Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
I naravno Dzej

#5051 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by I naravno Dzej »

Ovo je već bolje

izvrsni direktor
Vozim: Premium

#5052 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by izvrsni direktor »

Styling wrote: 16/02/2020 08:27
izvrsni direktor wrote: 16/02/2020 03:38
meme_machine wrote: 16/02/2020 02:54 Po vama Konakovic treba navijati za Dodika samo da ide kontra SDA, a principijelnost kroz prozor treba izbaciti :lol:
zajebi tu pricu "ako nisi s nama onda si s njima.."

za dodika navijaju sda-ovci, to je valjda dovoljno. kazu da se u sda centrali redovno ponavlja na sastancima: bez jakog dodika nema ni jake sda...

pricamo o tome da ne treba nasjedati na izrezirane svadje i prijastajati na sda pozive na jedinstvo bh patriotski straka, gdje samim tim i on sda istice kao nosilac tog jedinstva, organizatora otpora.
M. Treba mu pokazati da bez obzira na razlike i trvenja koja postoje medju strankama u Federaciji kada je drzava u pitanju svi smo na istoj strani.
Kako mogu biti na istoj razini? Zasto izjednacavas prave probosanske stranke sa onim koji mu svojim glsom omogucavaju apsolutnu vecinu u domu naroda? Glasajj za njeg, koaliraju sa njim, i onda se kao bore protiv njega?
Samo glup nasjeda na ovo
Styling

#5053 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

izvrsni direktor wrote: 16/02/2020 13:21
izvrsni direktor wrote: 16/02/2020 03:38
zajebi tu pricu "ako nisi s nama onda si s njima.."

za dodika navijaju sda-ovci, to je valjda dovoljno. kazu da se u sda centrali redovno ponavlja na sastancima: bez jakog dodika nema ni jake sda...

pricamo o tome da ne treba nasjedati na izrezirane svadje i prijastajati na sda pozive na jedinstvo bh patriotski straka, gdje samim tim i on sda istice kao nosilac tog jedinstva, organizatora otpora.
M. Treba mu pokazati da bez obzira na razlike i trvenja koja postoje medju strankama u Federaciji kada je drzava u pitanju svi smo na istoj strani.
Kako mogu biti na istoj razini? Zasto izjednacavas prave probosanske stranke sa onim koji mu svojim glsom omogucavaju apsolutnu vecinu u domu naroda? Glasajj za njeg, koaliraju sa njim, i onda se kao bore protiv njega?
Samo glup nasjeda na ovo
Zato sto smatram kada je drzava u pitanju moramo biti jedinstveni. Ova situacija se moze iskoristiti i na izborima jer SDA ce pokusavati da minimizira svoju ulogu u svemu. Ne treba im to dozvoliti. Treba gradjane konstantno podsjecati na gresku koju su napravili.
izvrsni direktor

#5054 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Styling wrote: 16/02/2020 13:39
Samo glup nasjeda na ovo
Zato sto smatram kada je drzava u pitanju moramo biti jedinstveni.
U kojem momentu trebamo poceti biti jedinstveni kada je drzava u pitanju?

Jedinstveni kad se glasovima odlucuje hoce li hdz i snsd imati apsolutnu moc u domovima naroda?
Ili samo jedinstveni posle toga, kad treba kao odgovarati na njihove blokade?

Sda politika: pripremit cemo svojim gllasovima teren za blokade, koalirat cemo sa blokatorima, uvuci ih u drzavna ministaratva i poslije svega toga cemo ostale pozivati na jedinstvo u borbi protiv tih istih. Nije patriota ko nece s nama da se bori.
Styling

#5055 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

izvrsni direktor wrote: 16/02/2020 13:48
Samo glup nasjeda na ovo

Jedinstveni kad se glasovima odlucuje hoce li hdz i snsd imati apsolutnu moc u domovima naroda?

Sda politika: pripremit cemo svojim gllasovima teren za blokade, koalirat cemo sa blokatorima, uvuci ih u drzavna ministaratva i poslije svega toga cemo ostale pozivati na jedinstvo u borbi protiv tih istih. Nije patriota ko nece s nama da se bori.
Sa SDA se trebamo obracunati na izborima. Ali, to ne znaci da ne trebamo reagovati kada je drzava u opasnosti.
izvrsni direktor

#5056 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Styling wrote: 16/02/2020 13:56

Sa SDA se trebamo obracunati na izborima. Ali, to ne znaci da ne trebamo reagovati kada je drzava u opasnosti.
Pred svake izbore bude drzava u opasnosti.
Navedi mi jedne izbore kad nije bilo priceo otcjepljenju, ukidanju, blokadama, prijetnjama, ratu, susjedi, komsije itd samo jedne izbore eto navedi
I za svake nove izbore, svaka prijetnja je bila "opasnija nego ikad".

