Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
Styling

#5076 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Roccohljup wrote: 17/02/2020 15:16 A zašto baš NiP a ne podrška NS (ili ako se pojavi još neka alternativa)? Ili je to ono ako nisi za NiP odmah si za SDA :D :D
Ja za razliku od cijenjene styling nisam baš neki praktikant kad je vjera u pitanju, i kod NiP mi se ne sviđa koketiranje sa vjerskim zajednicama (bilo da su muftije iz bratskog nam sandžaka :) bilo da su lokalni imami), a u mojim mubarek okama Kifla se još uvijek nije iskupio za sve grijehe koje je nakupio dok je bio dio zločinačke SDA (na stranu sve što je u ovih godinu dana uradio u pozitivnom smislu).
Postujem. :thumbup:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5077 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pici »

ako bidnu ujedinjena anti sdO koalicija imaju moj glas u opstini centar sarajevo a bogumi i dosta raje FGR i Mahalaca, ove na rubnim dijelovima ne računam to je sdO mašinerija... FGR kad me prozivaju da sam a ja Mahalac nema večeg od mene :lol: :lol: :lol: jos isao pred SoS i skenderiju da pucam Čvoke FGR i Hašišarima :mrgreen: a one s grdonja su njima sam se momački gruho :izet:
MUNAFIK

#5078 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MUNAFIK »

Pa vrlo tesko da ce jedan musliman podrzati NS ako ima bilo kakvu drugu opciju, naravno ima izuzetaka... To je stvar i ideologije ali i stavova i ponasanja onih koji predstavljaju NS... Ja postujem njhovo pravo na misljenje, i svakako smatram da ta grupa ljudi takve ideologije trebaju da imaju svoje predstavnike ali smatram da zaista na pogresan nacin dozivljavaju religiju (mnogi sa kojima ja imam dodira a pripadaju NS) ne generalizujem, ali osporavanje jednog u mom slucaju bosnjackog identiteta i kulturnog nasljedja mi se desilo vise puta od umisljenih FGR neznalica.

A sti se tice NIP-a bez podrske ili naklonosti imama i dzemata, tesko moze doci do smjene SDA... Zato je i potrebno 'koketiranje' sa vjerskim sluzbenicima, to su jako uticajni ljudi u svojim zajednicama, i ako oni krenu javno kritikovat neodgovorne vlasti, ma ako krenu i onako na sijelima to je vec velik udarac za SDA...

Malo FGRovaca koji razumiju i poznaju vjeru i vjernike... Ima ih ali ih je malo, vecina je ono sa nekim omalovazackim stavovima prema stvarima koje su vjernicima svetinja...

Princip postenja i transparentnosti ne univerzali vjerski princip oko kojeg bi se trebali okupiti sve politicke opcije koje zele pozitivne promjene.
Roccohljup

#5079 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Roccohljup »

drug_profi wrote: 17/02/2020 15:54 Ljudi moji nemojte sad opet praviti procjepe u opoziciji.
Svi mi hocemo samo bolji zivot u uredjenoj drzavi gdje vlada zakon.
I u takvoj drzavi ce i zakon stititi i tvoju brigu za tradicijom i moj boliqurac za istom. Jedan drugom ne smijemo smetat.
Upravo tako. Jedna od razlicitisti je i politicki stav/opredjeljenje, i to treba postovati i uvazavati. Ja sam rekao sta se meni kod NiP i Kifle ne svidja, ali daleko od toga da bilo sta lose mislim o ljudima koji posrzavaju tu stranku. To ti je isto brak, nikad neces potrefiti (niti bi valjalo) da se sa drugom stranom u svemu slazes 100%, ali sve dok ste na istom fonu oko kljucnih stvari (sta god one bile za vas), to je ok. Tako je i sa ovom koalicijom, sve dok im je borba protiv zla, nepravde, korupcije, i ostalih SDA tekovina zajednicki cilj, za mene su ok.
drndalo

#5080 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drndalo »

MUNAFIK wrote: 17/02/2020 16:30
Princip postenja i transparentnosti ne univerzali vjerski princip oko kojeg bi se trebali okupiti sve politicke opcije koje zele pozitivne promjene.
Ne cini ti se da su pravi vjerski i univerzalni principi u ostroj suprotnosti sa glasanjem za do sada dokazanu lopov-SDA masineriju?

