Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

MorningStar

#16676 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MorningStar »

ultima_palabra wrote: 13/02/2020 19:57 Jest, tako je. Sto se ne drogiras ko sva normalna djeca, nego naprdjujes sa staronjama na forumu?
Usput mi malo sam hiperaktivan :D a i nauci se svasta :wink:
GandalfSivi

#16677 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

oaza85 wrote: 13/02/2020 19:27
GandalfSivi wrote: 13/02/2020 18:38 Jebena situacija, evo malo statistike:
60% ljudi kazu da su u boljoj situaciji nego prije 3 godine.
60% ljudi kazu da su u boljoj finansijskoj situaciji nego prije godinu.
90% ljudi kazu da su generalno sretni.

Nije ovako bilo zadnjih 40 godina.
Izvor ove ankete?
Slusao na CSPAN-u jutros...
jeza u ledja

#16678 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

GandalfSivi wrote: 13/02/2020 20:29 Slusao na CSPAN-u jutros...
Ti fakat slusas taj CSPAN redovno? :-)
Ja nisam ni znao da to ima na radiju. Znao sam da ima TV. Obicno sluze u zajebanciji kao pojam necega dosadnog sto gledaju penzioneri.

U vezi "ankete", reci da se zajebajes? :-)
Ko je radio anketu da mi je znati. :lol:
GandalfSivi

#16679 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

jeza u ledja wrote: 13/02/2020 20:57
GandalfSivi wrote: 13/02/2020 20:29 Slusao na CSPAN-u jutros...
Ti fakat slusas taj CSPAN redovno? :-)
Ja nisam ni znao da to ima na radiju. Znao sam da ima TV. Obicno sluze u zajebanciji kao pojam necega dosadnog sto gledaju penzioneri.

U vezi "ankete", reci da se zajebajes? :-)
Ko je radio anketu da mi je znati. :lol:
Kada sam u autu slusam, nema reklama, a imaju goste non stop. Fakat nemam pojma ko je radio anketu, i ja se sjebao kad sam cuo. Ako je istina, pusiona je.
jeza u ledja

#16680 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Aa reklame, dobro si. To vec ima smisla.

Meni je samo NPR u autu. :)

A anketa, cuj 90% su generalno sretni. To mi bas sega zvuci.
sumirprimus

#16681 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

Teflon trump sve se odbija od njeg..
Jedino majka priroda moze pomoci demokratama. A onda se sjetim sandersa :skoljka: :run:
ljevoruki

#16682 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ljevoruki »

Ova tema je bas sega, prvenstveno zbog Jeza i Ultime :-)
Jez je vatreni navijac Demokrata vjerovatno iz razloga sto ga ili placaju ili je "mimo svijeta" i oni to tolerisu i podrzavaju.
You know what I mean :D
Ultima iz BiH zna sve o Americi i komentarise k'o veliki i pri tome lupa gluposti ili samo ponavlja sto mediji objave. :run:

Kad vidim ko sve napada Trumpa i kojim argumentima dodje mi da glasam za njega na izborima.
Ende.
jeza u ledja

#16683 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

ljevoruki wrote: 13/02/2020 23:53 Ova tema je bas sega, prvenstveno zbog Jeza i Ultime :-)
Jez je vatreni navijac Demokrata vjerovatno iz razloga sto ga ili placaju ili je "mimo svijeta" i oni to tolerisu i podrzavaju.
Aha, Demokrate su "mimo svijeta" iako imaju podrsku vecine glasaca. :lol:

Placaju me Demokrate da im nabacujem glasove na bh forumu. :D
"Kad vidim ko sve napada"...sta imas gledat ko koga napada, valjda glasas za nekog jer ti odgovara? :oops: Hee pameti.

Nisi odgovorio o kakvoj opkladi sa mnom govoris?
MorningStar

#16684 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MorningStar »

Cudno vecina glasaca a predsjednik republikanac,broj mjesta u senatu vecinsko republikanski :D a u generalnom broju glasova hillary je u nekoliko promila dobila ... dakle toliki glasovi republikancima ne znam.Naravno demokrate su primjetile problem u sistemu glasanja sada a protekle decenije ono .. bilo je ok :D

Jos sa ovom politikom demokrate mogu spremiti maramice jer sudeci po svemu ode i HoR republikancima uz trumpov drugi mandat :D

Slusajuci demokrate ovdje kao svi su protiv trumpa i republikanaca - samo je nejasno ko im dade glasove.
jeza u ledja

