Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
¤ jelena ¤ wrote: ↑16/02/2020 21:54
nači, od manastira iz 13. vijeka ili neke druge bogomolje napravit kafanu, pab?
Zanimljivo.
Ne bas kafanu, bilo bi neukusno. Ali biblioteku, elitni restoran, mini pozoriste, muzej... ili neki drugi objekat kulturnog sadrzaja... sto da ne? Bolje nego da zjapi prazno.
Ne znam, prao da ti kažem. Ja bi ovaj narod na ulicama Crne Gore pitala šta o toj ideji misli.
rajvosaxo wrote: ↑16/02/2020 23:42
Organizatori ovih cirkusa su na pocetku otvoreno ( u medijima i CG parlamentu ) prijetili ljudima da ce ici po kucama i klati ako se zakon izglasa.
Vidim da se te izjave nigdje ne spominju kod forumskih litijasa, ali istovremeno treba da budemo odusevljeni brojem zapaljenih svijeca i ovim satro spektakularnim snimcima sa skupova potencijalnih ili vec dokazanih i iskusnih ratnih zlocinaca.
I ovakve teme samo pokazu koliko cetnika ima medju nama i sta ustvari misle, tako da... valja nam forum generalno
Prije sam bio iznenadjen kako je uopste moguce da godinama citam raznorazne cetnicko - ustaske upise i vrijedjanja svega bosanskog na ovom forumu, ali veceras mi je def. sve dosta jasnije, vidim moderacija je isto u litijskoj euforiji
Neki dan se pitam i sto nemaju svoje forume...pa sta ce im, ovdje rahat mogu srat do besvijesti o svojim agresorsko - koljackim namjerama, bez da im neko a kaze.
Bloo wrote: ↑16/02/2020 22:32
Zasto metlati...treba ostaviti da se vidi sav jad i bijeda mentalnog stanja i glib u kojem zivimo odnosno pojedince sa kojima smo okruzeni.
Mocvaru mentalnog sklopa vecine forumasa na ovoj temi treba ostaviti da bazdi i smrdi da ne zaboravimo sa kakvim ljudskim olosem smo okruzeni.
Svakako, evo npr. ovi kmecavci - podrzatelji litijasa sto negiraju i relativiziraju podrsku SPC srpskom fasizmu 90-tih, te oralnu dijareju vrhovnog poglavara iste sto Bosnjake neki dan nazva Turcima.
Last edited by LBVIEW on 17/02/2020 00:20, edited 4 times in total.
rajvosaxo wrote: ↑16/02/2020 23:42
Organizatori ovih cirkusa su na pocetku otvoreno ( u medijima i CG parlamentu ) prijetili ljudima da ce ici po kucama i klati ako se zakon izglasa.
Vidim da se te izjave nigdje ne spominju kod forumskih litijasa, ali istovremeno treba da budemo odusevljeni brojem zapaljenih svijeca i ovim satro spektakularnim snimcima sa skupova potencijalnih ili vec dokazanih i iskusnih ratnih zlocinaca.
I ovakve teme samo pokazu koliko cetnika ima medju nama i sta ustvari misle, tako da... valja nam forum generalno
Prije sam bio iznenadjen kako je uopste moguce da godinama citam raznorazne cetnicko - ustaske upise i vrijedjanja svega bosanskog na ovom forumu, ali veceras mi je def. sve dosta jasnije, vidim moderacija je isto u litijskoj euforiji
Neki dan se pitam i sto nemaju svoje forume...pa sta ce im, ovdje rahat mogu srat do besvijesti o svojim agresorsko - koljackim namjerama, bez da im neko a kaze.
Ti si onaj što visi svaki dan u Lukavici? Pričaš li ovako javno kao što ovde otrov prosipaš?
Čist primjer pasjaluka i licemjerstva. Što je najgore nemaš pojma ni šta su litije, ni šta predstavljaju skupovi kao što je bio ovaj danas u IS.
Zanimljivo.
Ne bas kafanu, bilo bi neukusno. Ali biblioteku, elitni restoran, mini pozoriste, muzej... ili neki drugi objekat kulturnog sadrzaja... sto da ne? Bolje nego da zjapi prazno.
Ne znam, prao da ti kažem. Ja bi ovaj narod na ulicama Crne Gore pitala šta o toj ideji misli.
Rekao sam da ce to vrijeme doci... dakle, govorio sam o malo daljoj buducnosti.
Kako vrijeme odmice, u naprednoj Evropi, sve je manje vjernika. Zato imamo slucaj da su crkve prazne u Francuskoj, Engleskoj itd.
Balkan je malo vise zaostao pa zato imamo vise vjernika. Al' necemo ni mi zauvijek biti nazadni, dolaze nove generacije...
Bloo wrote: ↑16/02/2020 22:32
Zasto metlati...treba ostaviti da se vidi sav jad i bijeda mentalnog stanja i glib u kojem zivimo odnosno pojedince sa kojima smo okruzeni.
Mocvaru mentalnog sklopa vecine forumasa na ovoj temi treba ostaviti da bazdi i smrdi da ne zaboravimo sa kakvim ljudskim olosem smo okruzeni.
Svakako, evo npr. ovi kmecavci - podrzatelji litijasa sto negiraju i relativiziraju podrsku SPC srpskom fasizmu 90-tih, te oralnu dijareju vrhovnog poglavara iste sto Bosnjake neki dan nazva Turcima.
Možda npr. onaj što piše ovdje da bi tamanio osiromašenim uranijumom, drugi spominje zločinački gen, treći priziva Rihtera, četvrti širenje korone virusa...
Last edited by trocadero on 17/02/2020 00:51, edited 1 time in total.
Zanimljivo.
Pa vidi, to je sasvim logično iz zapadne perspektive gdje katolicizam i protestantizam proživljavaju duboku krizu ravnu agoniji. Međutim, nije logično i neće se desiti kod pravoslavnih, jer, pravoslavno hrišćanstvo očigledno doživljava obnovu, preporod, renesansu.
Dešavanja u Crnoj Gori su, između ostalog, upravo jedno od vidljivih svjedočanstava tog nezaustavljivog preporoda.
Last edited by Challenger_ on 17/02/2020 00:38, edited 1 time in total.
Capljina74 wrote: ↑17/02/2020 00:45
Pusti to zlo sto se desilo. Daj da pricamo o CG.
zlo se nije "desilo". nije vremenska nepogoda da se desi. zlo je vrlo razumno, živo, vitalno, sposobno je planirati i djelovati i vrlo često bode u oči one koji su ga preživjeli.