Nesto kao da imamo pokret:"Sexom za nevinost...?" :cry:
El_comadante

#5081 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by El_comadante »

Roccohljup wrote: 17/02/2020 15:16 A zašto baš NiP a ne podrška NS (ili ako se pojavi još neka alternativa)? Ili je to ono ako nisi za NiP odmah si za SDA :D :D
Ja za razliku od cijenjene styling nisam baš neki praktikant kad je vjera u pitanju, i kod NiP mi se ne sviđa koketiranje sa vjerskim zajednicama (bilo da su muftije iz bratskog nam sandžaka :) bilo da su lokalni imami), a u mojim mubarek okama Kifla se još uvijek nije iskupio za sve grijehe koje je nakupio dok je bio dio zločinačke SDA (na stranu sve što je u ovih godinu dana uradio u pozitivnom smislu).
znaš ono vjerniku je SDP i ostale ljevičarske stranke isto kao i komunisti. NS je za vjernika slično ili isto i misle da će ovi donjeti zakon o recimo istospolnim brakovima. SBB neče rad Radončića. i šta ostaje? SDA ili da neglasaju nikako. sada ima alternativa u NiP. tako meni izgleda barem.
mali_balon

#5082 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mali_balon »

El_comadante wrote: 18/02/2020 09:00
znaš ono vjerniku je SDP i ostale ljevičarske stranke isto kao i komunisti. NS je za vjernika slično ili isto i misle da će ovi donjeti zakon o recimo istospolnim brakovima. SBB neče rad Radončića. i šta ostaje? SDA ili da neglasaju nikako. sada ima alternativa u NiP. tako meni izgleda barem.
Ma kakvi istospolni brakovi, nidze veze mislis da nanu u gluhoj bukovici boli briga za gejeve i lezbejke i ostale.......njima edendija kaze da su u drugim strankama vlasi i sokci i ako oni pobjede zabranit ce im ic u dzamije ko sto su to komunisti radili, ikao je ta nana isla citav zivot i dzamiju pod komunjarama...ali dzaba efendija reko....zato je bitno vjerske inatitucije pridobiti....bitnije nego svu intlektualnu elitu......jer nepismen barod jos uvijek misli da je efendija najpametniji insan
Styling

#5083 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

El_comadante wrote: 18/02/2020 09:00
Da, mislim da je to, to. Recimo, za mene je NS previse liberalan, SBB ni u ludilu ne bih podrzala zbog kriminalca koji vodi stranku, DF mi nikada nije bio opcija, takodje zbog amaterskog i nepotistickog vodjenja stranke i kafanske politike, tako da sam glasala za SDP, iako se ni s njima nisam u potpunosti slagala, nekako su mi od svih ponudjenih bili najblizi. Iskreno, ideologija NiP-a se poklopila sa onim sto ja trazim od jedne stranke.
miop

#5084 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by miop »

Elmedin Konaković 18.02.2020.: Imate primjere u kojima naša strana više puta krši presude Ustavnog suda, ne poštuje ih, zašto biste očekivali od Dodika i Čovića da to rade.
bunk

#5085 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by bunk »

Jedino ako Bosnjaci mogu sami usvojit te presude...
Ybg ko da na Marsu zivimo..
Ko moze usvojit i jednu presudu Us bez Hrvata u fed.parlamentu?
A_A_AKCIJA

#5086 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

bunk wrote: 18/02/2020 12:06 Jedino ako Bosnjaci mogu sami usvojit te presude...
Ybg ko da na Marsu zivimo..
Ko moze usvojit i jednu presudu Us bez Hrvata u fed.parlamentu?
Naravno da Bošnjaci i ostali pro-bosanski građani sami ne mogu. Međutim, ključno pitanje je kako smo se doveli u tu situaciju?

Samo i isključivo saradnjom SDA sa rušiocima države, prepuštanjem poluga moći HDZ-u i SNSD-u u domovima naroda, UINO, VSTV, Tužilaštvu, sudovima..., pružanjem ruke pomoći kada ovi budu na rubu finansijske propasti (MMF). A sve ovo zbog kokošarske politike, da se raščerupaju budžeti.

Najgore od svega je apsolutno odsustvo državotvornosti i strategije. SDA se svaki put ponaša kao da su ih ovi prvi put zajebali. Nikada nemaju plan, i nikako da osmisle kontra mjere koje će sistem dovesti u balans. I tako decenijama, a države svaki dan sve manje. Ministar finansija na svim nivoima mora biti iz HDZ-a evo 30ak godina, RS decenijama uzima više PDV-a nego im pripada, nemoj da bi ko dotakao kladionice, distributerske firme iz Hercegovine, Mile otvara Prointer upo Sarajeva...