#16685 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

MorningStar wrote: 14/02/2020 00:04 Cudno vecina glasaca a predsjednik republikanac,broj mjesta u senatu vecinsko republikanski :D a u generalnom broju glasova hillary je u nekoliko promila dobila ... dakle toliki glasovi republikancima ne znam.Naravno demokrate su primjetile problem u sistemu glasanja sada a protekle decenije ono .. bilo je ok :D

Jos sa ovom politikom demokrate mogu spremiti maramice jer sudeci po svemu ode i HoR republikancima uz trumpov drugi mandat :D

Slusajuci demokrate ovdje kao svi su protiv trumpa i republikanaca - samo je nejasno ko im dade glasove.
Na zadnjim predsjednickim izborima je za kandidata Demokrata glasalo 65,853,514 glasaca, a za kandidata Republikanaca 62,984,828. Koliko znam, 65,853,514 je vece od 62,984,828. Ne radi se o promilima, radi se 2.1% viska.
Na zadnjih 7 predsjednickih izbora Republikanci su samo 1 imali vise glasova. I naravno da protekle decenije nije bilo sve ok. Ti si ocigledno bio mali pa se ne sjecas 2000-e, kad je Bush Jr. isto kao Trump pobijedio sa manje glasova od protivnika. (0.5% razlike). Konkretno je odlucilo prebrojavanje na Floridi gdje je Bush pobijedio za 537 glasova. Znamo sta se sve poslije desilo.

Dalje, u Senatu Republikanci predstavljaju cirka 157,745,241 ljudi, kada podjelis po drzavama glasove, a Demokrati 169,911,584 miliona. Koliko znam 169,911,584 je vece od 157,745,241. Dakle i tu vecina ljudi preferira D. (Bitno napomenuti da se svake 2 godine bira tek trecina Senatora) Takodje ovdje se ne ubraja District of Columbia sa 705,749 stanovnika, a koji nema predstavnika u Senatu, a koji redovno glasa 90% za Demokrate.

U pod tri, u Predstavnickom domu na zadnjim izborima (2018-e) za Demokrate je glasalo 60,572,245 glasaca, a za Republiance 50,861,970. Koliko znam 60,572,245 je vece od 50,861,970.

Mozemo i po pojedinacnim drzavama ako hoces, gdje ima dosta primjera kako Republikanci drze drzavni senat iako imaju manjinu, zbog prekrajanja granica izbornih jedinica.

Dakle - crno na bijelo - manjina vodi ovu drzavu. Ti i ovi likovi poput ljevorukog mozete 100 puta ponavljati isto, sta lafo hoce obicni nOrod i tako, cinjenice govore suprotno. :wink:

Napisane su ove stvari X puta, ali ponavljanje je majka znanja. :wink:
ultima_palabra

#16686 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

ljevoruki wrote: 13/02/2020 23:53 Ova tema je bas sega, prvenstveno zbog Jeza i Ultime :-)
Ultima iz BiH zna sve o Americi i komentarise k'o veliki i pri tome lupa gluposti ili samo ponavlja sto mediji objave. :run:

Kad vidim ko sve napada Trumpa i kojim argumentima dodje mi da glasam za njega na izborima.
Ende.
Nek si ti doprinio temi biserima tipa "Trump uzima lopatom" i prozivanjem drugih. Doduše, i idol ti ima sličan način izražavanja.

Uh, vidi koja su doba, mi iz BiH bi trebali spavati odavno ;-)
Point.

#16687 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

Siguran sam da onima koji podržavaju Trumpa fali koja daska u glavi.
Irsar

#16688 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Irsar »

Ende.
Oni su samo neki od likova koji nemaju pojma ni o čemu, ali to ih ne sprječava da pišu nadugo i naširoko (posebno onaj jež) kao da su vrsni politolozi, sociolozi, ekonomisti, pa i metafizičari i teolozi. Ono, sve znaju. A pokazalo im se da su u krivu bezbroj puta, ali ne mogu oni da malo ispušu svoj prenapuhani ego.

Dakle, Trump. :D Klaun u cirkusu zvani SAD, koji je opet daleko bolji u svakom pogledu u odnosu na sve i jednog političara tamo, a pogotovo demonkratskih spodoba. Pošto sam ispao iz fazona, je li već uzeo novi mandat? :D
The 51st State

#16689 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by The 51st State »

Bolje tramp nego lazni demokrati, sa njim bar znas na cemu si. Kod demorkrata ona standardna doza politickog licemjera dobija novu dimenziju.
Po naski receno bolje sirovi papak, nego umiveni papak koji se predstavlja da nije papak.
jeza u ledja

#16690 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Irsar wrote: 16/02/2020 08:47 Oni su samo neki od likova koji nemaju pojma ni o čemu, ali to ih ne sprječava da pišu nadugo i naširoko (posebno onaj jež) kao da su vrsni politolozi, sociolozi, ekonomisti, pa i metafizičari i teolozi. Ono, sve znaju. A pokazalo im se da su u krivu bezbroj puta, ali ne mogu oni da malo ispušu svoj prenapuhani ego.

