjednica je pucanj u prazno ako ostane na tome. To bi bio još jedan u nizu populističkih poteza kojima se skida pozornost s nečeg zaista bitnog i koji služe za prikupljanje jeftinih političkih poena. U jednačinu definitivno ubaciti i to da je izborna godina.

Uostalom, podvučeno je da se po onim tačkama sa zasjedanja očituje u roku od 60 dana. Pa da vidimo...
kotor88

#91 Re: "Goodbye BiH, welcome RS-EXIT" - Dodik

Post by kotor88 »

Tomahawk11 wrote: 18/02/2020 15:04

Koliko je ko osokoljen pokazuje i dokle je spreman ići. Jučerašnja vandredna sjednica je pucanj u prazno ako ostane na tome. To bi bio još jedan u nizu populističkih poteza kojima se skida pozornost s nečeg zaista bitnog i koji služe za prikupljanje jeftinih političkih poena. U jednačinu definitivno ubaciti i to da je izborna godina.

Uostalom, podvučeno je da se po onim tačkama sa zasjedanja očituje u roku od 60 dana. Pa da vidimo...
Odluka US je posljedica. Možda i uzrok buduće posljedice. Vidjećemo. Ko je i zbog čega naredio taj potez,tj. posljedicu takođe. Miletov odgovor smo čuli. Da li je pucanj u prazno ili konkretna mjera koja ima podršku iz Rusije, vidjećemo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#92 Re: "Goodbye BiH, welcome RS-EXIT" - Dodik

Post by Tomahawk11 »

kotor88 wrote: 18/02/2020 15:07

Odluka US je posljedica. Možda i uzrok buduće posljedice. Vidjećemo. Ko je i zbog čega naredio taj potez,tj. posljedicu takođe. Miletov odgovor smo čuli. Da li je pucanj u prazno ili konkretna mjera koja ima podršku iz Rusije, vidjećemo.
Slažem se, odgovor smo čuli, mjere koje su donesene bi trebale biti te buduće posljedice.

Ostaje da vidimo hoće li biti realizovane.
oaza85

#93 Re: "Goodbye BiH, welcome RS-EXIT" - Dodik

Post by oaza85 »

Dobro ba, haj vise da se ne telis.
Shvatili smo.
Putin dao Miletu signal da krene u secesiju, ocekuje se kozacki vojni kontigent za koji dan da zaposjedne granice.
Jel to to?
Abate Fetel

#94 Re: "Goodbye BiH, welcome RS-EXIT" - Dodik

Post by Abate Fetel »

Da ne pominjem masovnu bježaniju naroda iz RS-EXIT, gdje će nakon 1 marta biti egzodus kao i ovamo, bježe svi od političke bande. Djetetu u stomaku ste ukrali budućnost i perspektivu.
The 51st State

#95 Re: "Goodbye BiH, welcome RS-EXIT" - Dodik

Post by The 51st State »

Pa u federwciji je manje vise unisono raspolozenje da dodio ide do kraja i ostfari svoje prijetnje, a dotad se uziva u mezi.
Oni jeste da trpe svi gradjani ali njegovi su najveci trpioci po svim parametrima, tako da frajer vodi iracionalnu politiku lisenu svake podloge, vjerovstno na mig vucica jer samo kod nas jos moze projektovati wannabi moc jer je u regioounu svugdje dobio rampu.
Mi apelujemo da mile konacno refrenednum raspise i da se i srbi nakon toga uvjere koliki je to idiot jer ce se oni nositi sa posljedicama, a ne on.
The 51st State

#96 Re: "Goodbye BiH, welcome RS-EXIT" - Dodik

Post by The 51st State »

kotor88 wrote: 18/02/2020 15:07

Rusija nema kapacitet da ista kod nas uradi osim obavjestajnig rovaranje sto je za srpsku politiku ocigledni dovoljni, dok na terenu punu kontrolu ima nato.
Abate Fetel

#97 Re: "Goodbye BiH, welcome RS-EXIT" - Dodik

Post by Abate Fetel »

Kad su god rusi pomagali srbe zapjeva se ona taman oblak prekrio je nebo, oj srbine opet si najebo.
kotor88

#98 Re: "Goodbye BiH, welcome RS-EXIT" - Dodik

Post by kotor88 »

Tomahawk11 wrote: 18/02/2020 15:11
Naravno da neće. Kao ni stotine drugih. Valjda je svima jasno da praziluka po džepovima imaju sve strane. Tako da rupe u zakonu se veoma lako pune.
Suština je u nečemu puno većem. U čemu prosječan Srbih, Hrvat ili Bošnjak mogu biti isključivo posmatrači. Politički nekorektni bi rekli - ovce.
Niti se srpski narod može usprotiviti i ući u borbu sa američkim tenkovima na Romaniji, niti to može bošnjački sa ruskim. I tu se otprilike svaka vrsta racionalizma i završava. Sve ostalo je u dnevne svrhe na bazi jeftinog patriotizma i još jeftinije patetike.