Njihov vrhunac je: međunarodna zajednica da uredi nešto. Isto kao da nismo proživjeli 90te... Doduše, kada bolje pogledaš, trenutna prva postava SDA i nije :D
The BEN10

#5087 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by The BEN10 »

A_A_AKCIJA wrote: 18/02/2020 14:06 Naravno da Bošnjaci i ostali pro-bosanski građani sami ne mogu. Međutim, ključno pitanje je kako smo se doveli u tu situaciju?

Samo i isključivo saradnjom SDA sa rušiocima države, prepuštanjem poluga moći HDZ-u i SNSD-u u domovima naroda, UINO, VSTV, Tužilaštvu, sudovima..., pružanjem ruke pomoći kada ovi budu na rubu finansijske propasti (MMF). A sve ovo zbog kokošarske politike, da se raščerupaju budžeti.

Najgore od svega je apsolutno odsustvo državotvornosti i strategije. SDA se svaki put ponaša kao da su ih ovi prvi put zajebali. Nikada nemaju plan, i nikako da osmisle kontra mjere koje će sistem dovesti u balans. I tako decenijama, a države svaki dan sve manje. Ministar finansija na svim nivoima mora biti iz HDZ-a evo 30ak godina, RS decenijama uzima više PDV-a nego im pripada, nemoj da bi ko dotakao kladionice, distributerske firme iz Hercegovine, Mile otvara Prointer upo Sarajeva...

Njihov vrhunac je: međunarodna zajednica da uredi nešto. Isto kao da nismo proživjeli 90te... Doduše, kada bolje pogledaš, trenutna prva postava SDA i nije :D
Bravo, FBiH NIJE trebala kredit, a podigli su ga - zbog RS-a. Kojeg je taj kredit isčupao. I šta sada imamo: povampirenog Mileta. Tako to radi usrana SDA.

https://bnn.ba/vijesti/salkic-rs-je-u-kolapsu-bez-mmf
Potpredsjednik RS Ramiz Salkić u izjavi navodi da je finansijska stabilnost manjeg bh. entiteta u ovom trenutku veoma upitna i da će, ukoliko se ne dobiju planirana sredstva MMF-a, biti veoma teško očuvati sistem.
https://www.bljesak.info/business/flash ... -km/159997
S tim u vezi, federalni premijer Fadil Novalić u intervjuu Oslobođenju je rekao kako Vlada Federacije Bosne i Hercegovine bez problema ispunjava svoje zakonske obveze i izvršava proračun u skladu sa Zakonom o izvršenju proračuna za 2016. godinu, tako "da se ne žuri". - Pročitajte više na: https://www.bljesak.info/business/flash ... -km/159997
bunk

#5088 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by bunk »

O ybmti.. :lol: :lol: federacija stabilna i nije trebala transu mmf-a
Vi ste odvojeni od stvarnosti.
baxus

#5089 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by baxus »

MUNAFIK wrote: 17/02/2020 14:54 Ono sto FGR i ljevicaraka ekipa nikad nisu mogli shvatiti jeste da posteni, obrazovani bosnjaci koji su vjernici muslimani godinama na izborima glasaju za SDA jer nemaju izbora, ne slazu se sa.puno toga sto SDA radi ali opet ima tu i dobrih ljudi pa se ipak glasa...

FGR jednostavno nije izbor radi ideologije jer diraju se i napadaju se jako osjetljive teme koje su za nas jako bitne, a koje FGR ne razumiju i onda smatraju da je to sve glupo itd... Ali sa uvjerenjima, vjerovanjrm, kulturom i tradicijom se tako ne može i ne smije...

Zato je NIP sada alternativa i treba to podržati na najbolji nacin...
Izvini druze, ali objasni mi kako to mislis “glasaju za SDA jer nemaju izbora...”
Svjesno će glasati za lažne vjernike, jer ne mogu da glasaju za nevjernike?
Favorizuju munafike u odnosu na kjafire? Jel to?
Jesu to ti obrazovani pošteni vjernici?

Kad si ti na nekom sastanku doživio da te neko pita u sta vjeruješ?
To je samo jedan medijski diskurs. Sta mislis kad službe kantona, ministarstva i službenici i funkcioneri rade da se ikad spominje i bitno je u sta ko vjeruje.

Vjeruj u slobodno vrijeme u sta god želiš?

Vjera nije nasljedna, već stvar sopstvenog izbora i privatna stvar.
MUNAFIK

#5090 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MUNAFIK »

baxus wrote: 18/02/2020 14:26
MUNAFIK wrote: 17/02/2020 14:54 Ono sto FGR i ljevicaraka ekipa nikad nisu mogli shvatiti jeste da posteni, obrazovani bosnjaci koji su vjernici muslimani godinama na izborima glasaju za SDA jer nemaju izbora, ne slazu se sa.puno toga sto SDA radi ali opet ima tu i dobrih ljudi pa se ipak glasa...