Dakle, Trump. :D Klaun u cirkusu zvani SAD, koji je opet daleko bolji u svakom pogledu u odnosu na sve i jednog političara tamo, a pogotovo demonkratskih spodoba. Pošto sam ispao iz fazona, je li već uzeo novi mandat? :D
Dijete drago, mani se supljiranja na forumu i prihvati se knjige.
ljevoruki

#16691 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ljevoruki »

Irsar wrote: 16/02/2020 08:47

Ende.
Oni su samo neki od likova koji nemaju pojma ni o čemu, ali to ih ne sprječava da pišu nadugo i naširoko (posebno onaj jež) kao da su vrsni politolozi, sociolozi, ekonomisti, pa i metafizičari i teolozi. Ono, sve znaju. A pokazalo im se da su u krivu bezbroj puta, ali ne mogu oni da malo ispušu svoj prenapuhani ego.

Nemam ja problem sto on supljira, pravi se pametniji nego sto jeste, prognozira pobjedu Hillary na proslim izborima :D i Sandersa na sljedecim :lol:, problem je sto vrijedja I ponizava one koji drugacije misle I sto mu to prolazi kod admina.
jeza u ledja

#16692 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

ljevoruki wrote: 16/02/2020 18:18 Nemam ja problem sto on supljira, pravi se pametniji nego sto jeste, prognozira pobjedu Hillary na proslim izborima :D i Sandersa na sljedecim :lol:, problem je sto vrijedja I ponizava one koji drugacije misle I sto mu to prolazi kod admina.
Nit sam prognozirao pobjedu Hillary Clinton, nit sad prognoziram pobjedu Bernie Sandersa. Ja samo prenosim ono sto drugi govore. Razumijem da je to tebi tesko shvatiti, jer ti politiku razumijes samo kroz prizmu onoga za koga ti navijas. Poenta ovih tema nije u tome da svako izabere svog konja i onda navija za njegovu pobjedu.

Za "vrijedjanje" imas ono dugme pa prijavi administraciji. Tvoja podrska imbecilu od predsjednika govori sve o tebi, nema potrebe da ja ista dodajem.
MorningStar

#16695 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MorningStar »

jeza u ledja wrote: 16/02/2020 18:32
ljevoruki wrote: 16/02/2020 18:18 Nemam ja problem sto on supljira, pravi se pametniji nego sto jeste, prognozira pobjedu Hillary na proslim izborima :D i Sandersa na sljedecim :lol:, problem je sto vrijedja I ponizava one koji drugacije misle I sto mu to prolazi kod admina.
Nit sam prognozirao pobjedu Hillary Clinton, nit sad prognoziram pobjedu Bernie Sandersa. Ja samo prenosim ono sto drugi govore. Razumijem da je to tebi tesko shvatiti, jer ti politiku razumijes samo kroz prizmu onoga za koga ti navijas. Poenta ovih tema nije u tome da svako izabere svog konja i onda navija za njegovu pobjedu.

Za "vrijedjanje" imas ono dugme pa prijavi administraciji. Tvoja podrska imbecilu od predsjednika govori sve o tebi, nema potrebe da ja ista dodajem.
Jbg neko smatra da ovi drugi podrzavaju imbecila od predsjednika , ovi drugi smatraju da je drugi tabor komplet sastavljen od imbecila... i tako :D
jeza u ledja

#16696 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

MorningStar wrote: 16/02/2020 18:44 Jbg neko smatra da ovi drugi podrzavaju imbecila od predsjednika , ovi drugi smatraju da je drugi tabor komplet sastavljen od imbecila... i tako :D
Misljenje je ko supak, sta da ti kazem. Mozes ti govoriti da mislis i da je nebo zeleno, a zemlja ravna, to nece tvoje misljenje uciniti vrijednim rasprave.
Irsar

#16697 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Irsar »

Trump je kao "imbecil", iako je riječ o čovjeku od 70ak godina koji iza sebe ima ekonomsko carstvo plus je trenutno čovjek sa najviše moći i uticaja na svijetu; čovjek koji je pokazao koliko su ljevičari skrenuli sa pameti sa svim silnim njihovim lažima i optužbama bez osnova; čovjek koji i pored ratnohuškačke retorike na obe strane (republikanci, demokrate) ipak uspijeva nekako da ne uvede svoju zemlju u još jedan besmislen rat; i tako dalje.