Sta se desilo od tih svih prijetnji?
Styling

#5057 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

izvrsni direktor wrote: 16/02/2020 14:22
Styling wrote: 16/02/2020 13:56

Pred svake izbore bude drzava u opasnosti.
Navedi mi jedne izbore kad nije bilo priceo otcjepljenju, ukidanju, blokadama, prijetnjama, ratu, susjedi, komsije itd samo jedne izbore eto navedi
I za svake nove izbore, svaka prijetnja je bila "opasnija nego ikad".

Sta se desilo od tih svih prijetnji?
Nece ni sada nista desiti, ali ne treba ostati gluh i nijem. Treba im ipak staviti do znanja da as ima i da smo jedinstveni. Sve se slazem za SDA, ali ne mora SDA biti pokretac jedinstva. Moze se i bez njih, ima nas dovoljno. Oni treba da nauce lekciju iz svoje greske “the hard way”.
drug_profi

#5058 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Ne vec treba ukazivati non stop ko je Dodiku i Covicu dao kljuc drzave.
Ja bih im lijepo rekao; zakuhali ste sami, sad se snalazite. U unistavnju Bosne i njenih stanovnika bilo koje nacije, mi necemo saucestvovat.
Petljo se ti ili ne petljo, Dodik ce raditi kako misli da mu se isplati, a udruzivanjem sa SDA cak i kao "radi drzave" samo tjeras vopdu na SDA mlin jer SDA je sve to i uradila planirano i smisljeno.
Sad im trebaju ziranti.
El_comadante

#5059 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by El_comadante »

polagano formira odbore stranke i u drugim općinama van KS. sad koliko ce ti odbori biti jaki i kakvi su ljudi primani u stranku vidjet čemo na izborima i poslije da li će neko preletiti u SDA.
Styling

#5060 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

drug_profi wrote: 16/02/2020 18:25 Ne vec treba ukazivati non stop ko je Dodiku i Covicu dao kljuc drzave.
Ja bih im lijepo rekao; zakuhali ste sami, sad se snalazite. U unistavnju Bosne i njenih stanovnika bilo koje nacije, mi necemo saucestvovat.
Petljo se ti ili ne petljo, Dodik ce raditi kako misli da mu se isplati, a udruzivanjem sa SDA cak i kao "radi drzave" samo tjeras vopdu na SDA mlin jer SDA je sve to i uradila planirano i smisljeno.
Sad im trebaju ziranti.
Ziranti su mu DF i SBB. Eto BiH reprezentacije, kako se vole nazivati, neka igraju “na male”, alo treba Dodiku staviti do znanja, sa SDA ili bez, Bosna ce se braniti.
Styling

#5061 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

El_comadante wrote: 16/02/2020 18:37 polagano formira odbore stranke i u drugim općinama van KS. sad koliko ce ti odbori biti jaki i kakvi su ljudi primani u stranku vidjet čemo na izborima i poslije da li će neko preletiti u SDA.
S tom ekspanzijom treba biti jako pazljiv. Bolje je imanje odbora i clanstva u ovom momentu, ali da to budu lojalni ljudi koji ce zaista raditi za stranku. Clanstvo ti ne garantuje glasove.
moon_walker_90

#5062 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by moon_walker_90 »

Styling wrote: 16/02/2020 18:39
El_comadante wrote: 16/02/2020 18:37 polagano formira odbore stranke i u drugim općinama van KS. sad koliko ce ti odbori biti jaki i kakvi su ljudi primani u stranku vidjet čemo na izborima i poslije da li će neko preletiti u SDA.
S tom ekspanzijom treba biti jako pazljiv. Bolje je imanje odbora i clanstva u ovom momentu, ali da to budu lojalni ljudi koji ce zaista raditi za stranku. Clanstvo ti ne garantuje glasove.
Naravno, Ante Markovic ti je zivi dokaz za to. Vecina rece da je glasala za Markovica a nacionalisti pobijedise i do dan danas se ne izvukosmo iz g*vana u koje nas uvalise.
drug_profi

#5063 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Ma popuno pogresan je dozivljaj da Bosnu neko napada i da je treba braniti.
Nikome se ne isplati. Naijsplatnije im j ebiti u BiH i pricati o ugrozenosti, dobijati izbore na strahu i krcmiti pare od poreza.

