slažem seRagibUzoriti wrote: ↑18/02/2020 09:12Fazon je sto mnogi(prvi ja) trpim mnogo stosta zbog djeteta. Kad se ozenis/udas,i nakon nekog vremena stvari se promjene,izmedju ostalog dobijes djete(a skontas u medjuvremenu da zivis sa idiotom od osobe)nije lako ostaviti to isto djete da ga drugi vaspitava i mozda napravi idiotom kao sto je sam/sama. Ovako trpis,sebe zrtvujes jer to dijete nije moglo da bira oca ili majku.Ramzess Veliki wrote: ↑18/02/2020 05:31 Moje misljenje je da nikoga ne treba trpjeti, imamo ovaj jedan zivot i nikome ne savjetujem da bude toliki mazohista da ga unistava da bi nekome kome nije stalo do vas povladjivali i hranili njegovu sujetu, sebicnost, nesigurnost, sta god.
U brak ljudi trebaju ulaziti iz ljubavi, a to znaci voljeti se i dalje, podrzavati, planirati ... ako toga nema koja svrha biti sa nekim ko te maltretira?
Oni koji mogu tek tako sve to da prekinu,ili su jako sebicni ili jako pametni.
Razvod - da ili ne?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
kakavdanakneiskustvu
#301 Re: Razvod - da ili ne?
-
Alles-Tamam
#302 Re: Razvod - da ili ne?
dobar osjecaj wrote: ↑18/02/2020 09:32Zbog tako mnogo prava i obaveza kojih je malo ko svjestan dok ne dođe u situaciju da mora da se pozove na ta prava ili odgovara za obaveze. Ljudi danas u sve ulaze kao da ih neko goni puškom pa moraju što prije sve da obave. Imam više prijatelja i poznanika koju su se brže razveli nego što su se vjenčali. Pitajući ih koliko su poznavali osobe s kojima su ušli u brak, uglavnom je bio odgovor da nisu uopšte. U mnogim od tih instant brakova je često dolazilo do nasilja, bacanja odjeće nekad i težih predmeta kroz prozor. Zaletiš se, potučeš i često ne možeš da se izvučeš bez odricanja od imovine. Neko ne može iz vlastitog doma izbaciti nekoga s kim se tuče, neko mora plaćati izdržavanje osobi koju nakon instant braka mrzi. Bezbroj peripetija. Potpis na papiru samo ljudima koji su pravno nepismeni može ne igrati uopšte neku ulogu.Alles-Tamam wrote: ↑18/02/2020 09:21Zbog? Jel tebi treba neki poseban zakon da voliš i brineš o nekom i nečemu?dobar osjecaj wrote: ↑18/02/2020 09:17
Možda veza koja se zakonski tretira kao zajednica sa zakonskim pravima i obavezama kao u braku. Inače nebo i zemlja.
Ozbiljna zajednica se formira u glavi a ne na papiru i u opstini
Eo čitam već treći put ovo što si napisao i pitam se jel ja nisam skontao tebe ili ti mene
Život ti se neće promjeniti sa potpisom na komad papira.
Ako ti je partner prije potpisa bio debil, i poslije potpisa će ostat isti debil.
Ako ste imali problema prije, biće ih i poslije potpisa.
Ako ste živjeli sretno i skladno prije, tako će biti i poslije potpisa.
Sve dobro i sve loše ne dolazi zbog potpisa komada papira.
- i agree
#303 Re: Razvod - da ili ne?
Tacno,mnogi misle da ce im se u braku, jos kad dodje dijete, stvari promjeniti a ne kontaju da samo tonu sve dublje.Probleme koje imas u vezi i mislis da ces ih skrpit u braku te mogu samo skupo kostat.Najveci problem ovolikih rastava je sto se mladi ne upoznavaju dovoljno u vezi,kriju svoje mane pa sa vrlinama ulaze u brak a folirat se ne mozes stalno.Cast izuzetcima ali izuzetci opstaju.
- TMovac
#304 Re: Razvod - da ili ne?
Nisam čitao sve komentare. Moj ti je savjet, kada već odbija razgovor, da mu prirediš šok terapiju. Pokupi se i ti i dijete. Bez ikakvog kontakta mjesec dana ( i opet pusti neka on učini prvi korak ). Čovjek neke stvari počne cijeniti tek kada ih izgubi. Nek se malo napati sam. Pa ukoliko mu nakon tih mjesec dana ne dođe iz guzice u glavu, onda nikad neće.
- dobar osjecaj
- strucnjakdemagog
#306 Re: Razvod - da ili ne?
Euridika wrote: ↑18/02/2020 09:17Pogrešno čitaš moj post. Nisam ja govorila o ljudima koji žive u višegodišnjoj vanbračnoj vezi, već o ljudima koji nemaju veze nikako (ili imaju običnu vezu - zabavljanje). A komentarišu.Alles-Tamam wrote: ↑18/02/2020 09:15Baš nidje veze
Ha brak, ha veza isti klinac.
Ko god je duže vremena sa partnerom pod jednim krovom, sa ili bez papira iste brige ima, isti problemi ih stižu.
Tako da potpis na nekom komadu papira ne igra uopste ulogu neku.
A ako lik ima osjećaj da mu zena/cura u zadnjih 10 godina stvara više problema nego što mu dobrog donosi šta mu onda možeš reći nego okreni se i idi dalje.
A ovi što "trpe" nešto zbog djeteta prave u suštini još veću grešku, pa svakom djetetu je bolje da ima jednog normalnog roditelja nego dva koji se krve svaki dan.
Nit to pomaže djetetu nit vama![]()
Pa kaži konkretno na koga si mislila?
- MarlboroGold
#307 Re: Razvod - da ili ne?
Ja imam petero djece. Šta vi znate... nemate pojma.