FGR jednostavno nije izbor radi ideologije jer diraju se i napadaju se jako osjetljive teme koje su za nas jako bitne, a koje FGR ne razumiju i onda smatraju da je to sve glupo itd... Ali sa uvjerenjima, vjerovanjrm, kulturom i tradicijom se tako ne može i ne smije...

Zato je NIP sada alternativa i treba to podržati na najbolji nacin...
Izvini druze, ali objasni mi kako to mislis “glasaju za SDA jer nemaju izbora...”
Svjesno će glasati za lažne vjernike, jer ne mogu da glasaju za nevjernike?
Favorizuju munafike u odnosu na kjafire? Jel to?
Jesu to ti obrazovani pošteni vjernici?

Kad si ti na nekom sastanku doživio da te neko pita u sta vjeruješ?
To je samo jedan medijski diskurs. Sta mislis kad službe kantona, ministarstva i službenici i funkcioneri rade da se ikad spominje i bitno je u sta ko vjeruje.

Vjeruj u slobodno vrijeme u sta god želiš?

Vjera nije nasljedna, već stvar sopstvenog izbora i privatna stvar.
Vidi stvari su takve i to je cinjenica ovo kazem kao neko ko je iz tog dijela ovog drustva...

Kako cesmo mi gledati na to ili da li ono biraju munafike umjesto nevjernike, apsolutno nije bitno ja samo opisujem situaciju...

Ako cemo sad secirati stvari, da ispada da biraju jako sumnjive ljude prije nego nevjernike!!!

Ali nije to bas tako u glavama tih ljudi jer vidis prvo imas onu SVI SU ISTI..., pa onda naleti neki FGR sa glupom procom kako je VJERA SAMO PRIVATNA STVAR, pa onda neko nadoda kako treba zabranit vjeronauku u skolama, pa onda na to naleti neki partijski cinovnik kako treba ko u vrijeme TITE sa vjerim itd.... I normalno da se probude emocije koje jednostavno FGR ne razumijum...

Pa onda ide ona prica SVI POLITICARI SU ISTI ALI OVI SU BAR NASI...

A onda se na listama od 30 kandidata postavi do bobrih i kvalitetnih ljudi za koje i skeptici i kriticari mogu glasati jer su to dobri momci i djevojke....

Ali naravno takvi dobiju pozicije ma listi sa kojih nikada nece proci nego ce samo skupiti glasove za one UHLJEBLJENE... Ali sta raja zna niko to dalje ne prati... Ode paznja na druge stvari i raznorazne krize.i tako od izbora do izbora...

Ako NIP zeli da smakne SDA onda mora da dobije podrsku dzemata i imama... Ta podrska ne mora i ne treba biti uvanicna i javna ali mora biti unutar medju ljudima... To je jos jedna stvar koju FGR ne kontaju...

I jako bitna stvar za pojedince vjeranje svakako privatna stvar ali za dzemate vjera je jako javna stvar... FGR mkra malo vise naucit o religiji i vrijednostima Islama uvijek se iznenenadim kako neki ljudi malo znaju o vjeri sa kojom žive u svom gradu...
Banksy

#5091 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Banksy »

A_A_AKCIJA wrote: 18/02/2020 14:06
Naravno da Bošnjaci i ostali pro-bosanski građani sami ne mogu. Međutim, ključno pitanje je kako smo se doveli u tu situaciju?

Najgore od svega je apsolutno odsustvo državotvornosti i strategije.

SDA se svaki put ponaša kao da su ih ovi prvi put zajebali. Nikada nemaju plan, i nikako da osmisle kontra mjere koje će sistem dovesti u balans.

I tako decenijama, a države svaki dan sve manje. Ministar finansija na svim nivoima mora biti iz HDZ-a evo 30ak godina, RS decenijama uzima više PDV-a nego im pripada, nemoj da bi ko dotakao kladionice, distributerske firme iz Hercegovine, Mile otvara Prointer upo Sarajeva...

Pa to i jeste plan. Daš im svjesno sve poluge da te prevare, pa onda glumiš da si nemoćan jer si, eto, prevaren.
Do izbora, prema dogovoru trojice, sistem će biti u permanentnom disbalansu.
Styling

#5092 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

bunk wrote: 18/02/2020 14:17 O ybmti.. :lol: :lol: federacija stabilna i nije trebala transu mmf-a
Pa Fadil je licno rekao da Federacija ima para.
statixx

#5093 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by statixx »

Tu pricu kako ce neko narusiti vjerska prava je prodala prije svega SDA putem dzamija. Da su narod ucili nasem ustavu umjesto sto su ih prepadali komunjarama i ateistima znali bi da su to ublehe. Glasovi su otisli radi malo vise dzamija, al se to skupo platilo. Danas zivimo u korumpiranom drustvu, jednom od najjadnijih u Evropi.