Svako "rjesenje" koje ukljucuje odvajanje mijenja kljucne stvari kao sto su prikupljeni porezi i prijetnja od drugih i onda te pocnu pitati biraci za radna mjesta, ekonomiju i sl.
El_comadante

#5064 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by El_comadante »

Styling wrote: 16/02/2020 18:39
tako je. jer neprovjereni članovi koji se primaju mogu samo naštetiti a nije sigurno niti da će glasati za partiju
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5065 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pici »

ma bit ce mnooooogo preletaca iz sdO ali i iz df-a i sbb-a... na lokalnim ce se znati pravi omjer snaga... djaba sdO glasacko tijelo ako ce pusit pozicije... valja armiju uhljeba namirit a to se moze jedino sa nivoa vlasti i kradjom i kriminalom ko do sad.
bingov buraz

#5066 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by bingov buraz »

U mojoj opštini sve sami otpad iz SDA koji su u jednom momentu se osjetili zakinutim i oštećenim u talovima i sad sve pokajnici do moga :zzzz:
A najekstremniji bili u dokazivanju lojalnosti SDA šerifima.

Ne ide to tako Dino.

Već su izjavili da će ići sa svojim kandidatom na opštinske izbore a raja ga voli ko rak kostiju.
Da ne pričam da je prošle izbore sva opozicija izašla sa jednim kandidatom iza koga su svi stali i samo ogromna SDA krađa ga je spriječila da postane načelnik,razlika bila u par stotina glasova.
Ove izbore bi pomeo uz pravične izbore a ovi već prave pukotinu.

Ako to isprave do izbora moj glas će dobiti,u suprotnom ne.
Bosanski_kralj

#5067 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bosanski_kralj »

bingov buraz wrote: 17/02/2020 13:31 U mojoj opštini sve sami otpad iz SDA koji su u jednom momentu se osjetili zakinutim i oštećenim u talovima i sad sve pokajnici do moga :zzzz:
A najekstremniji bili u dokazivanju lojalnosti SDA šerifima.

Ne ide to tako Dino.

Već su izjavili da će ići sa svojim kandidatom na opštinske izbore a raja ga voli ko rak kostiju.
Da ne pričam da je prošle izbore sva opozicija izašla sa jednim kandidatom iza koga su svi stali i samo ogromna SDA krađa ga je spriječila da postane načelnik,razlika bila u par stotina glasova.
Ove izbore bi pomeo uz pravične izbore a ovi već prave pukotinu.

Ako to isprave do izbora moj glas će dobiti,u suprotnom ne.
U kojoj si opštini?

Što se tiče situacije USK-a, koliko sam ja upratio ove odbore po USK-u; većina kadra je izrazito anti-SDA nastrojena.
bingov buraz

#5068 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by bingov buraz »

I ja sam USK,jedina koja ima SDA načelnika :mrgreen:
MUNAFIK

#5069 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MUNAFIK »

Ono sto FGR i ljevicaraka ekipa nikad nisu mogli shvatiti jeste da posteni, obrazovani bosnjaci koji su vjernici muslimani godinama na izborima glasaju za SDA jer nemaju izbora, ne slazu se sa.puno toga sto SDA radi ali opet ima tu i dobrih ljudi pa se ipak glasa...

FGR jednostavno nije izbor radi ideologije jer diraju se i napadaju se jako osjetljive teme koje su za nas jako bitne, a koje FGR ne razumiju i onda smatraju da je to sve glupo itd... Ali sa uvjerenjima, vjerovanjrm, kulturom i tradicijom se tako ne može i ne smije...

Zato je NIP sada alternativa i treba to podržati na najbolji nacin...
Styling

#5070 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

MUNAFIK wrote: 17/02/2020 14:54 Ono sto FGR i ljevicaraka ekipa nikad nisu mogli shvatiti jeste da posteni, obrazovani bosnjaci koji su vjernici muslimani godinama na izborima glasaju za SDA jer nemaju izbora, ne slazu se sa.puno toga sto SDA radi ali opet ima tu i dobrih ljudi pa se ipak glasa...