To je, po likovima kao što je jež, "imbecil".

A jež je kao vrlo inteligentan čovjek koji "samo prenosi tuđe riječi", pravo je pitanje da li taj lik išta zna sam po sebi ili mu je svo znanje upravo skup prenesenih riječi ljudi utjecajnijih od njega (a to bi bili svi drugi ljudi).
jeza u ledja

#16698 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Irsar wrote: 16/02/2020 19:51 Trump je kao "imbecil", iako je riječ o čovjeku od 70ak godina koji iza sebe ima ekonomsko carstvo plus je trenutno čovjek sa najviše moći i uticaja na svijetu; čovjek koji je pokazao koliko su ljevičari skrenuli sa pameti sa svim silnim njihovim lažima i optužbama bez osnova; čovjek koji i pored ratnohuškačke retorike na obe strane (republikanci, demokrate) ipak uspijeva nekako da ne uvede svoju zemlju u još jedan besmislen rat; i tako dalje.

To je, po likovima kao što je jež, "imbecil".

A jež je kao vrlo inteligentan čovjek koji "samo prenosi tuđe riječi", pravo je pitanje da li taj lik išta zna sam po sebi ili mu je svo znanje upravo skup prenesenih riječi ljudi utjecajnijih od njega (a to bi bili svi drugi ljudi).
Svijet je pun bogatih imbecila sa jako puno moci i vrlo malo pameti, sve sa armijom vjernih sljedbenika, kojima je razumijevanje svijeta na nivou djeteta.

Ali kako to objasniti liku kojemu se forumski opus svodi na rasprave o Islamu, ajetima i povremenom navijanju otvorenog islamofoba Trumpa. :D

Jasno je da si vrlo mlad, pa bi ti ipak posavjetovao da se drzis nauke i manis se tema s kojim, i o kojima, nemas nikakve veze.
MorningStar

#16699 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MorningStar »

jeza u ledja wrote: 16/02/2020 19:01
MorningStar wrote: 16/02/2020 18:44 Jbg neko smatra da ovi drugi podrzavaju imbecila od predsjednika , ovi drugi smatraju da je drugi tabor komplet sastavljen od imbecila... i tako :D
Misljenje je ko supak, sta da ti kazem. Mozes ti govoriti da mislis i da je nebo zeleno, a zemlja ravna, to nece tvoje misljenje uciniti vrijednim rasprave.
Naravno svako smatra svoje misljenje ispravnim... ja sam za dijalog.. ko na stepenistima stare atine :D vika i galama pretezno pokazuju nedostatak argumenata.

Poenta, ne treba gurati glavu u zemlju ko noj (iako to nojevi ne rade al da malo docaram ) nego cuti i drugu stranu (ako se ne radi o blablal kreteni idiot sta on zna bla bla )
jeza u ledja

#16700 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

MorningStar wrote: 16/02/2020 20:47
Naravno svako smatra svoje misljenje ispravnim... ja sam za dijalog.. ko na stepenistima stare atine :D vika i galama pretezno pokazuju nedostatak argumenata.

Poenta, ne treba gurati glavu u zemlju ko noj (iako to nojevi ne rade al da malo docaram ) nego cuti i drugu stranu (ako se ne radi o blablal kreteni idiot sta on zna bla bla )
Pricas o kuluturi dijaloga i covjeku koji na najgore moguce nacine naziva politicke protivnike, cijele etnicke ili religiozne grupe, zene, hendikepirane, itd, ima fond rijeci od cirka 1000, i koji se prakticno dernja svaki put kad javno govori, sve uz poneku psovku. Govorimo o covjeku koji ocite i lako provjerljive informacije predstavlja kao lazne, i obratno.

Ti si, kao, za dijalog :lol: :lol: :lol:

Trump je taj koji prekida dijalog, svojom pojavom. I uguravanje Trumpa u neki okvir smislenog politickog dijaloga, debate o nekom problemu, je kao da na primjer o nauci pricas u okvirima religiozne dogme (kao sto to radi ovaj iznad tebe). Nema tu nikakve debate i dijaloga. Ona je prestala sa Trumpom.

Znamo i ti i ja sta ce historija pisati o Trumpu za 30, 50 godina, kao sto danas pisu o raznoraznim kretenima koji su prodefilovali kroz americku i svjetsku historiju, ali eto ti bi sad kao da vodis dijalog, kao nesto cemo smisleno razgovarati. :oops:
Post Reply