- TMovac
#308 Re: Razvod - da ili ne?
Realno jedino će ga to prodrmati i navesti da razmisli dobro o svemu. A njoj će pokazati koliko mu je stalo do nje i do djeteta. Ako i nakon toga bude sve po starom, onda tu nema hajra i bolje joj je onda da traži sebi selameta.
- dobar osjecaj
- dobar osjecaj
#310 Re: Razvod - da ili ne?
Postavljati pitanja o potomstvu možeš samo sebi. To je privatna i za mnoge ljude jako bolna tema. Jedna od tema o kojoj se ne razgovara osim ako te neko pita za mišljenje, pa i tada obzirno i sa što manje petljanja i osuđivanja.
- dobar osjecaj
-
Alles-Tamam
#313 Re: Razvod - da ili ne?
Svi tvoji argumenti su čisto mahalanje i guranje nosa u tudje odnose.
Imaš ljudi koji ne mogu imati dijete, imaš i onih koji ne žele da ga imaju i svoj život drugačije žive.
Imaš ljudi koji žive u zajednicama bez papira i imaju djecu,ili koji ih nemaju.
Poenta braka ili suživota nije da imaš djecu nego da ti je lijepo
-
moonca
- Euridika
- Globalna šefica
#315 Re: Razvod - da ili ne?
@Dinostula
Još jedan ovakav post na temi i otpratiću te u rudnik.
Još jedan ovakav post na temi i otpratiću te u rudnik.
- Dinostula
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#317 Re: Razvod - da ili ne?
Dinostula fakat se poklopi i nemoj vise na tu temu pisati, ne idi dublje u blato. Ako te dobar osjecaj uvrijedio ja se izvinjavam u njegovo ime al nemoj vise pisati gluposti i gadosti.
- Euridika
- Globalna šefica
#318 Re: Razvod - da ili ne?
Nauči se čitati tuđe postove, nije rekla da si ti primitivan, a tvoja je lična percepcija ako si se u njenom postu pronašao. Ona je ipak govorila o vrsti ljudi, ne o konkretnoj osobi.
- dobar osjecaj
#319 Re: Razvod - da ili ne?
Ne vrijeđam nikoga. Napisah da je primitivno zadirati u pitanja zašto neko ima ili nema djecu. To ću uvijek govoriti i pisati jer jeste primitivno.
- Dinostula
#320 Re: Razvod - da ili ne?
Znas ti dobro sta je ona napisala inace ne bi brisala njen post.Citirala je mene znaci da je mislila na mene i sve koji tako misle.Zato prvo upozori one koji zapocinju ovakve rastprave a ja imam pravo da iznesem svoje misljenje a to sto se njoj ne svidja nije me briga.
-
moonca
#321 Re: Razvod - da ili ne?
Ipak si komentarisao konkretnu osobu- ne uopsteno- sto me izenadilo...by Dinostula »
Razumijem, da ti ne bi bio u braku s osobom, koja ne zeli djecu..ako opisujes svoj slucaj....
- Dinostula
#322 Re: Razvod - da ili ne?
Pa ako sam mu zenu necim uvijedio onda nas dvojica kao muskarac sa muskarcem o tome mozemo raspraviti.Uopstalom to nije bila poenta da se bilo ko uvijedi nego samo izneseno iskreno misljenje.MIslim da ipak znam ponajbolje u sta se covjek upustio jer ova njegova ima dosta slicnosti i sa mojom.A za takve zene treba puno vise od celicnih zivaca.Tako da ja ipak znam gradivo najbolje.
-
moonca
#323 Re: Razvod - da ili ne?
hm..bilo bi sve drugacije da si svoju situaciju opisao- pa ko se nadje u -istoj - ili slicnoj- je do njega.Dinostula wrote: ↑18/02/2020 13:43Pa ako sam mu zenu necim uvijedio onda nas dvojica kao muskarac sa muskarcem o tome mozemo raspraviti.Uopstalom to nije bila poenta da se bilo ko uvijedi nego samo izneseno iskreno misljenje.MIslim da ipak znam ponajbolje u sta se covjek upustio jer ova njegova ima dosta slicnosti i sa mojom.A za takve zene treba puno vise od celicnih zivaca.Tako da ja ipak znam gradivo najbolje.![]()
Mislim, ne dajem ti lekcije-samo komentarisem.
A, ne mora znaciti ni da sve isto zvocaju- svi zvocamo- ima nijnsi-
Sad, ne znam, da li da ti cestitam ili da te zalim, ako si jos uvijek sa svojom- zvocalicom..
- Dinostula
#324 Re: Razvod - da ili ne?
Ma kad krene da zvoca poljubim je u celo ili obraz i ona se sva rastopi.moonca wrote: ↑18/02/2020 13:50hm..bilo bi sve drugacije da si svoju situaciju opisao- pa ko se nadje u -istoj - ili slicnoj- je do njega.Dinostula wrote: ↑18/02/2020 13:43Pa ako sam mu zenu necim uvijedio onda nas dvojica kao muskarac sa muskarcem o tome mozemo raspraviti.Uopstalom to nije bila poenta da se bilo ko uvijedi nego samo izneseno iskreno misljenje.MIslim da ipak znam ponajbolje u sta se covjek upustio jer ova njegova ima dosta slicnosti i sa mojom.A za takve zene treba puno vise od celicnih zivaca.Tako da ja ipak znam gradivo najbolje.![]()
Mislim, ne dajem ti lekcije-samo komentarisem.
A, ne mora znaciti ni da sve isto zvocaju- svi zvocamo- ima nijnsi-
Sad, ne znam, da li da ti cestitam ili da te zalim, ako si jos uvijek sa svojom- zvocalicom..![]()
-
kakavdanakneiskustvu