FGR jednostavno nije izbor radi ideologije jer diraju se i napadaju se jako osjetljive teme koje su za nas jako bitne, a koje FGR ne razumiju i onda smatraju da je to sve glupo itd... Ali sa uvjerenjima, vjerovanjrm, kulturom i tradicijom se tako ne može i ne smije...

Mogu za sebe reci da spadam u FGR, obrazovana sam, vjernik sam, praktikant, i upravo zbog toga nikada nisam glasala za licemjere iz SDA. Glasanjem za munafike i sebe svrstavam u tu kategoriju.
Roccohljup

#5071 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Roccohljup »

A zašto baš NiP a ne podrška NS (ili ako se pojavi još neka alternativa)? Ili je to ono ako nisi za NiP odmah si za SDA :D :D
Ja za razliku od cijenjene styling nisam baš neki praktikant kad je vjera u pitanju, i kod NiP mi se ne sviđa koketiranje sa vjerskim zajednicama (bilo da su muftije iz bratskog nam sandžaka :) bilo da su lokalni imami), a u mojim mubarek okama Kifla se još uvijek nije iskupio za sve grijehe koje je nakupio dok je bio dio zločinačke SDA (na stranu sve što je u ovih godinu dana uradio u pozitivnom smislu).
I naravno Dzej

#5072 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by I naravno Dzej »

Styling wrote: 17/02/2020 14:59
MUNAFIK wrote: 17/02/2020 14:54 Ono sto FGR i ljevicaraka ekipa nikad nisu mogli shvatiti jeste da posteni, obrazovani bosnjaci koji su vjernici muslimani godinama na izborima glasaju za SDA jer nemaju izbora, ne slazu se sa.puno toga sto SDA radi ali opet ima tu i dobrih ljudi pa se ipak glasa...

Mogu za sebe reci da spadam u FGR, obrazovana sam, vjernik sam, praktikant, i upravo zbog toga nikada nisam glasala za licemjere iz SDA. Glasanjem za munafike i sebe svrstavam u tu kategoriju.
Takođe isto mogu reći za sebe,osim ovo da sam FGR jer mi je to nekakav imaginaran pojam. I takođe nikad nisam glasao za SDA.Za mene je to haram.
drug_profi

#5073 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Ljudi moji nemojte sad opet praviti procjepe u opoziciji.
Svi mi hocemo samo bolji zivot u uredjenoj drzavi gdje vlada zakon.
I u takvoj drzavi ce i zakon stititi i tvoju brigu za tradicijom i moj boliqurac za istom. Jedan drugom ne smijemo smetat.
Styling

#5074 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

drug_profi wrote: 17/02/2020 15:54 Ljudi moji nemojte sad opet praviti procjepe u opoziciji.
Svi mi hocemo samo bolji zivot u uredjenoj drzavi gdje vlada zakon.
I u takvoj drzavi ce i zakon stititi i tvoju brigu za tradicijom i moj boliqurac za istom. Jedan drugom ne smijemo smetat.
Naravno! #suzivotrazlicitosti
The 51st State

#5075 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by The 51st State »

Roccohljup wrote: 17/02/2020 15:16 A zašto baš NiP a ne podrška NS (ili ako se pojavi još neka alternativa)? Ili je to ono ako nisi za NiP odmah si za SDA :D :D
Ja za razliku od cijenjene styling nisam baš neki praktikant kad je vjera u pitanju, i kod NiP mi se ne sviđa koketiranje sa vjerskim zajednicama (bilo da su muftije iz bratskog nam sandžaka :) bilo da su lokalni imami), a u mojim mubarek okama Kifla se još uvijek nije iskupio za sve grijehe koje je nakupio dok je bio dio zločinačke SDA (na stranu sve što je u ovih godinu dana uradio u pozitivnom smislu).
Ja im dog trust nikad oprostiti necu, ono nije da nemaju kvaliteta ali previse evrope premalo bosne, tako neka hvala ali postujem njihov dosadasnji angazman . Skim koketira mi je nebitno dok god provodi politku koju je obecao, transparentnost i antikorupcija prvenstveno.
Za mene konacno stranka sa odredjenim principima i kicmom.
Post Reply