Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tačno je, od 2009. Godine a kao takav bio predmet prodaje.
podastri nesto da dokazes ovo
Citiram,
Federacija BiH odmah treba ukinuti mogućnost prodaje zemljišta koje je u vlasništvu Države BiH
Predao sam inicijativu za izmjenu Zakona o poljoprivrednom zemljištu FBiH, u skladu sa presudom Ustavnog suda BiH.
Naime u članu 100. ovog zakona stoji da entitetski parlament može prodati vlasništvo Države Bosne i Hercegovine.
Nitko ne može na drugoga prenijeti više prava nego što sam on ima. Zbog čega smatram da entitet FBiH ne može prodati zemlju čiji vlasnik nije entitet već Država BiH.
U navedenoj inicijativi od Vlade FBiH sam tražio da detaljno analizira postojeći zakon i predloži šire izmjene i dopune.
Također sam od Vlade FBiH tražio informaciju koliko je na osnovu ovog zakona prodato zemlje u vlasništvu države od 2009. godine pa do danas.
Posteno
a i sam sam nasao zakon
Ovdje je sporan samo jedan clan a sve drugo je uskladjeno sa zakonom o poljoprivrednom zemljistu.
Maraschino wrote: ↑17/02/2020 18:19
Ko zna zasto je Mile najglasniji oko ove odluke US vezano za zemlju???
Evo šef Kluba Poslanika SDS-a kaže da su članovi SNSD-a uknjižili hiljade hektara na sebe i da PreCjednik ovim štiti kriminal. Sram ga bilo... Ovog SDS-ovca izdajnika jel
ne kontam ovo prepucavanje u vezi ko je spreman braniti opstanak naroda na ovim prostorima a ko nije. uvijek bilo onih koji su spremni na borbu za opstanak i onih koji to nisu.
zato kazem da treba repriza onih anketa na ulici 1991. neki forumasi ce se laHko prepoznati.
Maraschino wrote: ↑17/02/2020 18:19
Ko zna zasto je Mile najglasniji oko ove odluke US vezano za zemlju???
Evo šef Kluba Poslanika SDS-a kaže da su članovi SNSD-a uknjižili hiljade hektara na sebe i da PreCjednik ovim štiti kriminal. Sram ga bilo... Ovog SDS-ovca izdajnika jel
Pa sta sada, hoces da se Igor drogira.
To bi i htjeli ovi SDS-ovci, ali nije ni PreCjednik od jučer
Inzko kad vidi Mup RS na entitetskoj liniji tek tad ce reagovati..
pita ga za zakon o zabrani negiranju genocida, kaze pustit cemo Parlament da to usvoji. Jest eto ljudi 20 god. negiraju genocid i i u Parlamentu ce odjednom to prihvatit. Forsira pricu da se domaci politicari dogovore, da on ne mora nista radit.
Milenkov buraz wrote: ↑17/02/2020 18:04
Zna li ko i je li istina ovo što govore da je to isto zemljište u F.BiH u vlasništvu F.BiH a ne države BiH?
Nije zakon isto formulisan kako su ovi iz pc-a htjeli da urade.
Pogledaj Ivanica na N1 od maloprije i on je to pri kraju objasnio da su oni trebali to isto formulisati kako je formulisano u FBiH i zakon ne bi bio sporan.
Znaci - NIJE ISTO
Aha, ok, dakle radi se o forumalciji a ne o samom zakonu kao zakonu. Sada sam isto našao taj zakon i F.BiH u tu lijepo piše i pominje se ucijek država BiH ali i niži nivoi vlasti Kantoni pa čak i općine.
Naravno da je tako, to i oni znaju.
Trazi se samo bilo kakav razlog da se moze zategnuti situacija. Ocito je serbiji dosla voda do usiju, odarilo sa svih strana pa se utice tamo gdje se jos moze uticati. Odj.ani iz Slovenije, Hrvatske, S.Macedonije, Kosova jos se koprcaju u C.Gori (mada su i tu od.bani - vidi pod clan 5 NATO saveza) pa im je ostala jos pc. A ustvari nisu svjesni kako ce se sve prebiti preko njihovih ledja.
155_mm wrote: ↑17/02/2020 18:44
ovdje izgleda da kad bi neke forumase cetnici poveli na streljanje njima bi zadnja misao bila da mu je bakir kriv za to.
ovdje izgleda da kad bi neke forumase cetnici poveli na streljanje njima bi zadnja misao bila da mu je bakir kriv za to.
Nije bošnjak svako onaj ko se kao "bošnjak" na forumu predstavi!
Nije bošnjak svako onaj ko se kao "bošnjak" na forumu predstavi!
E'o, ja prvi nisam Bošnjak.
K'o god da naiđe ja ću fasovati.
Ako ce ovaj da bude branilac, mene racunajte na suprotnoj strani
Majstore, ne moraš sa ovim u istu brigadu! Biće više brigada!
Ali nema sumnje da kada dodje da se knjizi osvojeno, njegova brigada ce da preuzme na sebe taj dio posla.
Ali ovo ozbiljno govorim, draze bi mi bilo zapucat na njega i njegove - nego na dodikove, iako naravno necu niti na jedne .... a to opet govori o stanju gdje je ovaj narod. Sta mislite kada bi recimo neki Izraelac rekao da bi radije na svoje nego na protivnike.
Inzko je samo lutak koji igra kako mu se kaze a zna se ko drzi konce. On je ogledalo stava kojeg MZ ima prema svojevrsnom protektoratu koji je zadnja rupa na sviralu u svemu, jedino sto svijet zanima iskljucujuci Ruse je da se ne puca i da levitiramo u jednom međuprostoru dok se sve sto valja ne iseli i ne bude zamijenjeno migrantima koji nemaju gdje drugo.
Mi svoja rjesenja mozemo traziti samo iznutra a nasi zeleni predstavnici nas bezidejno sabotiraju zadnjih 30 godina
Ono sto mi se sviđa je Inzkova ideja za vise zena u politici pogotovo prirodnih ljepotica kao tandem Majkic Cvijanovic.
tvojkomsija wrote: ↑17/02/2020 18:25
Eto vam Inzko..kaze da nece prstom mrdnut dok Dodik ne proglasi nezavisnost. Zaboravite na njega
Nece ni tada, mi smo osuđeni na propast izgleda, niko domaci nema da konkretno reaguje a izgleda ni staranci nisu zainteresovani.
A sta je za tebe "konkretna reakcija"?
Pa lik upravo rece da nece apsolutno nista uradit dok Dodik ne postavi svoje na entitetsku liniju.. jel treba veci znak da nemamo sta ocekivat od njega
Nece ni tada, mi smo osuđeni na propast izgleda, niko domaci nema da konkretno reaguje a izgleda ni staranci nisu zainteresovani.
A sta je za tebe "konkretna reakcija"?
Pa lik upravo rece da nece apsolutno nista uradit dok Dodik ne postavi svoje na entitetsku liniju.. jel treba veci znak da nemamo sta ocekivat od njega
Ja pitam za reakciju domacih a moje misljenje o Inzku imas u par postova iznad.