Da su tako marljivo prikupljali novac po svijetu i dzematima da obnove skole i uloze u obrazovanje danas bi bili ispred Iraca i Finaca.
baxus

#5094 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by baxus »

statixx wrote: 18/02/2020 15:24 Tu pricu kako ce neko narusiti vjerska prava je prodala prije svega SDA putem dzamija. Da su narod ucili nasem ustavu umjesto sto su ih prepadali komunjarama i ateistima znali bi da su to ublehe. Glasovi su otisli radi malo vise dzamija, al se to skupo platilo. Danas zivimo u korumpiranom drustvu, jednom od najjadnijih u Evropi.

Da su tako marljivo prikupljali novac po svijetu i dzematima da obnove skole i uloze u obrazovanje danas bi bili ispred Iraca i Finaca.
Ma naravno.
Logika dzematlija koju @MUNAFIK elaborira je pogubna za društvo.
Samim tim u kontradikciji je s vjerskim dužnostima koje se očigledno prihvataju selektivno.
Površna je i sebična praksa tih ljudi koji zanemaruju jako puno drugih vrijednosti i koje su od koristi za društvenu zajednicu. Zanemaruju puno, a odabiru samo ono sto okruženje (dzemat i običaji) nalažu s ciljem da SEBI priskrbe bolji položaj u zagrobnom životu.
A Ko njima spočita tu sebičnost, neprijatelj je običaja, vjere, tradicije...

Svjesno zanemarivanje drugih ovozemaljskih propisanih dužnosti, kompenzira se ovim nekim, u dzematu odabranim i odobrenim, Bogu milim običajima.

Licemjerno i sebično.

A u isto vrijeme društvo propada zbog korupcije, nepotizma. Porodica se raspada zbog poroka kladionice.
Okreće se glava od toga.
statixx

#5095 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by statixx »

Da nije bilo SDA opet bi bilo kladionica jer mi smo drustvo zaglavljeno u tranziciji, a ne moze se protiv trzisnih zakona. No sigurno ne u ovoj mjeri, pa Bakir se javno hvali koliko je popustao HDZu da bi mu isti sada ovako vracali.
statixx

#5096 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by statixx »

Styling wrote: 18/02/2020 15:12
bunk wrote: 18/02/2020 14:17 O ybmti.. :lol: :lol: federacija stabilna i nije trebala transu mmf-a
Pa Fadil je licno rekao da Federacija ima para.
Naravno da ima, pa taj EFF je ugovoren na 1 mlrd km a povuceno tek cca 300 mil km. Ostatk otkazan jer nisu ispunjeni uslovi iz pisma namjere.
RunnerX

#5097 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RunnerX »

Ova Ilda što je pristupila Narodu i pravdi u Krajini mi djeluje kao da je ženska verzija Konakovića, opasna jezikara. :mrgreen:
Kikibombona

#5098 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kikibombona »

The 51st State wrote: 17/02/2020 16:10
Ja im dog trust nikad oprostiti necu, ono nije da nemaju kvaliteta ali previse evrope premalo bosne, tako neka hvala ali postujem njihov dosadasnji angazman . Skim koketira mi je nebitno dok god provodi politku koju je obecao, transparentnost i antikorupcija prvenstveno.
Za mene konacno stranka sa odredjenim principima i kicmom.
Ja se ovdje ne slazem. Kod NS i ostalih stranaka mora biti puno vise Evrope. Vidite da 90% mladih razmislja o odlasku u Evropu!? Jedino rjesenje da ih zaustavimo ovdje je da od BiH napravimo Evropu.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#5099 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by japin_mutapi »

Kiki :thumbup:
Bosanski_kralj

#5100 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bosanski_kralj »

RunnerX wrote: 21/02/2020 01:14 Ova Ilda što je pristupila Narodu i pravdi u Krajini mi djeluje kao da je ženska verzija Konakovića, opasna jezikara. :mrgreen:
Ilda je fina cura, ali ipak previše je stranaka promjenila.

I izgleda da će definitivno NiP načeti SDA u USK. Govori se o prelasku jednog ili više zastupnika u skupštini USK iz SDA u NIP.
Post Reply