Apsolutno ni jedan jedini statistički pokazatelj BiH ne ide na ruku. U kontekstu prosperiteta i razvoja. Znam, sad će se neki zaletjeti i reći kako se smanjuje nezaposlenost i povećava plata... E tek tu vidiš svu neracionalnost rezonovanja. Jasno, za sve je kriv onaj preko puta.
Last edited by kotor88 on 18/02/2020 15:18, edited 1 time in total.
JThomas

#99 Re: "Goodbye BiH, welcome RS-EXIT" - Dodik

Post by JThomas »

The 51st State wrote: 18/02/2020 15:12 Pa u federwciji je manje vise unisono raspolozenje da dodio ide do kraja i ostfari svoje prijetnje, a dotad se uziva u mezi.
Oni jeste da trpe svi gradjani ali njegovi su najveci trpioci po svim parametrima, tako da frajer vodi iracionalnu politiku lisenu svake podloge, vjerovstno na mig vucica jer samo kod nas jos moze projektovati wannabi moc jer je u regioounu svugdje dobio rampu.
Mi apelujemo da mile konacno refrenednum raspise i da se i srbi nakon toga uvjere koliki je to idiot jer ce se oni nositi sa posljedicama, a ne on.
dobro, za njega i njegov džep ona je potpuno racionalna i iznimno uspješna.
Tomahawk11
Globalni moderator

#100 Re: "Goodbye BiH, welcome RS-EXIT" - Dodik

Post by Tomahawk11 »

kotor88 wrote: 18/02/2020 15:15
Tomahawk11 wrote: 18/02/2020 15:11
Naravno da neće. Kao ni stotine drugih. Valjda je svima jasno da praziluka po džepovima imaju sve strane. Tako da rupe u zakonu se veoma lako pune.
Suština je u nečemu puno većem. U čemu prosječan Srbih, Hrvat ili Bošnjak mogu biti isključivo posmatrači. Politički nekorektni bi rekli - ovce.
Niti se srspki narod može usprotiviti i ući u borbu sa američkim tenkovima na Romaniji, niti to može Bošnjački sa ruskim. I tu se otprilike svaka vrsta racionalizma i završava. Sve ostalo je u dnevne svrhe na bazi jeftinog patriotizma i još jeftinije patetike.

Apsolutno ni jedan jedini statistički pokazatelj BiH ne ide na ruku. U kontekstu prosperiteta i razvoja. Znam, sad će se neki zaletjeti i reći kako se smanjuje nezaposlenost i povećava plata... E tek tu vidiš svu neracionalnost rezonovanja. Jasno, za sve je kriv onaj preko puta.
Koja je onda svrha? Osim postizanja političkih poena i zametanja tragova?

Tu višu svrhu ne dotiču ni politički predstavnici naroda u BiH. Znači da nije to.

Kako će ići kad nas je prvo rat vratio u rikverc, a poslije rata smo u konstantnoj pat poziciji.
Prosječnom građaninu ove zemlje iz bilo kojeg entiteta to ne odgovara. Uglavnom nailazi na barijere zvane korupcija, poltronizam, male plate, nedostatak posla, nizak životni standard. Ko ne može sve da to gleda, ode.
Malo je onih koji su zadovoljni, a da nisu dio (nekog) sistema.
Da bi bio dio nekog sistema, moraš biti bez kičme i prilično ljigav. Ne može ni to svako.
Apsolutno ne idu u prilog ni BiH niti RS trendovi poput ovog nadolazećeg gdje će vrata Njemačke biti širom otvorena.
Opet ko zna, i ova rahat pat(nja), kako kažeš, ne bi trebala dovijeka, možda to bude okidač da se nešto i desi, da se maknemo iz ovog vakuma.
Locked