Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
megaman4 wrote: ↑16/02/2020 21:31
Mile je vjeran igrač Zapada. Očigledno je dobio zeleno svjetlo da se razracuna sa velikosrpskim elementima u Crnoj Gori.
Plus, srbija je okružena državama članicama NATO saveza.
Bilo kakav belaj od strane srpske strane, bili bi zbrisani od strane Alijanse. To Vučić dobro zna.
Nisu oni toliko naivni. Neće Srbija učestvovati u neredima, nego će dati instrukcije svojim satelitima u Crnoj Gori, što svakodnevno i čine.
Vučić jeste naivan. Traži belaj u Crnoj Gori.
Zapad mu može odmah uzvratiti kontrom a to je nezavisnost Vojvodine i Preševa.
Nikakav problem. Igra se sa vatrom.
Albanci imaju najjaci lobij na zapadu i samo na mig velikog brata, ode srbija u 3 pm.
Danas patrijarh CPC za HR TV kaze da trenutno imaju 3 episkopa i 20 svestanika i da ne bi mogli voditi sve manastire koje drzava preuzme. Dodao je da neke manastire i crkve mogu koristiti katolici, protestanti, anglikanci itd.
sad ce ti reci da lazes i izmisljas....
Poručio je da je rješenje jednostavno, te da Crna Gora ima eksperte koji znaju šta treba uraditi. Naveo je da CPC trenutno ima od 20 do 25 sveštenika i tri episkopa.
"Mi ne možemo odjednom pokriti sve crkve i manastire, ali ne znači da u njima ne mogu služiti druge vjerske zajednice. Može katolička crkva da služi u pravoslavnoj crkvi, ili pravoslavna u katoličkim, ili Anglikanska ili Protestantska crkva. Sve su to hrišćanske crkve i mi moramo o tome da vodimo računa", smatra Mihailo.
Capljina74 wrote: ↑16/02/2020 21:12
Prica o Otomanskom periodu. Da se tada izdiferencirala nacija mogli bi ga lakapo i Karadjordjevici i Tito.
Daj, bolan, prati o cemu pricam. Nisu nacije nastajale u Titino vrijeme. Pricamo o onom vremenu kada se nacija formirala kao pojam i pojava.
A Bosnjaci su bili dio vladajuceg estamblismenta, duboko uokvireni u imperiju da nisu osjecali potrebu za bilo kojom drugom pripadnoscu.
lupas gluposti,svima je bilo dozvoljeno da se izjasne kako hoce osim muslimanima,kojima je ostavljena mogucnost kao srbi,hrvati ili neopredjeljeni i zna se da je protiv najvise bio srpsko hrvatski faktor, tek kasnije im je bilo dozvoljeno da se izjasne kao musliman a posle Muslimani sto je svakako bila teska nepravda i podvala
Ljudino,
Da se izdiferencirala nacija Tito bi mogao da se nosi..
Ne znam da sta ti nije jasno?
Ma sve je tebi jasno,samo neces da kazes istinu da su SPC i Velikosrpska ideologija bili protiv i na sve moguce nacine radili da se muslimanima ne dozvoli da se izjasne ni kao Bosanci a kamoli Bosnjaci jer u BiH su svi bili Bosnjaci ali nismo pali na sve podvale velikosrpske ideologije pa da se izjasnimo kao turci(sto i nismo) da bi nas sad tretirali kao tursku nacionalnu manjinu sto u kraljevini sto u novoj jugoslaviji.....vise od stoljeca se to pokusava pa i poslednji rat je bio plan istrebljenja u BiH ili progona ali nakraju ga popusiste
Litijaju u Lukavici, a po sadaku dodju u Sarajevo...! Kako to cetnici lijepo organizuju, sve fino smisljeno... Na vratima Sarajeva...Neka se ljuti ko hoce, ali zivota sa njima nema, zaludjeni i zatupljeni...! Samo ljiljanima okitit cijelo Sarajevo, postavit na svaku zgradu i kucu, ali ne i na javne ustanove, neka tamo varte, biti pametan...!
Kaligrafija wrote: ↑16/02/2020 21:52
Litijaju u Lukavici, a po sadaku dodju u Sarajevo...! Kako to cetnici lijepo organizuju, sve fino smisljeno... Na vratima Sarajeva...Neka se ljuti ko hoce, ali zivota sa njima nema, zaludjeni i zatupljeni...! Samo ljiljanima okitit cijelo Sarajevo, postavit na svaku zgradu i kucu, ali ne i na javne ustanove, neka tamo varte, biti pametan...!
To isto i Dodik kaže i na toj premisi zasniva sve svoje političke odluke i djelovanja.
Kaligrafija wrote: ↑16/02/2020 21:52
To isto i Dodik kaže i na toj premisi zasniva sve svoje političke odluke i djelovanja.
Au, kakva zamjena teza...! Jel 25 godina nakon rata, mi Bosanci i Hercegovci, Bosnjaci, muslimani pokusavamo na sve nacine da imamo suzivot sa druga dva naroda, i ako smo mi podnijeli najvecu zrtvu i genocid u proteklom ratu i agresiji na nasu zemlju...! A sta dobijamo svo vrijeme, prijetnje otcjepljenem, da se ne zeli suzovot, izgradnju treceg entiteta... Ne biram ja njihove predstavnike nego oni sami, znaci da se ta dva naroda u potpunosti slazu sa svojim izabranim predatavnicima...!
Eno im Srbije i Hrvatske i neka odjebu ako im ne valja BiH...!
¤ jelena ¤ wrote: ↑16/02/2020 21:54
nači, od manastira iz 13. vijeka ili neke druge bogomolje napravit kafanu, pab?
Zanimljivo.
Ružno jeste. Ali neko je znao od toga i livadu napraviti.
i to je na zalost istina...i na bruku i sramotu.
da, zato treba uzeti u obzir i manjak empatije oko određenih stvari. meni je žao zbog svake nepravde, koga god zadesila. ali zbog karme, ne žalim nikoga.